Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Subaru Legacy s novým turbodieselem: 110 kW, 350 Nm, 5,6 l/100 km

273 komentářů

To nevypadá vůbec špatně, ještě byste mohli ukázat křivky průběhů. To tu zas bude keců od VW fanoušků, že TDi je lepší a vůbec není zastaralý >😒]
No VW ma 2,0 TDI PD 170 PS 350 Nm a za dva mesiace zacina vyroba CR s rovnakymi parametrami. 😉
No ja osobne chci koupit Subaru Forestera a skoda, ze s tim dieslem neprisli driv, takhle to bude jeste nejake z preplnovanych benzinu.
Ale stejne mi prijde smesny jak na sebe v ruznych diskusich utoci zastanci subaristu, kteri rikaji neni nic lepsiho nez Subaru at uz prijde s cimkoliv, a naopak druha skupina, ktera tvrdi nikdy Japonce, jedine VW a vse ostatni je smejd😃Tak si preci vyberu auto, ktere se mi libi, mam na nej dobre reference, svezu se s nim a mam moznost rozumneho servisu... je mi jedno, co to bude za znacku pokud splnuje moje zadane parametry; ano, kdyz mam dobre zkusenosti s jednou znackou, tak ok, proc s ni nepokracovat, ale proc smahem hanit vsechny konkurencni automobilky...ale mozna bzchom pak prisli o zabavu na nekterych diskusich😉
Presne ako pises. Preveziem sa v par znackach zistim co mi sedi a to si kupim. Ale niekomu asi staci pocut VW alebo Toyota Peugeot Renaukt alebo inu znacku a hned ide hadzat spinu. Ja som si len musel podpichnut ked k tomu motoru uz VW dieslovy motor s podobnymi/lepsimi parametrami robi (okrem boxera samozrejme). Takisto by sa dal spomenut Renault Toyota diesel ale ked uz niekto spomina VW tak preco mu ho nepodhodit. 😄
Jistě že je to jak píšeš.Proč něco jen tak, z plezíru kritizovat,nebo nekriticky obdivovat-ať si každý koupí podle sebe. Je otázka,nakolik lidé,kteří mají potřebu se navážet do jiných aut a je jedno jakých...nakolik tihle lidé vůbec mají nějaké prakt.zkušenosti s konkr.modely?Možná jen řeči od klávesnice a skutek utek.
Tohle je podařené auto,parametry slušné,protože pokud má mít motor životnost,je pitomost honit výkony a hl.krouťák.Kéž by každý v tomto státě měl alespoň na tohle auto mohl si jej koupit. :yes:
Je sice pravda že VW může konkurovat mororem, ale cenová nabídka co se týcč výbavy se se subaru nedá sreovnat.. já jsem připraven koupit si ten diesel omkamžitě jak vyskočí do prodeje ........ 😉
Ked porovname cenu tak Legacy je lacnejsie o cca 100 tis Passat to dorovna xenonmi a kozou v cene. Ale porovnavat Passata a Legacy sa neda - napr. Subaru 4kolka je ina kava ako VW Haldex a potom aj iny cielovy zakaznici.
Přeju štastné chvíle za volantem, ale být tebou tak asi chvíli počkám... přece jenom jde o novinku a na té se většinou nějaké ty mouchy ještě najdou...
mám v plánu pochopitelně počkat než se trochu rozjede prodej. Ale ohledně japonců nečekám nějaké zásadní chyby. osobně tím cci říci, že jsem velký fanda subaru a ten diesel mě zatím nadchl na max.. ale máš pravdu, že čas je nejlepší rádce.. :-!
Jo ale musíš porovnávat stejný systémy přeplňování víš 😉 jinak BMW 2.0d 204 HP a 400 Nm 😉
2.0d nema 204koni,to ma 3.0d 😉
novy 2.0l 4valec s dvoma turbami ma 204hp
3.0d ma ten vykon zas trocha vyssie 😄
Dik za info.Ja som myslel ten starsi. 😄
tak šup zpátky do první třídy poznávat písmenka a vrátit odznáček učeného pionýra
3.0d ma 232 koni ... 170 kw
nie lebo ma 173KW 235 koni 520 nm a 3.0sd ma 286 koni a 580 nm.
3.0 DCi V6 ... 195 kW...single turbo 😉 Jediný opravdový konkurent Mnichovských dieslů
No Renault 2.0 DCi 176 PS a CR s piezoelektrickým vstřikováním... 😉
..., ale nevěřím té kombinované spotřebě, v reálu odhaduji 7 (kombin.)
Taky nevěřím té spotřebě. Vždyť je to stálý pohon všech kol. Máme půl roku staré Legacy 2.0 a jeho reálná spotřeba je 12,5 l benzínu. U nafty bych to viděl na minimálně 7,5 lt a i tak by to bylo krásné.
Prosím Tě a jak s tím jezdíte? Já mám roční Outback 2,5 a přestože jezdím většinou dva nejnevýhodnější cykly (město a dálnice), tak se pohybuji kolem 9,5 l. V létě i pod 9 l. A to skutečně nemám čas na to jezdit nějak pomalu nebo šetřit desetinky...
Souhlas. Outback 2.5i MY07 za prvních 10 tis. km průměrně papal 9,3 l. A to se boxer údajně zajíždí až do 15 tis. km.
tak to mate rozbity😊mame taky jedno doma je pravda ze je rok starej ale zase to je trilitr a za to co rikas ja jezdim bezne a tezsi pravou nohou😊ses si jisty ze ho doma vubec mate😊
stryko ma forester 2.0 a napriek oficialnej spotrebe cca 9.5 litra jazdi za menej nez 8 ...
Ono ten novej 2.0 žere hodně. Myslím, že žere víc než 2.5.
Ja mam siedmi rok outback 2,5 a ked nesetrim tak mam 10,5

A este ked zoberiem cely koncept motoru a porovnam benzinovy boxer s lubovolnym benzinovym motorom od konkurencie tak ma nizsiu spotrebu o dva tri litre mozno bude aj diesel na tom tak dobre
marianek
Subaru predvadi divy. To, ze ma vybikajici jizdni vlastnosti a vysokou kvalitu je fakt, ktery nemusime dal rozebirat. Dodnes mu ale na stredoevropskem trhu chybel dieselovy motor. Subaru mohlo jit jinou cestou a koupit zastaraly PD od VW a zajistit si tim lepsi prodeje. Mohl si koupit modernejsi a kultivovanejsi VM motori. Subaru vsak slo svou cestou a zvysilo si image zbrusu novym diesel boxerem vlastni vyroby.
