Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Městský elektromobil Honda e odhalen ve finální podobě

Honda odhaluje finální podobu svého malého městského elektromobilu, který se světu poprvé představil na frankfurtském autosalonu IAA 2017.
Zpět na článek
5. 9. 2019 08:23
Re: Ach ty ceny
S cenami máš pravdu. Zatiaľ je to začarovaný kruh - EV si nekúpim, lebo sú drahé - EV sú drahé, lebo ich kupuje málo ľudí a nevyrábajú sa v obrovských počtoch. Ale je to dočasné, ceny EV sa postupne znížia.
Dojazd - podľa mňa tiež dočasná záležitosť. Dojazd EV sa stále zvyšuje, z pôvodných 80-100 km v začiatkoch na nedávnych 100-200 km, teraz sa to ťahá vyššie, najlepší dávajú 400... Na diaľkové jazdy to nie je ale na denné používanie už áno. Podľa mňa nebude trvať dlho, a dojazdy sa prehupnú cez 500, prípadne sa ešte skráti doba nabíjania. Chce to čas.
Avatar - 3_diamanty
4. 9. 2019 22:33
Re: benzin
6 kvalt pre mestke auto je uplne k nicomu.. to radsej dobre naskladany presny 5 kvalt ako roztahany 6 kvalt s mrtvou 6tkou mimo dialnicu ...
Avatar - Emel
4. 9. 2019 21:14
Hezký
Opravdu hezký, čistý. Koncept byl o trošku dynamičtější, tohle je víc neutrální... ale jo, proč ne.

Nevím co ten interiér. Displejové království... udělaný je to docela hezky, ale asi to není úplně můj šálek saké.
4. 9. 2019 19:19
Re: dvoumistny by byl lepsi
Nedostatek elektriny???

Tak to je pecka :-)

Mozna mas nedostatek, kdyz neplatis ucty a odpoji Te :-D

PS Ceho je dostatek? Ropy? Vodiku?
4. 9. 2019 19:05
Ach ty ceny
Pokud by takové auto bylo do 400 tis., tak ho ihned beru. Na denní ježdění do práce a kolem komína (cca 30 km) by se mi oproti benzínu vyplatilo, resp. za deset let zaplatilo. Bohužel bych k tomu musel mít i jednou auto na benzín pro delší trasy (cca 2x měsíčně 500 km a 6x měsíčně 200 km). V současné době nelze s elektro autem vyrazit z minuty na minutu na delší trasu. Už jsem měl několik takových cest a trasy cca 300 km jsem jel v rozmezi 8 az 12 hodin.
4. 9. 2019 17:53
dvoumistny by byl lepsi
Pokud by byla i dvoumístní verze ve stylu Smarta tak ho beru ale ctyrmistnych aut je hromada a v konkurenci nevim nevim. Navic tedy elektromobily stejne jako vetsin rozumnych lidi beru jako slepou vetev diky nedostatku elektriny..
4. 9. 2019 17:36
Re: POKRYTECTVÍ ELEKTROPRASAT!!!!
Tyhle příklady neznám, to už spíš tu německou ministryni. Ale to pokrytectví vidím spíš jinde - plná huba keců o ekologii, ale že by se třeba vzdali ježdění, to ani omylem. EV ty pneumatiky taky ojede, guma nezmizí do nikam, prach rozvíří, elektřina neroste na stromech, auto se nerodí z lůna po styku starých Felicií, ale že by se jen pokusili jezdit méně, to prr. Obzvlášť se směju na služebkách do Švédska, Říše, nebo Irska (tam teda spíš mluví než činí). Ti lidi jezdí autem kamkoli i pár set metrů. Diesely všude, protože jim někdo před pár lety řekl, že je to eko bez ohledu na způsob použití, tak je TDI i v autě, co se skoro nepodívá z města. Když se zeptám, jestli fakt potřebují ty 3 km jež autem každý den o práce, tak koukají jak z jara. Stejně tak kamkoli za sportem, zábavou, pro malej denní nákup atd.


O to vtipnější jsou články o tom Hansovi co má přes 1,5 milionu km ve dvou Teslách, z toho 900 tis. v Modelu S (i kdyby to měl hned od 2012, tak je to 130 tis. km ročně), ale je to ok, protože Tesla. Že by se ho někdo zeptal, jakej má sakra smysl tohle najezdit, to ne.
4. 9. 2019 17:06
POKRYTECTVÍ ELEKTROPRASAT!!!!
Věrozvěsti elektromobility jsou nejen pomatenci a štváči, ale i pokrytci a lháři!
Dva mé poslední případy za poslední dobu.:
1)
Dva autosalony Peugeot vypověděly smlouvu německému importérství.
To od nich požadovalo instalaci dvou nabíječek a to i s indukčním nabíjením Vzhledem k tomu, že by toto bylo velmi nákladné a technicky a stavebně komplikované, už nemá Peugeot v těchto městech tyto dealerství. Jistě je spokojen. Kdoví, kolik toho bude celkem. Já vím jen o těchto dvou z oblasti, kde mám kontakty.
2)
Hovádka z ikey.
Skandináci jsou vůbec pokrytci, kteří zasí raj í vzduch Varsilama a pak jezděj v EV.
A podělaný ústředí východoevropský Ikey to dotáhlo k dokonalosti. Nakoupilo managerům Tesly. Ty ale nedojedou, netopěj a tak. Takže když mají hlavouni nějakou slezinu NALOŽEJ TY KŘÁPY NA STARÝ DIESELOVÝ ODTAHOVKY a sjedou z nich pár kilometrů od místa určení. Tam se do nich teprve ta pakáž nasouká a dojede do cíle. Pak si tam tenhle dobytek potřásá rukama na parkovišti plném krásných Tesel. To je ale nádhera!


Začíná mě to celý děsit.
4. 9. 2019 16:41
Re: benzin
Chtěl jsem napsat příspěvek
...a napsal ho ty!
:yes:
Avatar - kosmonaut
4. 9. 2019 16:13
benzin
Nádherný prcek. Tak jen místo toho hloupého elektromotoru usadit malý točivý čtyřválec, šestikvalt, namontovat zrcátka, nainstalovat alespoň 2 mechanické budíky před řidiče a zařídit, abych se s autem nemusel bavit stylem "OK Honda" (nejlépe vůbec) a budu jeden z prvních kupců.