Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4157 komentářů

jenik1
Tak Fiat zcela "tajně" zdražil Grande Punto 1,3 Multijet v základní verzi. Ještě před několika dny stálo 246 900 a těď stojí 269 tisíc. To samé platí o GP 1,4. Stálo 210 tisíc a teď 219 900 😒
vena65
Mám zánovní Punto Actual a v kufru není osvětlení. Díra na světélko tam je.
Má někdo zkušenost s tím že by se tam dalo doinstalovat. Vede tam okolo i nějaký kabelový svazek, ale volné dráty jsem neviděl. 😒
Ahoj, pod jakým nickem jsi se zaregistroval? Aktivuji Tě osobně!
moze vychadzat niekedy leasing lepsie nez uver? lebo pri internetovych kalkulackach zo sporitelni a kalkulacky s fiatu ma vychadza ovela lepsie leasing pri rovnakej cene ktoru by som este potreboval splatit mi to vychadza 400sk na mesiac rozdiel
vajcovite tvary? to presne povedala aj moja polovicka ;-\
mne nejako nejde sa tam zaregistrovat 😒 teda zaregistrovat ide ale nejde mi aktivovat ucet
omlouvám se, ale pořád mi to psalo, že to nelze odeslat, tak jsem to zkoušel. A výsledek? Toto...Je to děs.
zkus naše fórum [odkaz] všichni jsme se přestěhovali a pár lidí tam 1,4 16V má.
zkus naše fórum [odkaz] všichni jsme se přestěhovali a pár lidí tam 1,4 16V má.
zkus naše fórum, všichni jsme se přestěhovali a pár lidí tam 1,4 16V má.
zkus naše fórum, všichni jsme se přestěhovali a pár lidí tam 1,4 16V má. www.tomashrdlicka.phorum.cz
zkus naše fórum, všichni jsme se přestěhovali a pár lidí tam 1,4 16V má. www.tomashrdlicka.phorum.cz
zkus naše forum www.tomashrdlicka.phorum.cz
Zdravím majitelov GP...mam na vas dotaz aj ked som si diskusiu o GP zhruba precital a mam zaujem o GP a to s motorom 1,4 16v 5D dynamic tak mam niekolko otazok: 1.motor 1,4 16v:maximalka ,spotreba,zrychlenie,zvuk,max.ot proste ci ten motor uz punto rozhybe? 2.displej😒i ukazuje vonkajsiu teplotu,ci ma trip A,B ako v stile, co vlastne ukazuje a este ci napr pri podrzani tlacidla na dialkovom ovladaci sa zatvoria okna,alebo ci sa okno spusti cele po namacknuti tlacidla...su to detaili ale mna to dost zaujima.Inac vybavu chcem dynamic to som spomenul a oblasť 3.chyby/poruvhy😜roblemy s riadením ci uz su odstranene? no a este ako je to s hrkotanim plastov myslim ze ziadne ine problemy punto nema...
Vrelo za vase postrehy dakujeeem.
Ten motor je ve Stilu velmi tichý, díky šestistupňové převodovce točí i ve vyšších rychlostech rozumné otáčky (5000 otáček ve 200kmh, 3000 ve 120 kmh), takže ANO, dá se s ním cestovat i na delší trasy.
jenik1
Nejel někdo z vás v nějakém ostrém hatchbacku, třeba v Grande Puntu 1,4 PDA Sport (benzín). Je tam větší hluk než v klasickém autě? Nechá se s ním cestovat delší trasy? Dík
backer
Nazdar chlapi,koupil jsem GP ze Španělska havarovaný, ale ještě nebylo evidovaný , takže mám první evidenci vozidla.Myslíte že mohu uplatňovat garanci u našich prodejců?
Můžeš samozřejmě jezdit do libovolného autorizovaného servisu FIAT, já už také v Praze jezdím jinam, než kde jsem auto zakoupil.
squedo
Vím, že si tady někdo kupoval auto z druhé konce republiky, tak se chci zeptat, jestli jezdí na servis k prodejci nebo prostě se dá na jezdit na pravidelnou servisní prohlídku k servisu FIAT, který je blíž. Díkec za info
ono to nechodilo ze začátku, měl sem nastaveno na aktivaci adminem, předělal sem to na uživatele...Takže mail už chodí. A s tomkem už to máme vyřešené 😉
tomko: Podobny problem som mal aj ja. Aktivacny mail nikde (on asi ani nechodi). Ale u mna zafungovalo toto: dal som si poslat akoze zabudnute heslo, a potom ked si nieco chces zmenit v profile, VZDY treba vypisat aj zmenu hesla (funguje to aj tak, ze das zmenit na to iste ako mas, aby si si nemusel pamatat nove). U mna to funguje, tak dufam ze pomoze..
Aby som ti to upresnil: kryt pod motor sa sklada z 3 casti, stredna, najvacsia cast, a potom dve bocne. Ja mam iba tu strednu cast. Nechcel som zakryt uplne cely spodok (aj tak je zakrytych cca. 90% spodku). Ta stala aj z montazou okolo 2000 SKK.
Tommy, uz som sa na tom fore registroval, ale nemozem sa prihlasit, a aktivacny mail mi ziadny neprisiel. Riesil by som to SZ, ale nikde som to tu nenasiel, tak sa ostatnym ospravedlnujem.
squedo
A kolik stojí ten kryt? At nemusím pro info k FIATU >😁 :-!
ja som kryt pod motor na 1.2 dokupoval, takze problem to nie je..
squedo
Zdravím, tak minulý týden si otec vyzvedl GP 1,2 >😁 Autíčko v pohodě :-! Jinak dneska jsem s ním řešil, jestli je možnost dokoupit kryt pod motor. Nemá s tím někdo zkušenosti?
Jinak jen krátce ke spotřebě: auto má zatím jen asi necelý 300 km a poslední jízda cca 120 km byla po okrskách ve 4 lidech za 5,8l :-!
Tomko : jestli chceš, tak jsme se povětšinou přestěhovali sem [odkaz] . Uznali jsme, že tady t teď stojí za prd! no je to na obě 😉
Hallo, hledam Fiat 124 spider,nebo cabrio
Zdravim po dlhsej dobe vsetkych GPckarov. Vzdy ma zaujimalo ako je na tom moja 1,4 16V v porovnani s 1,3 MJetom 66kW. Dnes si tak idem z Detvy do Blavy a pred Trnavou si hovorim ze pojdem na spotrebu. Zrazu ma ale opalilo GPcko. Mal som tam 6tku, slapol som, ale nejako som sa velmi nezacal priblizovat. Hovorim si, to je ten MultiJet 1,3 (videl som ze je to Dynamic). Tak som si to samozrejme musel overit. Kedze mam verziu Sport, na pripajaci na dialnicu D1 od Nitry so sa hodil do laveho pruhu a po tej kruznici som ho opalil (musel som uz ist dost rychlo, lebo veci v kufri pocutelne podlahli znacnej odstredivej sile). Na výjazde sa hned zacal lepit, tak som videl ze je to naozaj MultiJet. Zacal na to slapat, hned sa zaradil do najlavsieho pruhu, mal som tam ale 3ku, takze som sa pred neho zvladol zaradit. Musim ale povedat ze vystrelil paradne. Rozbehol som to na 160, hodil 6 tku, znova sa ale zacal lepit. Tak som ho pustil a smaril som tam 5ku a zaradil sa za neho. Vtedy som sa ho nielen drzal ako kliest, ale som aj zrychloval oproti nemu, takze by mi musel uhnut. Ja uz som ale presiel nakoniec do toho setriaceho modu vcelku spokojny, vyzera to tak, ze tych 95 koni predsalen nieco dokaze (mimochodom od Zarnovice po Nitru som sa udrzal za BMW 525td s rychlostami okolo 140).
Resume: Z empirickych skusenosti mozem povedat, ze ten 1,3 MJet je dost zivy motor. S mojou 1,4 16V musim ist poriadne do otacok aby som s nim hral vyrovnanu partiu. Ale kdesi okolo 4500 - 5000 ot. ma benzin trocha navrch (teda dufam ze to nebola ta 75k verzia.. 😉 ). Rozdiel v spotrebe pri rovnakom style jazdy ale musi byt znacny (palubak po tej jazde ukazoval spotrebu 6.9l).
qurisson: tak to gratuluju, já mám za sebou první prhlídku za rok, dokonce i zjistili co mi to klepalo, nebylo to to řízení, ale jen povolený uchycení předního stabilizátoru na pražských dlažkách, teď si užívám krásného ticha 😄

Jinak lišty jsou originál z továrny objednané při zadání do výroby a osobně jsem chtěl bedení opěrku no a ta se dodává s loketní opěrkou 😄 obojí vřele doporučuji, loketka je v optimální výšce vzhledem k řadicí páce a navíc má v sobě odkládací prostor, kterých, jak víme, v GP není vevnitř přehršel a bederka, no já nesnáším malou podporu beder, proto ji mám téměř naplno a jsem s obojím na výsost spokojen 😉
Octan: Jeste jedna otazka prosimte loketno operku jsi dokupoval zvlast a nebo uz s koupi auta protoze jsem o ni uvazoval ale nejako se mi nechtela kupovat i ta bederni operka 😉
Octan: Takk uz jsem se konecne dockal tenhle patek si pro nej jdu 😊 tak jsem na to zvedvej 😊 Jooo a jinak jen tak ty listy co mas na dverich si dokupoval pri koupi auta a nebo pak zvlast ???
colin251
chci si objednat nová alu kola, ale na internetových stránkách chtěj rok výroby, ale já ho vůbec ve velký TP nemůžu najít. Poradí mi někdo?
colin251
chci si objednat nová alu kola, ale na internetových stránkách chtěj rok výroby, ale já ho vůbec ve velký TP nemůžu najít. Poradí mi někdo?
Tak už sem konečně zde...Něják mi nešlo se přihlásit! Jak zde psal Radim, nechcete se tedy přestěhovat na naše forum? Tohle se mi něják nelíbí, kdyby to alespoň bylo klasický phpbb forum, ale takhle, ani obrázek se tu nedá vložit ;-\ je tam taková komornější atmosféra 😊 Jinak za dobu výpadku této diskuze se nic zvláštního nestalo, snad jen že už mam litý kola, ale to už sem tu možná psal 😉
Pokud Ti to dělá v určité rychlosti, ale jen na některých úsecích, nebude to závada, jen si gumy nerozumí se špatným povrchem - jezdím často po hradecké a mohl bych o tom vyprávět. Zvlášť tomu nepřidají velká kola - píšeš, že máš šestnáctky, což je na tak malé auto docela dost.
Ahojky Jendo, pokud myslíš úsek na Brno, tak je jedno jestli jedeš GP, Mercedesem či Jaguarem, tam se rozstřese každé auto, zvláště pak v pravém jízdním pruhu, hodně tudy jezdím na soustředění do Zlína a je to snad nejhorší silnice v celé naší republice. Takže se neboj,autem to není.
Zdravim, tak sa to tu konecne rozbehlo.. Kedze sa ale vela z nas prestahovalo na nase forum [odkaz] ste tam srdecne vitani 😄
Tak jsem konečně sehnal alu 15" (viz foto) >😒]
Tak Vás všechny zdravím a mám jeden dotaz.
Včera jsem se vrátil domů v noci a měl jsem smíšené pocity.
Auto jede skvěle, za dva dny jsem najel 1274 km po nejrůznějších českých silnicích.
Vše bylo super, auto sedí, je snadno ovladatelné ( spíš se mi zdá, že posilovač řízení by mohl s větší rychlostí víc tuhnout ), ala zarazilo mě, jaký rachot v autě udělala jízda po naší D1 při rychlosti 130 - 140 km/h - auto se jakoby roztřáslo, stačilo však ubrat rychlost a problém úplně zmizel( jen v některých mnístech dálnice ).
Mám obuto pneu Bridgestoně Turanza ER 300 199/55 na 16" hliníkových kolech.
Nikde jinde na jiné silnici jsem se s tím nepotkal. Jednotlivé nerovnosti přejíždí elegantně, bez problémů.
A najmä sa nezlakni na zaciatku spotreby... Po 3ts. km klesne takmer o 1 liter! Ja som zacinal (1,3 Mjet, 66kW) v meste na priemere cca. 6,0-6,2 l (kratke cesty so studenym motorom), teraz mi to ukazuje na palub. pocitaci, po najazdenych 4000km 5,0-5,1 l (s lahkou nohou na plynovom pedale) a auto je podstatne zivsie. Pomohla tomu hlavne cesta BA-Poprad okolie a spät (cca. 850km), dovtedy som jazdil takmer len to mesto... Spotreboval som pri tom 44 l, co robi priemer 5,2l na 100km. Z toho cca. 250km bolo po meste, 300km po dialnici a 300km po okreskach. Po dialnici som jazdil 130km/h, na okreskach podla moznosti 110km/h, cesty neboli velmi plne, jazdil som svizne, dost som predbiehal. Ta cesta bola pre moje GP (startoval som na nu s najazdenymi 2700km) ako poliatie zivou vodou. Stale viac som s autom spokojnejsi.
po 3ts. km klesne takmer o 1 liter! Ja som zacinal (1,3 Mjet, 66kW) v meste na priemere cca. 6,0-6,2 l (kratke cesty so studenym motorom), teraz mi to ukazuje na palub. pocitaci, po najazdenych 4000km 5,0-5,1 l (s lahkou nohou na plynvom pedale), auto je podstatne zivsie. Pomohla tomu hlavne cesta BA-Poprad okolie a spät (cca. 850km), dovtedy som jazdil takmer len to mesto... Spotreboval som pri tom 44l, co robi priemer 5,2l na 100km. Z toho 250km bolo po meste, 300km po dialnici a 300km po okreskách. a dialnici som jazdil 130km/h, na okreskach podla moznosti 110km/h, cesty neboli velmi plne, jazdil som svizne, dost som predbiehal. Ta cesta bola pre moje GP (startoval som na nu s najazdenymi 2700km) ako poliatie zivou vodou. Stale viac som s GP spokojnejsi.
To se může stát, okamžitě je opruď, většinou jsou to prkotiny. A netoč studený motor, turbo to nemá rádo! 😉
Díky. Líbí se zatím všem. Doufám, že autíčko bude jezdit spolehlivě. Radost mi kazí jen, že se špatně zavírá přihrádka u spolujezdce a kufr musím taky zavřít na dvakrát. V pondělí jedu do servisu a řeknu jim to.
I ten jede dobře, pokud nejezdíš pořád dálnice, vybral jsi ideální motor. Ale ta barva... Nádhera :yes: 😉
75. Ale mám radost i z něj.
75 nebo 90 koníků?
Ahoj už jsem se včera dočkal a již ho mám!!!!!! HURÁ!!!
no hurááá, zdravím Vas vsetkych, konecne to nakopli.
ahojte GP-kari,
kto z vas si ma fotil ako som stal na semaforoch v poprade na velkonocny pondelok? Priznajte sa 😄
JJ, je to Sport, 1.4 16V, barva Caribbean Orange
Byl jsem u prodejce fiatu, Na grande punto mi nabidl akci k leasingu 20000. tak jsem si nechal vytisknout splatky bez slevy a se slevou...SPLATKY JSOU UPLNE STEJNE, JENOM U AKCE JE VYZSI UROCENI TAKZE NA KONEC TO VYCHAZI NAPROSTO STEJNE (CAC LEASING)Nevim jestli si delaji z lidi * ale tohle je uz moc
Docela mi padla celist,kdyz jsem videl ty tve fotky. Ty mas asi verzi sport,ze? neb na active a dynamic jsou pouze 15"
No ty fotky jsou na mým webu, škoda, že zmizely podpisy kde to bylo a objeví se to aý po kliknutí na nick. No je to gp.web.tiscali.cz
Trvalo to dost dlouho,ale uz jsme se konecne dockali. Re: potom sem hod nejaka fota, musi to vypadat luxusne ty 17".
Tak přátelé, konečně nám to zase rozjeli, no nevím, ale podle mě tou odstávkou přišli o dost přispěvovatelů.

No nic, zítra jdu konečně nasadit moje originál 17" liťáky, tak už se těším na jistější jízdu na 205/45 R17 :-!
to Hopik

Řekl bych, že docela záleží na tom, kdo v tom autě bude více jezdit a jak jsi už napsal, kupuješ ho TY. U nás to funguje tak, že mi ženská nemluví do věcí, kterým moc nerozumí a já ji zase na oplátku nekecám do těch jejich ženských záležitostí.

V životě už to tak je, že jsou dva názory proti sobě a pak už jenom záleží na rozumu jak je jeden nebo druhý rozumný uznat logické argumenty toho druhého a ustoupit a dát mu za pravdu. Už se znáte 7 let tak myslím, že koupě auta i když je to často srdeční záležitost by Vás neměla nějak poznamenat. Čas mnohé urovná.

Tak či onak jeden z Vás bude muset ustoupit. Držím Ti palce ať se rozhodnete správně!
wolff
To je přesně ono - klasické tvary - Octávie Bora...

Jojo, po 7 letech... 😄

ženský tón.. 😄

No hodně štěstí...

Zkus to přes to Stilo... Auto s klasičtějšími tvary neznám... Jen jako pokus.
to Wolf: je pravda, ze je zvykla na Fordy, i kdyz je primo nevyzaduje. Libi se ji velka konzervativni auta typu Octavie. No, rozchazet se s ni kvuli tomu po 7 letech nebudu, musim to nejak nakamuflovat, treba pres bezpecnost, atd. Rekla mi at si koupim co chci,ze je to moje vec. Ale znate to, takovim tim zenskym tonem. 😊
wolff
Hopik... Podívej, tak trochu mám podobný problém... No ona ti to ta tvoje slečna možná neřekla, ale nejspíš bude naočkovaná z domu, že Fiat je šmejd. Bohužel slečny vybírají ne podle tvaru a výbavy,a le ponejvíce podle značky. A pokud v rodině měly Fordy, pak jediná správná značka je předpokládám Ford a Fiat zejména je podřadná značka.

Jestli si to chceš ověřit (a mám tu zkušenost, že ně každému se ty kulaté tvary líbí), pak není nic jednodužšího, než vzít milou berušku do salonu, posadit ji do 3D Stila. A máš hned jasno. Pokud ani to ji tvarově nechytne, pak opravdu není problém ve tvaru toho GP,a le spíše nedostatečně árijské značce (no ono hodně těchto nanynek - to neber osobně proti ní, žekl ybch to i o své kačeně, žije v domnění, že Ford je německá značka a co je německé je i dobré).

No a pak máš dvě možnosti.

a) koupit si GP s tím, že nanynku stejně výhledově a vyměníš a nebo si zvykne

b) koupit Ford a nebo třeba VW, při troše snahy seženeš taky auto za dobrou cenu a zvykneš si ty

c) líbilo-li by se ji Stilo, koupit Stilo, případně nanynku vyměnit hned. (taky o tom uvažuji >😁 ,a le zatím mám čas, u ní byl argumet proč nekoupit GP, že je malé a nevleze se tam kočárek, tak čekám na Bravo)

P.S. nejčastější otázka od mého pokladu je..zase ty auta, zase ten fijat, co furt na tom vidíš?, podívej se tady ten např. Golf (otuněnej), jak je to krásný auto... 😉

Takže...no řekl bych, že už dál k tomu nemám co dodávat, je to celkem zřejmé...a myslím i pravdivé, co sem napsal...
Tak to máš docela problém, pokud opravdu GP chceš a myslíš to s dotyčnou slečnou vážně. :roll: Jen mi nový Accent přijde hranatým fordům stejně vzdálený. To bude chtít hodně diplomacie a nakonec kompromis - GP 5D. 😁
To Honza

tempomat som svojho casu chcel nechat domontovat aj ja na GP, ale bohuzial by to bolo financne velmi nakladne, kedze by sa musela menit aj cela riadiaca jednotka k tej co tam je teraz by sa nedal pripojit... skoda ze prave u skodovky, vw, seat sa to da a o omnoho lacnejsie ako ked si to niekto necha zadat do vyroby...

gratulujem vsetkym novym zaujemcom o GP urcite dobra volba a konecne sa niekto rozhodol aj pre ropu...mohol si sa rozhodnut pre tu 90 konovu verziu kde je 6st prevodovka, ale aj 5 stupnov nakoniec staci ved 180km/h vie punto spravit aj na 5ke >😁

tie elektrony Artec MS4 a borbet LS su pekne ale asi by ukazali na punte lepsie ako 17ky....prave kvoly velkej podobe s originalnymi puklicami si to vela ludi ani nevsimne, ze su to hlinikove kolesa...aspon ja som sa chcel tomu vyhnut, ked som realizoval nakup tiez len 15" diskov

my sme na punto cakali 13 tyzdnov, ale vraj bolo vyrobene za 5, len sa cakalo nahomologizaciu mreze na N1...inak nelutujem ze sme si nedali dobjednavat vyhrievanie spatnych zrkadiel s tym multifunkcnym displayom, lebo pri preberani auta to tam bolo....😄 doteraz som neposlal dakovny mail do talianska... 😁
nedrive jsem ji ho ukazal na fotce (GP) a nelibilo. tak jsem ji rekl ze pry vypada lepe na zivo (taky jsem ho jeste nevidel) tak jsem vyjeli do saloonu. tam me uplne dostalo a ji vubec. Nelibi se ji ty lehce vejcovite tvary(jak rekla). A o 3d uz vubec nechce slyset. Ji se libi takove ty hranate popelnice, protoze je zvykla jeste z domu od starsich brachu. Ford atd
Auto by se mělo líbit oběma, viděla ho z blízka, respektive jela v něm? Hyundai nabídne lepší motor za stejné peníze, ale GP je hezčí. 😊
to Ravic: necetl, diky, za jsem se ted s mladou po ICQ pohadal o GP, ach jo
Byl jsi tady? [odkaz]
to Ravic: tak to ti zavidim, uvidime myslim ze neunikne krase tohoto krasavce. A za tu cenu
Přesně tak. Mojí GP hned padlo do oka.
Mam pouze jediny problem, z nepochopitelneho duvodu se mlade absolutne nelibi, radsi by chtela novyho Accenta. No ale platim ja a v tomto ohledu neprichazi kompromis v uvahu. Vsak si zvykne
to: Hopik

Je to taky moje první nové auto a moc se těším. Služební nepočítám, ty jsem si nemohl vybírat.
to Ravic: z me strany cisi cira zavist 😄 ja si ho budu kupovat az v cervnu a nemohu na nic jineho myslet. to vite prvni auto
dva týdny, a termín dodání přelom dubna a května
Ravic: Jee tak to zdravim do rad cekajicich na nove auto. 😄 A koukam ze vetsina z tech kdo nakonec podlehli lakani tohoto auticka se klepou jako mali. Noo tak tedka uz jen chybi mit v ruce ty klicky. Jinak otazecka jakpak dlouho to je co jsi si ho obednal :shock:
Zdravím.

Čekám na můj první Fiat Grande Punto 1.3 MJT 55kW Dynamic. Volil jsem tento typ, protože najezdím ročně přes 50000 km a trávím v autě víc než 5 hod. každý den a vzhledem k výbavě a ceně vyhrálo toto auto.

Do teď jsem jezdil ve všech levnějších verzích Škodovek (Favorit, Felicie, Fabie). Vždy to byly služební auta a teď jsem byl donucen si koupit své vlastní a tak jsem uvažoval jako patriot, že si pořídím novou Fabii, ale když jsem viděl jak vypadá (je to jistě subjektivní) tak jsem se rozhodl, že se podívám co je jiného k mání. Každý kamarád radí něco jiného Někdo Opel Corsa, jiný zase VW Golf nebo P 207, Ford, C3, Kia Ceed, atd. Tak jsem si zašel do jednotlivých salónů a zkoušel a testoval. Sedl jsem i k internetu a začal hledat v různých recenzích, které je to "pravé" auto? Po důsledných srovnáních a stovek názorů jsem se rozhodl a doufám, že jsem udělal dobře. Tak teď čekám a zatím si čtu jaké máte zkušenosti se svým GP Vy ostatní. Jsem natěšený jako malý kluk, protože GP mě učarovalo svým vzhledem a doufám, že jízdní vlastnosti a spolehlivost budou rovněž tak dobré.

Ahoj a těším se na Vaše rady a pomoc.
ironlionzion
já ani nevím musím si sednout na spolujezdce a srovnat to, ale když jsem teď jezdil tím náhradním tak tam bylo sedadlo vytvarované úplně jinak, taková malá vanička 😁 hehe no já jí mám asi větší 😄
GP a nemas este presedene sedadlo vodica?

Ja pri 95kg ho uz asi mam, ked sadnem na sedadlo spolujazda tak je tvrde ako od novoty, tipujem ze na to sa zaruka nevztahuje, resp.ako to dokazat?
Myslím, že lze usmlouvat dobrou slevu, aniž bys pracoval pro Fiat. Zkus obejít více prodejců, smlouvej a porovnávej. Rozdíl může být někdy překvapivý. 😉
omlouvam se, to nebylo na me strane. Tedy doufam 😊
take si myslim, jak hledam tak hledam ale stylovejsi,peknejsi a lepe vybavenjsi auto v tomto segmentu nenachazim. Byl jsem se v brne podivat do autosalonu Fiat, tesne nez jsem odesel jsem jen tak mimochodem nadhodil ze v uzovkach taky pracuji pro fiat. Protoze pracuji v IT kde se starame o vzdalenou kontrolu servru pro velke firmy po celem svete a jedna z nich je take Fiat Turino. A dealer mi rekl ze je to zajimave a zkusi to poslat do Prahy a zkusi na to vyjednat nejakou slevu. MYSLITE,ZE JE TO MOZNE? diky
ironlionzion
taky jsem přesedl z Fábky a právě prostor bylo to co jsem vnímal hned od začátku jako jeden z hlavních rozdílů. Pak jsem někde četl i čísla a oproti fábce máš navíc minimálně 5 centimetrů prostoru na šířku a na délku nemluvě, koukni na rozvor ... právě bych řekl, že oproti Fábce je to právě prostornost, která dělá GP komfortním i na dlouhých tratích ... (mluví člověk se 185 cm a 110 kg)
Hopíku, jak už zde psal i český Jenda, jedná se opravdu o subjektivní dojem. Též jezdím Fabii v práci jako řidič a s kolegou jezdím na soustředění jako spolujezdec, vzhledem k tomu, že jsem oboustrannej podkolení ampuťák, dělají mi problém auto s menším prostorem pro nohy. A dle mého názoru jej má GP oproti Fabii ohodně více. O pohodlí nemluvě.
to hopik😒br />
je to jen subjektivní dojem, místa je tam dost. Já do GP taky vlezl z Fabie, ale musím říct, že jsem si rychle zvykl. A nejsem žádný drobek - 182 cm a 100 kg.