Papirove parametry vypadaji vyborne, spotreba taktez. Nic mu dnes nebrani k vystoupeni na prodejni pricky nejvyssi.
Prodejní příčky maximálně v ohledu své značky. Oproti konkurenci mají pořád jen jeden (!) naftový motor.
T613
Ono je složité hodit na trh vícero druhů nového motoru. Zvolily tu nejprodávanější motorizaci u konkurence, a nabídnou ji zákazníkům. Byť to bude zní zle, vyzkouší jej v provozu a odladí (onen koeficient blbosti spotřebitele se do továrních testů zahrnout nedá), a potupně budou na trh uvádět nové verze 😉
marianek
Verim, ze bude i 3l diesel. Bude velice zalezet na prodejich tohoto mistrovskeho kousku technologie. V kazdem pripade na silnicich budeme potkavat vice a vice automobilu znacky SUBARU. Osobne to vitam, jde o vynikajici znacku.
marianek
Pocet nabizenych variaci pomuze, ale velikou roli nehraje. Subaru chytre vybralo verzi mezi automobilkami nejprodavanejsi. 2,0 TDI je daleko nejprodavanejsim motorem VW. Procento ostatnich prodanych dieselu v portfoliu VW je v teto tride pramale. Kdyz vedle sebe postavis Passat 2,0 TDI a Legacy 2,0 D, jsou si prinejmensim zdatnymi souperi.
Taktak - na Tribecu je to pořád málo, chtělo by to něco přes 400Nm...
Flavio
Subaru nemohlo zakoupit diesel od nikoho jiného, ani kdyby sebevíc chtělo! Nikdo jiný boxer diesel nevyrábí. Řadový motor by vzhledem k uspořádání pohonu 4x4, pod kapotu nedostali. A tak jim nezbývalo nic jiného než, aby si ho sami komplet vyvinnuli.
marianek
Nevidim duvod, proc by tam radovy motor nanepasovali. Nejsem mechanik, ale myslim, ze teoreticky by to mozne bylo. Spis bych vzdal cest SUBARU, ze se radsi vydali cestou trnitou. V teto tride jiz jde o image a o tu by SUBARU nakupem nemeckeho TDI prislo. To nemluvim o jizdnich vlastnostech.
Flavio
Řadový motor by tam napasovali v případě, že by zvedli kapotu výš. Když se podíváš do motorového prostoru Subaru, zjistíš, že přímo pod motorem, respktive pod převodovkou, je diferenciál přední nápravy a tak pokud chtějí zachovat těžište dostatečně nízko musí použít boxer.
marianek
Ale o tom jsem psal. Ztratili by vyhodu nizkeho teziste a tim vyborne jizdni vlastnosti. Zde to jde ruku v ruce. Vlastni diesel boxer je pro SUBARU nejlepsim resenim. Zajimalo by me vyreseni rozvodu.
Flavio
Hlavě je to pro ně jediné možné řešení. Žádnou jinou možnost neměli, pokud nechtěli dělat obrovské konstrukční zásahy do svých aut.
marianek
Tim, ze SUBARU vyrobil diesel vlastni konstrukce si zachova nejen technickou vyhodu, ale i image. Je to vyhra na mnoha frontach.
Dinar
1,2,3,4 jednou pro vždy, NEHOŘÍ, Péťo, ehm Mariánku. Subaru prostě žádný řadový dýzl použít nemohlo, ty výhro na všech frontách. 😉
marianek
Souhlasim, nemohlo, ale ne proto, ze by to bylo technicky nemozne. SUBARU ma na vic, nez radovy ctyrvalec. Dinare, kdy uz vyrostes. Snazis se o neco a pritom na to nemas, Forinte. Nema cenu se poustet do hadek, dojedes na nedostatek zkusenosti.
Flavio
No, netvrdil bych, že boxer motor je něco víc, než řadový motor. V čem? Jediná jeho hmatatelná výhoda je jeho kompaktnost, hlavně výšková, tudíž je použitelný i ve velmi stísněných motorovových prostorech. A to je také důvod proč ho Subaru používá. Vše ostatní, co vyčteš z katalogů, jsou jen marketingové plky na nalákání zákazníků.
marianek
Ma vyhody fyzikalni. Ty jsou nevyvratitelne. Nejde o zadne PR bludy. Mam se SUBARU dlouholete zkusenosti. Samozrejme, ze svou roli hraje exkluzivita, ale o te se zde prece nebavime. Ta je pro "eperty" teoretiky o kousek niz.
Zkušenosti mám s motocyklovými motory boxer. Jsou tam výhody, ale jsou tam také nevýhody a ne zcela nicotné.
marianek
Kdyz jsem si vsiml tveho prispevku a hlavne toho, kdo ho napsal, jsem se lekl, kolik zas "uslysim" urazek.
Na jednostopem vozidle jde o trochu jinou situaci. Automobil se totiz tolik nenaklani, poloha motoru je tak stabilni jak to v pohybujicim objektu (automobilu) je vubec mozne.
Jistě, jen jsem právě narážel na tu fyziku motoru, která tam je taktéž zachována.
Dinar
Snažit se o nic nemusím, ty své ztrapňování zvládáš úplně bez pomoci. >😁
Dinar
Není nad to, když promluví znalec. Jak radí Flavio, zkus se na nějaké Subaru vůbec podívat nebo si aspoň něco přečti, než začneš plkat. A rozvod? Řetěz, jako u všech boxerů.
marianek
Dinare ponor se zpet do Auto Tipu, sve ucebnice. Ja mam na SUBARU sve najezdene. Pouziti radoveho motoru je mozne i v SUBARU. Je to technicky slozite, ale ne tak slozite jako vyvoj uplne noveho motoru. Jde take o udrzeni konzistence, tvare SUBARU. Nekdo to resi stejnou maskou, nekdo technickymi divy.
Dinare, jsi pouhym automobilovym teoretikem, zkus se se SUBARU projet, nez ho zacnes hanit.
Co se tyce rozvodu, neslo mi o to cim jsou pohaneny.
>😁
subaru pouziva rozvodovy remen takmer vsade a hydraulicky napinanu rozvodovu retaz len u vrcholovych motoroch, tj 3.0H6 :-!
