Ekonomika
Přihlásit pro přidání komentáře
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
twistedTSD
Corsa mi z nových malých aut přijde tak nějak...nejvyváženější. Základ z 208, který neurazí, ale žádné francouzské čičoviny. Zato nepostrádá možnost LED matrixů, což je v B segmentu unikátní.
A pokud jde o ceny, velmi často kritizuji zdražování nových aut, ale zde se mi úplně nabízí srovnání s dobou před 10 lety, kdy jsem v této třídě za 300 tisíc + nějaké drobné mohl mít 1.2 atmo v rozumné výbavě, ale bez ESP a jakýchkoli asistentů. Zde za ty peníze mám celkově vybavenější Corsu 1.2 Edition.:yes: ...teď jen doufat, že akce bude permanentní.
BTW, zajímavost z technických údajů: základní benzín má 40l nádrž, turbo 44 a nafta 41. Rozhodně lepší než Polo, kde dali 40l i do GTI.
BTW2: redakce opomněla výbavu Smile. Za 315 tis. vyhřívaný volant, sedadla, parkovací senzory apod. :yes: Ale zarazilo mě, že v žádné výbavě není v základu autoklima. A taky je docela blbý, že Opel dává pořád prodlouženou záruku jen na pohonné ústrojí.
A pokud jde o ceny, velmi často kritizuji zdražování nových aut, ale zde se mi úplně nabízí srovnání s dobou před 10 lety, kdy jsem v této třídě za 300 tisíc + nějaké drobné mohl mít 1.2 atmo v rozumné výbavě, ale bez ESP a jakýchkoli asistentů. Zde za ty peníze mám celkově vybavenější Corsu 1.2 Edition.:yes: ...teď jen doufat, že akce bude permanentní.
BTW, zajímavost z technických údajů: základní benzín má 40l nádrž, turbo 44 a nafta 41. Rozhodně lepší než Polo, kde dali 40l i do GTI.
BTW2: redakce opomněla výbavu Smile. Za 315 tis. vyhřívaný volant, sedadla, parkovací senzory apod. :yes: Ale zarazilo mě, že v žádné výbavě není v základu autoklima. A taky je docela blbý, že Opel dává pořád prodlouženou záruku jen na pohonné ústrojí.
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
V roku 2013 peugeot 308 1.4 95 koni s esp, klimou, bluetooth audio, 6x airbag v zakladnej farbe za 279.000 czk vratane dph. Teraz za to kupis auto o triedu nizsie. No uvidime, ked zacne uradovat kriza...
Kolega kúpil Corsu 1,2 za 407 tisíc našich korún. V modrej metalíze s manuálnou klimatizáciou, motor 1.2i. Práve v čase keď štartoval Ceed, jar 2007(8?). Ten bol v základe za nejakých 428 alebo 448 tisic našich. Ešte si pamätám, že sa pýtal či nepockať na ten Ceed.
Freddka
Vypada dobre ... to nemohu rict.
Bohuzel :-!
Oproti designu Peugeot 208 je to doslova trapny ... ten se proste povedl a zacina na 295 tis ... 😄
Bohuzel :-!
Oproti designu Peugeot 208 je to doslova trapny ... ten se proste povedl a zacina na 295 tis ... 😄
No ano, na 295t začíná. A hned následně někomu u Pažoutů ruplo v bedně a už 1.2 100k začíná nehezky šponovat (Allure přes 400t), aby nakonec předvedl majstrštyk s 1.2 130k za 538, tedy o 90t víc než u Corsy GS Line a 100t víc oproti Eleganci. Přeju hodně úspěchů. 😁
Arese
...se mi líbí víc, naprosto ale nechápu, proč mají obě tyto auta tak hrozně krátké zadní boční dveře. Působí to šíleně nevyváženě, nemluvě o mizerném přístupu k zadnímu sedadlu. Proč proboha zadní dveře nejsou víc zakouslé nad zadní podběhy?!!
2) Corsa to u mě ve srovnání s 208 vyhrává už tím, že nabízí normálně pojaté pracoviště řidiče s normální polohou volantu běžného průměru a s přístrojovým štítem na správném místě! 😄 :yes:
3) Doufám, že bude k mání i provedení s pořádnou mechanickou P brzdou!
4) Stejná hrubá chyba jako u nové 208 i nového Clia - nejsilnější benzinová motorizace je k mání jen s automatem. Hnus fialovej! 😒 😒 😒 :no: :no: :no:
2) Corsa to u mě ve srovnání s 208 vyhrává už tím, že nabízí normálně pojaté pracoviště řidiče s normální polohou volantu běžného průměru a s přístrojovým štítem na správném místě! 😄 :yes:
3) Doufám, že bude k mání i provedení s pořádnou mechanickou P brzdou!
4) Stejná hrubá chyba jako u nové 208 i nového Clia - nejsilnější benzinová motorizace je k mání jen s automatem. Hnus fialovej! 😒 😒 😒 :no: :no: :no:
rakosnicekskloboukem
Takže auto, do kterého je předpokládaným nájezdem i určením ideální benzín dostane jediný čtyřválec v naftě, hmmm.
Pritom ekonomika začína škrípať a žabožrúti chcú zdražovať. Hm, hm..
😉