A s tím kufre - zavírá se mi dobře, nemusí se s tím nijak bouchat. problém je spíše s tím, že auto je tak "utěsněné", že když malou silou zavřeš dveře, zůstanou pootevřené. Chce to více síly, ale zase není třeba s tím nijak bouchat. Všechny pěkně lícujou.

PS. : Čím déle s GP jezdím tím více mu přicházím na chuť. Všechno jde lehce do ruky , vše je intuitivní, jasné. A ovládání rádia na volantu super.

Chybí mi jen tempomat ( nevíte, nedá se sem přidat jako doplněk? ).

Včera jsem se jako řidič svezl v toyotě Yaris, bylo pěkné svezení, ale jiné... GP mi daleko více sedí.

Ale to pracuje srdce, nikoliv rozum, neměnil bych.

Po prvních kilometrech se s ním člověk sžije.
Ahojky,

byl jsem v autosalonu Fiat okouknout grande punto, moc se mi libi. ale nevim proc zdalo se mi ze na to ze je to nejvetsi auto ve sve tride tak tam neni moc mista (mam normalnich 180cm) oproti Fabii a kdyz sem zaviral kufr tam

jsem to napoprve nezavrel a musel jsem relativne bouchnout na nove auto.to se mi moc nezda, co jsi o tom muslite? fakt nevim to auto je krasne
fotky těch disků mohu poslat mailem na pání zákazníka >😁 A auto s diskama dam na náš web
Vypadají stejně dobře jako na fotkách? 😉
Tak disky jsou od včera doma!
Octan: Jo jo vim ale musim ti rict ze jakmile jsem vesel do autosalonu tak jsem vedel ze jestli tohle auto tak v tehle barve a provedeni je to proste :mrgreen: suprove k tomu sportu dle meho nazoru sedi 😄 jooo a tempo na to jsem zviklej z miho soucasnyho auta takze jasna volba 😊
gurisson: tak gratuluju, hlavně ten tempomat mě štve že sem si nedal, jinak barvu tak nějak no schvaluju, vždyť víš proč >😁 😄
hnatik:nooo ja tedka cekam 3 tyden 😄 ale bylo mi receno ze se jim podarilo trochu husarsky kousek a bude to snad hotovy do 4 tydnu a pak podle toho jak se chytne povoz do CR mam slibeno prelom dubna a kvetna tak doufam ze to dopadne 😄 A jinak mam Gp Sport 1.4 16V navic mam mp3 radio, vyhrivane sedacky, vice airbagu,barva Oranžová Caribbean protoze si myslim ze mu nejlip slusi >😒] a pak jeste tempo >😁 >😒] a to vsechno stoji na 17 palcovejch chromech >😁 az to tu bude BOMBA proste uz se na to tesim jako malej a kupovane to je v Hk jen tedka doufam ze dodrzeji slovo ktere dali s tim datumem dodani 😄
ironlionzion
hnatik nezoufej, já ho měl tak do týdne od chvíle kdy mi oznámili že je vyrobený, taky jsem čekal že to bude ještě měsíc a vida, měl jsem ohromnou radost ...
gurisson: A jak dlouho čekáš ty?? 😄 a v jaký výbavě atd a kde sis to objednal, žes dostal tak pěknou slevičku 😄
Český Honza: tos mě moc nepotěšil, myslel sem že tak za 7-14dní budu auto mít😃 holt sem plnej očekávání :😉
hnatik: rikas 5 tydnu nooo tak to doufam ze me to pujde stejne rychle protoze uz me pomalu ale jiste zacina samovolne klepat noha >😁

Hopik: JInak priklanim se k nazorum ktere tady zaznely protoze 20 tis sleva na leasing vypada slibne ale nakonec to neni zase tak super 😄 Ja jsem treba dostal osobne slevu 15 tis pri nakupu v cash :shock:
to hnatik😒br />
Držím palce při čekání. Moje GP bylo vyrobeno 2.3.07 a u prodejce bylo připraveno 22.3.07. Ale stálo to čekání zato.

Je to prostě paráda, jezdím denně do práce a je to super.

Dneska mě překvapil i počítač, když na mě křičel "nebezpečí námrazy na silnici". Bylo totiž -7 stupňů.

------------------------

GP 1.4 16V Dynamic Magnettico blue
Tak po 5ti týdnech čekání... je prej auto ve statusu Vyroben...jenom ještě počkat, až ho dovezou do skladu a k dealerovi...jsem zvědavej jak dlouho jim to bude ještě trvat >😁
GP se vyplati koupit Madarsku

[odkaz]

[odkaz]
Někdo řešil něco podobného na stilo.org. 😉
ironlionzion
nevíte někdo jak by se dalo vyřešit připojení MP3 přehrávače k CD rádiu přes AUX?
Hopiku, GP jsem kupoval, kdy jeho základní verce stála 279.990,- Kč. Mám GP 1.2 Active plus příplatkové doplňky - metalický lak, nastavitelné sedadlo řidiče, vyhřívaná zpětná zrcátka v barvě vozu + multifunkční displej, centrální zamikání s dálkovým ovládáním. Auto tehdy vyšlo na 326.000,- Kč. Dostal jsem slevu 58.000,- Kč. Složil jsem celkem 140.000,- Kč a zbytek vzal na úvěr od GE Money Auto. Měsíčně tak platím pod dobu 84 měsíců 2.600,- Kč, z čehož je 1.600,- Kč na úvěr a 1.000,- Kč měsíčně splátka na zákonné pojištění a havarijní pojištění. Když tedy neberu pojistku, přeplatím za 7 let auto o 6.000,- Kč. Což si myslím, že není nějaká velká částka. Samozřejmě pojistné celkem 84.000,- Kč za 7 let, kdy z 12.000,- Kč ročně si odečti i zákonné pojištění a zbytek je havarijní pojistka s 10% spoluúčastí. A co je nejdůležitější u tohoto úvěru, jak již psali chlapi i dole, při spotřebitelském úvěru jsi hned od začátku majitelem vozu oproti leasingu.
hopik: lepší když máš cash... sleva 20tis na oko dobrá, ale za ty léta přeplatíš poměrně dost... a auto neni po celou dobu tvoje. Ale pokud nejsou peníze, nedá se nic dělat...popř. ještě porovnat s úvěrem, těžko říct, co vychází líp...jak u koho asi😄 Jinak já na koupi v hotovosti dostal slevu 7tis + 20l benzinu (Dynamic 1.2 / 2007)
Na leasing mi daji slevu na 20tis. to zni dobre. co myslite?

Nedaj ti nic. To je jen takovej figl.

Jedina vyhoda je ta, ze pojisteni se bude pocitat z o 20000 nizsi ceny, takze bude levnejsi.
právě že vůbec ne!! Nech si spočítat leasing se slevou a bez slevy, prašť jako uhoď. Já mam VB leasing a to formu splátkového prodeje. Auto je hned Tvoje
Na leasing mi daji slevu na 20tis. to zni dobre. co myslite?
Pokud ho nebereš na firmu, vem si raději spotřební úvěr. Je výhodnější a auto bude hned Tvoje. 😉
Zdravim,

potrebuji poradit,planuji koupi noveho vozu a vychazi mi nejlepe GP je proste skvele, pres kterou leasingovku jste ho koupily, ktera vychazi nejlepe? diky za odpo
[odkaz] tak oficiální info o srazu! Zítra mi příjdou ta kola. Takže o víkendu přezuji a pak dám foto!
ironlionzion
Radime, teď to na Brezno nevidím, byli jsme tam asi před měsícem navštívit babičku ... jo a pak jsme to vzali přes Čertovicu do Liptovského Mikuláše do Tatralandie, všem moc doporučuji je to tam super. Ta cesta přes Nízké Tatry je naprosto dokonalá, měli jsme modré nebe a od Nízkých Tater jsme viděli bílé vrcholky Vysokých.
GP: a nezastavis sa cez vikend v Brezne? ja tam idem tento vikend >😁

inak banska stiavnica je fajn, samy kopec, podobna je aj kremnica, ma krasne namestie a nejaky 500 rocny dub v parku a a funkcnu mincovnu, ale tam ta asi nepustia >😁 je necelych 40km od stiavnice..
Tak Bobi založil novou sekci ¨nazvanou již přímo bumball [odkaz] Bude to tak lepší 😉 Takže jak jsem napsal, kdo má zájem, nechť se prozatím nezávazně přihlásí v diskuzi. Později bude potřeba poslat závaznou přihlášku mailem! Abych mohl dát Beaverovi včas vědět počet aut a lidí!
Ja som rozmyslal nad R16 ale bola by to dost velka investicia pre mna (nove pneu + drahsie disky), na ktoru momentalne nemam prasule. Ale ani s tymi R15 nevyzera zle to auto. Inak disky su Borbet LS R15 (6,5") a original pneu od vyrobcu Bridgestone B250 175/65 R15.
ironlionzion
RadimG, ale nebudeš, já na elktrony moc nedám, to si za 10 llitrů uděláme radši nejaký pěkný výlet, btw o víkendu chceme jet na Slovensko, nemáte nějaké dobré tipy?

zatím mám v merku takový UNESCO výlet - Banskou Štiavnici a Vlkolínec, škoda že ještě není sezóna, hrozně rád si jedu na Slovensko na nějaký salaš pro ty dobré sýry a brynzu ...
ale uz mu dajte pokoj, co donho stale rypete 😉

ako pozeram uz ste pomaly vsetci na auto nahodili elektrony.. to zachvilku budem s original puklicami vynimocny 😁
tak to se mi ještě nestalo, ale bubovi určitě jo, že ano drž hubu? Máš tak krásný auto to snad ani neni možný!!! >😁
ironlionzion
někdy taky lidi z dálky říkaj, hele maserati se narodil synek 😉
jo lidi co auto vidí zdálky říkaj. Hmm a máš tam pěkný liťáky. Jaké je jejich překvapení, když řeknu, že to jsou jen poklice 😉
ironlionzion
docela ujdou ale ty kola jsou malé, asi jsem namlsaný z těch 17 palcových u verze Sport, ... stejně obdivuji jak zvládli nadesignovat ty obyčejné plastové poklice, když se podívám na Tommyho stroj v záhlaví stránky tak ani nepoznám že to nejsou liťáky
tak to jsme dva, kdo tohle dělá >😁 >😁

Fotky GP s litými koly [odkaz] tak kdo se rozhoduje, ať mrkne. Po víkendu tam dám své, doufam!!
ironlionzion
... s tím tankováním to já například přeháním, když pistole vypne tak chvíli počkam než sedne pěna 😄 a tak tam ještě dostříkávám po mililitrech, někdy tam ještě stojím i pět minut a s uspokojením sleduji jak to po kouskách plním až po hrdlo. Ještě to ani jednou nevyteklo ale daří se mi tam naplnit i 48 litrů, to je rekord ... rozdíl je pak v tom, že než se vůbec palivová ručička rozhýbe směrem dolů tak najedu i 200 km a to je pocit k nezaplacení 😁 hehe, chvíli si myslím že je spotřeba 0 l na 100 km
Já sem zrovna byl dneska autem venku. Ale jezdim tak max 10km od servisu, abych to mohl kdyžtak dotlačit. Sem takovej vůl, že sem nekoupil škůdku(škoda peněz)!

To all😒br />
No jinak sem tankoval, taky se Vám stává, že pistole vypne dřív, než je nádrž plná (i několikrát po sobě)?

Sraz -->dnes sem mluvil s Beaverem, přidáme se tedy k nim. Více info zde [odkaz] diskuze zde [odkaz] Pokud bude mít někdo zájem, může mi napsat SZ a pošlu mu informační leták s podrobnostmi!
Ty doktore vejcorode a kolika tě stála ta tvoje "Fóbie" a platil si to v těch slovenskej, jednou jsem slyšel, že se budou jmenovat podle českého zpěváka Bobka, prý máte doma každý svou vlastní tlačírnu na tuto měnu >😁 To si ještě opravdu nepochopil, že ty máš to nejlepší autíčko na setrvačník na světě a ostatní co si tu píšeme máme jen kachničku na provázku :roll:
Dr.Bubu: a na příkladě těch světel je jasně patrné za co ten tvůj test stojí 😄

Zajímavé, že v Německu platí slovenské koruny, to je ale měna panečku. :roll:

Jinak toto opravdu není fórum na konfrontaci GP vs. Fabia, my všichni majitelé víme, že jsme koupili to nejhorší na světě, přesvědčil si nás, my už máme pleše na hlavách jak si rveme vlasy a každou jízdu s GP se bojíme, kde se nám to rozpadne a co se nám nedejbože s tím téměř nepojízdným autem stane. Při každém průjezdu kolem showroomu škodovky jen slintáme nad tou kvalitou, která je vidět na první pohled a litujeme toho, že máme vlastní názory. >😁
A este taka drobnost Fabia v tom teste stala 379 900 SK a GP 476 900
Citat: co se týká brzd tak srovnávat brzdy u Fábky by bylo vůči ní nefér, nedosahují ani zpoloviny takového účinku a citlivosti ... o vadnutí nic nevím ...

V tom teste to bolo exaktne merane pri zohriatych brzdách je lepsia Fabia pri studenych GP takze tak ale rozdiel medzi nimi je minimalny.

Inak v tom teste testovali 11 aut a je to na asi 13 stranach a z toho asi na 5 stranach su rozne merania takze je to max. objektivne. A GP skoncilo na 4 mieste a Fabia na 5 vyhralo jednoznacne Clio

A este je super ak tu poniektori pisali ze sa im zdaju svelta GP zle a pritom v teste boli najlepsie
ironlionzion
hmm to je zajímavé, mě takové cvakání vychází občas z levého předního a teď co mám náhradní tak je tam stejný pazvuk ...
GP myslim pravy predny stlpik
Chlapi, sorry, že trochu z iného súdku Fiatu, ale tiež zaujímavé: [odkaz]
ironlionzion
Robo1.2, myslíš levý přední sloupek?
chlapi

no mne teda cosi vrza ale zasvet neviem prist co

a najvacis sranda je ze to zavisi od teploty

v nedelu bolo krasne slnecno,

som presiel 250km a ani vrznutie /nie ze by mi to vadilo ale to sa potom tazko hlada/. Tiez zacinam mat pocit ze to moze byt len nejaky kablik veduci k bocnemu airbagu...

Asi na to kaslem...Ked niekoho vezmem do auta aby mi to vselikde pochytal tak je ticho. Mam tam niekde cvrcka
Jo a včera jsem jel kolem 18.00 přes Hradec Králové na Liberec a při výjezdu z Hradce jsem potkal oranžové GP, asi sporťák, protože ten pral takovou rychlostí, že :shock: ... a předjížděl všechno co šlo, :shock: . Pěkný pohled, ale do toho bych vážně nešel. (Jen na chvíli jsem se dostal za něj, pak zmizel....) >😁
Nazdiš autíčkáři GP

Hned na úvod musím říct, že souhlasím s Kaulim. Mám GP už skoro rok, měnili mě řízení, nějaký plastíky, repro, seřizovali brzdy, něco jsem si ošetřil sám, ale jinak nic nevrže, jezdí super, dávám mu trošku zabrat, aby si zvyknul, jinak v poho. K tomu kastlíku. Odstává mě levý roh, asi jako spoustě z nás, kastlík mi v rámci záruky celý vyměnili a odstává pořád a jak už tady někdo z vás řekl, přece si nenechám měnit celou palubovku kvůli tomu. O víkendu, jak pralo slunce a všechno bylo v autě horký a měkší, tak jsem prostě ten kastlík opatrně narovnal-tlačil na pravý roh, jakoby vykroutil na opačnou stranu, fakt s citem. Udělal jsem to několikrát, až se to narovnalo, večer auto vychladlo a vše drží, nic neodstává. (a že to bylo vidět). Tak jen jako tip, jak si pomoct, když už výrobce nestíhá. Jinak jedu dnes měnit gumy, nechal jsem si tam namontovat HF Parrot a teď s radostí telefonuji a relaxuji v autě. Hodně štěstí všem, K 😊
Chlapi chtěl bych též napsat pár slov o zkušenostech s GP. Jak jsem se již zmiňoval v předešlých příspěvcích, měl jsem pouze jeden větší problém se kterým jsem se trápil a to bylo v chladném období startování. Vše se vyřešilo s výměnou startéru. Další věci se kterými jsem byl v servisu již byli drobnosti - dopasování zadního nárazníku, seřízení víka schárnky u spolujezdce a výměna okrasné lišty nad schránkou. Jinak si nemohu na GP ztěžovat. Nic mi nikde nevrže, auto po silnici neskáče, nerovnosti zvládá v pohodě, v zatáčkách drží jak přibité a spotřeba......no nádhera, na dálku 4,9 a 5,4 a po městě do 6,8 l/100 km. Mám GP 1.2 Active 3dv černá metalíza, příplatkové doplňky - vyhřívaná zrcátka v barvě laku, nastavitelná sedačka řidiče, centrální zamikání s dálkovým ovládáním, najeto 18.500 km. Prvně jsem toto vozítko potkal na vlastní oči v listopadu 2005 a to přímo v Torině. Zúčastnil jsem se kvalifikace na paraolympijské hry ve sledgehokeji a v té době zrovna byla v Torině slavnostní předvádečka tohoto vozu, hned na první pohled jsem si jej zamiloval. Jeho designu se nedá nic vytknout, čisté linie, sportovní vzhled, atraktivní a hlavně je svůj, ne jako konkurence jako jsou např. Opel Corsa-napůl GP, Renaul Clio a to nemluvě o nové Fabii, která mi, snad prominou škodovkáři, připomíná lacinou verzi Suzuki Swift. Další věcí při rozhodování koupi tohoto vozu bylo, jak je obestavěný prostor, jak se člověk v autě cití a popravdě řečeno, z vozů ve stejném segmentu se dá říct, že jediným konkurentem GP v tomto ohledu je Toyota Yaris. Měl jsem již hodně aut, jelikož jsem vozíčkář, a auto mi nahrazuje nohy při každodenních cestách do práce, nákupi, kulturou a pod. Proto je pro mě důležité i pohodlí na sedačkách a popravdě řečeno, Italským a Japonským autům se nedá dle mého názoru v pohodlí nic vytknout. Stručně řečeno, GP bych za jiné auto v jeho segmentu neměnil :!: :!: :!:
ironlionzion
český honza to vystihl 😄
to Bubu

pamatas ako si kotkodakal ked nam menili riadenie ?

mrkni sem

[odkaz]

Stastni majitelia Roomstera, nemecka kvalita

Normalne nie som prilis skodoradostny......

Ostatni uz kaslem na to, iba som Bubkovi chcel ukazat kde je sever 😁
Honza to napsal hezky. 😉 😁
Ahoj Fiaťáci,

teď jsem se dostal k počítači a nestačím se divit, co jsem svou zkušeností s GP rozpoutal.

1.

Já jezdil taky s Fabií, a pokud dr.Bubu dobře četl, nikdy jsem na ni neřekl křivého slova. Měl 1.2 HTP 47 kW. Byla zlatá, bez problémů, ale "morálně"

zestárla. konkurenc e ji dohnala a v mnohém předběhla.

2.

Velkou pravdu má Octan s těmi testy. Já sám jsem byl někdy nalomen, když jsem četl některé testy. Ale když jsem si dal práci, a já si ji dal, a položil všechny vedle sebe, už bylo GP vždy nahoře. Nebylo vždy první, ale vždy vpředu, vždy mezi vítězi. Ať to byly jízdní vlastnosti, řízení, řazení či pohodlí v autě. A řeči typu tvrdé plasty na palubní desce přeci k jízdě nepotřebuji.

A že vždy zařadím prsty lehce kvalt který chci, je přece daleko důležitější.

3.

A ještě něco. Pro mě není nejdůležitější rychlost, i když se rád svezu rychle, ale pocit bezpečí, pohodlí a takový pocit"domova za volantem", a ten v GP mám.

4.

A pro dr.Bubu, žiješ-li v bludné představě, že všichni motorističtí novináři, pak věř, že tomu tak není.

Jem pro připomenutí - přečti si v Automobilu test GP z pera dr. Gregory, což je naše motoristická novinářská legenda - a ten GP jednoznačně hodnotí pozitivně, a tomu nelze nevěřit, protože měl v rukou všechna auta.

5.

Takže když napíši, jak se v autě cítím, není to žádné pochlebování, ale zkušenost s autem a vnitřní pocit.

6.

A navíc si myslím, že je GP zcela určitě nejlepší v jednom - a to je design.

Tam zaostávají všichni. I Škoda, proti kterí jinak nic nemám.

Dej si bubu čas, a podívej se na ty nádherné křivky, zkus si to auto trochu prohlédnout v měnícím se světle, v klidu, jako na výstavě obrazů či soch, máš-li tu schopnost. Najdi jeho krásu...

A pak nám napiš,

Já jsem šťastný, že ho mám, moje GP.

Honza
Robo: no víš, já si svoje názory necucám z prstu, vše je ze zkušenosti 😉 pak jsou tací, kteří někde něco přečtou, vytrhnou z kontextu a dělají obecné závěry 😉
octan mal si pravdu ze Roomster vrza

[odkaz]

to DR.BUBU

[odkaz]

a toto mas k tej stabilite

[odkaz]

A kvality podvozku????

[odkaz]
paulz: pokud jsi sem zavítal náhodou, pak tvou reakci chápu, pokud místního debílka znáš tak jako stálí účastníci této diskuze, pak tvou reakci nechápu. a znáš tak jako stálí účastníci této diskuze, pak tvou reakci nechápu.

No mě se jeho dost příspěvků taky nelíbí,jenže nechápu Vaše reakce na tento poslední který byl celkem normální.Pokud s ním nechcete diskutovat tak mu neodpovídejte a přestane ho to bavit.Sborové výkřiky jdi pryč satane ještě nikoho s internetové diskuze nevyhnalo....Ba přímo povzbudí...
K tomu musí řici to samé jako Octan! Vem jeho profil a vyhledej si všechny jeho příspěvky!
paulz: pokud jsi sem zavítal náhodou, pak tvou reakci chápu, pokud místního debílka znáš tak jako stálí účastníci této diskuze, pak tvou reakci nechápu. 😄
Citat: Tam kde jsem pro jistotu s fabkou ubral plyn eventuelně jsem přibrzdil, s GP jsem se přidržel volantu a držel ho pod plynem. jede to jak na kolejích

BLBOSŤ pozri si test malých aút v Auto motor a sport 2/2007 Fabia jednoznacne vyhrala pri vyhybacom manevri takze opat len subjektivne dojmy. Tak ako tu boli ospevované brzdy GP a v tom teste pri zohriatych brzdách je Fabia lepšia a pri studených je minimálny rozdiel takže toto fórum má nulovú výpovednú hodnotu.

Citat z testu: Solidne vypracovaná a ľahko ovládateľná Fabia zostáva majstrom všedného dňa

A proč se na tohle vlastně rozčilujete,vždyť to bylo celkem k věci.Jak byl test objektivní nevím,stejně jako citát nahoře,ale chytat kvůli tomu hysterický záchvat a popsat celou stránku-připomíná mě to reakci v Rudém právu na chartu 77/Pouze pro pamětníky/. >😁 😁
Dr.Bubu: baví mě, jak tu ze sebe děláš ještě většího *, než jsi >😁 Tvé znalosti a zkušenosti jsou jen vyčtené, jak všichni víme, milý tupče, to, že v jednom proněmeckém plátku vyzdvihnou svůj VW produkt neznamená v globálu vůbec nic. Existuje celá řada dalších testů, kde Fabia zase dopadla hůře atd atd, ale to jsou jenom testy, prostředí motoristické novinařiny trošku znám a o výsledcích testů nemám iluze, nicméně, kdybys byl pozorný, zjistil bys, že GP dopadá v mnoha jiných testech velmi dobře. To jen na okraj. Za druhé, lidé zde píšou osobní zkušenosti, chápeš co to je? Víš co to je jezdit s autem a ne poslouchat fotříkovo kecy o Fiatech když ti půjčí Fabii na honění trika před holkama v tvých 35 letech? >😁 Takže osobní zkušenost je taková věc, že když trochu umíš řídit a vyzkoušíš několik srovnatelných aut, jsi schopný vyjádřit v čem je které auto lepší a horší, posoudit jízdní vlastnosti ovladatelnost a všechny další aspekty automobilu. A z této zkušenosti zdejších lidí, a já se k této zkušenosti připojuji, vyplývá, že Fabia sice není špatné auto, nicméně hlavní konkurence už jí předběhla a nabízí komplexně lepší auta, s tím nic nenadělá tvoje bušení pěstičkama do země a vytahování blábolů z testů absolutně bez kontextu. Nová Fabia je navíc ještě v mnoha ohledech horší než F I, takže ani ta nemůže díru do světa udělat také. Jsi nahlášen jako SPAM, nic jiného nejsi, tak doufám v brzké vyřešení tebe coby vředu na místním fóru.

P.S ještě na závěr, koncern VW je firma s největšími náklady na záruční opravy v Evropě, tomu se říká kvalitét fon dojčland, aufvídrzén
No sice sem reagovat nechtěl, ale budu. S FI jezdim v práci. Brzdy orpoti GP bez nástupu a účinku. Podvozek to samé. Neříkam, že F I nemá dobrý podvozek, to ne, ale ve srovnání s GP má horší. Ostřeji projetá zatáčka s FI pískání od gum to samé s GP a slyšet neni nic. Jasně může to být pneu, ale ten podvozek je tam cítit také.
ironlionzion
DR.BUBU, budu slušný a odpovím ti, že mám s GP stejnou zkušenost jak popsal Český Honza a jedná se o zkušenost, ne o doměnku. Protože jsem s Fábkou najezdil dost km abych mohl něco tvrdit a nebyl to jen subjektivní dojem nebo rádobypřání mohu říct že jízdní vlastnosti GP jsou o třídu jiné a není to dané jen subjektivním pocitem, podívej se na rozvor a rozchod kol ... co se týká brzd tak srovnávat brzdy u Fábky by bylo vůči ní nefér, nedosahují ani zpoloviny takového účinku a citlivosti ... o vadnutí nic nevím ...

to že Fabia I vyhrála v nějakém testu nad GP považuji za omyl asi tak velkých rozměrů jako prodejnost GP v evropě ...
Giorgio
DR.BUBU: 12 dnů zpátky jsem jel svým puntem 1.1, 11 dnů zpátky jsem jel fabií II 1.2 12V, 7 dnů zpátky jsem jel Volvem C30 T5. Co tím chci říct? Nech se s tou fabií vyfotit a pak jdi zkusit pořádné auto někam jinam. A nech si to potom pro sebe.
Dobrý den, chtěl bych nahlásit tohoto uživatele jako spam. Pořád píše do naší diskuze o autmobilu Fiat Grande Punto off topic. Kdyby jste ho prosím Vás alespoň něják varovali. Již nás to přestává bavit. Předem děkuji Tommy11. Myslím, že nejsem jediný, kdo to uvítá!