RS
Dinare, Dinare... že ty ses nebyl projet se SUBARU?! Ty nevíš, že každý konstruktér při vývoji nového motoru se musí projet se SUBARU? Že se nestydíš! >😒] >😁
nepovidej >😁 a proc k vuli AWD😊tak to mi vysvetli jak to ze to jde v Micine???😊Hochu az to budes videt rozdelany tak zase nepis jinak pises hlouposti a micina nema boxera jen pro tvou informaci
Flavio
A Micina má uložení pohonného řetězce na bázi Symmetrical AWD, jako Subaru? Než mě začneš osočovat, tak si nejdřív pod ni lehni a pořádně si ji prohlédni.
tak jsem na tebe zvedavy rikej necham se poucit😊
Flavio
Podívej se detailně na uspořádání pohonu Subaru a Mitsubishi a pochopíš ten rozdíl.
jsi k smichu drz raci hubu😊 >😒] >😒]
Flavio
No je fakt, že tys mě o svých znalostech přesvědčil hned první reakcí! Argumentace hodná znalce!
lancer24
A je to tu Subaru ma vlastný diesel,ale nie obyčajný,maju boxer diesel...Značka ktorá je povestná AWD systémom a motormi boxer neopustila tradiciu ani pri vývoji turbodiesloveho agregátu.Výkon 110kW znie lakavo osobne by som rad videl aj variantu 125kW a 85kW .Nemožem nič vytknúť snáád len,že spotreba 5,6 litra nafty na 100km je až moc ružova hodnota ako niekto spominal 6,5-7 litra ,predsalen AWD a nie lahke auto.Inak som rad,že subaru vyvinulo vlastný motor predsalen dnes je ina móda každy nakupuje a nevyvíja ,to by tu dosť značiek jazdilo na TDi PD či JTDčkach od fiatu
Papirova spotreba udavana vyrobcem nikdy nesedi. Ja se svoji Imprezou se taky na udavane hodnoty nedostanu, ale odolej te slasti pred zatackou podradit a vyjet ji s driftem.. 😉
Tak neviem, ale u nas v rodine sme sa vsetci zmestili pod vyrobcom udavany priemer. Dokonca aj otec s jeho Mazdou 6 MPS... A nejazdime na spotrebu. Na trojlitorovom Forde V6 s automatom som mal pocas 4000 km priemer 8 litrov a to bol motor v zabehu.
Flavio
Jak už sem psal výše, to není o tradici, ale o nemožnosti přejít k jinému uspořádání válců.
Už s tím někdo jel? Už víme, jak bude spolehlivý? Jaká bude reálná spotřeba? ...? ...? Zatím je to jen prachsprostá teorie a zbožná přání zaslepených fanoušků... ne že bych jim to nepřal... rád časem uznám, že měli pravdu...
GTI
No, tak nám pomalu končí jedna milá, až úsměvná éra. Totiž ještě včera se subaristé pasovali do postavení výkonných boxerů silnic. Třílitrový benzín a rajtovaní na loukách, to bylo to, čím subaristé uchvacovali zejména plejstejšnové kovboje. Samozřejmě, že tu kolem byli jiní, kteří v poklidu zatínali v dlouhém táhlém své nadupané bavoráky, audiny a meďáky... ovšem upřímně, to je samozřejmě jiná silniční kasta. Takže od zítřka pozor na subarboys... budou se na pětikvaltové naftě brouzdat hodně vpravo u pangejtu a s očima plnýma slz budou sledovat ty dokonalé útoky evropských prémiovek na naftových třílitrech. Ale, co prémiovek, Laguna na dvoulitrové nejslabší naftě, případně Octavia... to jsou silniční konkurenti Legacy, s tím doufám souhlasíš... takové Volvo S/V 40... na 180ti naftovejch koních si dá Legacy v dlouhém táhlém ke svačině.

P.S. Absence šestikvaltu je neodpustitelná.
Taky to tak vidím. Na portfolio svých modelů uvedli podprůměrný (obsahově) motor. Měli začít aspoň na 2.5 l.
GTI
Jistě.
Tak teď to od ortodoxních slízneš..... 😄 😄
Bohužel je to tak. Když už se rozhodli dát evropě evropou milovanou naftu, mohli to trochu "víc" dotáhnout. Šestikvalt už je standartem a parametry motoru jsou na úrovni ostatní konkurence, resp. nejsou ničím vyjímečné (papírově), což bych u Subaru tak trochu čekal. Uvidíme, jaký bude řidičský pocit z celého auta jako celku viz. hondí 2,2 ctdi - papírové parametry ničím vyjímečné, ale přeci jen výborně hodnocený motor. A konkrétně u Legacy doufám, že jim to (i když jen o pár kousků) pomůže s prodeji. Přeci jen patří Legacy k tomu lepšímu, co lze z japonska na našich silnicích vidět (zatim, z plánovaného faceliftu pomalu nespim)
GTI
Nejsi sám... 😄
Kde sa da planovany facelift vidiet?
T613
Tenhle motor ber jako základní motorizaci. Za pár měsíců dají na trh nové výkonnější verze, a pak to zase ovládnou 😉
Osobně Subaru nepovažuji za motorářskou špičku, co by měli ovládat?
T613
Nejsem motorář, abych si dovolil tvrdit kdo je a kdo ne na špici. A co by měly ovládnout? To co Subaru jde nejlépe.. klikaté silničky 😄 Navíc dlouhý táhlý je strašná nuda
da_b0mb
Presne, dlouhej tahlej je o nicem...Ale GTI si ho evidetne uziva a urcite s automatem. By me zajimalo, kterou dalnici mysli 😉
>😁
Dinar
1,5 ; 2,0; 2,0 T,; 2,5; 2,5T, 3,0 řekl bych, že to jsou všechny motory Subaru montované do jejich evropských modelů. Který z nich je na špičce své kategorie? Nejlépe, kdybys k nim napsal i jejich soupeře, tedy který je v dané kategorii tím druhým v pořadí. 😉
WRX STi 2.0T přes 300 HP, 450 Nm Přímý konkurenty z evropy snad ani nemá >😁
Dinar
Hm, co se dalo taky čekat. Ano, 2,0T od Subaru použité v STI mělo v každé generaci výkon na špičce dvoulitrových turbomotorů. Má to několik ale. Jednak, jak píšeš, prakticky nikdo v Evropě těm motorům nestavěl konkurenci, pro výkon vyšší než 250 koní se vesměs používají šestiválce, o výhodách netřeba se rozepisovat. No a pak, už ani to neplatí stoprocentně viz. nejvyšší výkonové varianty 2,0TFSI. On obecně není zas takový problém udělat dvoulitrové turbo o 300 koních, problém je aby ten motor byl použitelný i na něco jiného než brutální akceleraci od 3,5 tis. se spotřebou 30l na sto.
