Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

16 komentářů

Dobry den. Rozhodol som sa ze teraz je ten spravny cas prezut moje opotrebovane stare pneu zo Superba za nove....rozmyslal som velmi dlho a do uvahy prichadzaju nasledujuce modely....Bridgestone RE050A Potenza, Good-Year Excellence, Continental ContiEcoContact2, Dunlop SP SPORT01. Zatial mierne favorizujem Bridgestony....Nie som fanusik nejakej extremne rychlej jazdy....skor vyzadujem komfort, ticho, ale aj patricnu stabilitu pri vyssich rychlostiach na dialnici.... Prosim Vas o nazor ohladom tych pneumatik, medzi ktorymi sa rozhodujem popripade doplnit vyber...dakujem
Ked to má byt naozaj len na tichú jazdu po dialnici, nestačili by potom aj obyčajné MATADOR MP42 Elite 2 ? Nemajú síce žiadny super handling, ale boli vyvíjané práve na takéto účely - tiché, nízky valivý odpor, dobrý aquaplaning. Jasné, neni to žiadna technologická špička, ani prémiová značka, ale na daný účel by mohli postačovat a sú vlastne skoro zadarmo.
Robert.To: V tomto rozmeru jsem mel na Volvu V40 Barumky (Bravura???). najeto asi 30 tisic km a nemuzu si stezovat
a co takhle Pirelli?Nikdo se o nich nezmiňuje přitom je to TOP kvalita!Na Superba se hodí P7, a pokud jezdíš rychle tak Pzero nero.A cenově jsou na tom asi nejlíp ze všech těch špičkových! Podle mě má nejlepší poměr cena-kvalita. Continental je zbytečně drahej na tu kvalitu.
RSMART: Přidávám se. Po Bridgestonech jsem toužil, dokud jsem si je nepořídil - žádné "příště" prostě už nebude...
Michelin Pilot Exalto 2 docela ujdou. Sedí,brzdí,tiché.Spokojenost.
Continental Sportcontact 2-jasná volba
sportcontacty su az privelmi sportove....neviem ci to nebude na ukor komfortu jazdy....
Matadory som mal...boli to Hectorry ale zodrali sa za necele dve sezony....ak je tu nahodou niekto odbornik na znacku bridgestone, nemohli by ste sa mi prosim vas pozriet na nasledujuce modely a skusit mi poradit ktory z nich by sa mi najviac hodil? dakujem -

BRIDGESTONE RE050A Potenza 205/55 R16 91W,

BRIDGESTONE RE040 Potenza 205/55 R16 91W,

BRIDGESTONE ER30 Turanza 205/55 R16 91W

BRIDGESTONE ER300 Turanza 205/55 R16 91W/ZR
Teraz som si neni z fleku isty, ale myslim ze mam tie RE040 na 17". Osobne som spokojny, robia to co maju, ale nie som zavodnik. Su troska hlucnejsie, ale radio ich spolahlivo odhlucni 😊. A hlavne, podla skusenosti ludi z www.mazda3.cz vydrzia vysoko cez 30.000km. Ja uz mam odhadom tiez 15tis na nich a stale vyzeraju dobre a tych 15tis este myslim dam urcite na nich.
pozrel som fotky a porovnal s webom 😊, su to RE040 Potenza.
Pete75
Ahoj, měl jsem na Octavii I na 16tkách Dunlopy SP Sport 01 a maximální spokojenost jak na suchu tak na vodě, byly tiché a najely spoustu km (už nevím přesně). Teď na Octavii II jdu do 17tek a gumy budou Dunlop SP Sport Maxx. Takže já favorizuji Dunlop.
Mám Bravury 195/15/50 a už se těšim, až je dojedu. Takovej hluk jsem dlouho neslyšel...
mam Dunlop SP 9000, doteraz maju za sebou 12 000 km, uplna spokojnost ... predtym som mal Bridgestone a pokial ide o hlucnost, Dunlopy jasne vedu 😁
Teraz mam Pirelli P7 a su to velmi dobre vyvazene gumy a podrzia aj v extremoch ! Avsak su trochu hlucnejsie ako moje byvale Michelin Energy.

Tie su v extremoch trochu makke, ale inac su vynikajuce, hlavne su maximalne tiche a dobre drzia za sucha aj mokra. Komfort zaruceny ! Spravil som na nich 17 tis. km a vzorka bola pritom ako nova a to som ich moc nesetril. Takze si myslim, ze na poziadavky Robert.To sa hodia 100%. Fakt odporucam !! :idea: 😉
Dunlop SP 9000 jsou vynikající pneumatiky. Vřele doporučuji. Pirelli jsou opravdu dost hlučné.