Máš co jsi chtěl a ostatní by měli udělat totéž co já. AŤ JE nás co nejvíce Už mě to s tebou přestává bavit cukroušku
Citat: Tam kde jsem pro jistotu s fabkou ubral plyn eventuelně jsem přibrzdil, s GP jsem se přidržel volantu a držel ho pod plynem. jede to jak na kolejích

BLBOSŤ pozri si test malých aút v Auto motor a sport 2/2007 Fabia jednoznacne vyhrala pri vyhybacom manevri takze opat len subjektivne dojmy. Tak ako tu boli ospevované brzdy GP a v tom teste pri zohriatych brzdách je Fabia lepšia a pri studených je minimálny rozdiel takže toto fórum má nulovú výpovednú hodnotu.

Citat z testu: Solidne vypracovaná a ľahko ovládateľná Fabia zostáva majstrom všedného dňa
To Mitox:

mám 6-ti kvalt, odstupňování se zdá rozumné, 6 je vyloženě na úsporu, ale to jen můj předpoklad, ještě to nemohu doložit kilometry a litry
Vin na skla je dobrá investice. Ono přesklít celý auto holt něco stojí!! No k rádiu zvuk dobrý, funkce omezený. Za cenu 14000,- co za něj chtějí třeba do verze Active určitě nestojí. Za 14.000 bys měl už přehrávač na DVD s jednou obrazovkou!!!
Teď už je na doobjednání určitě pozdě...už čekám 5 týdnů, jinak k loketní opěrce, tu sem původně chtěl..+2000, jenže se k tomu musí doobjednat

SEDADLO ŘIDIČE S ELEKTRICKY NASTAVITELNOU BEDERNÍ OPĚRKOU +6000 a to mi loketka vyjde sakra draho😊) O tom teploměru, resp. vyhřívaných zrcátkách jsem se dozvěděl taky pozdě, ale co se dá dělat, nějak to oželím...jinak sem chtěl radio na mp3, ale příplatek +4000 mi přijde ažaž, když za ty peníze by člověk měl super autoradio,možná bych řekl, že i lepší než originál...ale to hádam...většinou se originály kvalitou nevyrovnaj značkovejm,líp vybavenejm..ale třeba budu překvapenej😊

Tommi11: do Vinka asi půjdu, na astře sem si to taky nechal dělat😊
český Honza, máš 16V 5-kvalt?
omlouvám se na duplicitu, počítač píše chybu a text přitom odchází 😉
to hnatik

vše co ti tu doporučují, je super. Je sice pravda, že to zvedá cenu, ale stojí to za to.

Jezdím s GP teprve týden, ale musím říct, že to je bomba.

Je to parádní svezení.

Já si do Dynamicu ještě nechal dát volant v kůži, vyhřívaná zrcátka,

couvací senzory, a ESP a motor 1.4 16 V.

V sobotu jsem jel přes Dušnou u Vsetína, kde se jezdí závod do vrchu. Tam kde jsem pro jistotu s fabkou ubral plyn eventuelně jsem přibrzdil, s GP jsem se přidržel volantu a držel ho pod plynem. jede to jak na kolejích. A to mám jen 1500 km.

Díky všem co mi poradili >😁
Zdarvím Vás chlapi

hatik

Dobre ti radia a ja ti poradím, ak máš ešte finančné možnosti, aby si friško zavolal k dealerovi a doobjednal. Mne sa to podarilo ešte po týždni a bez problémov.
ironlionzion
Tommy11 má pravdu, todle mě taky štve, že mi prodejce neřekl o této možnosti, jsem se to dozvěděl až pozdě, hned bych si to objednal. Nejvíc mi chybí teploměr a tripB ... a kdybych si měl ještě vymýšlet a znovu objednávat tak bych volil k dynamicu navíc loketní opěrku ...

jo a kožený paket je k nezaplacení, na to nezapomeň, teď jezdím tím náhradním a tam je volant bez kůže a už mám z něho mozoly, s kůží je to jiný pocit a volant držíš nejvíc ... důležité!!!
měl sisi objednat ještě vyhřívaný zrcátka. V tom sem udělal velkou chyu, kterou si vyčítam do teď!!! S nimi totiž dostaneš i teploměr a multifunkční display. Jinak já si objedna ještě mp3 a prahový lišty+ boční ochranný. Jo a prostřední opěrku hlavy, zamykání zpátečky. A nech si opískovat skla stojí to asi jen 2000kč. To je myslim vše.
ironlionzion
První skici nového Brava kombi vypadají jako mé budoucí rodinné auto 😄 hehe

[odkaz]
Tommy11: vzal sem(asi hlavně vzhledem k financim) 1,2... i když do teď sem měl 1,6 a předtim dokonce 1,9tdi 😊) je to 5D, azurová....a navíc jenom boční lišty(dynamic má vlastně všechno potřebný)... a pak zamykání zpátečky od dealera
budeš mít 3D. nebo 5D a s jakým motorem? Barva a výbava navíc? Já vim jsme tu trochu zvědavější >😁
český Honza: 11 týdnů to je docela darda...snad nebudu čekat tak dlouho 😊) nic extra jsem si nenavymejšlel k dynamic
takže olej mam v normě. To sem rád. Doufam, že to nebude pokračovat😊 Ale stejně řeknu v servisu, ať se na to mrknou, jestli to někde neuniká. Jinak, kdyby se dostával olej do spalovacích prostor by se mohlo zjistit na emisích ne?
no, čo sa týka oleja, tak mne už tiež dolievali cca 0,5 litra a bolo to okolo 10tiskm.

pri kolkych km sa chystáte do servisu na výmenu oleja ? pri 15tiskm alebo 20tiskm.

Lebo v papieroch sa uvádza že pri 20tiskm a na štítku ktorý mám v aute po výmene oleja pri 2tiskm mi napísali že dalšia výmena by mala byť po 15tiskm
ahojte, chtěl jsem jenom napsat že rád bych levně prodal plechové disky na grande, kdyby jste někteří potřebovali. Začínáte mě všichni štvát, jak neustále pořizujete elektrony a píšete jak jsou na punťovi nádherné >😁 >😁

GP 1.4 8V Azuro P.
Dnes ked som tak pozeral na mojho umyteho puntika na novych elektronoch (konecne :-! ) a nieco mi tam chybalo. Asi to budu tie hrdzave bubny 😒 . Nema niekto skusenosti s farbenim bubnov na zadnych brzdach a strmenov kotucovych brzd v predu? Chcel by som to dat takej istej farby, alebo aspon co najviac podobnej tej mojej.
ospravedlnujem sa ale 3x mi to spadlo.....
Spotreba oleja na 1.2 je na 13500km asi 1liter oleja

Teda pokles od hornej ku dolnej ryske

Teda vymena pri 1500 a potom 15000km ked tam bolo na spodnej ryske.

To bolo v lete,

V zime od 15000km ku 24000km asi 0.8litra

Co je ale najlepsie, ten motor skoro vobec nezere benzin, ked je bezvetrie tak 4.5 pri 90rychlosti...

Uz je super zabehnuty
Ne ne, elektrony mi příjdou až ve středu! Ale fotky dam na naše stránky. S motorem jsem spokojen, je živý, kultivovaný...Akorát jak sem se ptal na ten olej. Mám najeto asi 8600km a motor spapal cca 400-500ml oleje. Což je dle manuálu v normě. Ale moc se mi to nezdá, tak uvidíme! Co ostatní, jak jsou na tom s olejem?
to hnatik 😒br />
Čekal jsem dlouhých 11 týdnů, ale stálo to zato.

Jsem nadmíru spokojen, s autem jsem se rychke sžil.

GP je prostě a jednoduše sKvělé autíčko.
Tommy11: Psal jsi že už konečně máš ty elektrony. Doufám že je co nejdříve vyfotíš a dáš na internet. Já si až teď začínám uvědomovat, že jsem udělal hloupost když jsem si elektrony nekoupil a místo nich koupil druhé ocelové kola. na leto a na zimu. Už se mi ty krytky, které sice jsou krásné, okoukávají. Docela mě to začíná deptat. "Auto dělají kola". A jak jsi ty spokojený s naším motorem.

GP 1.4 8V Azuro P.
Tak se zeptám ještě tady >😁 Jak dlouho ste čekali na GP od objednání u dealera? Já zatim čekam 5týdnů, tak to vidim, že sem při nejlepším v půli cesty :?
Hele, Dr. Bubu :shock: , běž měnit tyčky stabilizátoru, váhy vzduchu a jiné blbosti co Vám na Vašich škodováckých krámech odchází a nelez sem. 😜

S pozdravem Mikain >😁 >😁 😁

GP 1.4 16V Sport Exotica Red
Ty si říkáš Dr. Bubu? Já tě přejmenuju. Chceš? Drž Hubu
Dnes sem čwtl nějáký anglický tisk. A víš co tam psali o tý tvý kraksně? Že jediný její pozitivum je její cena a to je prosím anglie bašta škodovek. Tak se seber a di prudit někam jinam, poněvadž toto už je spamování naší diskuze. Nebo snad chceš přijít o svůj ádherný nick? Až Tě nahlásíme jako spam administrátorům??? Takž se odeber tam, kde končí záda a začínají nohy (_._) vypadá to tam asi takto. Jinak prosím ostatní aby nereagovali, nemá to cenu
Kde je FIAT? [odkaz]
Tommy11: měnil jsem olej při 10000km, když jsem sledoval nepřišlo mi že by ho nějak ubylo. Teď tam mám nový a auto jede o poznání lépe. Nevím jestli je to olejem a nebo že jsem překročil 10000km a motor se rozjel.

GP 1.4 8V Azuro P.
Tommy : měnil jsem olej při 10000km. A když jsem to tak sledoval tak ani moc neubylo. Nevím, teď tam mám nový a auto mi přijde že jede o pozníní lépe.
Jo, akorát ve městě to kolikrát svádí. respektive jedeš a šup najednou 50+km/h. Musí se člověk hlídat no >😁

Ad disky, objedna sem nakonec ty Artec MS4.

To Majty" Máme stejný motor, spapal Ti nějáký olej?
Ahojte všichni, dneska jsem se svým Punťou přesně rok. Mám naježděné 11000km a nemám co italům vytknout. Jsem strašně rád že jsem se nakonec rozhodl pro Punťu a ne Fabii. Motor šlape jako hodinky, akcelerace a hlučnost mě příjemně překvapují, podvozku se nedá nic vytknout. Můžu jezdit podstatně rychleji, protože rychlost v puntu vůbec nepříjde, a má přítelkyně tedy ani nehudruje. 😄

GP 1.4 8V Azuro P.
Tak dnes som bol v pneuservise a dal som na tie moje Borbety LS R15 so sirkou 6,5" tie originalne 175/65 R15 Bridgestone pneumatiky. Vyzera to uplne v pohode. Urobim neskor par fotiek ked umyjem auto aby to lepsie vyzeralo.
[odkaz] anketka o nejlepší auto segmentu B. Podpořte GP, když už sem jí založil 😊))
NiceOne: nejsi sám, Emotion s 1.4 16V bych bral i já, takhle jsem musel brát jen třídéř.... ale není to 3dv. tak hrozný, jak sem se zpočátku bál...
poslal som ti sukromnu spravu

diky moc
Daj e-mail, poslem ti nejake fotky. Inac ano, je to pod tou plastovou listou na celnom skle.
steven neda sa ti to cvaknut trebars mobilom, toto by som veril ide mi to snad niekde stadial, teraz neviem co myslis - zvonku WDcko ci zvnutra?

Ako je dole na celnom skle zvonku ta plastova lista?

neviem ake klipy presne myslis

nechcem to sklo vyplavit wd ckom, pomohlo by keby si to lepsie definoval

mam tusaka ze si na to prisiel

a to by som ti bol fakt zaviazany
Robo1.2: Mal si pravdu, nie je to ta mala umela hmota. Dal som to dole a aj tak to vrzgalo. Polial som vodou tu umelu hmotu pod celnym sklom. Bude to ono. Aj som to dal dole a ono to je ku sklu prichitene aj clipsom, asi to to robi. Skus dat WD40 pod tu umelu hmotu ktora zakryva spodnu cast celneho skla.
Je to 1,4 8V, protože se Emotion s 16V nedělá.

On se dela, jenom ho k nam ti blbouni z Fiatu nedovazi. ...k nejvysi vybave dovazi slabsi motor ....tu jejich logiku jsem nejak nepochopil.
Tak to jsem nebyl já, jezdím "usedlým" Stilem 5D, jsem snad jediný, komu se líbí víc než třídvéř... 😁
Já mam taky ,,jen'' 8V a hýbe s tím autem dosti slušně 😄
Je to 1,4 8V, protože se Emotion s 16V nedělá. Ale mě to bude na běžné ježdění stačit. Sice to má pouze 57kW a ve stávajícím Puntu mám 1,2 16V 59kW s automatem. Jo a barvu jsem si vybral červenou bolero. Výbava je už tak dostačující, že jsem si přiobjednal poze boční ochranné lišty, koberečky, zámek řadící páky aktivní opěrky hlavy a pak jsem si neodpustil ještě dešťový senzor.
m4lcolme, dnes jsem viděl v Praze sytě žluté třídveřocé Stillo, a nusím říct, že mu to moc slušelo...
Užívej si to! Já si zejména cením nárůstu pružnosti - už není třeba tolik řadit. 😄
To bylo na rybart s tím motorem 😊
to m4lcolm : mě to taky tak připadá, zdá se mi, jako by ti koníci postupně přibývali...
@Honza

Počkej, až se motor zajede... To je teprv mazec! 😉
ironlionzion
... s dovolením, pánové, 4000. příspěvek 😁 děkuji
to rybart: já čekal přesně 11 týdnů

to tommy : mám 1.4 16V dynamic a zdá se mi ten motor dobrý

fabie 1.2 HTP byla jediná možnost, mé tajné přání byla nějaká šestnáctistovka, ale dnešní motory jsou úplně něco jiného

95 koníků v GP a výborný točivý moment na běžné ( a trošku sportovnější ) svezení bogatě stačí
ironlionzion
vítej "puntičkáři" rybart, jaká to bude barva?
8V, nebo 16V? Jinak gratuluji k výběru 😉
Zdravím,

tak jsem vás tu delší dobu pozoroval a vybíral si nové auto. Během asi tří měsíců procházení všech možných testů a fór jsem dospěl k názoru, že nejlepší a nejhezčí je GPčko. Možná jsem ovlivněn tím, že to bude již třetí punto s kterým budu jezdit (první i druhá generace). Jak se říká - jsem "puntičkář" 😁.

Dnes jsem učinil objednávku na GP 1,4 Emotion.

Tím pádem se asi na dva měsíce odmlčím a poté se ozvu s dojmy.
Jj, udělej fotky a pošli je na grande_punto zavináč centrum.cz
Ahojte,

teď jsem přijel z Prahy a mám na svém GP první tisícovku. Zatím bez jakýchkoliv problémů. Ale to je snad u úplně nového auta samozřejmost. A opakovaně podotýkám, jsem z něj nadšen. Absolutně.

A chci něco zopakovat. Vyměnil jsem GP za Fabii 1.2 HTP 47 kW. Novou jsem nechtěl a nechci.

GP je sice ve stejné třídě, ale Fabii starou i novou ( a tu dvojnásobně ) překonává. Mě se zdá, že se nedají ani srovnávat. Jediné pozitivum fabie vidím ve "větší" kapse před spolujezdcem.

A prosím, věnujme se GP a ne fabii, ta patří jinam.

A teď několik postřehů z cesty ( dnes jsem udělal 860 km ). Sedadla jsou navýsost pohodlná, materiál potahů příjemný, palubní deska příjemná i pocitově, motor není vůbec slyšet a začíná se mrška rozjíždět. Ale já ho zatím šetřím.

Počítač funguje dobře avůbec nevadí, že musím pořád chodit jedním směrem.

Podvozek tvrdší ale ne nepohodlný, na 16" kolech výborná stabilita.

Moc se mi to líbí.

Přes víkend udělám fotky.
To RadimG: Jo to by bylo v pohodě :!: :idea: S tímto parkováním mam taky trochu problémy :😉

Jinak v Corse je ten samý MJTD jak v GP, akorát se jmenuje jinak.
ironlionzion
jo dobrej nápad
GP: to porovnanie mozem napisat, ale kedze toho bude viac, tak az vecer.. dufam ze nevadi.. a mozno to spravim ako mini test a porovnanie a hodim to na Tommyho stranku 😁
ironlionzion
RadimG: jo taky jsem přehodnotil své předsudky (hlavně zkušenosti s hlučností a nekultivovaností TDi motorů u oktávek a 1.4 3 válec TDi u Fábky se kerýma občas jezdím mi naftu zprotivili) tohle je jiné kafe a italové to kafe umí ... ale jak se znám už bych se rozmlsal a šel bych rovnou do 1.9 multijeta 😁

A co Corsa, ja se ti jezdilo, napiš víc postřehů, docela by mě to zajímalo jako srovnání ...
Tommy11: ta "nasa" to nastastie vzdala po 2 neuspesnom pokuse >😁

ale musim sa priznat, ze tento typ parkovania nemam velmi v laske, tiez sa natrapim kym tam auto zasuniem :😉

GP: nie som si isty, ale u nas nova fabia este asi nie je v predaji..

ale mal som moznost vyskusat si novu corsu, diesel 1.3 neviem kolko koni a to bola parada >😁 neviem ci su to tie iste motory ako v gpcku, ale bola to raketa >😁 tiez som si vtedy povedal ze do dalsieho auta chcem takyto mensi diesel..
ironlionzion
to video je síla :shock:
Když už se mi to podařilo odeslat dvakrát :x tak alespoň pošlu další link na parkování [odkaz]
Jo jo, včera sem se s ní byl projet. Na předním sedadle málo místa, levný plasty a horší zpracování, než u F1. Dvěma slovy - Krok Zpět!
ironlionzion
Tommy11 ... jo za ty zrcadla jsem vděčný, z toho by si měla konkurence brát příklad ... BTW máte už "osobní" zkušenost s novou Fábkou? Co na ní říkáte? Já si jí byl prohlídnout, že třeba změním názor až jí uvidím naživo ale dojem byl stejný jak z fotek. Úzká, vysoká, nelogické zlomy na karoserii (A a C sloupek, zadní 5tihranné světla), předek a zadek jak z jiného auta, uvnitř velmi levně a stísněně působící interiér + přehnaná cena. No neměnil bych ani za nic. (prosím škodovkáře, nereagujte, tohle není diskuze o škodovkách)

PS: jen tak pro zajímavost, nový Fiat 500, minivůz je o 2 cm širší než FábkaII, no totok ...
a ked sme sa uz tak do nich pustili.. >😁

niekde som cital, ze zena ma k autu uplne iny vztah ako muz.. pre nu je to vec, prostriedok na prepravu z jedneho miesta na druhe.. dolezity je tvar a farba, ostatne ju nezaujima.. pre chlapa je auto prostriedok na dokazovanie jeho muznosti a nadradenosti >😁 z toho potom vyplyva, ze kym chlap je do auta ochotny vrazat peniaze na doplnky a stale si ho "vylepsovat", ma teda k nemu nejaky "vztah", zenu nerozhadze ked s nim suchne a casto ju to ani nezaujima, proste tomu nepriklada dolezitost, pretoze to nezmenilo povodnu funkcnost (samozrejme ze sa tym myslia len nejake tie suchance a tuknutia na parkovisku)

a potom som cital clanok kde pisali ze preco su pre poistovne zeny lepsie soferky ako muzi: zeny su opatrnejsie, jazdia pomalsie, jednoducho instinktivne chrania seba aj posadku a vacsinu havarii maju pri nizkych rychlostiach na parkoviskach, teda skody su nizke.. chlapi naopak jazdia rychlejsie, su ovela viac nepozorni a precenuju sa, co ma ale za nasledok kolizie vo vyssich rychlostiach a tym vacsie skody..

ale ako kazdy z nas vie, je to uplne individualne a urcite sa to neda generalizovat
[odkaz] nevypadalo to takhle RadimG? >😁
ironlionzion
ufff to jsou zážitky, no nechci to zažít
tak aby som ta potesil, napisem co som videl ja:

v robote sedime na 3 poschodi a pod nami je parkovisko a v lete ked sa nudime tak pozerame von.. a raz sa tak snazila na jedno uplne krajne volne miesto zaparkovat zenska, odhad dobre cez 40, auto myslim ze toyota rav4 alebo nieco v tej velkosti, samozrejme cierna a ten chudak co stal vedla mal nejake tmavomodre volvo.. prvy krat mu ho otrieskala ked zastala vedla neho tak na 20cm a pokusila sa otvorit!!! dvere.. ked zbadala ze sa tadial nepretlaci, tak cuvla a skusila zaparkovat znova, ale to uz bola sila: zatocila volantom este viac ako predtym, svojim bokom sa tomu volvu obtrela o zadny naraznik a suchala mu bok svojim zrkadlom.. ked potom zacala vystupovat cez miesto spolujazdca, skoro sme vypadli od smiechu z okna >😁

bohuzial sme ju neustriehli ked sa do auta vratila, ale to volvo tam stale stalo a viem si predstavit ako sa majitel musel tvarit..
A to ještě chtěla řídit pořád. Jednou se i urazila, že sem jí nenechal 😄 Ale byla to naštěstí jen kamarádka 😉 No s couvánim máte asi pravdu. A asi taky proto tam jsou tak velká zrcátka.. >😁
ironlionzion
věřím, že je mezi ženami spousta dobrých řidiček ale na základě mých zkušeností zatím zůstává jen ta víra. Tak naposled co jsem viděl bylo na parkovišti u supermarketu, kde v řadě aut bylo jedno které couvalo, zabrdil jsem že dám přednost, když už se dotyčná řidička nepodívala jestli někdo nejede ... tak hledím a najednou prásk ho, paní zřejmě vytočila volant plným rejdem a koukáním do zrcátek si nevšimla že auto má i přední část, která vedlestojícímu novému volvu strhla zadní nárazník z úchytů ... moje známá zas vyprávěla (sic s neskrývnou lítostí) jak v podobné situaci při couvání protáhla předkem celý bok vedle stojícího auta ... no hrůzné historky, takže kromě té víry mi ještě zůstává naděje, že nebudu "osudově" parkovat vedle podobného řidiče ...

podotýkám, že v obou případech se jednalo o bazarové 10 leté herky což nahrává torii, kterou tady někde napsal RadimG nebo Robo1.2 že když vybírá místo k parkování tak radši se přikloní k tomu kde jsou nové nebo dražší auta ... to je fakt tady je riziko menší ...
Mate si hladat frajerky ako mam ja - nema vodicak a mam pokoj >😁

Ale v tom nasom aute sa cuva tazko, hlavne ten vyhlad je dost obmedzeny, to uz mi povedalo viac ludi a aj takych co uz maju najazdeneho dost vela km obidvoma smermi 😄

Preto uvazujem o tych parkovacich senzoroch.. V najblizsom case pojdem na kontrolu po roku a tam sa chystam dohodnut na ich montazi, tak uvidime..
Já taky jednou půjčil auto kamarádce, respektive jsme se střídali za volantem cestou na dovolenou. A docela sem se bál, když na jela na dálnici skoro po trávě (v levém pruhu). Takže to neni jen o nákupech >😁 >😁 P.S.: Já též couvám podle zrcátek, ale z prvé používám všechny tři a za druhé se kouknu dozadu, zda nic nejede apod.
ironlionzion
😁 :idea: něco na tom bude
a ake z toho vyplyva poucenie?

nikdy nechod so zenou nakupovat 😁
ironlionzion
jj tak to bude ta silnější, takové italské tédéíčko 😁
JTF
GP: jestli to má 6ti kvalt, tak je to silnější verze s 90k.
ironlionzion
jo Robo Bravo, to jsi trefil 😄 a moje drahá polovička je uchvácena Fijátkem 500 no uvidíme, jestli vyjde ta sportka tak to vidím na Abarth Bravo a 500 😁 jo a když jsme u ní tak jsme byli nakupovat a já tlačil plný vozík nábytku tak jsem jí poprosil ať otočí auto kufrem ke mě, no a (nic proti ale když couvají ženy určitě jste si všimli že se nikdy neotočí za sebe ale koukají jen do zrcátek...) jak couvala tak prásk do značky za sebou která samozřejmě nebyla vidět v zrcátkách, no a zadní nárazník to odnesl, tak ho mění ... možná by to byl jen škrábanec, kdyby netrafila akorát to místo kde končí ten ocelový nosník pod nárazníkem ... zrovna o něj se to tlakem rotrhlo ... grrr
GP a co mas s autom?

ved minule si bol na prehliadke pri 30tisic?

moje dalsie auto Turbobenzin >😁
ironlionzion
jinak mám teď auto v servisu tak jsem dostal náhradní GP s 1.3 Multijet asi ten slabší páč má jen černé označení Multijet na masce a povím Vám to je svezeníčko jak víno, příště jdu do nafťáka, když není studený tak je odhlučněný jak benzíňák a ta spotřeba a výkon je parádní. Co taky příště chci tak je 6. kvalt, není nad to u 150 km/h jet se spotřebou pod 6 litrů, na otáčkách mít 3000 za minutu a stoupání nestoupání pořád mít výkonovou rezervu ... za ten příplatek to stojí, s mým nájezdem 35000 km za rok by se to brzo i rentovalo, doporučuji
Jen k té nedostatečné izolaci. Mohu Vám poslat pár fotek nové fóbie, ak to udělali kluci v Ml. Boleslavi 😉 Jinak ty podběhy jsou vyřešený blbě. Asi si to zalepim Al páskou z venku :roll:
Mikain, GP: a to si predstavte ako to vyzera ked mi odtial odpadol ten "stupel", co to drzi pokope.. este ze tento rok skoro nebol sneh, inak by to bolo plne bordelu..
ironlionzion
Mikain, já ty díry v blatnících až tak neřeším ale můžu ti poslat fotku jak to vypadá po roce "neřešení" ... celá motorová strana blatníku je pokrytá více než milimetrovou vrstvou usazeneého bláta ... je to něco jako pouštní duny v měřítku 1:1000 😄 takže máš dle mne rozhodně oprávnění tohle řešit
Punta06: Prohlížel jsem si fotečky Tvého GP a máš tam nafocéné věci

které se mi také nelíbí. Nedostatečnou izolaci v motorovém prostoru

jsem již reklamoval a mám to vyřešené k mé spokojenosti. Foto

označené jako: díra v předním blatníku je věc která mě trápí nejvíc. Špatně řešené plastové podběhy předních kol jsem reklamoval při

poslední návštěvě Fiatu,tak jsem na to zvědav co s tím udělají.Voda a nečistoty tam valí ze všech stran! Celou

věc jsem konzultoval i se zastoupením Fiatu. >😁 Zatím čekám.