myslím že u těchto motorů spotřeba nikoho nezajímá 😉 nejvýkonnější TFSI o kterým vím má bratru 272 HP a 350 Nm. Takže pořád trošku něco jinýho, navíc by mě zajímaly průběhy těchto motorů. Ale nemyslím se že by Audi nepostavilo rovnocenného soupeře tomu 2.0T od Subaru, protože chtěli být na svou konkurenci hodní 😄 No vlastně ona to ani konkurence není, jestli že vemu v potaz jízdní vlastnosti WRX STi a TTS... Kamaráde marná sláva, japonci motory umí, mám takový pocit že jediný kdo jim dokáže občas konkurovat je BMW. Co se jim například povedlo svého času s Hondou S2000 za poprask... 😄 O kultovním Nissanu Skyline tu radši mluvit nebudu 😉
Dinar
Nemotej do toho Japonce, teď mluvíme jen o Subaru. To 300ps 2,0t má už problém s průběhem, to je pravda, znova říkám, vyhnat výkon ke 300ps zas takový problém není, je to ale něco za něco. 200kw varinta 2,0tfsi je z pohledu podání výkonu a charakteru minimálně srovnatelná, jízdní vlastnosti tu teď neprobíráme. Sumasumárum jsi napsal něco o jednom motoru, ale tvrdils, že Subaru je motorová špička, na to jeden motor (a to s otazníkem) nestačí. Co ty ostatní?
co ty ostatní ? Na to aby jezdec F1 vyhrál závod nepotřebuje zajíždět každý kolo nejrychlejší 😉 Japonce do toho motat budu, pže Subaru je Japonský. O průběh STi bych se určitě nebál vzhledem k tomu co to s tím autem dělá. Samozřejmě že z 2 litrů v turbu se dá dostat mnohem víc než 300 kobyl, to už ale se bavíme taky o životnosti, která musí být jak u STi tak u TTS relativně velká. Subaru je motorová špička. Můžeš bušit pěstičkama do stolu ale bohužel to nezměníš.
Dinar
Takže zas nic. Máš tam 6 motorů, dokázal ses nějak vyjádřit k jednomu. Znova se ptám, co ty ostatní. K tomu, abys mohl nějakou automobilku považovat za špičku v motorech nestačí jedno dvoulitrové turbo. Srovnej ty ostatní motory s konkurencí, ukaž, žes prostě jen nezablábolil.
Nechci být hnidopich, ale nevyhrál náhodou 2,5T z WRX STi motor roku ? Ale pravda, dost specifická kategorie
Dinar
Možné to je, kterého roku?
2006, ale byl to myslím 2.5T z Foresteru XT a US verze Legacy/Outbacku
Ok...tak mi řekni nejvýkonější variantu 2.0 u Subaru >😒]
s třilitrem vyhrali anketu motor roku
promiň, co ovládnou?
Avatar - borovička pivo ako je tu živo
borovička pivo ako je tu živo
[odkaz]

[odkaz]

GTI, prečítaj si to. Budem maš viac info o plúžení sa v pravom pruhu. Iba nechápem kde si zobral tých naháňajúcich sa subaristov v 3 litrových bezínoch na lúke. Tento predobraz moderných bakchanálií musíš vídať denne keď sa Ti tak vryl do pamäti 😄
A k tomu 6 kvaltu, podľa mńa subaru urýchlene dalo na trh to čo malo, a to že to ide do legacy čo je auto na sklonku cyklu to len potvrdzuje. Neviem či je to neodpustiteľné ale myslím, že väčšina kupujúcich to zvládne. Mne to pripomína situáciu s automatom u RAV4, tiež je 4kvalt a predáva sa to.
Ja sa skôr desím posilovača a s tým súvisiacich chýb, ktoré výrobcovia robia.
urychleně? asi nějak zapomínáš na ty průtahy s představením a uvedením novýho naftovýho motoru!
hovoril som o prevodovke
někdo nechá auto otestovat zákazníky, někdo s ním jde na trh, až když nemá chybu.
>😁 takovýmu blábolu se snad smějě i tvoje 5ti letá neteř, ne?!? (šikovnej člověk najde argument na vše), nicméně, nikdo si ale nenechá proklouznout peníze mezi prsty jen tak, když nemusí, takže o tom testování a podobně, no nevím ;-\ jen by mě zajímalo, která automobilka nechá testovat svá auta zákazníky? a jak dlouho? Ale asi máš pravdu, že japonci všeobecně testují svá auta tak dlouho a precizně, že až je uvedou na trh, jsou zastaralá a "neinovativní", používající technologie a konstrukční prvky, které konkurence (evropa) používala u předešlých generací. Tak nějak by to mohlo bejt. Jo a mimochodem, jsem fanoušek Subaru, ale také jsem realista a nemaluju si ideály se zavřenejma očima. :-!
MikyJ
Treba prvni multi-link na zadni naprave v nizsi stredni se uplnou nahodou objevil u civicu, ze? 😉
nehodlám se tady handrkovat, kdo co nebo jak. O nic nejde, takže se tu nemusíme tahat o jednotlivou část, kdo co a jak vyvinul a kdo s čím přišel. Hlavně tady jde o Subaru a jejich zpožděný příchod s naftovým motorem a 5M převodovku. O kvalitách motoru taky nemá cenu debatovat NYNÍ. A jsem také přesvědčen, že už mají konstrukčně vyvinutý nový motor, novou převodovku i novou kubaturu pro novej model. Nebudou něco dělat bez záměru do budoucna. tečka.
Emel
V nějaké třídě je prvenství k ničemu, prostě se okopíruje to z vyšší. Jinak... kdy to bylo když už jsme u toho? No, Honda už se asi vyčerpala, protože nový Civic už multilink nemá.
civic sedan ma
Víš, GTI, v lecčem máš pravdu. Ale pořád se bavíme o 4x4. Tak jaká Laguna a Octávia. Velkej problém je ale v tom, že pro subaristu pak mají kromě bavoráku ta auta fakt mnohdy divný ( eufemisticky řečeno) jízdní vlastnosti. O cenovým rozdílu AWD verzí nemluvě.
GTI
Klid, ty děláš, jakoby jezdci v subaru byli nějakou soutežní klasou... ostatně každej by okomžitě měnil za Mercedes... to snad víme oba...
wow ty si sa ich vsetkych pytal?
nie, naozaj by vsetci ani zdaleka nemenili za MB
Já ne, jelikož nejsem cikán, rusák ani německej důchodce. >😁
MikyJ
Sorry, ale tady jsi jako obvykle uplne vedle.. Chtel bych videt nadsence subaru, jak si kluse pro medveda.. to jo ... LOL >😁
Mám Outback 2,5 a měl jsem chvilku (!!!!) i MB a nenech se vysmát-Subaru je jiná liga :yes:
GTI a teraz vážne (a mimo toho flame čo da tu deje), za aký MB vymeniť outback? Pre ľudí čo nejazdia mimo cestu je výber ľahší ale pre ostatných je to o to ťažšie.
Nehovoriac o cenovom rozdiele (ale ten sa väčšinou zrovná pri opätovnom predaji).
A o dosť horšie sú na tom majitelia forestra, ktorý si zvykli na určitú odolnosť toho auta. U mb nemajú priameho náhradníka a tobôž už v tej cenovej relácii.
Asi tak. Místo Outbacku leda Allroad, ale MB? Poslední generace tráví víc času na zvedáku než na cestě...
To bych tedy neměnil ani kdyby mě za to platili. Mám Subaru už od r. 1996, Legacy a teď Foresta XT. Sníh, náledí, průtrž, všechno jedno. A taky (musím zaklepat) vůbec žádná porucha. Jednou jsem jel na mírně uklouzaném sněhu za nějakým Pasatem s barevnými písmenky vzadu, bylo tam taky 4 Motion (nebo jak to nazývají). To co s ním udělalo sepnutí Haldexu, to byl děs. Subaru (krom Imprezy) si lidé nekupují pro machrování, ale aby měli jistotu, že bez ohledu na cokoliv budou včas tam, kde chtějí být.
KANKUNEN
Já to ještě vylepším, takové srágory jako Audi, Mercedes A BMW si dá do kopce Ferarri a to ještě Veyron. Tak jsem rozvinul snovou myšlenku jak jsou na našich jen nadupané Audi, BMW a Mercedes a blbečci co chtějí ušetřit půl mega si nekoupí je , ale slaboučkou naftu z Japonska, co se zadýchává do kopečka.
GTI
Tak s tím, že legacy ma k trojkovému BMW tak daleko, jako ta trojka k 599 Fioranu, s tím souhlas... 😉
>😁
ty si hloupouckej debi i i i lek >😒] ukaz mi jak jezdi do kopce ferarri kdyz dostane nakopano od auta z Japonska na rovince😊staci na to jen jeden tunning sraz vylízánku
Zato ten tvuj prispevek...hele ty clever, ze ty jsi intelektual? (ta otazka je jen tak na oko...mezi nama, az prestanes tunit ty auta v need for speed a za par let ti bude aspon tech dvacet, tak pokud nejsi retardovanej tak se budes takovymhle prispevkum jako jsi vyplodil taky smat...)
O odpustitelnosti nebo neodpustitelnosti absence šestikvaltu bude mít smysl mluvit, až budou známy křivky motoru. Vzhledem k obecné vlastnosti velkého rozsahu této koncepce si dovedu docela představit, že ten pětikvalt nemusí být tak velký problém, jak to zprvu vypadá.
A že si dá kde co v dlouhém táhlém ke svačině jak říkáš mě tolik netrápilo, nevím jak Ty, ale já se spíš pohybuju v krátkejch klikatejch. >😁
GTI
Krátká klikatá 😄 to je pro amatéry, auto poznáš jen v dlouhém táhlém...
KANKUNEN
Není to náhodou naopak.
GTI
Určitě ne - [odkaz]
T613
Ať chceš nebo ne, podvozek poznáš v zatáčkách. V dlouhém táhlém tě dostane dragster, a vážně si myslíš, že má ten nejlepší podvozek?
Beru jsi prostě dálniční kovboj a vyznáváš jiné hodnoty 😉
GTI
No, hlavně vím, na co mám a i na co nemám... ono, na plejstejšnu se srážka se stromem počitá jinak, než v reálném životě a jak jsem tu již psal - ze 100 šoférů umí jezdit tak 3. Poznávání podvozku v zatáčkách, to přenechávejme soutěžním jezdcům. My máme mít dobrý podovozek proto, abychom zdraví dojeli. Ostatně, jestli ses už s někým na klikatejch honil, víš, že to není ani tak o podvozku, nýbrž o hlavě...
:yes: 😉
GTI
😉 :yes:
T613
V tom případě ano :yes: Hraní si na Sainze už mám naštěstí dávno za sebou a serpentiny mám radši kvůli požitku z jízdy, a ne kvůli hraní si na něco co nejsem. Od toho mám komp, abych se vybouřil, když mě to rafne 😉 :yes:
Navíc doteď pro mě platí, že všechny ty závodníky stejně doženeš na prvních světlech semaforu >😁
GTI
>😁 Přesně. A s tím požitkem souhlasím.
SpiderJ
Přesně!!!! Jde totiž o požitek .....EMOCE... :yes: o nic jiného... (pokud má člověk hlavu od něčeho jiného, než aby měly hlavové airbagy nějaké opodstatnění...)
SpiderJ
Poznávání podvozku v zatáčkách je jedna z nejlepších věcí, jakou Ti auto může dát... Nejde o to, řítit se po vzoru nýdforspýd bokem v šíleném driftu a rozšlehat to o první strom....

Jde o souznění s autem, vzájemné ot´ukávání, poznání situací, které se mu i tobě líbí... Jde o to, aby Ti podvozek byl schopný dát radost z projetí zatáček...

V dlouhém táhlém je nuda...vážně...za čas Tě rtazantní zátah omrzí, zvykneš si...zatáčky ale ne, protože není jedna jako druhá, příroda okolo atd...
Inu každý vidíme to, kde auto poznáš někde jinde. Vycházím z toho, že po každém dlouhém táhlém nasleduje krátká klikatá, zatímco obráceně to tak nutně nebývá. 😉
GTI
😄 :yes:
GTI promiň, ale v čem jezdíš? Pokud v koncernové naftě - zkus mi prosím popsat jízdu šestikvaltu ve svěžím větru do táhlého dlouhého, v rámci rychlostního limitu 90km/h na šestku - řekni mi na kolik točíš a jestli udržuješ konstantní rychlost a neklesají Ti otáčky - pokud to budeš tvrdit, tak jsi takovým autem v dané situaci nikdy nejel a skončíš na pětce a když bude hodně táhlý i na čtyřce. Samozřejmě závisí i na %stoupání - to je otázka, jak brzo na té pětce skončíš...