[odkaz]

Myslím že si nechám vyměnit olej .... -20% >😒]
wolff
Se divím...

Zkus to ještě jednou..leda by ti fakt něco harašilo ve vnitř...

Ale to je divné....
Steven no uz som tam strekol to WD cko ale bez uspechu vcera

fakt je ze ked som to mackal tak to sice vrzgalo, teraz uz nie

zaujimalo by ma co sa skryva predsa len v tych bocnych stlpikoch

mas verziu s bocnymi airbagmi? ako si to dal dole a co tam vlastne moze vrzat,lupat?bojim sa na to sahnut, minule mi to vrzalo aj v dazdi, takze ten plastik na okne to nebude :😉
Robo1.2 Zvonka pri dolnom rohu okna z oboch stran je mala umela hmota. Pri pomalej jazde sa to oklepava o celne sklo. Mozno pod to dam nejaku gumovu podlozku. Inac sa to uplne ozyva ako keby to bolo zvnutra, ale nie je. Vela stastia s tym!
Ja tam ajtak idem kvoli vymene spinaca volantu. Uz to mam objednane. A ked mam zaruku tak to je ich povinnost to spravit.Nekupil som nove auto nato aby som tam striekaval WD40. >😒]
wolff
Tak já to pochopil že si to tam lil ze vnitř... Sorry. Ne že by tvé příspěvky byly srozumitlené... Mimoto, kdyby sis přečetl, co sem psal já, tak si pod to stříkl WD 40. Ten zvuk dělá tření toho plastu o sklo ( i když to tak vůbec nevypadá, ale je to nejspíš tak). U mé Bravy to tak jednou za půl roku dělá taky. Stříknu WD 40 a je klid. Nevím proč to nezkusíš a nemusíš pak zatěžovat servis takovýma pikačovinama...

Myslím, že zrovna kvůli takovým hnidopichům jako si ty mi málem v servise dokurili auto, neb už na něj neměli čas (to byla jen taková parabola, nebrat vážně)... Ale některý pikačoviny co tady řešíte mě fakt někdy udivují...
steven prosim Ta vysvetli mi to a ja si to nejako uz osetrim

ale aj tak sa mi zda ze je to zvnutra

budem Ti neskutocne zaviazany
wolf : Je to zvonku a preto vodou, aby zistil ci ten zvuk ide odtial.Potom to treba riesit inak napr. v servise. Co ked prsi??? >😁
Mám návrh. Co spojit náš sraz s bumballem? [odkaz]

9. 6 - 10. 6. 2007

[odkaz] info zde.
wolff
Vodou?!!!!!! To je mazivo?

Akorát zlikviduješ elektroinstalaci a budeš mít po záruce, v lepším případě ti jen nevyletí třbea bag!!!!

Když už tak tam vstříknite WD 40 a nemusíte řešit takové pikačoviny....
Nasiel som odkial vychadza zvuk. Polial som vodou tu malu umelu hmotu pri rohu predneho okna a prestalo to. Rozobral som to a je to dost blbo robene, tie skrutky sa nedaju poriadne zatiahnut. Aj tak sa chystam do servisu, dam to spravit. Robo1.2: Asi aj tebe to vychadza odtial. Skus poliat vodou.
cauko. vcera som bol na garancnej prehliadke po roku. siel som do Valuseka v Devinskej. cele to stalo nejakych 3 tisic. vymenili olej (3 litre) a moja blbost ze som si nevypytal zvysok oleja, kedze do auta vojde realne menej. dalej menili olejovy filter. vzduchovy iba prefukali, menit ho netrebalo. mam najazdenych iba 13 tisic. plus som im kazal pozriet sa na piskajuci ventilator na 1. stupni. zatial ho len premazali. uvidime co to urobi. pristup bol celkom fajn. auto na konci cele umyli, aj z vnutra.
Problém je, že najedu hodně - to co má Tvoje Brava teď, bude mít Stilo za 3 roky mého užívání, takže se toho docela bojím. Na druhou stranu mám zatím dojem z nynějšího servisu dobrý (v prvním jsem po nich chtěl prkotinu a vysr... se na to a ještě to naúčtovali Fiatu), tak mi nezbývá než zůstat optimista nebo jezdit do práce vlakem. A to je nepěkná vyhlídka. 😊
wolff
Prý ne,a le já si myslím, že není problém, prostě jde jen o to měnit věci. Motor a kastle a vnitřek to vydrží. Ale pokud neumí udělat rozvody, vyměnit třeba ramena, tlumiče, tak pak je to s autem opravdu na 4 roky...No...
Je to mizérie, ale nic s tim nenaděláme. Celý zastoupení Fiatu by muselo udělat pápá a hned poté následovat prověrka autorizovaných servisů, jako se to teď děje na západě. Každopádně aspoň že jezdí a hodně štěstí u těch lemplů, budeš ho potřebovat. 😉

Po pravdě mě to pěkně sere, Stilo je první auto, se kterým jsem technicky i prostorově spokojen, klidně bych si ho nechal 10 let, ale mám strach, že na to dneska auta nejsou dimenzovaný. :?
wolff
Nic zlýho, jen sem si zasondoval... a zjistil sem, že ceny, přístup názor mají ve třech servisech škoda stejný, jak sem se teď setkal u Fiatu. S jediným rozdílem, že připojí ve větě něco...to víte, my sme velký, my máme zkušenosti a není to u tolika uat všechno tak jednoduchý. Tak nevím, no 😒 Zkrátka... Jsou dvě možnosti.

Buď se s tím člověk smíří a nebo nové auto mění po 4 letech a nebo kupuje vždy staré auta s tím, že nějaký problémek ho nevytočí a jezdí dokud to de...

TeĎ tak koukám, že sem napsal tři... 😊
Wolffe, přijmi mé gratulace. K tomu, co jsi o servisech Škoda zjistil ještě před koupí vozu, já se k tomu dopracoval až u druhého auta.. >😁 Už teď mě přechází smích, u Fiatu to jiné není. Tak si jen musíme držet palce, aby nám naše Fiaty držely. 😉

Post scriptum co Ti v té škodovce vyvedli?
wolff
Nice, v tomto úplně moc nesouhlasím. JInak co by to mohlo být? GP nemám,a le občas jednou za čas mi vrže ten černý plast co navazuje na čelní sklo. Taky to stačí stříknout WD 40 a je klid. Projevuje se to tak, že to vrže jako by ze vnitř z přístrojovky. To jen reakce na to, že když je auto mokré tak to nevrže.... Toť moje rada

Auto mám doma, ke škodovce nepudu, neb sem zjistil, že jsou to úplně stejní šašci (no možná ještě větší), protože oni jsou největší a mají taky nejvíc zkušeností.

Jinak auto mám v richtiku, teď budu řřešit jenom to jak se k tomu postaví ten druhý servis co mi zmršil ty rozvody. Potvrdilo se mi, že ty rozvody dělali naprosto amatersky s fixou v ruce, nikoliv podle toho orginál klíče co je k tomu potřeba.

Takže zatím se mějte
:arrow: Taky by mne zajímalo co Márty, jak mu to dopadlo. Jestli o tu čteš, tak se ozvy co je s Tebou a Tvým GP :!:
PROBOHA LIDI, pokud vám někde něco vrže, tozhodně to nedávejte dávat oprvaovat do servisu. Nikdy to nemůže být tak smontované jako z výroby!!!!!!!

To ja bych to do toho servisu uplne klidne dal. Mel jsem take problem s lupanim u sve Fabie a servis to vyresil k me spokojenosti. Sice az na potreti, ale vyresil >😁 ...problem byl ze to lupalo venku na slunci a jakmile se to zavezlo do dilny do chladna tak to prestalo, takze jsem vzdycky odjizdel s opravenym autem, ale na potreti uz sem trval na tom ze budu u toho a ze chci videt ze si na tom skutecne daji zalezet.

Nakonec to nedelala palubka ale ty hlinikove profily, na kterych cela palubka drzi.

...a ze to nebude smontovane jako z vyroby je nesmysl. Bude to smontovane stejne nebo lip, protoze ve vyrobe neni cas si s tim hrat. Tam se proste prdne pristrojovka a auto jede o kus dal. V servisu dotahnou kazdej sroubecek, prostriknou kazdej spoj aby to proste nevrzalo. Sam jsem cumel jak jim sla rozborka palubky od ruky.
No v servise som bol, hovorili ze nema cenu odstranovat palubovku kvoli tomu 😒 Ale uz sa do servisu chystam zasa. Podla mna totiz to bude "worn bush on link arm between roll bar and main suspension"

[odkaz]

Mna to uz velmi serie a viem ze po umyti auta chvilku nic nepocut. Takze to bude nieco z vonku. No tiez to nechcem riesit mazanim, ale vymenou. Skus robo1.2 zavolat tiez do DS, mozno ked je nas viac, o to viac sa budu o to starat. Vela stastia!

Palubovku dat dole nenecham ani ja. Inac som tam tiez nastrkal plno spongii a nic nepomohlo. Ide to zvonka, iba sa to prejavuje ako keby to bolo z vnutra. Aspon dufam.
wolffe

ja si to tiez myslim ze radsej budem pocuvat semtam lupnutie ako ich nechat rozborku

co oprava auta? ako to dopadlo

prechadzas ku skodofke?
wolff
PROBOHA LIDI, pokud vám někde něco vrže, tozhodně to nedávejte dávat oprvaovat do servisu. Nikdy to nemůže být tak smontované jako z výroby!!!!!!! Gór při kvalitě práce českohé člověka v autorizuovaném servise!!!!!!!!!!!! Když už někde něco vrže, je lepší, koupit balení WD 40 a prostříkat to. V 90% to pomáhá.... Malou WD 40 vozím bez tak v kufru. Když někdy něco začne vrzat co mi leze krkem, chytnu ju, nasadím trubičkua vyřešeno.
[odkaz] Maj tady i věci s logem Grande Punto!
Moja tuzba uplne odstranit to vrzanie bola dost velka,

nastrihal som si take podlozky z 3-4mm filcu a vselikde som ich nastrkal na pravu stranu do nejakych strbin v okoli toho Astlpika, nepomohlo, na nic som neprisiel, mal som auto ako v laboratoriu...

Asi sa s tym zmierim len mi to chvilu bude trvat 😢

Ked sa nad sebou zamyslim je to naivna predstava aby nic nevrzlo!

Ale ked od novoty to tak bolo..... >😁

fakt sa obavam ze ked to v servise daju dole na nic nepridu akurat to spravia este horsim, preto som sa pytal Stevena007 ako s tym pochodil

myslim ze prvy fest skrabanec bude viac boliet :shock:
cesky Honza gratulujem a tesim sa ako budes opisovat svoje nove pocity

tes sa a uzivaj si to [zavidim ti ten pocit a smrad z novoty]

Aj ja som bol hrozne nadseny a stale som len po roku uz je pohlad na vselico trochu iny.

Divim sa ze taky Tomko nic nenapisal uz dlho.....
pane bože zase dvakrát. Už mě to začíná sštvát!! :?
No a ta kulisa chodi inak, mozno lahsie ale inak, nic podstatne iba to pozorujem.Ruku na tom nemam, dokonca v prirucke na to upozornuju

No právě proto! A slyšel sem to i odjinud...Sem si řkal, jak se krásně drží ta řadička, že tam budu mít ruku, ale nedělám to. Jako je mi jasný, že ve škodovce můžu dělat cokoliv a je to OK, ale máme holt ty Itlaský krámy no :roll: >😁 >😁

To: český honza tak mnoho šťžastných km a těším se na fotky a na sraz..
Zatim jsem neměl auto, o kterém by se dalo říci, že nikdy nevrzne. Teď si moc nestěžuju, u předchozího auta mě neuvěřitelně vytáčelo vrzání sedačky pode mnou. >😒] Snad není nic horšího...
Robo: už jsem to někde psal, ale vrzání je bolest všech aut, př. Honda Civic 8G v míře až nepříjemné, dále namátkou Škoda Roomster/Fabia II a spousta dalších. 😉 jinak co mám zkušenosti s GP, tak tam mi to přijde lepší než u ostatních značek, vrzání v průměru méně, jinak vrznout si samozřejmě může .
Chlapi diky za rady, inac ked zadam do googla "vrzani palubky" tak mam co citat aj na tyzden,

neni to nic hrozne ale stve ma ze na to neviem prist!!!Je to len take jemne lupnutie, niektori tam leju WD40. Ja by som to tam nelial ked neviem kde....

Inac som cital ze napriklad na C MAXe strasne vrzaju dverove tesnenia, a vraj po natreti silikonom hotova katastrofa, ale dvere to nie su pukne si to obcas niekde vpravo. No a to je auto za ine prachy.....

No a ta kulisa chodi inak, mozno lahsie ale inak, nic podstatne iba to pozorujem.Ruku na tom nemam, dokonca v prirucke na to upozornuju

Kauli ide to od praveho predneho kola...
český Honza: gratuluju a těším se na fotky a doufám i na sraz 😉
@Honza

Tedy přeji hodně zážitků a ať nezlobí. 😉
Ahoj všem,

tak jsem se konečně dočkal a GP mám doma. Jen pro pobavení, trvalo to neskutečných11 týdnů a přesto to bylo rychleji než slibované CD s informacemi.

Mám najeto prvních 100 kilometrů a musím říct, že je to v reálu ještě mnohem lepší, než jsem čekal. Auto je opravdu nádherné, motor při jízdě není vůbec slyšet. Když jsem přijel domů, stavil se u mě kamarád, který spravuje škodovky a nevěřícně kroutil hlavou nad kvalitou zpracování. Nikde nic neodstává, vše precizně lícuje, vše je na svém místě.

Řízení je nečekaně přesné, pohyby řadící páky krátké, řízení výborné.

Jasně, 100 km je málo, ale já se po těch kilometrech cítil jako doma.

Je to modelový rok 2007 a je vevnitř jiný, mně se zdá lepší, jak potahy, tak paluvní deska. Nové jsou i ciferníky.

Až bude chvilka, udělám pár fotek a pošlu na stránky Tommyho.
Robo: lupání jsem zatím neřešil, protož žádné nemám, co se týče řazení, není to jen pocit? doporučuji projet nějakým jiným autem, nejlépe citroënem a pak zase zkusit svoje řazení, kulisa se oběhat nemůže, co se týče spojky, tak na fiatech vydrží to co jinde, pokud ji často pálíš, prokluzuješ, tak ti může odejít po 50000 km, ale jinak není problém na jednu spojku 100000 km a více.
Nemám sice 20.000km ani zdaleka, ale kulisa si taky sedla (pro drbuba v normě). V práci máme nový (starý) fóbie a kulisi už taky nejsou co bývali. Mají najeto cca 1500km. Jo a taky jedna otázka, nemáš náhodou ruku nechanou na řadičce, když jedeš?
gurisson: tento jev (zlepšení dynamiky a úbytek spotřeby) pozoruji od přibližně 1500 najetých km a pak průběžně dále.
Kauli: řízení se projevuje docela hlasitým, kovově znějícím ťukáním z pravé strany před spolujezdcem.
A este jedna podotazka pre tych co maju cez 20000km, mozu aj stilaci poradit

Je normalne ze kulisa radenia ma vacsiu volu, resp. to radenie uz nechodi ako v uplne novom aute

Kedy sa ojazdi kulisa a kolko vydrzi spojka na fiatoch?

Blbe je ked vidim ako sa to auto po roku meni vplyvom opotrebenia.....

Otazka je co je normalne opotrebenie a co nadmerne.
steven007 vyriesil si nieco s lupanim v tych stlpikoch

ja uz dva dni vselikde podkladam vselico ale ziadny posun, jednoducho to cvaka a cvaka, nie som schopny identifikovat, mozno su to predne stlpiky a mozno to cvaka palubovka o sklo, mozno bocne stlpiky

RIESIL TO NIEKTO?

Je to blbost, take plastove lupnutie na nerovnostiach ale stve ma to lebo inac keby som to nasiel tak mam auto tichucke ako od novoty :x

spolujazdci si to ani nevsimnu
Spíš tak po 10 000 km, leda by se ten motor zajel v GP rychleji než ve Stilu. 😉 😁
Tak zadravim vsechny lidi na foru >😁 po dlouhem vybirani a premysleni jsem se rozhodnul a zaradim se taky do rad doufam ze SPOKOJENYCH majitelu GP >😁 jinak musiom rict ze budu brouzdat v 1.4 16V Sport 😄 to auto ma srdce a je ve tvaru opravdu vasen. Tak jsem moc zvedavej jak to celkove pojede a tak 😄 ale musim se priznat ze uz tedka me zacina svrbet prava noha a pravou ruku mam tak mistama v kreci >😒] jinak chci se tak zeptat slysel jsem totiz ze tohle auticko tak pri 5000 km se tepr poradne rozjede zmensi se spotreba atd. pokud ma nekdo skusenost dik za radu 😊
Chlapi chtěl bych se Vás zeptat, jak se vlastně projevuje to špatné řízení, zatím nemám se řízením GP nejmenší problémy, ale kdyby náhodou, tak abych věděl, co mohu očekávat. Díky.
Nevie niekto seriove cislo alebo partnumber riadenia ktore su uz dobre?
Přemýšlel jste někdo změřit si skutečný výkon motoru na brzdě? Mě by to docela zajímalo
Přesně tak strhlo se to tu do OT :!: A úplně zanikl příspěvek o srazu

Ahoj, rád bych Vám dal vědět o dalším letním srazu majitelů vozů Grande Punto (samozřejmě nejen jich...). Pokud by jste měli o sraz zájem, zapojte se prosím do diskuze [odkaz] Jedná se mi hlavně o to dohodnout se na místě a čase konání.
neviem co sa tu tolko koncentrujete na porovnavanie s FII

myslim ze oslovi inu skupinu zakaznikov >😁 >😁 >😁

Ostanme radsej pri GP, verim ze na FII je samostatne vlakno
JTF
A to ještě od cca 110km/h je slyšet obtékající vzduch od zrcátek...
Giorgio
Jarous: Tím, co jsi napsal, jsi mi potvrdil můj dojem, že F2 nedělají prudké změny směru "dobře". Zkusil jsem se jednou ostřeji vyhnout kanálu a nebyl to nejlepší pocit. Asi za to může výše položené těžiště. A to byla F2 na 15'' slitinách, ne na základních plecháčích.

A ještě jedna poznámka - zrcátka F2 vypadají pěkně vzhedem, ale není toho v nich moc vidět, je to sice možná pro mnoho lidí detail, ale myslím, že důležitý. GP je má lepší.
Tommy100
To jsme na tom stejně >😁
Mě Fabia i GP zajímají z jediného pohledu - designu. F II už jsem párkrát na Mladoboleslavské potkal a nelíbila se mi. GP potkávám raději, je to krasavec. Ale obě jsou už pro mě malá, takže je mi vlastně jedno, že je GP technicky lepší... 😉 😁
Tommy100
Já jsem taky částečně zklamaný,ale hodnotit budu až po důkladném seznámení,jsou tady totiž ti,kteří fábii vyzvedají do nebes,tvrdí že proti I je to velký skok a na druhé straně jsou ti,kteří tvrdí že je horší než I a škoda to tentokrát přepískla :?

A teď komu věřit???

Mnoho lidí taky odsuzovalo Roomster,ale mě překvapil,jezdí se s ním výborně a prodává se taky dobře,takže jak je nová fábia dobrá ukáže až čas 😉
JTF
Protože mamka uvažuje o novém autě, v tomto týdnu jsme byli projet GP 1.2 Dynamic MY07 a dnes Fabia II 1.2(51kW) Classic. Musím jednoznačně konstatovat(a objevuje se to téměř ve všech recenzích), že FII je kvalitativně mnohem hůře provedené auto než FI (kterou mimochodem používám druhým rokem) a dojmem je GP dál. Interiér s těma dírama před spolujezdcem působí opravdu velice laciným dojmem a nezachránilo to ani vestavěné CD rádio, cena za toto provedení byla 288t.kč. A to má kličky na okna, 14" kola... Navíc pokud trochu "říznete" zatáčku Fábia se poměrně dost nakloní, více než moje současná. Jediné co může GP Fabii II závidět je kufr. Podle mě škoda nedokáže zopakovat úspěch, který měla s Fábií I. Stejně jako se to Fiatu nepodařilo s Puntem II, který tehdy také nebyl takový krok dopředu vzhledem k první generací.
Tommy100
Ty zadní míry mě celkem překvapily,jinak pravda,GP vítězí :😉
Giorgio
TommyEngelo: Čirou náhodou tu mám před sebou na papíře technické údaje F2 od dealera a z auto.cz vytáhnuté GP😒br />
Míra pohodlí vpředu min/max (mm): F2: 858/1075 GP: 930/1130

Míra pohodlí vzadu min/max (mm): F2: 621/864 GP: 610/860

- v reálu je toho prostoru "za mnou" (když si nastavím sedadlo řidiče pro sebe a sednu si za něj) méně ve fabii.

Šířka vpředu (mm): F2: 1380 GP: 1450

Šířka vzadu (mm): F2: 1384 GP: 1430

Rozvor (mm): F2: 2 462 GP: 2510

Rozchod vpředu (mm): F2: 1420-1436 (podle kol), GP: 1467

Rozchod vzadu (mm): F2: 1410-1426 (podle kol), GP: 1460
Ještě jednou apeluji na Ty, kteří mají zájem o letní sraz. Ať se zapojí do diskuze [odkaz] . Poněvadž zde by to bylo nepřehledné a za chvíli bychom nevěděliů kdo má vůbec zájem. Když už jsme u toho, kdo by měl o sraz vůbec zájem?
Tommy100
:lol:

Pokud mi budou ochotni v práci servisovat i GP,tak se mu nebráním 😉
TOmmy kupuje ženě zásadně auto s tříválcem, takže Aygo vymění jedině za HTP nebo one-zovu Fabii 1,4... >😁 >😁
Tommy100
Máš nějaký rozměry co se týče prostoru???Mě se zdá že na kolena je na tom zrovna lépe fábia 8-s

PS:dík za tip,o GP budu určitě přemýšlet 😉
Giorgio
Už proto, že je v něm více místa (podle mě o dost hodně) a je lépe odhlučněno (srovnávám GP 1.2 v základní výbavě Active, 5D z června 2006 vs. F 8/2003 1.2 40 kW ve výbavě Classic Plus), mi v GP přišla lepší - pohodlnější sedadla. Ale ten prostor, ten hodnotím jako zásadní kritérium, tak proto "rozhodně". A proto F2 hodnotím i lépe, neboť má uvnitř toho místa více. Fabia I mi taky přišla o něco tvrdší než ta nová, takže i tím se GP pro pohodlnější cestování myslím hodí více. Tommy, kup manželce GP a už nad tím nešpěkuluj... 😉
Tommy100
Proč rozhodně???Já uznávám že je na tom GP lépe,ale to "rozhodně" mi tam nesedí 8-s

Zase takový rozdíl mezi auty nevidím,ale pravda,jel jsem v GP jen dvakrát,takže by to chtělo trochu bližší seznámení :roll:
Giorgio
Znám jako řidič všechny 3 generace punta a po dnešku obě generace fabie. Hovoříme-li o jízdních vlastnostech a pohodlí, tak je GP lepší než fabia I rozhodně. A kdybych měl soudit podle těch testovacích jízd s GP a F2, tak je lepší i než dvojková fabia, i když ne nějak dramaticky. Což po nějakých 20 km s fiatem a 15 km se škodovkou lze ale srovnávat dost těžko.
Tommy100
le co se týše Fabie, je to opravdu jako bys si sednul z traktoru do pořádného auto, když porovnáš přesednutí z Fabie do GP. Exteriér nic moc, interiér to už vůbec ne

To bych zase tak netvrdil,jel jsem v GP,ale že by to byla jízda nad fábii,to jsem teda nepoznal,lépe se cítím ve fábii :?
Giorgio
No možná jsem divný, ale mi se to bez těch černých sloupků líbí... :roll:
Giorgio
Nakopíruju sem svůj příspěveh z jiného tématu, když tu jsme u té fabie...

Dneska jsem vyzkoušel fabii II ve výbavě Ambiente a s motorem 1.2 12V 51 kW.

Takže dojmy: vzhled mě překvapil, a to pozitivně, auto není ani trochu fotogenické, ale například v černé metalíze na 15'' kolech je docela pohledné, odbourává se tím i trochu kontrast výška vs. šířka. Jakkoliv je uzší než předchůdkyně, vevnitř je podlě mě větší a nevyvolává pocit klaustrofobie.

Šíleně masivní palubka mi ale docela vadí, navíc zpracování mi nepřišlo až tak precizní a dokonce si troufám tvrdit, že materiály byly lepší ve Fiatu Grande Punto s výbavou dynamic. Sedadla poměrně tvrdá, ale docela slušná, v GP podle mě jsou o něco lepší. Protože mám jen 176 cm, místa na nohy jsem měl dost, i když volant by mohl jít posunout ještě o něco výše, sedadlo jsem na výšku nestavil, bylo podle mě v horní poloze, což mi vyhovovalo. Výš bych ho ani dát nemohl, to už bych nestrčil nohy pod volant.

Ve výbavě chybí teploměr chladicí kapaliny a palivoměr je digitální, to mi moc nevyhovuje. Naopak posilovač řízení je účinný po městě akorát. Podvozek je tvrdý, filtruje obstojně menší výtluky a běžně usazené kanály, plasty u nového auta nedrčí.

Kabina je solidně odhlučněná. Motor 51 kW je dostatečný, na pětku v 90 km/h točí cca 2 900 otáček a uvnitř je poměrně ticho, to chválím. Zvenku se naopak zdál slyšet nad sympatickou úroveň. Akcelerace není nejhorší. Bohužel nelze jezdit na pětku po městě předpisově, pod 60 km/h se musí na čtyřku, jinak se to motoru nelíbí. Řazení dobré, ale čekal jsem o něco kratší dráhy.

Kufr je na velikost auta akorát. Celkově ve mě fabia vyvolala příjemné překvapení, pokud jde o auto jako takové. Co ho podlě mě bude handicapovat (u nás možná měně než jinde, ale částečně určitě taky), je cena. Fiat Grande Punto v obdobné výbavě (de facto lepší) v 5D vychází oproti testovanému vozu o 35 - 40 000 levněji. Ty 3 kW výkonu navíc to nezachrání.
Bez těch černých eklhaftů na sloupcích se mi GP nelíbí, vypadá o 10 cm vyšší. Asi jako novaá Fabka i s nimi... >😁
To RadimG

Aj mne sa dnes rano zdalo, ze mam sedadlo nizsie ako som si ho nastavil predtym. Asi si to zacnem viac vsimat.

Co sa tyka otvorov v tych vnutornych blatnikoch, tak som rozmyslal, ze ich tiez nejako "uzatvorim".
ironlionzion
no tak ty sloupky v barvě karoserie se mi nelíbí ...
co to sem píšeš? Nebyl to náhodou Fiat? Určitě byl :!: >😁
JTF
"Humorná" příhoda z včerejšího dne. Kolega v práci zakoupi zcela novu Fabii 1.2 (47kW). Po 14 dnech a najetých 1500km nenastartoval. Přijela odtahovka, diagnostika, atd. Problém se vyřešil až kompletní výměnou motoru(údajně špatná komprese)! Naštěstí po celou dobu opravy měl zdarma k dispozici náhradní vůz. Ale nepotěší to. Na faktuře, kterou samozřejmě neplatil byla částka přesahující 70t.kč.
Tak fotky těch sloupků jsou přidány na web. Ještě sem tam dal další fotky ze srazu od Mikaina, tak se mrkněte!
Jo když už sme u tohoto negramotného tvorečka, říkejme mu třeba opičák (ačkoli teď sem urazil všechny primáty), pořád tu na nás čeká nové fórum, kde bychom se tohoto opičáka mohli zbavit jednou pro vždy!! Co Vy na to :?:

Jo a těch 2000km co mam najeto, tak většina je do servisu a zpět :mrgreen:
Dr.Bubu, *, to tu přece nikdo netvrdí, je to asi tak jako vlastnit Škodu.
[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

Super mat FIAT, on nema ziadny problem.
Kauli: V pohode, kedze sa mi hned nezdalo ze by si to myslel vazne, tak som svoju 'reakciu' nakoniec prehodnotil a zmazal 😁

Myslim ze tvoj nazor na GPcko sa zhoduje s nazorom vacsiny z nas, inak by sme sa asi vozili na niecom inom 😄 A tiez si myslim ze cierne stlpiky GPcku pristanu, bez nich mi to hned pripomenulo prave Fabiu, aj ked pri nej to je tak, ze si za par korun clovek moze dokupit ten cierny polep, takze kto chce, ma cierne a kto nie, lakovane..

Kedze budem mat GPcko uz pomaly rok, rozhodol som sa odladit posledne problemy a uz sa z neho iba tesit >😁 Takze to je par problemov a ako ich riesim😒br />
Klesajuce sedadlo: riesil ste to uz niekto? Ja som to minuly tyzden spomenul v jednom servise (bratislavcania, hadajte ktory), ale chlapik na mna pozeral ze co to trepem, zatlacil sedadlo rukou a skonstatoval ze neklesa a teda ze je v poriadku >😁 Tak som siel skusit druhy servis (ten v Petrzalke) a tam pristup uplne iny, ze ano, ze to uz robili a ze treba nieco dotiahnut.. Tak to rozobrali, nieco spravili a fakt, sedadlo neklesa, alebo ovela pomalsie, takze to nie je tak citit (doteraz klesalo aj o 3 vysky za 2 dni).. Ale este to nie je celkom hotove, lebo vraj objednali novy regulator nastavenia, takze uvidim ako to bude potom..

Diera v podblatnikoch: Urcite ste si vsimli, ze v podblatnikoch su nejake otvory, ktore sluzia na pristup k motoru. Mne sa na pravej strane stalo to, ze mi odpadol ten stupel, co to ako tak pridrzal pokope, takze sa mi do motora celkom slusne prasillo.. Vymena za novy problem celkom nevyriesi, pretoze stale tam skary zostanu, takze som sa rozhodol ze to zalejem sklolaminatom a bude.. Uz to mam odobrene dvomi servismi, ze pri mojej 1.2 je ten otvor nanic, ze to je pre diesle, ale ze diel je spolocny pre vsetky auta, takze mam dieru aj ja..

Parkovacie senzory: Uz sme to tu kedysi rozoberali. Niekto z Vas uz pokrocil a namontoval ich? Kedze po konzultacii so servisom by som o zaruku neprisiel ani keby som si namontoval vlastne, zacal som o nich vazne uvazovat. Jedina podmienka bola, ze elektriku zapoja oni, co si myslim ze by zvladnut mohli, kedze ide len o jeden drot >😁 Uz len zostava vyriesit kam navrtat tie diery, aby som nieco nepokazil.. Ale to sa asi opytam tiez v servise..

Frajerka ma nedavno sfukla, ze ked zacnem hovorit o aute, neviem ma zastavit.. Vyzera ze ma pravdu >😁
Radime, a ostatní, nechtěl jsem se navážet, ale bohužel nesnáším skalní zastánce škodovek a bohužel, Dr.Bubu je takovým, že jsem se neudržel. Nikdy jsem netvrdil, že GP je nejlepší auto na světě, ale v současné době modelů v jeho třídě se mu vzhledově nikdo nevyrovná, snad Opel Corsa, která je dělaná na stejné platformě ve spolupráci s Fiatem. Ale co se týše Fabie, je to opravdu jako bys si sednul z traktoru do pořádného auto, když porovnáš přesednutí z Fabie do GP. Exteriér nic moc, interiér to už vůbec ne no a nová Fabie, ta se mi zdá ještě horší vzhledově než dosluhující. Jinak GP bez černých sloupků jsem ještě neviděl, ale je pravdou, že ty černé sloupky GP osvěžují.
wolff
Propagují, teď je reklama všude i v televizi. Skoro to bylo až protivné... Snaha je
Pandora_01
Tak jsem se zastavil v Praze u Dojáčka a byl jsem překvapen cenami - 5 dveřové Grande Punto 1,2 Active za velice slušnou cenu 244 900,-

Kromě bočních airbagů velice slušná výbava. Nechápu, že management Fiatu se nesnaží ty auta trochu propagovat.
Robo: na hrubý pytel hrubá záplata, oko za oko, zub za zub........, nicméně velmi děkuji za tvůj čas a velmi pádný argument na Dr.Buba slaboducha 😉 *thumbs up* tato fóra si prosím každý zapamatujte a v případě nejapné ofenzivy Košičana ihned místo reakcí jen link na to či ono 😉 😁
Tak ak chces tak sa zapajaj ale nie na Grande Punto vlakne
Drbo nemohol som dnes odpisat na tie k......y co si tu popisal

CITAT OD DRBA😒br />
"RECI, KECY HLUPOSTI mam druhu fabiu na prvej som mal 150 000km ked som ju predaval v 100% stave bez najmensej chyby na novej mam 25 000 bez akehokolvek problemu a len tak na okraj mam 1.4 16V 80k takze tu HTP si nechaj"

Na provokatera ako si ty sa da iba protiutokom 😒br />
[odkaz]

teraz machruj!Ked na skodovke za 500000Skk na tachaci 5km nedojdes ani domov z autosalonu

co prispevok to prusery Elektrika

[odkaz]

[stranok je 36!]

A motor, kosacka je spolahlicejsia

[odkaz]

Pri navsteve takehoto fora sa tesim ze mam Fiata

Sorry ostatni, nie je to proti skodovkarom ale DRBOVEMU tvrdeniu
wolff
No bylo to v menším městě... jasné.. Něco jiného je ofic. ceník a něco jiného je snaha vyjít vstříc zákazníkovi.. No to je jedno asi to nevyřešíme. Fiat má prostě hodně zákazníků a jeden člověk co má Fiata a v dohledné době (jen co dodělá tu podělanou diplomku) chce kupovat druhého je jim celkem fuk. Mimo jiné lidi ve velkých městech nekradou stejně jako v malých... 😁
Tak to jsem neviděl, nejméně 800 za Pandu... V menších městech to snad bude lepší. :roll:
Giorgio
Já jsem to viděl v Ostravě na červeném 5D Active, takže to asi nebude náhoda... A mi to nepřijde nijak ošklivé. Ale bylo by fajn, kdyby si zakaznik mohl vybrat. Černé sloupky jsou někdy opticky fajn, někdy ne. Já je na puntu mám a myslím, že mu to na vzhledu přidalo. Naopak na octavii I a hlavně v kombíku to IMHO vypadá děsně... :?
Giorgio
wolff
Viděl sem za půjčení auta i 500 Kč na den, což je podle mě akceptovatelná částka odpovídající druhu poskytovaných vozidel a odpovídající běžným komerčním autopůjčovnám. mimoto, je tam druhý produkt a to, že jim platíš nelevnou opravu auta.
tak som to poslal.. je to fotene mobilom, takze kvalita mizerna, ale na ilustraciu dufam bude stacit.. ktovie ci to tak bude uz stale, alebo ci sa im len minula ta paska a tak ich par neoblepili 😊
Připojím se, kvůli tomu šaškovi se tu sakra nehádejte. Jak to tak čtu, Fabku jsme měli před Fiatem snad všichni, takže zkušenost máme, já třeba o něco horší, ale přesto netvrdím, že jsou všechny šunt. A už vůbec do toho netahejme národ-to je stejně jen výplod 19. století... >😁 Holt někteří z vás platí daň za to, že si zakoupili auto hned po uvedení na trh, já bych to nikdy neudělal, neznám značku, která by uměla bezproblémové první série. Na druhou stranu máte dřív krásné auto a budete mít aktuální model déle než třeba já 😄

@kauli

pokud se s tím nedostanete pod 12 litrů, máte to rozbité, nebo neřadíte vyšší kvalt než trojku... Při extrémní jízddě se dostaneš k deseti, ale dál opravdu ne. 😉

@wolff

Ta suma za zapůjčení náhradního vozidla je bohužel standard napříč značkami, jinde si nepomůžeš.

BTW ještě mě napadá jedna skladba: "Je to *." >😁
GP: mám dojem, že tomu moc nepomůže, černé sloupky opticky snižují 😉
ironlionzion
supr, by mě to totiž zajímalo co to udělá se vzhledem
GP: no to je ten uvedený mail 😉
ironlionzion
My chceme taky vidět, nechceš to někde uploadnout, třeba na Tommyho web
radim: to jsem neviděl, pošli fotky na grande_puntozavináčcentrum.cz 😉
a este jedna zaujimavost o GPcku.. minuly tyzden som bol prezuvat na letne a v showroome mali vystavene jedno pomarancove, vybava active, podla budikov model 2006 a co ma na nom zaujalo bolo, ze malo nalakovane stlpiky okien vo farbe karoserie, presnejsie nemalo ich oblepene tou ciernou paskou tak ako mam ja a asi aj vacsina z vas.. videli ste uz take? mam aj par fotiek, ale iba mobilom..
český Honza: tak v tomto s tebou absolutne suhlasim..

vy co to tu citate viete ze na doktora nereagujem a ze sa do nikoho nenavazam, ale Kauli, musim sa priznat ze aj ja som mal rozpisany prispevok v style "zeby", akurat bez toho oslovenia, aby si nahodou nemal pocit ze si tu najziadanejsi >😁

ono niekedy je tazko rozlisit, ci sa jedna o vtip, hlavne ak clovek myslienku nezakonci smajlikom, ktory vyjadri jeho postoj k napisanemu.. ale nastastie som siel na obed a ked som sa z neho vratil, tak som to zmazal 😉

ale aj tak si myslim, ze pouzivat vyrazy, za ktore by si v realnom zivote riskoval ze schytas, by tu nemusel nikto.. a je uplne jedno na koho su smerovane..

a teraz nieco k teme Fabia vs. GP😒br />
ked som sa pred rokom a pol rozhodol ze si idem kupit nove auto, hlavnym favoritom bola fabia (GP sa k nam este nedovazalo - august 2006).. ak mam pravdu povedat, jediny dovod preco sa na nej dnes nevozim je, ze mi neboli schopny v nejakej vtedajsej akcii dodat bielu >😁 a prave vtedy som niekde zazrel prve obrazky GPcka.. no a skoncilo to tak, ze na jednom bielom sa vozim a za dva dni budeme oslavovat jeho prve narodeniny >😁 ale ze by to bolo najlepsie auto na svete, to si nemyslim, ma svoje chybicky, ale je proste moje >😁

a keby som sa sa pri vybere auta neobmedzoval, tak sa teraz vozim na merive >😁
Zeby že by další *, co nemá co na práci a snaží se vnutit do tohoto fóra. Víš, za prvé pokud jsi teplej, to je TVŮJ problém a měl by sis jej vyřešit, ale já jsem na ženský, zdůraňuji ženský, a tudíž NEMOHU A ANI NECHCI BÝT TVŮJ MILÝ, tak nevím proč mě tak oslovuješ. A co se týče přirovnání Slovenska, trochu nadhledu chlapče by ti neuškodila, abys poznal, že je to bráno s humorem.

qui numium probat - nihil probat

a to je podozrive ze
Ještě jsem ho neviděl. ale volali mi ze salonu, že je krásné. A tomu docela rád věřím.

Objednal jsem 1.4 16V, ( přestože u fabky jsem vystačil s 1.2 ), chtěl jsme silnější motor s vyšším krouťákem a menší spotřebou ( jestli se to potvrdí ) a abych si to mohl trošku užívat.

A z výbavy navíc jsem objednal volant v kůži, vyhřívané zpětné zrcátka, aktivní opěrky hlavy, parkovací senzor vzadu ( pro manželku ), originální hliníkové 16" kola, metalízu.

Vše za 425 tisíc, sleva prodejce asi 50 tisíc, beru to na leasing.

A navíc už tam jsou ty nové potahy modré a klimatizace v ceně.

A teď jedu uklízet pro nové autíčko garáž
P.S. Za půjčení náhradního vozidla na den chtějí 1000 Kč bez DPH. Málem mě omylo... Co z toho plyne? Místo toho aby se lepšili a lepšili a usilovali o zákazníka, ak dělají všechno proto aby i skalní odradili...

To jsou blbci 😁

Me ve skodovce nabizeli sice trosku vyhodnejsi, ale pro me take neakceptovatelnou nabidku. 5Kc/ kilometr. ...a to prosim u auta v zaruce!
český Honza: Fajn volba, já před koupí taky balancoval mezi Sportem a Dynamicem v 5 dv., nakonec to díky výbavě a barvě vyhrál Sport, hodně jsem se bál tří dveří (máme 4letou holku), ale po zkušenostech s užíváním už jsem se přesvědčil, že 3 dv. je sice o něco méně praktické, ale to omezení je tak malé vůči tomu co mi to auto dává, že rozhodnutí nelituju 😉

Co máš za příplatky?
Jendo, zcela s tebou souhlasím, a nebudu asi jediný na tomto foru. Vše bych řekl rozběhl Dr. Bubu. Ještě dotaz k tvému novému GP, jaký budeš mít interiér - barvu sedaček, obložení dveří a palubky.
Myslím, že by obecně prospělo trochu zklidnění a měli bychom se věnovat autům, jejich přednostem, problémům, předáváním zkušeností, rad apod.

a česko-slovenské problémy hodit za hlavu...

jsem z pohraničí česko-polsko-slovenského...a mohl bych Vám vykládat
Zeby že by další *, co nemá co na práci a snaží se vnutit do tohoto fóra. Víš, za prvé pokud jsi teplej, to je TVŮJ problém a měl by sis jej vyřešit, ale já jsem na ženský, zdůraňuji ženský, a tudíž NEMOHU A ANI NECHCI BÝT TVŮJ MILÝ, tak nevím proč mě tak oslovuješ. A co se týče přirovnání Slovenska, trochu nadhledu chlapče by ti neuškodila, abys poznal, že je to bráno s humorem. Ale je vidět že vy jste hrdí na své čoboládství. Ale toto je fórum o autech a konkrétně nádherném autě Fiat GP, které se Slovenskem nemá nic společného, tak doufám, že se umoudříš, pochopíš některá má slova vůči Drž. Hubovi (Dr.Bubu) a budeš sem psát jen vzkazy co se týče GP.
asi takto

fabky tiez nemusim ale moj pekny vaz slova

cechy su tiez pekna * sveta

a tiez si nemyslym na zaklade nejakeho movie (30pmZ) ze je vasim narodnym zvykom rozbijanie hlaviciek sekerou
ironlionzion
ad GP vs Fábia ... Fábku jsem měl předtím dokonce stejnou jak uvádí český honza a porovnávat tyto auta jde pouze cenou a kvalitou (s Fábkou nebyl zásadní problém), jinak se jedná o rozdíl třídy po všech stránkách ... nejlíp to vystihla moje lepší polovička, která jezdí Fábkou v práci ... "vedle mě stálo na křižovatce černé GP a já se cítila poněkud méněcenně" ... opravdu nic proti Fábce nemám ale to auto je objektivně vzato dělník silnic a přesednutí do Fábky z GP je jako přijít do kanceláře státního úředníka z kavárny někde v Miláně ...
Jendo myslel jsem tím Fabii Combi model 1,2 HTP (High Torque Performance) s výkonovou verzí 40 kw tzv. sekačkový třívalec. Tím jezdíme u nás v práci na služební cesty a opravdu se s tímto vozem pod 12 litrů na 100 km nedostaneme. A to nemluvím o tom, že pokud je Fabka naložena více jak dvěma lidmi, má co dělat aby se vůbec rozjela, na křižovatkách a do kopce při rozjíždění musí být stále pod plynem aby nechcípla. No a o svižné jízdě po dálnici a předjíždění to se nám může jen zdát. A to nemluvím o pohodlí, o tom se u Fabie díky krátkým sedákům nedá vůbec mluvit, na trase delší jak 100km tyto sedáky dají jasně znát svoji nepohodlnost v oblasti kříže a ještě více *.

No a jinak, blahopřeji k rozhodnutí zakoupení GP. Moc pěkné autíčko.
wolff
Pěkný autíčko...

Mě si nevšímej..já sem teď fakt jenom trochu víc vytočený do běla... Už sem si dovykl jezdit MHD do práce...

P.S. Za půjčení náhradního vozidla na den chtějí 1000 Kč bez DPH. Málem mě omylo... Co z toho plyne? Místo toho aby se lepšili a lepšili a usilovali o zákazníka, ak dělají všechno proto aby i skalní odradili...

P.S. Neznám skalnějšího než sem já... Bohužel to co jsou schopní oni vymyslet už neusnesu ani já 😊
ironlionzion
český honza tak to ti úpřimně přeji, já si pamatuji poslední týden čekání, to jsem každý den pouštěl aspoň 10 krát dokola ty reklamní videa na tom Punto CD a ani se nemohl soustředit na práci jak jsem se těšil ... a popravdě stejně jako před rokem se i teď těším na každou jízdu, i když to je jen do suprmarketu ...
A nenapsal jsem, že na mě čeká GP 1.4 16V Dynamic New Orleans
omlouvám se za duplicitu, ale se serverem není dobrá spolupráce 😊
Ahoj všichni fiaťáci, tedy podle toho, co jsem tu kdy četl fajn chlapi.

Opět mi to nedalo a píšu.

Nechci nikoho mentorovat ani poučovat, ale přesto aspoň pár slov.

Na dr.Bubu se tu už popsalo plno papíru, ale ono to nepomáhá a upozorňuji, že ani nepomůže. U něj to je něco jako úchylka, která spočívá v tom, že si prostě z množství automobilových značek vybral jednu a teď na ni nadává, přičemž fiatem nikdy nejezdil. A proto bych si jeho psaní vůbec nevšímal. A nenadával mu, to ho ještě více rozezlí a bude psát další kraviny. Takže - nevšímejte si ho a hotovo.

A k té fabii. Mám ji taky, protože jsem se v dřívější době postupně prokousal přes všechny od 1000 MB až po fabii 1,2 HTP 47 kW, kterou jsem koupil v 11/2003 jako novou. Do dnešního dne jsem s ní najel přesně 75047 km a měnil jsem jen dvě žárovky v předních světlech. Projel jsem s ní bez problémů půl Evropy a k dnešnímu dni mám průměrnou spotřebu 6,5 litru.

Nejvyšší spotřebu jsem dosáhl 7 litrů/100 km při plném autě a trvalé rychlosti 140-160 po dálnici v Německu. A jezdit s ní za 12 litrů mi připadá jako nesmysl, nebo ten benzin nosili domů.

A nemám důvod na ní říct křivé slovo.

V sobotu jde ale pryč a já si jdu konečně po 11 týdnech čekání v pondělí přivezu nové auto. Vybral jsem si auto podle srdce, podle toho, co se mi líbí prvně v životě.

Dřív jsem vše řešil jen rozumem. A těch možností moc nebylo.

Už se moc těším na první kilometry.

A proto soucítím s wolffem, respektuji názory octana a bavím se s hravostí tommyho a dalších. A jiných si nevšímám...
na Fabii II, která se na Slovensku bude prý jmenovat Škoda Hovoriť. Já bych upřímně všechny škodovkáře ze silnic vyhodil, díky tomu, že se snaží ušetřit každou korunu a kupují si tzv.základní modely Junior (to už si rovnou nějaké auto můžu sestavit sám doma na koleni)

>😁 >😁 :mrgreen:
a neni těch 175.000km bez poruchy málo? Já mam najeto 2000 a musel sem už měnit motor, převodovku, kotouče, kasle začíná reznout, prostě šity. Nevim, kdo to může koupit :!: Zlatá fóbie, tam bych nemusel měnit ani pneu, prostě nic. Jo a ještě jedna otázka, lil si do toho benzín, nebo to jezdí zadarmo?? My máme HTP v práci a žerou tak 12l/100km
Chlapi vybodněte se na něj, to je prostě čobolák jak poleno, je rád, že vůbec má něčím jezdit, vždy pochází z rozvojové země, vždyť on má vůbec štěstí že poznal aspoň nějaké auto, ten bude od někud co je poblíž hranic z ČR, protože dále na východ od Bratislavy neznají v dnešní době ani televizor nacož potom automobil. Krásně popsané je Slovensko ve filmu Eurotrip >😁 to by si měl Bubák pustit, aby věděl kde vlastně žije. Už ji určitě i natěšenej na Fabii II, která se na Slovensku bude prý jmenovat Škoda Hovoriť. Já bych upřímně všechny škodovkáře ze silnic vyhodil, díky tomu, že se snaží ušetřit každou korunu a kupují si tzv.základní modely Junior (to už si rovnou nějaké auto můžu sestavit sám doma na koleni) jen a jen svojí pomalou rychlostí na silnicích zdržují a svojí jízdou jsou mnohy bezohlední a více jak nebezpeční. A nejradši mám ty VOLY (vidˇ Drž.HuBu alias Dr.BuBu) co mají Fabii s nejnižším obsahem ale udělají tuning jak kdyby měli 200 k dělo a pak se starýma 120 apod. Kdo jim asi dělá STK? Znám jednoho co má 105 s plovoucí podlahou, no nedělám si *. Když mu podlaha prorezla, tak tu díru ucpal s lamelama, co mu zbyly když dělal doma plovoucí podlahu, no a překryl to zpět kobercem. Jo to jsou prostě Škodovkáři.
ked to tu tak čítam o servisoch, tak sa pridám aj ja😒br />
som síce z BA ale do servisu chodim skoro 300km daleko, je to servis v Lovinobani na strednom Slovensku. Som tam max. spokojny. Cena je tam neporovnatelná oproti BA servisom a hlavne vedia. V Ba servisoch by som si nenechal ani umyť okno. A nikdy takú dialku nejdem len kvôli servisu, ale vždy to spojím s návštevou známych. Je ešte jeden servis v SR kde by som dal auto a to je v Dunajskej Strede.
wolff: původně Hudba Praha, teď na posledním albu WV Torpédo vynikající předělávka 😉
wolff
Co je to za song, to musí být výborná muzika... >😁

Aspoň mě něco pobavilo, jen ho nechte...
Dr.Bubu: * (lékařské oslovení), chápu, že tvá nemoc to nedovoluje, řekni tatínkovi, ať ti to poooooomalu vysvětlí, co se ti tu snažíme všichni sdělit. Tvůj názor (který stejně nikoho nezajímá) známe všichni, opakuješ se, nic nového nepřinášíš, jen zasíráš diskuzi, nepíšeš k tématu a prokazuješ svou slaboduchost. Pohádky o dvou bezproblémových Fabiích ti taky všichniu věří, tak prosimtě, cituji jednu písničku: Pal vocud, *! >😁
wolff
ak som nastvany na nieco tak potom o tom otvorene pisem nikomu to nenahrava len sa potvrdzuje co je davno zname FIAT JE *
wolff
asi sem teď nebudu psát, sem hodně naštvaný a nahrává to Bubákům...
wolff
Uvidím, jsem na to sám zvědavý jak to dopadne. Nice One – u Peugeotu to možná jde,ale na Bravě je prý nějaká šablona jak nastvit cosi, nevím. Byl sem kdysi s autem v Brně Soběšicích, kde dělají taky jen (hlavně) Fiaty a tohle mi řekli (asi by nechtěli přijít o prácai, notabene, když sem spokojený tak platím víc, než si řeknou). Já byl taky se servisem spokojený, bohužel to asi bylo jen z důvodu, že sem ho prakticky 11 let nepodtřeboval.
Dr.Bubu drž už hubu, nikdo tu na tebe není zvědavej 😄 Vodeť by jste u Vás na Slovensku nejezdili Škodovkama, ty k Vám dovážíme za to, že vy k nám vyvážíte menšinu 😄 To že jsem byl v servisu Fiatu, ještě neznamená, že Fiat je šit, na každém autě se najdou v prvním roce nějaké drobnosti. Kdybys četl časopisy o autech, články o autech na netu a podobně, tak se dozvíš, že to není jen Fiat, ale i takové držáky jak jejich majitelé uvádí VW či bezporuchové Toyoty. Vše má své mouchy, ale to ty jako zapřísáhlý škodovkář asi nikdy nepochopíš a vůbec co lezeš na tohle forum, které se týká Fiatu a né tý tvojí popelnice, které říkáš auto. Už jsi někdy seděl v něčem co má větší sedačky než Škodovka, abys alespoň mohl porovnat pohodlí auta? Víš ve Fabii je to na trase od 100 km výše jako když si dospělí sedne do dětské sedačky pro kojence. Bolí tě všechno a po dojetí na určené místo se jen bojíš abys neměl vlka. A co se týče porovnání ceny a výbavy, nezlob se na mě, ale za cenu dobře vypavené Fabie, která už alespoň i trochu jede, si mohu dovolit koupit vůz o tříde víš. Takže dej mi pokoj se Škodovkou.
Tie kecy o Fabii si nechaj mam uz druhu takze blbost ja poznam min 20 ludi ktori maju Fabiu a v zivote nemali ziadny problem

Mal som niekolko Fiatov a hovorim FIAT NEVER AGAIN

CITAT: Já teď jezdím u nás v Českých Budějovicích do Autofuture a jsem navísost spokojený. Perfektní přístup, opraveno vždy na počkání

Tak trosku protirecenie vsak, co ze sa ma opravovat ved FIATy predsa do servisu nechodia
Neznačkové prý neumí udělat rozvody. .

Hele to je blbost, delali mi je 2x na Peugeotovi a zadnej problem.
wolff bohuzial sem chodia len spokojny a nespokojni majitelia

Ked sme tu vyzyvali na nejaku pomoc ci radu tak sme sa jej nedockali....