Bavme se prosím o motorizaci výkonově okolo těch 96,103,110kW....
Na to ti GTI neodpoví,on asi toho moc v reálu nenajezdí.
MikyJ
Aha.. takze vsichni rallye jezdci jsou uplne ridicske paka, protoze neumi jezdit rovne, ze? To se ti povedlo :yes: :yes: :yes: Tohle uz opravdu muze rict bud jen naprosty ***, nebo clovek, ktery si proste ze vsech okolo dela srandu. Budu verit, ze jsi to druhe, v ramci zachovani dobrych vztahu...
okristan
Říkáš to trochu moc krutým způsobem, ale obávám se, že nejsi daleko od pravdy. Navíc já osobně nejsem zrovna milovníkem nafty. I když po zkušenosti s 535d jsem se tajně zamiloval do kombinace automat-silná nafta. To bys nevěřil, jak manželka tu volnou pravačku ocenila 😉
GTI
>😁 😉 Jo, prémová (silná) nafta a automat... to chápu.
KANKUNEN
Že ty sis ho honil a doma manželku již neotravoval.
>😁 :yes:
okristan
Nesuď podle sebe 😉
hodit cihlu na plyn na dálnici umí každý vemeno. Pojď zazávodit do zatáček s těmi tvýmy Audinkami 😉
GTI
Vždyť by ses v těch zatáčkách ztratil... 😉
jo... tobě před nosem... 😉
GTI
>😁 :yes: 😉
KANKUNEN
Problém není v Audi, ale GTIm, posměvný příspěvek, že nemá Legacy velkou naftu, přitom ji do této třídy nemontuje nikdo.
Vlastně jo, FiAT má v Cromě 2,4 JTD.
Dinar
Z premie mají ve střední třídě "velkou" naftu všichni, pokud vezmeme i subpremii Volvo, Alfa, ti mají pětiválce se slušnými parametry. Z mainstreamu mě napadá mě kromě Cromy jen dýzlová V6 ve vectře, ale to je spíš poplatné stáří tohoto modelu, nová auta střední třídy v mainstreamu budou výkonu +- 140kW dosahovat z dvoulitrů, twinturba apod., šestiválců pro tuto kategorii netřeba.
Emel
Peugeot má 2,7HDI například.. ale ono jde o to co říkáš, že i takové 2,0 v Laguně má o dost víc koní.
Gti, tohle tě není hodno. Zaprvé opravdu není jasné, jaký bude průběh krouťáku (jak už bylo výše uvedeno). Ne každý diesel musí mít totiž pásmo využitelných otáček jako v tomto směru proslavený PD (kolik - tak maximálně 2000?). Tam to prostě bez šestikvaltu nejde. Ale je to začátek. A abych se i jinak Subaru zastal, nabídni mi nějaký koncernový vůz s originální zástavbou LPG. Myslím, že takový nenajdeš. A to máš pak 2.5l se 121 KW v plynu s krásným průběhem momentu a reálnou spotřebou Fabie 1.4 Tdi. Ne, to bych kecal, Fabia 1.4 Tdi nebere 4.5 litru, spíš tak 5.5.
GTI
Ta horní nafta, když bude tak dobrá jako například renaulťácká, můžou u subaru jásat... Ta originální zástavba LPG... z toho mám mrazení v zádech - nesmět parkovat v podzemních garážích... brr.
Jo jo, s těmi garážemi máš pravdu. Bohužel je propan butan težší než vzduch a v případě "problémů" by se hromadil dole u povrchu. Je to ale jeden z mála zaporů alternativního pohonu. Hlavně je u Subaru na originální LPG plná záruka, ta u dodatečné montáže není. Sám jezdím na LPG a nedávno jsem uvažoval o starším "plynovém" Subaru, ale odradila mě cena náhradních dílů. Takové rozbité okénko od pouličního rádiového poberty není žádná trivialita. Druhovýroba ND v podstatě neexistuje...
GTI
Jo, není to jednoduché...
okno na outback my2007 9t SKK aj s prácou a DPH.
Aj tak to platí poisťovňa takže je to jedno.
do podzemky tak VW Polo, širšie autá neotvoria dvere tak, aby sa dalo vystúpiť ( šírka nad 1800 určite nie ). Architekti to kreslia ešte podľa 1000 MB, šírka pod 1600 - všetky šírky v mm ( nie sú to tie cukríky )
A proto je nová Fabia tak úzká 😉.Je to legrace jí vidět na našem parkovišti s normální šířkou parkovacích míst (kam se vejde i A6). U supermarketů apod. se ale samozřejmě šetří každým centimetrem. Docela extrémní mi připadá Hypernova. Podle normy by to teoreticky ale mělo být minimálně 2.4 m. Jinak SUV běžně parkují přes dvě místa.
350Nm je fakt točivý moment. Ale čo ma zarazilo je naozaj tá 5sutpňová prevodovka. Dnes idú iné "prevody".
GTI
Ten krouťák je lehce přiškrcený a pět stupnů je na naftě (na sportovní naftě) málo. Možná je to odrazem rezignace na sportovní vlastnosti.
Dnes má aj Ferrari 6-stupňov. Toto auto si kúpia tí, čo proste chcú mať Subaru, ale nechcú benzín. Ale nielen, že takto dostanú nepravé Subaru, ale ani nijak extra auto.
předpokládám, že oba víme, že diesel je úlitba celosvětovému trendu a snaha zvýšit prodeje, protože pověst je věc jedna a udržet se nad červenými čísly věc druhá. Do sportovní nafty má Subaru ještě tak 15 let práce......
Marcelino
dovolim si ta poopravit - chvalabohu nie celosvetovy trend, ALE "celoeuropsky" trend
Nezklamals GTI - zase je to směs pravdy, o které nelze diskutovat, a Tvého nezaměnitelného flairu, který má mnohým mnohé naznačit tak, aby pochopili, kam patří.... Jinak k realitě - ano jen pět kvaltů je "žalostně" málo. Teď je však otázkou, jak moc to bude běžně jezdícího řidiče trápit, když bude mít spotřebu na úrovni šesti či sedmikvaltů a životnost agregátů bude srovnatelná..... Je to jako u forestera, který má pouze čtyři kvalty, převodové stupně, chceš-li, ale spotřebu má v reálu srovnatelnou s pětikvaltem u Hondy - pokud se oba řidiči chovají stejně - a to srovnáváme 2,5 a 2,0 obsah.... A k parametrům 110 kW? Skutečně průměrný výkon - je třeba ale podotknout, že subaru s dieselem začíná.....Ještě tak tři až pět let budou chytat chyby - a že jich určitě bude - přece jen testovací cyklus je něco jiného, než šikovní a všehoschopní zákazníci. Takže počkejme tak pět let, s čím přijdou, protože vezmeme-li výkonový vývoj Tvých ikon za posledních pár roků, také mne jistě nebudeš přesvědčovat, že začínaly na současných špičkových parametrech - mimoto měly za sebou velmi dlouhý a prověřený proces, protože diesel produkují již od "kolébky". Jo a na konec - soused si pořídil novou dieselovou X5 - je to nádherné auto - radost ho řídit a ten motor a pocit z jízdy je v mnohém podobný mému turbu - teď nesrovnávám interiéry prosím - tam je vrtulka mnohem dál - když jsme to tak svištěli po tom našem zapadákově a okolí - uneseni tím pocitem, tak jsem dle starého zvyku střihnul polní a tu "plejstejšnovou" louku - kámoš se teda nedal a zkousnul to, ale děs v jeho očích mluvil za všechno - drobek, jak mu říká, to zkousnul na dobrou - ona hmotnost a nízkoprofilky tomu nesvědčí... Srovnávám jablka a hrušky - vím - vím - ale o tom to v životě je - někdo jablka a jiný třeba kiwi.....
dokonale zmanipulovan spotrebni automobilkou...prohlidni si nekdy tvare ridicu subaru, jsou totiz mnohem vyspelejsi nez ridici koncernovek jako ty
BTW skoda ze Ford valcuje ten tvuj vysnenej VW na vsech frontach, ale neber si to tak, zivot jde dal
O kterých frontách mluvíš? Asi mi něco uniklo.
Čím víc GTI útočíš na to co nemůžeš vůbec vědět(nemáš s tímto motorem zkušenost),tím přiznáváš že je cokoli od subaru lepší než od koncernu. >😁
Jistě, stačí ještě doplnit že outback je konkurent pro octávii scout, Matiz pro MB-A a multikára pro fiorano 😄 . nemůžu to tady ted moc sledovat, no proberem to jindy 😉 :-! PS: nepodcenuj 110 kW a 350 Nm, myslíš, že většina prodaných vozů ve stejné třídě má motor silnější? Já myslím že ne (tot odpoved, protože nevím kdy se sem zase dostanu ;-\ )
Ty bavis, jako vzdy... ale byla by tady bez tebe nuda... tak podle tebe jezdi "subarboys" (nebo jak jim rikas) ve svych forestrech atd po louce jako mali kluci... ty podivej se na majitele co vlastni nejake subaru... a pak se mrkni kdo, nebo spis co jezdi ve fauwéé Golfech... Jsem alergicky na koncern ... nejake to procento k tomu pricitam i kvuli tobe... proste uz me nebavi(a jiste i ostatni) jak porad zvelicujes ty pekace na schweinebraten😊 audi tamto... passat tamto a myslet si ze kdyz jede nekdo normalni v (podle tebe nedejboze) japonskem aute... a uvidi ve zpetnych tu tvou vehlasnou premiovou A4(ktera podle me nepobrala ani trochu originality... tak se musi klidit z cesty protoze jede neco co je podle tebe necim vyjimecne... to ty jsi ten slepy co vidi jen svou znacku... ne majitele subaru kteri muzou byt pysni na to ze jejich oblibena znacka nemusela licencovat traktoroidni TDI z schweinelandu nebo nejaky motor z francouzskeho rendliku... to ty jsi zainteresovany na znacku ... i kdyby vyjela pod jejich znakem sebemensi plecka tak pises oslavne ody...
Nemůžu jinak než :yes: :yes: :yes: fakt dobře napsané. Každý si nakonec najde nějaké vysněné auto, o to líp když to nebude jeden z mnoha VW, Audi, Škoda. To je jakoby všichni nosili stejné bundy. Subaru je pro individualisty, je to osvědčené, léty prověřené auto, se kterým člověk prostě nemusí řešit nějaké záhadné poruchy výměnou váhy vzduchu, lambda sondy, turba, vstřiků, resetem CPU, nezřídka všeho zároveň. Jezděte si VW, kupujte Fabie jako auto do rodiny, tento trh je zvrácený a má snahu lhát a očerňovat auta méně zastoupená. Já jsem rád za Subaru, sice není uplně nové, ale nikdy, NIKDY!!! bych neměnil za stejnou kategorii od MB! K tématu: Tento diesel je mi putna. Subaru pro mě vždycky bylo Symetrical AWD, benzin (turbo nebo atmosféra), jízdní vlastnosti, cena, kvalita.
da_b0mb
Zvlastni, ze moc kovboju v subaru nepotkavam...ale "potunenejch" koncernu jsou vsude kvanta, G jako Guru, G jako Golf, to je ikona nizkejch prahu a velkejch kol. Jediny s cim se da souhlasit je ten sestikvalt.
Seš normální ukecanej *...bych si Tě dal s chutí ke svačině >😒]
k svačině ??? dokud nezaprší nebo nenasněží >😁 pak sbohem >😁
Ale než se opravdu probudí a bude mít za sebou tak 10 let výroby moderních dieselů a bude tak schopna vychytat všechny detaily té své mimořádně komplikované konstrukce, tak v Labi ještě uplyne vody...
Diesel v Subaru je nepochybně dobrý počin, ale přišel příliš pozdě. Z obchodního hlediska by bylo mnohem lepší koupit nějaký kvalitní diesel od některého z německých výrobců a začít jej nabízet na trhu už tak před 5-ti lety.
To by zřejmě znamenalo zcela překopat koncepci auta ve smyslu symetrical AWD. Zřejmě z tohoto důvodu se rozhodli jít vlastní cestou. Jinak nechápu proč by "benzínový sen" neměl mít smysl. Spotřeba ? Jak, kde, a pro koho. Emise? No tak to už vůbec ne...