Ti z fiatu to asi len sleduju ako akty X

Lide ze servisu nemaji zajem radit v diskuzich jak si lidi muzou opravit auto sami. Jejich zajem je abysme prijeli do servisu aby nas mohli poradne natahnout 😁
Pro doktora Bubáka člováka jen tak na okraj. Měl jsem už hodně auta od Fiatů, přes VW po Toyotu, ale Škodovku 😄..........ta my nesmí do domu. Za prvé jsou velmi předražené, když už člověk chce aby vypadala. Tzv. juniory si koupí jen blbec a těch je bohužel v Česku hodně, proto tak stoupá prodejnost Škodovek. Za další, co se týče jizdních vlastností a pohodlí ve Fabii, no Bubáku nezlob se na mě, ale to už můžu jezdit Velorexem, pokud teda u Vás na Slovensku víte co to vůbec je. Kdyby ne, tak si zkus představit tu tvoji Fabii s celtou na střeše a máš to to samý. Za třetí, jen u nás v práci ji mají tři kolegové a všichni už ji něchtějí ani vidět. Jeden má kombíka se základním tříválcem, jezdí za 12 litrů níž se nedostane, druhý má 1.9 SDI, bože klepe se to jak traktor, třetí má stejný jako ty a už se druhým rokem ohlíží po něčem jiným co nebude mít v názvu Škoda. Víš tenkrát Čtvrtníček udělal pěknou reklamu, která platí asi do dnes - Škoda............ škoda je zemřít.

Pro Wolfa: Wolfe nemůžeš házet všechny autorizovaný servisy do jedné kupy. Já teď jezdím u nás v Českých Budějovicích do Autofuture a jsem navísost spokojený. Perfektní přístup, opraveno vždy na počkání, pokud tam musím auto nechat ráno mě odvezou do práce a odpoledne pro mě přijedou. Když jsem si dříve koupil Toyotu Yaris r.1999 jezdil jsem též do autorizovaného servisu, kde stejně jako ty jsem měl i já známé a to včetně hlavního technika. Měl jsem Yarise se sekvenční spojkou Freetronic a jak jsem dopadl. Ačkoliv jsem ji urgoval dva roky, že mi neustále blbne, nakonec jsem 2 měsíce po záruce platil 52.000,- Kč za výměnu tlakového akumulátoru. A to díky právě známému v autorizovaném servisu. A co jsem mohl..........úplný *. Jinak co se týče rozvodů. Před zakoupením GP jsem měl dva roky Fiata Mareu kombi 1.8 i a rozvody mi dělali v neautorizovaném servisu a bylo vše v pohodě, tak nevím kdo ti řekl, že jej nemůže dělat nikdo jiný než autorizovaný servis. Jinak držím dnes pěsti ať ti to dobře dopadne.
Giorgio
wolff: Kussiorovi v Ostravě - Vítkovicích dělají všecky mechanické věci, díly prý berou ze stejného skladu jako ostravský autorizák, navíc Kussioři se specializují výhradně na italská auta - Fiat, Alfa Romeo, Lancia, onehdy tam dávali dohromady i quatroporte předchozí generace, ale "nefušují" do všeho.
Dr.Bubu: nemilý otrapo, toto není fórum pohádky východoslovenského strejdy o českoněmeckém nadproduktu automobilové produkce, aneb jak Dr.bubu k tiku v oku přišel. Založ si nějaké svoje téma, Fabia 175 000 km bez poruchy fikce či pravda? A buď tak laskav, drž se toho co jsi jednou ty pako zapomětlivý slíbil na fóru o Grande Puntu a už sem nelez. Dokážeš to? Nebo prokážeš potvrzení diagnózy z pár příspěvků níže?
Tak hodně štěstí zítra. 😊

Známý Ti může zaručit, že dostaneš olej, co si zaplatíš, ale težko bude na autě sám dělat - od toho jsou právě servisy plný mladejch nezkušenejch kluků. Bohužel, ale když na ně dohlédne, bude to lepší než drátem do oka. >😁
Elektrické stahování oken, reproduktor, reproduktor, kouslá destička plus zvlněný kotouč, vrzající interiér a zejména sedadlo řidiče (kdybych vážil jednou tolik, neřeknu...). To je na 30 tisíc km dost, abych Ti kecy o bezporuchovosti nežral. Ale to máš jedno, stejně to nepochopíš. >😁
wolff
Jo to je jasné... Stejně bych to s tím podělaným motorem musel vydržet nějaký pátek... teď mě to přišlo na nějakých 40 000 (s gumama) a v tom stavu co to je to jen těžko někdo koupí (ani ne za to, co sem do toho dal), takže si to nechám tak jako tak. Takže až příští rok nové - nejdřív. Už sem se díval co stojí octávky a za 460 000 bych už asi sehnal skladovku ve výbavě co bych snesl. Jde o to, že by mi to opravdu měl kdo pohlídat. Nešahaly by na to pracky někoho kdo vylezl z učňáku a o to de (to znamená olej ten nejlepší, pečlivá práce, neopuštění bran servisu dokud není vše O.k. - vím, že by to autos tálo víc v servise než Fiat,a le enstálo by mě to asi ani tolik v penězích a času). Když se podíváš na to, kdo v těch servisech dělá, tak jsou to všechno právě vylezlý ucha. Nic ve zlém. Jinak reklamovat to nebudu. Jdu teď do jiného servisu. A pokud zjistí, že jsou to špatně udělané rozvody, enchám to jima opravit a případně ten druhý servis budu tlačit k proplacení. Ale uvidím.

P.S. S praxí máš pravdu, ale nejsem nejmladší, tak už sem něco pochytil... 😉
CITAT:Měl jsem Fabku, koupenou novou, a co se na ní stačilo za 30 000 km po..., to by jeden neřekl.

RECI, KECY HLUPOSTI mam druhu fabiu na prvej som mal 150 000km ked som ju predaval v 100% stave bez najmensej chyby na novej mam 25 000 bez akehokolvek problemu a len tak na okraj mam 1.4 16V 80k takze tu HTP si nechaj
Já vím, že studuješ práva... Ale skutečným právníkem se stáváš až praxí, absolventi umí kulové. Nic ve zlým. 😉

Já bych hádal variantu 1 - pokud to začlo ihned po dokončení opravy, museli něco zkur*it. Druhá věc je jim to prokázat a přimět je, aby nesli následky. 8-s

Znovu Ti radím, než budeš dělat radikální kroky, vychladni, zrovna Škoda není zázrak spolehlivosti. Měl jsem Fabku, koupenou novou, a co se na ní stačilo za 30 000 km po..., to by jeden neřekl. >😁 TO bylo i pro toho zakomplexovanýho šaška s Fabií HTP, co tu prudí. >😁 >😁
wolff
no jenže v jeho stupni narušení tohle vysvětlení nemá schopnost pochopit... 😉
Dr.Bubu: a my už se všichni těšili, že jsi zatáhnul roletu ty, ale koukám, * mají tuhý kořínek.....

P.S. slovníček pojmů

debilita z Latiny, nejlehčí stupeň slabomyslnosti; je charakterizovaný postižením vyšších psychických funkcí, například neschopností tvořivého myšlení, pomalou chápavostí
wolff
No ty blbečku si tady chyběl... Běž se zahrabat. Na tebe tady opravdu nikdo není zvědavej... O tom, že ej Fabie celkem slušný šmejd tady nikdo nikdy nepochyboval... Tak si zase moc nefandi...
TAK PRISIEL NA PSA MRAZ LEN TAK DALEJ FIAT IDES

A este jeden citat z vyhodnotenia testu Fabie na 50 000km v novom auto motor a sport😒br />
Za celu dobu testovania sa nevyskytol ziadny problem

takze kupovat v dnesnej dobe FIAT je chore a predaje v SR utesene klesaju takze cochvila FIAT v SR zatiahne roletu
wolff
Do Motortecu nechci. byl sem mimo Brno, zítra jedu do Slatiny. Dám vědět jak sem dopadl.

Jsou vlastně tři možnosti (pravděpodobné) co si myslím.

1. Varianta (pravděpodobnost 75😖 - špatně udělané rozvody. netuším sice jak jde špatně udělat rozvody,a le vzhledem k tomu, že v příručce jak na to jsou přesně předpsané napěťové momenty předpokládám, že na tom, jak jsou naplé hodně záleží. pokud to dělali od oka - je to dost pracné, pak je možné, že to na ten neutrál "hází" a dusí se to.

2. Varinata - špatné čidlo snímání otáček volnoběhu (45😖: Nemusí být špatné úplně, jen možná není schopné se již adaptovat na stávající nastavení rozvodů (je-li správné). Pokud to není úplná kravina a tak i tohle je možné. Taky je docela dobře možné, že mi kdysi to čidlo v autě vyměnili, neb ho potřebovali rychle do jiného auta a mě tam dali podělaný střep a už to nevyměnili zpět. Není to moc pravděpodobné,ale stát se to taky mohlo

3. varinata - motor je v háji, deformovaná hlava - prý je to u 1,6 16 v běžné, v moměntě kdy se rozdělají (musela se rozdělat, dkysi sem asi vzla nechtěně špatný benzín na shellce v Lipníku an Shellce) - prý byly zakarbonované ventily - jemně - tak je očistili,a le měly být v naprostém pořádku. Asi jsou pod nějakém stálém napětí a někdy když se sundá hlava tak se deformuje. Pravděpodobnost tohohle problému je tak asi (20😖. Tak málo dávám proto, že se tahle závada prý projevuje špatným startováním za tepla (v momentě, kdy je ten kov roztažený), což není můj případ. protože mě auto startuje na první šup celkem bezproblémů a chod motoru za jízdy je příkladný.

Samozřejmě mohou to být i jiné věci - cívka a jiná čidla,ale není to pravděpodobné, řídící jednotka nehlásí chyby.

Podle mě je to celkem banální věc, bohužel si s tím zatím nikdo moc nedokázal poradit. Zítra jdu zkoušet Slatinu a uvidím. Poslední šance. Pokud by to byla závada uvedená pod č. 3, tak už mě u Fiatu opravdu nikdo neuvidí a s trochou nadsázky se dá říct, že jdu hned přes ulic, kdo to tam znáte objednat škodovku. Pokud se naplní Bod 1. a 2. a dají to do kopy spadne mi kámen ze srdce, budu s autíčkem zase 2 roky spokojený a vesele budu čekat na Bravo (protože jinak je auto po 11 letech přísahám jak nové). Zítra se ukáže. To je realita.

P.S. Já sem právník... 😉 P.S. Teď dělám na diplomce,a le nemůžu se na to jak sem nasr. asni soustředit
Znám to - až se to vyřeší, tak to přejde... Nemůžeš zajet do jiného servisu, třeba i mimo Brno?

PS docela pomáhalo podusit je firemním právníkem... >😁
plne ta chapem, hlavne ked si bol na svoje auto doteraz pysny

a narazil si na servis ktory to neurobil dobre...

Aj ja som z auta obcas mimo az na psychiatra

Dam Ti priklad

Ako by si vysvetlil ze na novom aute od 1500km taha dolava [pustis volant a prejde na druhu stranu? Urobili geometriu a to bolo asi tak vsetko, vraj v poriadku

Presiel som s tym tisice km a ked mi pri 9000km vymenili riadenie tak auto chodi krasne rovno???

Myslis ze som si do novucickeho auta sadal spokojny

Nesadal :😉

Inac drzim palce
wolff
No tak já servis vlastně prakticky skoro do teď nepotřeboval,a případné malé mušky jsem byl ochotný přejít. Zítra v sedum to vezu na servis a uvidím.

Jinak, máte pravdu jsem hodně rozhozený... A jestli znáte ten pocit, že první den jste naštvaný, druhý den vás to přechází, pak sednete do auta, jste naštvaný znovu, ale víc, třetí den, čtvrtý... A po týdnu jste zralí na psychiatra, tak jsem teď v tom sedmém dni. Místo toho aby to ze mě prchalo, sem naštvanější a naštvanější, čím dál víc. Nechci Vás otravovat, obecně máte radost z auta, já taky vlastně...až teď ten problém mě prostě točí do běla... Omlouvám se.
wolff nespoznavam Ta, musis mat hlboku depku

kde je to tvoje nadsenie pre znacku ?

Hadam neopustis nasu lod??Kto nas bude hajit?

Setri na nove Bravo, [a nekupuj ho po uvedeni na cesky trh... :roll: ]

Treba dat servisom sancu aby sa cosi naucili.
Dej tomu pár dní a vychladni, měl jsem 2 koncernové Škody a za 7 let jsem postupně opustil 3 značkové servisy, otázkou u všech nebylo jestli něco pokazí, ale jak brzy. Všude to bude stejné, i když známý je dobrý. Ale nedejbože něco pokazí a bude po známém... :?
nazdar. neviem presne aky mas problem... skus mi o nom povedat a opytam sa kamaratov v servise.
wolff
Neznačkové prý neumí udělat rozvody. Proto sem se ptal, jestli tady není někdo kdo by prostě znal věděl někoho, kdo prostě akorát blbě nedržkuje a řekne... jojo, symptomi toho auta jsou takové makové, bude to to, či ono, tohle tohle tohle... A nakonc přijde, co to je za blbost... Ale bohužel ve značkovým aztím ochota moc nebyla... zítra poslední pokus...
Založil sem diskuzi o nové 500. Jak se Vám líbí?

[odkaz]
Giorgio
Zkus se vykašlat na autorizovaný servis a najít nějaký servis, který se na italská auta specializuje, ale není autorizovaný. Z mých zkušeností jsou levnější a na mechanickou práci kvalitnější.
wolff
Na to se nedá co víc říct. Souhlasím. Však já bych nekupoval žádnou jinou značku, jen tu škodovku, u které mám fakt jistotu, že na to nehrábně žádné právě vyučené ucho, ale borec co je zaučený a autům rozumí a dělá je min. 10 let (a i takových je u škodovky po skrovnu,ale já bych je měl - doufám). A o tom to je. Podívej. Zítra du do servisu a uvidím. Mají poslední možnost. Mám poblém v tom, že sem perfekcionista... Já prostě chápu, že se stane. S autem sem spokojený všechno. fiaty jsou výborný auta...Ano... Ale servis je na pikaču. Už jim dělá problém i něco vyměnit...
wolffe, hele na tohle mám jedinou odpověď, průšvih ti může udělat i známý, nepřeju ti to, ale stát se to může (mě se taková věc stala, nešlo teda o auto) a to je pak zklamání o to větší, nemyslím si, že všechny Fiat servisy jsou špatný, chce to konzultovat s ostatními užiateli atd. Nicméně konkrétně Škoda komplexně je servisně za osmnáct zatímco ostatní značky včetně Fiatu bez dvou za dvacet, nemají si prostě co vyčítat. Nicméně s tebou souhlasím, že české zastoupení Fiatu dělá vše proto aby u nás prodali co možná nejméně aut :x
wolff
No jako tohle mi vykládat nemusíš... Ale od koncernu mám souseda co mi opravu auta pohlídá v případě, že bude muset být nějaký záasah... A ne aby se mi po výměně rozvodů (což prostě po 120 000 km musíš udělat) třepalo auto jako ratlík před smrtí...A nikdo si s tím nevěděl rady a jen řekli.. No jo, to se u 1,6 stává... Podívej, mě nikdo nikdy z koncernu podezírat nemůže a doufám, že ani nebude... Octavii seženu se slevou za 450 000, takže pokud to zítra dopadne blbě, je rozhodnuto... Bohužel... Tam mám jistotu, že když enchám vyměnit rozvody, tak auto vyjede ze servisu ve stejném stavu jako přijelo a ne, že se to stává...

Tím neříkám, že má škodovka prostě bůh ví jaký servis, jen v mým případě mám konkrétní osobu, která mi případně pohlídá, že do toho auta nebude vrtat učeň,a le bude mi to auto dělat člověk co ho znám, s kterýms e každý týden vidím a který bude dělat tak,aby to auto nedokulil.

Ale jak říkám, zítra se rozhodne, jestli zůstanu u Fiatu a nebo ne. Teď sem do Bravy dal 35 000 Kč s tím, že sem si ji prostě chtěl nechat a mít z ní radost. nechat v poriginálním stavu, enní an ni kromě stěraču ani jeden neoriginální díl po 11 letech. Bohužel prakticky kjaždou návštevu servisu odnesla nějakým zhoršením, ale bylo to vždy snesitelné a v rámci normy. Bohužel teď i vzhledem k částce co jsem vydal mi došla trpělivost... A to je realita. prosím nehanim Fiat, jen bohužel neschopné servisy. Jak říkám, zítra se rozhodne. Buď mě přesvědčía nebo je definitvně zavrhnu. Proti značce nic nemám.
:lol: >😁 >😁 wolff majitelem koncernového auta >😁 >😁 >😁 za pár týdnů převlíkne kabát a bude se tu bít za šáde, wolffe prober se, problémy se řeší hlavou, připomínáš mi uraženou pětiletou holku :roll:
wolff
😞
wolff
Omlouvám se, dal sem to sem víckrát tak to mažu...
wolff
sorry
wolff
No v poho... Zítra jdu s autem do servisu. A vypadá to tak, že buď zjistím, že Fiat sice vyrábí dobrá auta,ale servisní síť je tady mizérie a nehodí se to auto, pokud nemáš možnost servisovat v Itálii, kupovat. Přijde mi, že diletantský přístup servisů je čím dál horší (čekal sem opak) a neschopnost vypořádat se se sebenší pikačovinou mě docela za poslední tři dny zkazila neskutečným způsobem náladu.

Pokud zítra návštěva servisu dopadne dobře bude vše O.K. Nehledím už na peníze, jen chci, aby mi auto dali do stavu kdy ho budu moct spokojeně využívat a ne být nasraný při každém stání an křižovatce. pokud se jim to zítra nepovede, bohužel sem tím u Fiata skončil. Celkem mě to mrzí, připravoval sem se, že si koupím nové Bravo a nebo vymazlené Punto, bohužel bych takhle skončil u octavie a nebo Golfa (ale tam už nemám tak dobré konexe, takže yb to byla ta škodovka). Už i z toho sem celkem špatný. Ale bohužel už budu pokud to auto nedají do kopy vybírat auto ne podle toho jestli se mi líbí a nebo je dobré a bezporuchové... Raději koupím poruchový a nehezký střep, jen když budu mít jistotu servisu. A ten mám bohužel jen díky známostem v koncernovým servisu. Tam mám jistotu, že mi to člověk přímo v tom servisu pohlídá a dělat an tom autě budou lidi, kteří tomu rozumí a ne jen právě vyšlí učni - amateří za 500 Kč/hod.
wolff bohuzial sem chodia len spokojny a nespokojni majitelia

Ked sme tu vyzyvali na nejaku pomoc ci radu tak sme sa jej nedockali....

Ti z fiatu to asi len sleduju ako akty X

Ktosi tu raz pisal z akehosi servisu ale akurat ze komusi pripravil bieleGP

Inac nic 😢
wolff
Ne není to provokace... A blbý kecy si nech od cesty... Dělal sem rozvody a podvozek a vyskytl se mi drobný problém... To se může stát. A chci vědět jak ho nejlíp pořešit...
Je tady někdo z Fiatu ČR? Potřeboval bych s něčím poradit. KDyžtak se prosím ozvěte. Dík.

Nebo i servisák z Fiatu, jedná se mi o mechanický problémek v nejspíš elektrice... Dík

Neverim ze bys prave ty mel problem s Fiatem. To bude zase nejaka provokace 😊
wolff
A ještě jeden blbý dotaz jaké máte zkušenosti? Sem o geometrii kol, ale volant nemám rovně. Je to normální? nejsem si totiž jistý.... Ale to je tak to co mě trápí nejmíň..
wolff
Je tady někdo z Fiatu ČR? Potřeboval bych s něčím poradit. KDyžtak se prosím ozvěte. Dík.

Nebo i servisák z Fiatu, jedná se mi o mechanický problémek v nejspíš elektrice... Dík
Tak máme na našich stránkách www.grandepunto.*** novou pětistovku 😉

tady po ní zatím ani vidu ani slechu
Mikain: s tím porovnáním na letišti nemám problém, můžem to někdy klidně.

Jinak ad causa odkryté konektory, následující foto dokazují má tvrzení o Hondě, toto je konkrétně model FR-V MY07, tak příjemné pokoukání 😉

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
3dno: raději ne, na ty 6,5 jsou i 185 tak tak, vol zcela jistě 6 a na www.elektrony.cz jsou krásný platin p52, mrkni na to i za dobrou cenu 😉
cauko. viem ze sa to uz riesilo, ale spytam sa este raz. co to urobi ak dam original letne gumy 175/65 R15 na disk sirky 6.5 / 15?

Nasiel som pekny disk za dobru cenu tak sa pytam. Konkretne to je [odkaz]

A ked sme uz pri tom, ma niekto skusenosti s hyperblack diskami? Ako to bude vyzerat na ciernom punte?
TO je sice pravda, ale v nižších otáčkách, na které se rozjíždíme, není rozdíl v točivém momentu resp. výkonu tak markantní třeba v porovnání třeba s 1,4 8V v GP.
no dobre su to "len" 175tky

ale stilo zas nema 48kW >😁 >😁 😁
větší problém jsou disky. Pneu sem si koupil 185, sem neměl nervy shánět 175 >😁
Ale úzkých patnáctkách, se kterými máte takový problém se sháněním. Každé kolo je o 2 cm užší než třeba na Stilu... :?
m4lcolm pripadaju ti Pirelli P4 Cinturato 15tky male a levne???
Ale na GP sou 15'' :-! >😁
posláno 2x
To není o motoru, ale spíš o pneu. S levnými a malými není problém hrabat i s takovým sporťákem, jakým je Felicia 40 kw... >😁
Mě se to taky stalo loni na podzim. Na křižovatce mi něják utekla noha a hráblo to. Kolegové co sem je vezl ze mě hned udělali piráta silnic. Jinak hrabe i 1,2HTP co máme v práci >😁
Dneska som docela ziral, potreboval som sa rychlejsie rozbehnut a predne kola hrabali na asfalte, na krizovatke, piskal som ako nejaky pubos v golfe >😁

no kto by to bol povedal na 1.2 48kW?

bezne taketo blbosti neskusam, preto som bol z toho prekvapeny

Aku zivotnost maju tie letne P4 Pirelli, vydrzia aspon 30000km pri normalnom jazdeni?
jakou šířku?
No tak dnes som objednal Borbet LS R15. Za super cenu si myslim....2900Sk/ks. Nasiel som importera do SR. Ak by niekto chcel telefon na nich nech sa ozve.
[odkaz]
S tou vodou můžeš mít pravdu, to samý pomáhá vazelína. Mázneš maznici a čepy se vystředí. Myslim obecně, ne v tomto případě.

K odkládácí skříňce - No když jí naplnim až po okraj, levý roh (po směru jízdy) odstává, ale okud jí nenaplnim zcela, že skoro nelze zavřít je to o 80%lepší!!

P.S.: pokročili jste někdo s diskama?
Minule som bol reklamovat stlpiky,ze mi vrzgaju, nic s tym nespravili,no az potom som si spomenul ze to bude to riadenie zasa.Ked idem pomali po hrbolatej ceste,tak mi to vrzga.Na lavej len trosku.

Stalo sa aj to ze po umyti auta to chvilku nerobilo (asi voda to stlmila 😄 ) No

teraz to je dost pocut. Uz mi ide na nervy stale chodit reklamovat,plno km len preto.Ale musim, nic sa neda robit.
steven musim ta sklamat, mas zasa so 100% pravdepodobnostou vadne,

Toto riadenie ti makaroni prerobili az po letnej odstavke fiatu, ktora tusim bola v auguste, musis ziadat dalsie, najlepsie to zistis na prechode kolajnic ci ti bucha , vlastne staci ked zacnes pravym kolesom jazdit cez kanaly.... >😒] Skus potom lave kolo, to by malo byt v pohode.

A kludne reklamuj, vo fiate o dobre o tom vedia

nove riadenie ma iny Part number ako to co bolo v lete, bohuzial neviem spravne cislo, v servise by mali vediet "kolka bije"
Mne to ináč už menili niekedy v lete, no zatiaľ to stále vydáva zvuky 😒 Myslel som že to vychádza zo stĺpikov...no nie.

Tiež som si všimol, že je hlučnejší po 10tis. km.
ja mam riadenie od Oktobra a ziadne zvuky uz nevydava

to viem na beton, s predchadzajucim som si uzil svoje

Akurat mi tam nieco jemne vrzga na nerovnostiach a neviem to identifikovat[akurat viem ze je to sprava spredu, ked ale drzim ten stlpik Airbagu tak to nepomaha, je to niekde inde..... ]

Jednu vec som si vsimol, je normalne ked je motor s narastajucim poctom km hlucnejsi, ak bolo auto celkom nove, do 3000otacok som ho skoro vobec nepocul, dnes ale sa mi zda ze huci podstatne viac ten motor.

Motor ale uz zasa "zere" o chlp menej, ma nejaky vyznam po povedzme 25000km brat zopar nadrzi toho V POwer od Shellu na precistenie a ci je to len reklama?
Čaute! Našli už niečo nové na to riadenie čo už nevydáva žiadne zvuky?
165/65 R14

4,5 - 6,0

175/65 R14

5,0 - 6,0

185/65 R14

5,0 - 6,5

195/65 R14

5,5 - 7,0

[odkaz]

Dokonce sem psal i mail jaká je max šířka disku na 175/.. a odepsali mi, že 6,0. Ale je fakt, že už sem taky párkrát viděl 6,5. V nich je sakra větší výběr!
Toto som nasiel na stranke vyrobcu diskov😒br />
Borbet LS 15 Zoll

Radgrößen: 6,5 x 15 ET40 oder 35 (rozmer kolesa - disku)

Farbe: silber lackiert (farba)

Bestellnummer: LS65535 (obj. cislo)

freigegebene Reifengrößen (povolene rozmery pneumatik)

175/65R 15 84, 185/65R 15 88, 195/60R 16 88, 205/55R 15 88, 215/50R 15 88

Takze podla vyrobcu na 6,5" disky môzu ist tie originalne 175/65 R15 pneu.
zase mi to blbo, tak sem to zkoušel. Sem myslel, že když mi to napíše chybu, že to tedy neodeslalo. To by se u mě nestalo >😁
JTF
Ses nějak rozjel s těma příspěvkama >😁 . Jinak Fiat začal do Lancie montovat ještě silnější variantu motoru 1.3JTD, která má 77kW. Určitě ho Fiat začne brzo dávat do Punta.
no vidíš, tak ses konečně dočkal. Pošli pak nějáký fotky na maila, ať je mohu hodit na stránky.
to Tommy a Radim

cena těch disků není 58 PZL , ale 581 PLn, což je při aktuálním kurzu asi 4250 Kč za kus. a výrobek to pravděpodobně není polský, ale italský.

Jinak chci říct, že už mám uatíčko v republicea ve čtvrtek si pro něj konečně jedu. Po 10 týdnech.
ked ich hodis do kosika, tak stale berie cenu 58 zl./ks >😁 uz len dufat ze to nie je nejaky kvalitny polsky vyrobok zodpovedajuci tej cene >😁
Giorgio
No pokud objednáš po těch 58 zl./ks, tak je to dobré, jinak to samo neber.
ale byla by to drahá zkušenost, protože jinak tam sou ty disky dražší než u nás.
Giorgio
Zkus to, co je na objednávce, to ti musí taky účtovat... 😉
třeba by se dal využít >😁 >😁

Ale asi ne 😞
hmmmm překlep viz [odkaz] >😒]
[odkaz] je to možný? Ta cena. Ale asi sem si to blbě vysvětlil a je to jen nějáká chytačka ne?
tie fotky abarth verzie su uzastne...vyskusal by som si s tym kitom mat pod kapotou az 180 konikov...😄 ...kto nie..pozeram na fotky interieru a take iste pedale mame 😄 ja som zatial elektrony este neriesil, chcel by som na velku noc este chytit lyzovacku, ale uvidim ci pocasie uz nebude proti tomu...😄
si připadam, že si poslední dobou pořád píšu sám se sebou.

Jinak tady je ten slibovaný článek [odkaz] o historii abarthu. Já vim trvalo mi to, ale neni to žádná sranda >😁 Časem napíšu o Fiatu jako takovym...
Tak jedno z posledních info o srazu tady, další info budu podávat na druhém fóru(už by mělo fungovat normálně), jak už sem psal, pro větší přehlednost. Tak sem koukal na netu, kde udělat ten letní srázek... Docela by se mi zamlouval Vranov nad Dyjí (bohužel neni uprostřed cesty z Prahy a ze Slovenska). Můžete dát i jiné návrhy, ale pokud chcemem něco uspořádat je na šase se rmcově domluvit a zamluvit nějáké ubytovací kapacity apod. Dále, kdy se Vám to hodí více červen/červenec, nebo červenec/září, či konec srpna.

[odkaz]

[odkaz]
asi máš pravdu, ale je to asi jedno s druhým...
Jinak šířka hraje roli spíš ve spotřebě zimní 185-6,8l letní 175-6,4l.

Otazka je jestli je to sirkou pneu. Spis bych rekl ze ne, ze je to spis zimou a vlastnostmi zimnich pneu.

Ja mam dlouhodobej prumer v zime 165/70 R 14 - 6l, v lete 185/60 R14 - 5.5l 😊

Jinak po zkusenostech doporucuju spis sirsi pneu, protoze jsou komfortnejsi, lepe filtruji diry na silnici. (nezachazet do extremu 😄 )
ty prahy sem si dokupoval na radu prodejce a určitě sem neprohloupil, vypadá to skvěle. Kola budu kupovat 15'', kvůli pneu co mam. Jinak šířka hraje roli spíš ve spotřebě zimní 185-6,8l letní 175-6,4l. 16'' by motor měl zvládnout, ale asi to bude znát nejen na spotřebě.

Řeknu to asi takto, čím větší pneu(i do šířky) tím větší valivý odpor -> vyšší spotřeba a lepší adheze. pokud se pletu, opravte mne 😉
Ahoj Tommy 11, teď jsem si četl tvé příspěvky. ty chceš kupovat nové lité kola? Chtěl jsem se zeptat, protože máme stejný motor ?jaké budeš volit?

R15 185/65 nebo by se aji daly sehnat R16 185/55. Myslíš že by se náš motor s těma R16 185/55 moc trápil? Rozhoduje šířka nebo průměr ráfku?

Taky jsem se ještě chtěl zeptat na tvých stránkách máš vyfocené tvé GP třídvéř, máš ho ve výbavě dynamic a ty prahy co tam máš to máš koupené jako příslušenství nebo se to automaticky dodává k třídvéřákům?

GP 1,4 77k
tak sem se díval, jestli někdo nedělá plastikovou stavebnici GP, že bych si ho postavil. Ale nenašel sem nic...třeba časem! Jinak vadí Vám, že to moje fórum neposílá maily o novém příspěvku?
když mam pneu 175/65...Kdybych je chtěl prodat, dostanu max 2000,-

Ale Ty alutec Spyke se mi taky líbí od Alessio se mi líbí lord. Nejhezčí byly ty toora, ale ta cena 3550/ks :roll:
Prodávají, stáhni si ceník, žádná lidovka se ale nekoná.
Chlapi, stále tady diskutujete o kolech, kdybych si měl vybrat, rozhodl bych se předně pro 16 nikoliv 15. Je v nich i podstatně větší výběr. Co se týče kol na adrese [odkaz] vybral bych rávky : ALESSIO Andrea, ALUTEC Spyke, ARTEC MS4 . Zbytek nic moc a ani mi k GP nesedí.
Hmmm tady bych si vybral >😒]

[odkaz]

Myslíte, že je tam i prodávají :😉
když už sme u fóbie, viděli jste S2000? pětidveřovej závoďák >😁 :mrgreen:

Na ty kola se ještě musim kouknout ale ty vícepaprskový sou hezký, ale bude asi dobrý čištění...

Jo a na naše stránky připravuju článek o historii abarthu, pak hodim odkaz. Až ho dopíšu, což bude snad brzo...
DMS 4 jsou na něco usedlého, pro GP budou lepší ty "moje". 😉

@NiceOne

Auto super, baby nezájem. Divil bych se, kdyby sportovní verze nové Fabie vypadala tak dobře..
Auto nic moc, ale baby dobre :shock: 😜
a na rano trochu abarthu na poslintanie si >😁

[odkaz]

[odkaz] (hlavne odporucam pozriet si fotky interieru - nadhera)

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
Tommy11: nedaj sa odhovorit, nemaju vkus >😁 mne sa najviac pacia tie DMS 4, keby som mal peniaze, urcite by som si kupil tie 😊
Giorgio
Tam fakt nejsou hezké ani jedny, mi se líbí ty originál 17'', co jsou podobné vzorem jako 15'' poklice.
Nevěděl, našel jsem je na prvním webu, na který jsem zabrousil. Grande Puntu by mohly opravdu slušet. 😊
m4lcolm to si nevedel dat skor na tie disky? Su super >😁

Teraz uz ked mam prezute je neskoro...

Kto ma trocha casu nech si pocita

[odkaz]

a hlavne diskusiu!!!
[odkaz]

Mrkni tady: ARTEC MS4 by mohly být dobré. 😉
jenže 6x15 se moc sehnat nedaj mě se docela líbí ty alessio lord, nebo ty DMS
Podívej se ještě jinde,než ošklivé elektrony jsou snad lepší i plecháče...
nevim ,ale nějáký vybrat musim... :?
TO je opravdu deCEntní rozměr, z těch kol bych nebral ani jedny. :roll:
[odkaz]%20Punto&veli… prozraďte mi, které jsou nejhezčí 😄 jinak odkaz je pro všechny, kteří chtěj disky na originál 175/65/R15 pneu. Nevim, proč Fiat zvolil tak de..ntní rozměr
Zajímavé, jen ta spotřeba skoro 6 litrů mě zaráží... :roll:
cauko. odporucam precitat [odkaz] a aj diskusiu ..... uvidime co zisti ohladne TA pan Chvala
Ona je max v udávána 168km/h jede samozřejmě i víc. No obecně tato 1,4 neni moc na dálnici, tedy ne že by byla nějáká loudavá, ale spíš si pápne. Ale to si myslim, že je problém všech maloobjemových motorů.
TO jsem určitě byl já, notorický zvědavec. Dík za info a dobrou paměť 😉 Tzn. že je pětka u 8V kratší než u 16V, který má navíc šestku.. :shock:
někdo chtěl vědět, kolik točí 1,4/8V při 130km/h. Tak je to okolo 4000ot po rovině. Už si bohužel nepamatuju, kdo to chtěl vědět :😉
To je docela dost... Zůstanu u patnáctek 😄
No podľa Ic (aktuálna spotreba) pri 120ne až 0,7l, absolutne čisla budem vedieť povedať až po 2 výmenách nadrže. Ale ak sa nemýlim, pri výmene z letných na zimné (185ky Michelin) to tak zhruba sedelo 0,5-0,7l.
O kolik?
Zdar všetkým. Tak som včera prezul znova na 17tky. Ľudia, musím povedať, že to je celkom badateľný rozdiel. Citelne sa zlepšilo sedenie na ceste, cítim aj vyššiu precíznosť riadenia. Auto bez omeškania reaguje aj na jemne otočenie volantu. Auto sa skludnilo pri vyšších rýchlostiach - 140 je úplná brnkačka. Na druhú stranu sa mi ale zvýšila spotreba 😞
nejak je tu ticho, to ste všetci v Ženeve ?
Má niekto skúsenosti s Novitec Powerrail 2 alebo 3? U Mjet 1,3 66kW zvyšuje výkon o 16 koní a točivý moment o cca. 25Nm... Stojí okolo 400 Euro a namontuješ a odinštaluješ si ho hocikedy aj sám, vraj nezaťažuje motor.
Muzes si ji koupit napr. u VW jako nahradni dil. Cena cca 1300,-

A pokud mas jako vetsina Fiataku k VW odpor, tak ji sezenes na netu.

Napr.

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]%C3%A9na+shar…
Giorgio
Už jsem viděl tu bavoráckou napasovanou i na felicii, otázkou je, jaký zásah to potřebovalo do karoserie.
Dnes som pozeral po autach ake maju anteny, kedze moja sa niekomu velmi pacila >😒] . Tak ma napadlo, ci by sa nedala dat namontovat antena aku ma napriklad Ford S-max, alebo niektore Volva alebo BMW. Viete tie take male "zralocie plutvy" ako anteny. Taku by si uz nemal nikto "pozicat". Mozno by to celkom dobre vyzeralo......
opravdu povedený video [odkaz] prostě nádhera 😉
Abych se ti priznal tak nevim jak italove ale ja ma v Soucasnosti Octavii II 2.0 TDi 😄 140 Hp a vypada to takhle docela dobre je vedet kdy ti zabira turbo podle toho se rid a pak kdy ti vypina ja ma treba skusenosti ze u me orestava tahat az pri 5000 coz je uzz doceela dost na hrane jinak prevazne plati ze optimum je tak okolo 2500 az 3500 ale kdyz vlitnes do tech 4500 tak se taky nic nestane jen tam nedooporucuju bejt dlouho 😄 pac by se ti mohlo stat ze pak vodejde turbo 😄 noo a za studena pomalu nedupat na to jako blazen jinak to taky odskace turbo nema rado kdyz se na nej dupe za chladna jinak na ohlrati tak plus minus kolem 3000 a pak zalezi jak se ti dobre zahrejva 😄 ale v zasade hlavni rozdil nemuzes to hnedka od zacatku mastit jako s banzinakem jinak oddelas turbo. JOOO a pak jeste jedna takova dulezita vec hlavne u starsich aut. POkud se nepletu treba stary octavky na to trpely tak po opravu zbesile jizde nevypinej hnedka motor nech moznost Turbu vychladnout jinak by se ti mohlo stat ze ti shori 😄 jako se stalo mimu kolegovy. A to vubec nepotesi prece jen platit 50 tis za novy 😉
co sem četl na fórech o čipování (jednalo se hl. o TDI oktáfky), tak nic moc, většinou všem odešla brzy spojka apod. Prostě jde o to, že spojka, brzdy a jiné věci s tím související jsou koncipovány na určitý výkon...Ten když se překročí tak jde vše do kelu. Takže nejdříve upravit spojku brzdy...a pak teprve motor, jinak by jste mohli splakat nad výdělkem.
na temu cipovania, just for fun

Zdar fsem zpriznencum italskych vozu. Po nejake dobe jezdeni na vsem moznem / berlingo, golf, bora / hlavne benzinovem jsem kopil PUTNO 188. 5 dverak. Nechal jsem to nacipovet, nevim jestli jsem neudelal chybu, protoze mesin na to me odesla spojka😞 no ale co uz, stalo. Byl jsem na brzde a drobek ukazal neco malo pod 100 Kw. Na tak male auta az prilis. No ale co bych potreboval zjistit. Jak vubec s dieslem jezdit??Jsem z toho trosicku zmaten. Nekdo me rika abych to tocil max do 2500 nekdo 3500, jo abych nezapomenel koupil jsem to starsi a ma to tedko asi 117000 km. Potrebuji taky poradit jak s tim jezdit kdyz je disel studenej. Judu tak do 2000 otacek, staci to??Nez se to zahreje. Kdyz jedu po meste tak do tech trech to staci, ale kdyz jsem na ceste tak kdyz nekdy predjizdim dejme tomu ve stovce tam dam ctyrku a vytocim do do 3500, no kdyz se s nekym honim tak i pres 4000. Nevim co delat, otackomer nema nikde cervene pole a nejlepsi na tom je ze i v tech 4000 to taha dal. No a kdyz valim pres 200 tak se radsi na otackomer nedivam. Tak prosim nekdo zkusenejsi co se tyce dieselu prosim o radu. Predem dekuji moc
[odkaz]
Giorgio
Vloni jsem se podílel na nové verzi webu [odkaz], a tak jsem si procházel ty informace a hledal si i nějaké další, musím říct, že osobně bych do toho nešel. Pořád si, možná naivně, myslím, že výrobce nastavuje auto "optimálně" a zásahy tohoto typu vozu nesvědčí. No ale možná se pletu. 😊
To Mikain: Vyzera to lakavo. Ale asi by som s tym pockal az do skoncenia zaruky..
Octan:Mé bývalé Punto má kamarád který bydlí vedle v domě. Půjčím si ho a dáme závod u nás v Milovicích na letišti. Na srazu jsme toto téma již probírali. Co ty na to? Zdravim Tě Miklain.

Zřejmě jsem jediný, kdo je s 1.4 16V spokojený, mno mám možnost porovnat velké množství nejrůznějších modelů (nejen) segmentu B a ze zkušenosti musím říct, že 1.4 16V v GP jede ze současných 1.4 16V (Euro 4) nejlépe. GP zkresluje rychlost, nezdá se že jede, ale ono jede, má totiž hodně jistej podvozek, když mu pustíte trochu žilou a otáčky popoženete nad 4000 tak už to jede více než solidně, koneckonců je to 16V. Dříve jsem měl Punto I s motorem 1.2 16V 63 kW a jelo to parádově, ale opravdu mám pocit, že GP jede líp a hlavně díky objemu je pružnější 😄
Tomko,podívej se na www.bitpower.cz

Tomko, jsem majitelem stejného sporta jak Ty a myslím si, že se Ti to nezdá.Tomu motoru se opravdu moc nechce. 😢 V době kdy jsem auto kupoval jsem neměl možnost tento motor vyzkoušet. V tuto chvíli by byla má volba jasná. GP 1.9 JTD 130k. Dvojkové Punto s motorem 1.2 16V 59kw/80k které jsem vlastnil před GP bylo hotové letadlo! >😁

Robo 1.2 napsal😒br />
Raz darmo, ak bude tato fiatka sluzit a ostanem spokojny , mozno raz pojdem do Bravy s tym turbobenzinom....

PS: ale tentoraz si pekne pockam aby vyrobne zavady vychytali ini !

Asi to tak taky udělam... :-! Uvidíme, to je hudba daleké budoucnosti...

Ad letňáky. Bohužel k těm diskům, co sem dával link, tak prý ještě nemají žádné info, je to novinka...Asi vhvíli počkam, protože je to nádhera...
ironlionzion
co máte proti jednadvojce 😉 jezdí jak drak >😁 vážně 😄 ... Robo, už asi taky přezuji
tych 95 koni mne pripada ako stihacka, doporucujem jazdit s 1.2 65 koni aby ste sa potom postazovali na vase sportaky ze su akesi pridusene >😁 >😁 >😁

A cuvanie do kopca, suhra plynu a spojky, taketo skapinanie robi aj 1.2

mam zasa letnaky, pani to auto chodi 90 za 4.5litra...

Ale zasa aj tych 65koni vie zapiskat na jednotke pri odpichu, minule som pustil fotra a divil sa ze ako je to mozne ze auto sa rozbieha bez plynu, raz darmo nie je to htp co ma on >😁

Raz darmo, ak bude tato fiatka sluzit a ostanem spokojny , mozno raz pojdem do Bravy s tym turbobenzinom....

PS: ale tentoraz si pekne pockam aby vyrobne zavady vychytali ini !
wolff
Jojo 4x100...no je vidět, že GP od Opelu něco přeci jenom podědilo, jinak si to nedokážu vysvětlit... Škoda...
Ahoj, taky mě pískají brzdy, byl jsem v servisu, v rámci záruky mě to "vyčistili" a údajně lehce zbrousili, ale pískají po několika kilometrech vesele dál. Taky mi řekla, že příště si to už zaplatím, protože "tam" nic nenašli. Takže na kašlu, snad se nějak sjedou a časem to přestane :roll:
zeby konecne riesenie piskajucich brzd?

[odkaz]
Ja som bezpecne kupoval zimne plechace s 4x100 a vlastnorucne som to tam montoval takze viem ze to pasuje.

to gurisson: No nejazdil som sice s Cliom III 1,6 ale tipujem ze bude zivsi ako GP. Nemozem si pomoc ale mne sa stale zda byt ten moj Sport menej zivy ako by sa dalo predpokladat. Na jednej strane je pravda ze to auto skresluje vnimanie rýchlosti a to tak, ze ma clovek pocit ze ide stale pomaly. Na druhej strane je motor. Ked som cital charakteristiku Opel Corsa Sport, cast o motore, tak to mi presne pasovalo na moj motor (teda ze je trochu lenivy). Ta klima, siroke pneu to este zhorsuju. Tah zacina byt slusnejsi okolo 3500-4000 ot. Treba povedat ze sa stale s tym da tahat a plynule rozbiehat od 2000 ot. A da sa s tym jazdit dost svizne pri vytacani. Aj rozbeh na jednotku sa da prakticky od volnobehu bez problemov. Ale proste to neni to prave sportove orechove. Horsie je aj cuvanie do kopca, vtedy motor ide sustavne do skapania so zvláštnumi vybráciami. Cuvanie na volnobeh je prakticky nemozne. A vsimol som si aj dost citelne omeskanie po sltaceni pedalu plynu. Napr. ked len tak bleskovo tuknem do plynu a pustim, tak motor ani nezareaguje. Dan za EURO4. Chcelo by to tu turbo verziu...
Zdravim Panove mam takove dilema prave se tedka rozhoduju mezi dvema autama Cliem III 1,6 a Grande puntem Sport 1.4 16V Chtel bych se zeptat jestli nemate nahodou nekdo skusenosti prave s GP s tou 1,4 co se dava do sportu jestli tech 95 koniku je dost a nebo jestli je to liny >😁 protoze celkove po designove strance bych rekl ze GP je pekny ale nevim nevim jak ten 1.4 motor 😄 Diky za info 😊
Pánové, Octan má pravdu. Grande Punta mají rozteč 4x100! V této věci není o čem diskutovat.

Kurňa co blbnete s tou roztečí? To už se tu řešilo, když jsem kupoval (a nejen já) zimáky a je to 4x100, na 100000000000000000%, došlo ke změně
no to by šlo spojit barum rally se srazem 😉 ale sraz bych rád vyřešil tady, pro lepší přehlednost

[odkaz]

DÍKY !
Giorgio
To jsou nějaký džouky s tou roztečí, taky doufám... Ale jinak bych měl od známého sadu 15'' alu Enzo obutých do brilantisek za dobrou cenu. 😊
Giorgio
Cože? Fiat změnil rozteč? To se mi nechce věřit... Tradiční 4x98 používá desetiletí a teď by to změnil?
wolff
To ymslíte vážně těch 4x98? To je nějaká blbost ne? Proč by měli mít koncernový rozměr? Sakra chlapi, to sem si chtěl te´d na Bravu kupovat nové 16" kola s tím, že ej budu mít už i na příštího fiata... NESTRAŠTE...
To tommy: 4x100.

Inac co takto spojit barumrally so zrazom?
Jaká že je rozteč kol? 4x100, nebo 4x98. Těch 4x100 ne? :😉 Já vim, už se to tu probíralo, ale než bych to našel...
Ja som už skúšal skoro všetko, spod palubovky tam došiahnem, tak som to tam vypchával spongiou...nepomahalo. Aj keď to rukou držím za jazdy...nič nepomáha...Na ľavej strane to prestalo..tam špongia pomohla.
steven nerob to, nadavaj si dole palubku

potom ti bude vrzgat vsetko,

ak rukou drzis tie stlpiky vrzganie prestane ?

Iba vtedy to sa s tym zabavaj, inak je zdroj inde
Čaute!Mal niekto podivne zvuky z pravych predných sĺp resp. plastov?Mne to tam stale nieco ozyva ked idem pomali na nerovnej vozovke.Riadenie mi uz vymenili,to mam v poriadku. Niečo tam nesedí....už som tam dával molitan a nič nepomáha..asi pôjdem do servisu v Nových Zámkoch (v DS to nespravili, nechceli mi odstraniť palubovku kvôli tomu)...serie ma ten zvuk :x
to si8182: Ta biela fakt slusi tomu GP. Ja by som ale biele nekupil, pretoze moje predchadzajuce auto je biele a tato farba je dost pritazliva pre okolo letiace vtaciky >😁 .......co dodat
tak tady je link, kdyby měl někdo zájem [odkaz]

Vidět GP takhle na živo...
Tommy: Jo to video jsem viděl je to bomba. Děkuji za typ ale ja bych raději nějakou propagaci fiat rally sport né čistě jenom naší značky.

A jinak k Barumce. Na rally-mania.cz jsem se dočetl že letošní podnik mojí milované Barum rally byl vyhlášen jako součást SVĚTOVÉHO ŠAMPIONÁTU vozů kategorie S2000, a třídy N. Takže tam pojedou vozy S2000 a všechny tovární značky s touto kategorií spojené. Je to bomba protože účast už přislíbili tými fiat, toyota, peugeot a možná přibudou i ostatní. Moc se na to těším a konečně budu moct vidět naše grande v plné palbě!!!!!!

Loni vyhráli fiat konečně s vozem Grande punto S 2000 titul mistra Evropy, ale neměli žádnou konkurenci. Fiat byl první kdo tenhle závodní vůz této kategorie představil!!!

Uvidíme třeba letos ve své třídě budou i mistři světa. To by bylo velmi pěkné

GP 1.4 77k
mě se líbí ty co sem sem dával link. Jenže od nich ještě nemaj žádný technický specifikace >😒]
Ja tie disky nekupim toto leto, niekto by mi ich urcite na sidlisku slohol. Ked tak pozeram z okna, snad nikto tu nema pekne disky. A to su tu daleko drahsie auta okolo 700tisic

Radsej ich prejazdim v benzine, tie co sa pacia mne su tak za 4000Skk/ks. Tie spider styl. Radsej prejazdit alpy ako prist k autu rano na spalkoch....

Ked si zratam disky a poistky[co ma este caka zaplatit] , skoro som na 33000skk :😉
No já ještě přezout nemohu, musim nejdřív sehna ty kola(disky). :😉
Tommy inac ten Grossglockner je aj moj tip na leto, len neviem co bude toto leto, to minule leto som bol este dalej, v Zillertalskych alpach a tam bol Gerloss som presiel, myslim ze je to iba odvar grossglockneru

[odkaz]

Inac este by som chcel skusit ten Passo di Stelvio :shock: :shock:

Myslim ze tam uz sranda konci s motorom 1.2

[odkaz]

A pojdem uz prezut kolesa, uz ma to nebavi ich topit v tomto teple
Majty napsal😒br />
Chtěl jsem se zeptat nevíte kde na internetu by se dalo sehnat oblečení nebo něco s propagací Fiat Rally sport. Chtěl bych na barumku vyjít ve fiaťáckém, když tam teď ty naše punta pojedou. Jsem velký fanda Rally.

Tam pojede GP S2000? Jestli jo, možná bych se přijel podívat a asi ne sám. Hoď nějáký info, kdyžtak.
[odkaz]

o tomto jsme se taky bavili na srazu. U nás je to k nesehnání...

jedině tady něco, jak sem již psal níže. P.S.: viděl si video na stránkách, když máš rád rally?
Chtěl jsem se zeptat nevíte kde na internetu by se dalo sehnat oblečení nebo něco s propagací Fiat Rally sport. Chtěl bych na barumku vyjít ve fiaťáckém, když tam teď ty naše punta pojedou. Jsem velký fanda Rally.

GP 1.4 77k
lith: Ahoj, já kupoval své grande už v prvního dubna 2006 a v té době tam bylo úplně jiné složení. Všechno bylo úplně na profesionální úrovni a vše klapalo tak jak má. Chvilku jsem s GP jezdil a začali se projevovat problémy s tím řízením. Bylo to asi po dvou měsících. Pan Vachata "tenkrát" se staral perfektně a šlo vidět že mu opravdu záleží na spokojených zákaznících. Jenže o další dva měsíce později jsem volal znova kvůli řízení abych se ho zeptal jak všechno vypadá. A místo pana Vachaty se mi ozval úplně jiný člověk, který ani nevěděl o těchto problémech a řekl mi že pan Vachata už zde nepracuje. Později jsem se dozvěděl, že tam již není více zaměstnanců. Nevím nechci rozšiřovat nějaké fámy o problémech ale připadalo mi to trochu divné protože pozice p. Vachaty mi připadala pevná. Nyní vždy jdu za p. Fouskem "majitel autosalonu" a řeším vše s ním. A jsem spokojený.

GP 1.477k
akorát bych rád ten sraz probíral jinde, tady se v tom člověk za chvíli nevyzná! :!:
Myslím, že bude naozaj lepšie počkať so strešným oknom po ukončení záruky...

biela ide opäť do módy (autosalón Ženeva), pre mňa nič nezvyčajné - ja som mal biele Seicento... :😉 >😁

známa si kúpila na základe mojej rady biele GP 1,4 16V 95k Dynamic 5dv. koncom sept. 2006 - paráda, škoda ale, že to ponúkajú len v modrom interiéri... 😞
to je jasne 😄 sam sa priznam, ze by som vahal, ci ist alebo nie.. na zraz by som vybral radsej nejake mestecko na morave, co by nebolo az tak daleko pre prazakov aj nas zo zapadneho slovenska = bobi, tomko, Robo1.2, popo, nal (z autorevue) 3dno...
wolff
Jo to bílé GP bych kupoval taky (pokud se k tomu dostanu). Sice sem na vlastní oči žádné v bílé neviděl, ale mám takový instinkt, že zrovna bílá je taková barva, která GP hodně sluší, resp, že GP je jedno z aut, které může být bílé aby vypadalo elegantně…. Blahopřeji k tomuto výběru, který chtěl jistou dávku odvahy a originality. Trefil si se do mého vkusu. Oranžová je taky dobrá, ale ta bílá je mňamka. P.S. vzhledem k tomu, že do Budoicna zvažuji ještě i Bravo, tak o tom platí totéž co o GP. V bílé bude mňamka... Samozřejmě to nese senou nějaké drobné úpravy (tónovaná skla, pořádné kola a pod...)
no já to dal jako návrh do diskuze, pokud se to uamítne, samozřejmě se tam nepojede.
Octan: peekne si to povedal >😁

Tommy11: dobry napad, to je jedno z miest kam sa chcem ist pozriet, ale bojim sa ze pre vacsinu z nas t bude dost daleko a tym padom to asi dost ludi odradi..

ide o to aky ciel si na zraz das - ci tam chces mat co najviac aut = musi to byt niekde v strede, aby ta vzdialenost neodradila, alebo ti je jedno kolko pride (podmienka zrazu aspon dvaja >😁 ) a potom si mozes vyberat aj taketo miesta.. to je moj nazor 😊
Jo a co kdybychom spáchali někdy v létě spanilou jízdu na Grossglockner [odkaz] spojenou s tím srazem. To by šlo ne?
Kauli: nejseš divnej, proč bys měl bejt, jen máš takovej vkus 😉
No právě, na to že je to bílá vypadá to auto nádherně...P.S.: nic proti bílejm nemam
Chlapi možná si řeknete, že jsem divnej a asi budu tady zatím jedinej, ale nevím ta bílá :shock: Na vlastní oči jsem ji neviděl, ale řekl bych že nejlépe GP sluší orange, red, black.
Giorgio
Ten bílý sport je fakt krasavec, to se musí nechat. 😉
ironlionzion
fleet.admiral - jo v té vínové to vypadá moc dobře ... zajímavé je, že v autosalonu a v katalogu se mi ta vínová zdála taková moc konzervativní až nudná k designu auta ale v reálu jsem byl překvapen svým dojmem, velmi dobře ta barva vypadá

... ten bílý SPORT je ovšem GRANDIÓZNÍ!!!
[odkaz]

o tomto jsme se taky bavili na srazu. U nás je to k nesehnání...
Octan: v tomto sa k tebe pridam.. tie budiky vyzeraju zaujimavo, ale myslim ze tie starsie su take citatelnejsie..
pomylilo ma toto [odkaz]

som si myslel ze to uz bude takto..
si8182: auto vypadá krásně, gratuluju, ale jak jsem už někde psal, ty přístroje se mi líbí (a jsou i přehlednější) ty starší červeně lemované. Jinak paráda kára >😒]
RADIMG: aj na kapote je modry znak. resp.vsade. Ten novy znak by mal byt len na Brave a asi novsich.
aha, takze je to jasne.. este maju kopu starych znakov na sklade a ono je to asi skoda vyhodit >😁
Už sem viděl i Bravo s modrým znakem, >😒] čert ví?
a este k tomu bielemu sportaku mi napadlo😒br />
to by uz mal byt modelovy rok 2007, teda podla grafiky budikov tak usudzujem.. na volante ma este "stary modry" znak fiat.. aky znak je na kapote? nemali mat aj nove punta ten novsi cerveny znak? myslim ze som to niekde cital.. alebo sa ten znak bude pouzivat iba na brave a novsich modeloch?
si8182: pekna kara, hlavne to orange sk na displeji vyzera dobre >😁

sinepko: predpokladam ze nechces to original skydome stresne okno, lebo to si naozaj neviem predstavit ako by ti ho tam montovali.. ostavaju len tretie firmy, ale myslim si, ze po takom zasahu ako je montaz stresneho okna automaticky prides o zaruku.. takze by som na tvojom mieste radsej pockal, a dal si to namontovat az potom..
No klobuk dolu si8182, vyzera paradne. Dobre su tie nove budiky.
škoda že se zde nedaj zobrazovat fotky přímo ve fóru jak na AR, nebo u mne 😉
[odkaz]

zcela dole
No ja som strasne zvedavy na to biele GP sport. Sem s tymi fotkami. Ale byt tebou tak ho este nelestim. Vsak mas fugl novy lak, aby si si tam hned neurobil skrabance - to by bola skoda.
FERRI: Ano bol som to ja. Som rad ze sa ti pacilo. Uz cakam kedy bude lepsie pocasie a pekne ho vylestim 😁
Giorgio
GP, říkáš, že GP vypadá dobře v té vínové metle? Já ji teď mám, byť je to jiný odstín, původně jsem říkal, že další auto bude modré nebo oranžové, ovšem jak jsem viděl fotky nového brava, nechce se mi od té doby barvu měnit. 😄 GP v bordeaux jsem ale ještě neviděl, tak nevím, jak by mi hrálo na emotivní strunu... 😊
ironlionzion
Lith co myslíš tím "divokým" přístupem? ... taky jsem Zlíňák ... Majty, možná jsem tě zahlídl, tu Azzuro jsem jednou ve ZL už viděl ... jinak ve ZL jezdí GP ček už docela dost, skoro každý den nějaké potkávám, vím o jednom šedém jako mám já pak je jeden oranžový s NFS packetem, víděl už jsem i černý 3D, bordový (ten vypadal hódně dobře, ta barva se málo vidí) a jeden červený SPORT ...
Videl som v nedelu vecer biele GP sport v Kosiciach pred Milou, malo zatial docasne znacky, nebol si to nahodou ty? Inac to auto vyzeralo uchvatne :shock:
Vie mi niekto poradiť - dá sa na GP 5dv. namontovať strešné okno? Pýtal som sa v servise - tvárili sa, že je to veľký zásah do karosérie, a že to nerobia, v druhom mi ani neodpovedali... Okno by muselo byť asi dosť vzadu kvôli stropnému svetlu a tvarovaniu stropného čalúnenia...

Dojmy z jazdy popíšem trochu neskôr, zatiaľ som s GP najazdil len 1500km...

GP 1,25 MJET, 66kW, 5dv. modrá New Orleans
Tak mail s fotkama nedošel, bohužel...Byl jsem docela zvědavej.
squedo
to Majty: Ptám se proto, že jsem si v týdnu objednal ve Zlíně taky GP. Přístup byl trochu divokej (viz. forum GP 1,2 nebo 1,4) Ale tak snad nebudou žádný problémy >😁 Ty jsi měl z nich jakej pocit?
lith: Ahoj ano kupoval jsem sve GP ve Zlině

GP 1.477k
to Marty

pamatam na tvoj smutny pribeh s novym autom ale nikde som sa teda nedocital ake je jeho riesenie, mozes aj inym povedat co teda bude s tvojim GP dalej?

kazdeho to asi zaujima :😉
squedo
ahoj Majty, kupoval jsi svoje GP ve Zlíně?
Robo: ano mě skutečně drží 😉 protože já jsem zvyklý jezdit až na zemi, takže mě nemá kam klesat 😄 jinak vrzání zatím nemám nicméně ti můžu sepsat seznam aut u kterejch sedačka děsně vrzala, tak rychle z hlavy, Škoda Roomster, Honda City, Dacia Logan, Škoda Octavia ....
Asi som dnes zajazdil zimny rekord, okresky

200km a 5.0l/100km >😁 >😁 >😁

Motor je uz asi tak dobre zabehnuty ze prezutie na letne sa bude jazdit ta ista trasa za 4.5, je to super, len tie kone chybaju na sebavedojsie obiehanie, ale aspon zbytocne neblbnem

To povrzgavanie sedacky je slabse ak sa zdvihne, ale uz ma zacina vazne stvat, je tam niekde vola

Riesil niekto so servisom preco sedacka nedrzi polohu?[po case klesa?]

Octan dufam nenapises ze tebe drzi >😁 😁
Ahoj GP nejsem ze Zlína ale z Bystřice pod Hostýnem, ale ve Zlíně jsem častěji než doma. Mám Azzuro tu světle modrou.

GP 1.477k
Ahojte vsetci.

Poslal som pred chvilkou Tommymu fotky mojho bieleho GPcka,takze dufam,ze coskoro sa fotky objavia aj ne jeho webe,kde si to mozete vsetci pozriet.

Zatial su to "provizorne" fotky,nakolko sa auto este musi pekne umyt a treba aby aj slniecko pekne svietilo,aby sa dali urobit idealne fotky.

Ale dufam,ze sa vam aj takto budu pacit.

P.S. Zatial som s GPckom maximalne spokojny, spotreba je zatial trosku vyssia (9l),ale to este poklesne >😁 dufam...
ironlionzion
Ahoj Majty, jsi Zlíňák, to se třeba potkáme, jakou máš barvu?
Už jsme si kdysi psali. Jsem s motorem spokojený maximálně. Má perfektní akceleraci, je tichounký a spotřeba se taky dá. Jsem ten co vozí punťáka naloženého zbožím. 😄 Jinak auto zatím funguje perfektně. mám najeto deset tisíc kilometrů a všechny závady viz. blikání různých ABS, atd. se mě vyhýbá. Jenom už tak šest měsíců čekám na výměnu toho řízení. Zatím se nic neděje. V autorizovaném servise ve Zlíně mi řekli že už zkoušeli třetí typ a že se jim problém neustále znovu projevuje. Tak stále čekám co bude dál. Ale jinak GP je vynikající. Neměnil bych ani za nic 😃

A Octane děkuji za informaci. Fakt se ti to povedlo
Majty: díky za ocenění 😉 jinak fotky nalezneš na mých stránkách gp.web.tiscali.cz, tam ještě nemám tu anténku a je tam GP na originál letních sedmnáctkách (ty pětipaprsky jsou patnáctky zimáky) 😄
Máš stejnej motor jak já. Jakou máš barvu? kolik dveří...! A jak si s tim motorem spokojenej a kolik máš najeto?
Děkuju moc byl bych rád kdyby nějaké fotky zaslal na můj e-mail.

[email protected]

GP 1.4 77k
tak já ho naprášim. Je to Octan..
Čau kluci, dlouho jsem se nedíval na tyhle diskusní stránky. Hrozně se mi líbili fotky z Vašeho srazu, opravdu paráda. Musím přiznat, že všechny barvy GP sluší. Hlavně dobře vypadalo to modré Need for Speed, ale to co mě opravdu překvapilo bylo oranžové GP, které si mě svým vzhledem získalo. Ty pětipaprskové kola, malinký spoiler, prahy a stříbrná anténka vypadaly opravdu parádně. Chtěl jsem se zeptat nevíte kdo je majitel tohodle GP. Rád bych ho poprosil aby mi zaslal fotky. V podobné podobě bych chtěl trošku zviditelnit i své GP. Diky moc za odpověd.
To RadimG:já vim, jenže na tom zabezpečenym https to běží až po přihlášení. Což je logický, ale normální fóra to nedělají. Zkusim se mrknout do nastavení..

A co se tam tedy přestěhovat?

Jinak kolega shání nový auto, tak sem mu řekl, že ho svezu ve svym GP a docela :shock: . Jedinný co mu prý vadí je značka FIAT, respektive její image(nekvalita) >😁 Ptal se co tam mam za motor, což se ptá každý, když cítí tu akceleraci :mrgreen: říkal, že je to krásně tichounký a že na volnoběh ten motor pěkně brumlá...No jsem zvědav!
Tommy11: tak som uz zistil v com bol u mna problem.. po registracii som si menil profil a problem bol zrejme v tom, ze som nechal policka stare a nove heslo nevyplnene a nieco zblblo a o heslo som "prisiel".. stacilo si dat poslat zabudnute heslo a vsetko funguje ako ma..

akurat mi mierne vadi ze stale musim odklikavat nejeke bezpecnstne upozornenie, co je asi sposobene tym, ze forum bezi na zabezpecenom protokole https.. je to nutne? na klasickom http by to asi bolo kusok rychlejsie.. ale to len tak pomimo 😁
to Robo1.2 : Tak olej bol za 400Sk/liter (Selenia), a mechanik mi ho tam nalial cca 2,5 - 2,7 l a zbytok mi dal na dolievanie, takze to co som si zaplatil (3l) tak to aj mam. Ako som pisal so servisom som bol spokojny len ta polozka s examinerom ma zaskocila.
To RadimG a Bobi: Už Vám funguje ta registrace na tom fóru, jak jste měli problémy?
tak ako hovoris je to 5 minutova praca cez examiner.... no neviem kam chodis do servisu, ale ludia v dnesnej dobe strasne odrbavaju... treba davat pozor. chcu zarobit na vsetkom.
Zdar Fiaťáci zajímá mě jaké máte zkušenosti se servisem Motortec. Na toto téma jsem založil novou diskuzi "Servis Fiat" v sekci "hlavní diskuze". Díky za vaše názory.
tak sem založil forum týkající se srazu zde [odkaz]

Abychom se v tom pak vyznali...takže své připomínky vyjádřete tam 😉 Tady by to bylo strašně nepřehledný, už teď to tu je dosti složité...
Sluzby servisu si predstavujem inak >😒]

ked uz sme pri tom, mne to bolo ponuknute samozrejme zadarmo
Se nesmíš divit, na někom vydělávat musí ne😊)

Jinak, vim že je to předčasný, ikdyž...Jak si kdo představujete ten sraz (česko-slovenský) v létě?
to gianmarco1

A ako je to s komesou ?

A 300Skk na novom aute je chrapunstvo za deaktivaciu,je to na jeden klik ci dva cez examiner?

Hlavne ak date servisu "zarabat" na inych veciach a za liter tej vzacnej "Selenie K" si bez hanby vypytaju 400-500Skk, a tiez nedajte sa osalit, mne chceli viackrat nauctovat 4litre na motore 1.2!!!
to matus: hej stalo to 300 sk pretoze to nemalo nic spolocne s reklamaciou , ale bola to v podstate sluzba servisu..... to vies no v dnesnej dobe sa plati za vsetko.
Octan😜ereš mi myšlenky. To samé se chystám udělat i já. Do předních dveří se chystám nainstalovat komponentní repro PHASE LINEAR

PC 165.20 U dvojkového Punta se dala sundat pouze mřížka,na GP zatím

nevím. V neděli se na to kouknu a dám Ti vědět. >😁

Jinak se chystám vyměnit si repro (nejdřív v předních dveřích) za kvalitnější co mi zbyly po prvním Puntu. Nedělal jste to už někdo? Zdá se mi totiž, že se musí sundat celej tapecírunk dveří, takže pokud mě to nas.re, tak si to nechám udělat při tý garančce 😒
Tak dnes som bol menit olej (po 5000km a nejake drobne)v Auto VMV Kosice. Pristup uplne v pohode. Akurat co ma zarazilo, tak bola polozka v konecnom ucte 300Sk za vypnutie signalizacie nezapnutych bezbecnostnych pasov >😒] . Myslel som, ze to bude v ramci sluzieb zadara. No ale uz budem mudrejsi a budem sa najprv pytat, ze co to stoji a az potom si to dam urobit.
mikain: já to nechám všechno na garančnku, ta bude v půlce dubna, jinak ty podběhy samozřejmě uvedu. Jinak dneska jsem kontroloval auta 4 různých značek a tam by ses kámo vyřádil 😄 naše GP jsou proti tomu zpracovaný dokonale a precizně, fakt, že jo 😁 a značky těch vozů jsou obecně považovány za kvalitní, takže neboj Fiat je na tom dobře (nneříkám, že nemůže ještě přidat 😉 )
Tommy11: jo, jo v pohodě. >😁

jj, ale dam je tam až veřer, sem celej víkend v práci od 8.00 do 20.00 😒 >😒]
Tomyy11: jo máš pravdu, do myčky s tím raději nejezdi. V sobotu Ti pošlu na Tvé stránky fotky ze srazu. 😄

ještě ne :😉 :roll: Ale trochu opršelo >😁 Chtěl sem zajet do myčky, ale pak sem si řekl, že lak si můžu zkničit i sám >😁
Tommy11😒br />
tomu rozumí pouze ten, kdo byl na srazu GP. >😁

Na příštím setkání se uvedenou slevu dozvíš. >😁 >😁 >😁

Umyl jsis už své GP? 😉

Robo1.2: jsem rád, že se tím někdo zabýval a dospěli k nějakému závěru. Problém s pískajícími brzdami jsem totiž reklamoval ke konci září 2006. Byla to doba, ale dočkal jsem se. 😄

Italové umí super desing, ale kvalita zpracování ještě vázne.

A co mu řekli?P.S.: Kolik dostal slevu >😁
Octan: nezapomeň reklamovat taky ten plastový podběh předního kola,ať nás je víc. Čív víc lidí na tuto závadu poukáže, tím líp pro nás. Aleš ze srazu už tuto závadu u svého dealera reklamoval.

mikain

zaujimava informacia,

Antivibracne zavazie ktore ma pohlcovat rezonancie?

Fiat sa prekonava :shock: :shock: :shock:

Na to prisli po viac ako 1roku vyroby a 10tkach tisic vozidiel????

A tiez jednotlive servisy v tom maju hokej =

[odkaz]

Brzdy aj hucia aj piskaju a to som si vsimol aj ja ze mi zacali hucat po cca.20000km. Takze menia platnicky za makke lebo tvrde piskaju????

A voda sa ti dostava do poistkovej skrinky v motore? no tak toto je teda vrchol, ale ved ta skrinka je predsa uzavreta celkom tesne

ale nasiel som forum na citroeny a normalne ma to ukludnilo >😁 >😁

Nema niekto eLearn CDcko na GP????
Mikain: teda ty jedeš 😉 "thumbs up" já na ně ještě musim s tou baterkou :x
Ahojky všem.

pokud máte někdo problém s pískajícími zadními brzdami (týká se to modelu, který má kotoučové brzdy), tak nezoufejte, protože Fiat už má na to technickou informaci od výrobce. Řešení problému spočívá v tom, že na každý brzdič zadního kola montují dodatečně tomu, kdo tuto závadu reklamoval antivibrační závaží, které má údajně pohlcovat rezonance brzdiče, tím by mělo být zamezeno pískání brzd. Tak mi to bylo v pondělí řečeno, když mi antivibrační závaží montovali do GP, fakt je ten, že od té doby nepískám. >😁

Taky mi dodali chybějící krytku kabelového svazku k řídící jednotce, takže celková spokojenost. 😜

Jediný problém, který zůstává zatím ještě nevyřešený jsou reklamované plastové podběhy předních kol přes které se dostává nečistota a voda do motorového prostoru(hlavně do pojistkové skříňky a kabeláže).

PS: SRAZ GP BYL SUPER!

:-!

Jinak dnes sem natankoval Natural 98, jsem zvědav zda to bude alespoň trošičku znát na výkonu a spotřebě...Ikdyž co jsem četl, tak u atmosferických motorů to neni zas až tak markantní rozdíl
Asi ne...se srazem musíš počkat na léto :arrow:
ahojte,

skoda, ze mi ta praha nevysla, budem tam asi o 2 tyzdne...zeby bol este jeden??😄 pozeram, ze su dost popularne tie 3dv verzie...je krajsia ako 5dv, ale skusenosti z predaja punta II rv2004 je taka, ze nikto nechcel kupit 3dv auto...volalo mi asi 50 ludi na inzerat a kazdy ked zistil ze je to 3dv tak zlozil😄

k tej prepazke...je to otravne, ale poslednu dobu nic ine neriesim...mame ju uz vonku, ale asi pojde nazad...zatial mi vo fiate ani vo vw (ohladom ve caddy) nechcu dat papier o tom, ze je na reklamacii mal som totiz problem uz s policajtami, teda jednym ktory ju hladal😄 pouceny z clankou na cafe.auto.cz som mu povedal, ze nam vrzgala a tak ju fiat vybral aposlal vyrobcovi nech urobi nove uchyty😄 len nabuduce asi bude chciet vidiet papier...viac sa ale bojim toho, ze ked sa stane nehoda tak moze tam byt dalsi polis-aktivista uvedie to do protokolu a poistovna povie..papa... a nic nam nepreplati, lebo auto bez mreze nieje homologovane a nema co robit na ceste...preto keby som mal papier...neriesim to😄

u nas ta mreza stala 12.000 a neda sa namontovat do vozidla s delenymi zadnymi sedakmi, preto aj my v dynamic (mali byt delene v tejto vybave) mame cele sedlo...nastasie nam ten rozdiel vratili 4900,- 😄 takze pokial mas delene sedacky nedostanes ju tam....

inak z GP zatial spokojnost, kilometre pridaju skoro 23000km...spotreba klesa 😄 ziadne uvadzane zavady ako mate niektori sa neprejavuju...klop...klop...😄

dost sa tesim na novy fiat trepiuno...😄 500ku... asi som uz frajerke vybral auto...hlavne ten motor 0,9 dvojvalec si neviem velmi dobre predstavit...tusim niekde sa pisalo, ze by mal mat az 120koni....a o 20% nizsia spotreba..nieje co riesit...teda je...kupit ho...😄

k tej laktovke, prave kvoly podmienke s tou bedrovou castou sme kupili v popcare inu...stala asi 1700,-...nieje taka dlha a sklapacia ako original, ale o to vacsi ma ulozny priestor v nej... a mne sa paci a aj vyhovuje....instalacia asi 1minutu...zalezi od sikovnosti nakrutit 4 samorezne skrutky😄
Naštěstí se mi zatím zde řečené závady vyhýbají. Ale mám zese jiné nedostatky (nemají vliv skoro na nic, je to spíš ve vzhledu...)
Robo 1,2: no ja som tu už dávnejšie písal o mojej vrzajúcej sedačke. Domnievam sa že to vrže v klbe sedák-operadlo. Raz ked som mal aj cestu okolo servisu tak mi nevedeli povedať že čo by to mohlo byť, a nechal som to až na garančku - vraj je ten system pod sedadlom moc zložity a vyžaduje si viac času na preskumanie. Mne to vrže len občas - ani neviem prijsť na pričinu kedy sa tak deje. Myslel som že sa tak deje len ked je zima, ale už to vrzalo aj za teplejšieho počasia - tak fakt neviem.
To je jen poklice. Myslim, že ta rychlost se změnila na 64km/h.
K tomu crash testu Brava2 = co sa to stalo s prednym kolesom? To je puklica ci utrhnuty disk? Na urovni vodica

O tom ze je to riadna pecka si vsimnite ako je ohnuta antena na streche....

V ochrane chodcov je o hviezdicku lepsie GP....

A v ochrane deti zasa o hviezdicku vedie Corolla....
nevrza niekomu sedadlo ? take pukanie ako pruziny ? mam sice cez 90kg a uz sa mi zda ze sedak nie je tak tuhy a tak natvarovany ako od novoty. jednoducho som ho "vysedel".

moc ma tiez nepotesilo ked som minule cital ze na Stilach sa kazia tie tlakove cidla [odkaz]

tipujem ze sedacka GP nebude konstrukcne ina
Co jsem četl, tak u atmosferických motorů je rozdíl minimální, v řádech desetiných míst.

To RadimG: já musím vybírat dle rozměrů, poněvadž mam doma letní gumy 175/65/R15
Zdravím. Mňa ináč na tom Abarth GPčku najviac zaujalo to T za motorom 1,4. Ide o Turbo verziu našich atmosferických 1,4 16V. Čo si pamätam niektoré staršie články, tak tam už sa písalo že budú na tento motor nadväzovať turbovarianty. Tak ma napadlo, či by sa nááááááááááhodou nedalo to Turbo domontovať aj do môjho auta. Vôbec by som sa totiž nenahneval... >😒]

Druhá vec. Pred časom sa mi zdalo, že keď som do auta natankoval benzín 98, tak som pocítil lepší ťah. Povedal som si vtedy, že to bude asi nejaký subjektívny pocit. V članku k tomu Abarthu ale písali, že natankovaním 98čky sa zvýši oproti 95ke výkon o 4kW. Mám teda za to, že k zlepšeniu (aj keď asi nie takému výraznému) može dôjsť aj u našich atmosferických motorov. Idem tuším natankovat 98čku. >😒] >😒]
Kauli: presne ako hovoris. aj ja mam polske deflektory, ktore boli v porovnani s talianskym originalom o viac ako polovicu lacnejsie >😁

ale tie original zasterky maju nieco do seba.. jednak je na zadnych logo punto, a hlavne su makke, ohybne, nie ako na vacsine inych aut, kde su sice viac dizajnove, ale ked s nimi niekde suchnes, tak idu odpadnut.. predne mam original, a som s nimi velmi spokojny..

Tommy11: taky detail ako rozmery neriesim >😁 sa pozriem a vyberiem si tie co sa mi najviac pacia.. ved ked si len tak snivam, nebudem sa obmedzovat a pozerat na nejaku tu korunu >😁
[odkaz] omlouvám se za nefunkčnost odkazu, ale převedl sem to do jiné kategorie :😉 Už by měl fachat.

Jinak oni tam snad ani jiný v 6Jx15 nejsou >😁 Ale to nemění nic na tom, že jsou nádherný..Ještě si musim nechat poslat nějáký info, třeba jaký to má ET atd. .. A vzorník těch barev, alespoň přibližný
Radime, myslím si, že to tak dlouho trvat s Poláky nebude, už teď dělají na GP ofuky na okna, koberečky do auto, takže si myslím, že je to jen otázka času. S těma zástěrkama jsi překvapil, já je zatím na autě nemám, ale uvažoval jsem o nich (kvůli laku a odlétajícím malým kamínkům), ale nejspíš když už je koupím, tak nějaké universaly či neoriginály, které budou pasovat na GP.
Tommy11: tak to sa uz zacinam tesit na ten spolocny zraz. tam bude kopa vylepsenych a skraslenych puntikov >😁

inak, vybral si si tie najkajsie disky co maju v ponuke, takze ti ich budem potichu zavidiet :😉

co sa farby tyka, cierne nie, myslim ze by to z dialky vyzeralo ako plechace, zlate tiez nie, tie sa k cervenej velmi nehodia a u mna zlate elektrony hned evokuje subaru >😁 tie biele na obrazku vyzeraju zaujimavo, ale ja by som asi siel do striebornych.. ved aj teraz su puklice do strieborna (alebo je to siva?) a vyzera to dobre..
Kauli: chcelo by to nejakych sikovnych poliakov co zacnu vyrabat doplnky, to sa potom bude dat kupit aj lacnejsie >😁

a najviac sa mi pacia tieto ich "kombinacie" doplnkov, ze laktova opierka len v kombinacii s bedrovou opierkou >😁 je mi jasne ze na laktovej opierke su ovladace na tu opierku, takze ak chcem bedrovu, musim si dat aj laktovu opierku. ale preco to musi byt aj naopak? ved nebude problem to nezapojit, ze? ale preco z nas nevytiahnut "par" korun naviac..

a to nehovorim a original fiat doplnkoch z katalogu lineaccesori.. som si pred pol rokom kupil zadne zasterky, par za 1100skk.. myslis ze ich mam na aute? nepasovali >😒] proste to niekto zle navrhol.. a za pol roka neboli schopni to opravit..