Přesně tohle si myslím taky. Těžko říct, jestli by "kvalitní" německý diesel byl přínosem. Vzhledem k celkem pochopitelnému zhoršení jízdních vlastností kvůli podstatné změně těžiště, na kterých mimo jiné Subaru staví svůj image, by se dalo spíš čekat, že by tento krok byl kontraproduktivní.
ideální vůz >😒]
Pokud by Subaru mohlo jít cestou zakoupení konkurenčího agregátu, samozřejmě by to udělalo - vývoj vlastního agregátu je strašně drahá záležitost. Jenže celá koncepce pohonu 4x4 a také karoserie jsou stavěné na boxer, takže něměli jinou možnost. V očích příznivců značky tím ale určitě firma ještě vyroste - pověstné nízké těžiště bude zachované i u dieselu! Jen mě překvapuje ten pětikvalt... Až praxe ale ukáže, jak se s tím Subaru vyrovnalo, ale předpokládám, že dobře (už vzhledem k délce vývoje a důkladnosti testování). Honda si také svůj turbodiesel vyvíjela sama a od nuly, a výsledek byl vynikající... Šestikvalt do Accordu dodělali a nyní už mají přichystanou druhou generaci, která bude určitě ještě lepší a výkonnější.
Dinar
Tak nám končí jedna éra, éra nadvlády čtyřválcových dýzlů na evropských silnicích. Ne, neznamená to konec dnes nebo zítra, jen během pár let se poměr dýzlových motorů vůči benzinovým (v jejich nových generacích malolitrážních přeplňovaných) začne pozvolna měnit. Mluvím tu o Evropě, o Evropě v níž nastala doba downsizingu motorů konfekčních aut od B po D segment. O evropském tru s jeho vyrovnanou cenou nafty a benzinu a politickými limity CO2. Čtyřválcové dýzly jsou dnes v pozici dojné krávy svých výrobců, v pozici analogické k CD nosiči, jsou teď na vrcholu, ze kterého povede již jen cesta dolů. Nepřinášejíc žádnou výhodu, budou marketingem ve správný čas zatlačeny do pozadí, a my začneme číst v časopisech srovnávací testy čtyř hatchbacků, jenže nebudou začínat obligádním TDI, Dci nebo CDTi, ale T-jet, TSI nebo T. A do začátku této éry přichází se svým čtyřválcovým dýzlem Subaru. No, proč ne, jen ty oslavné ódy jsou celkem úsměvné. 😉
Dinar
:😉 :😉 bohužel nezbývá než se rdít.
GTI
😄 No... tohle nezní vůbec špatně... přesto myslím, že nafta se vytlačit nedá.
Dinar
:😉 Už jsem se na to nemohl dívat. :😉 Co se nafty týká, nemám o ni strach, jen její dominantní postavení z posledních let se změní, navíc řeč je o čtyřválcích, víceválce ve vyšších třídách svůj vrchol teprve zažijí.
Mno, uvodom upozornim, ze som chronicky subarista, to len aby ma GTI a spol nemuseli obvinovat, ja sa dobrovolne priznavam.. Vyvoj naftoveho boxera trva uz par rokov (nie len tie dva), povedzte mi, ktora ina automobilka vyvija motor tak dlho... A preco asi.. japonci nie su pomali, ale dosledni... Este nevypustili nepodarok. Hlavna nevyhoda dieslov je, ze blok motora je tazky, pred prednou napravou, zhorsuje ovladanie. Subaru sa vydalo inou cestou - mozno lahsi, istotne nizsie ulozeny. Dalsia nevyhoda dieslov (ano, najma tych od GTIho srdcovky - VW group) je zvuk pripominajuci.. no.. ono to vlastne nic nepripomina, kazdemu hned napadne co to je.. Myslim, ze subaru taku chybu nespravi. Dalej vibracie - oblubeny prejav PD ktory pripomina znacku Zetor... boxer motor ich uz z konstrukcneho principu bude potlacat. Absencia 6kvaltu sa ospravedlnit da, ak je vyuzitelny rozsah otacok prijatelny. Potom to potesi, ze clovek nemusi mat stale jednu ruku na radiacej pake a nohu naspojke aby stale podradoval a preradoval len aby to tahalo... Staci si vsimnut, ze vacsina subaru na prave 5stupnove prevodovky. Osobne by som bol prekvapeny, keby k tej prevodovke uz nepribalili redukcnu prevodovku - imho ju tam daju, a potom bude teoreticky vyuzitelnych 10 prevodov... (nie ze by kazdeho malo bavit stale zapinat a vypinat redukciu, iked mna hej 😄 ) Nemyslim si, ze vacsina predanych Legacy bude dieslovych, no ako opcia na obohatenie ponuky a postrasenie konkurentov to bude urcite plnit poziadavky - ps: uz som si objednal testdrive - asap ako privezu prvy na Slovensko
GTI
Přiznání je na diskuzi polehčující okolnost. Tedy všechno, co od této chvíle napíšeš nebude použito proti tobě... 😄 Zvuk PD motorů je známý a patří prostě k jisté generační naftové vlně. Vedle toho samozřejmě nelze opomenout i výhody tohoto systému, spočívající především ve velkém zátahu a malé spotřebě. Dnes ovšem i VW opouští tento systém, takže můžeme již dnes směle porovnávat dvoulitrovou naftu CR od VW... Subaru nestvořilo samozřejmě naftového boha... oni vyvíjeli motor tak dlouho, jak dlouho ho vyvíjet museli. Za to je nekrizujme ale ani nevynášejme do nebes. Pravdou je, že s tímhle motorem přišli do Evropy tak sedm let se zpožděním. A kolik, že se jich prodá? Zde 99% bude na naftě.
o ty si tak chytry😊😊jeste neco co uz davno nevime😊😊
a na zbytek argumentů v textu reagovat nebudeš ??
co ze???Argument??😊
MikyJ
S jakymze to spozdenim uvadi VW group sve CR-diesly do beznych modelu? 7? ne.. 8? ne.. 9? ne.. 10 ne? 11 let? no pokud se jim podari pristi rok mit vsechny nafty CR, tak mozna tech 11 let uz pozadu nebudou 😄 Zajimavy, ze proti tomuto cislu mi prijde tech 7 let spozdeni tak nejak v pohode, nemyslis? 😉

99% naftovych subaru???? >😁 >😁 >😁 Ale no tak :yes:
Hele, VW nenasazuje CR první generace. O žádném zpoždění 7 a více let nemůže být ani řeči.
PD měly výkon, měly své silné stránky a teď nastupuje obdobně výkonné CR. Žádná díra tam není. Proto nechápu, proč tady mnoho lidí mluví o nějakém zpozdění. CR první generace byla tragedie, stejně jako dvojka.
jeje
Pánové, zapomínáte na jednu, ale naprosto zásadní výhodu značky Subaru a tou je spolehlivost. Tam se měřit se Subaru nemůže BMW, Audi ani Mercedes... Natož VW, který je s kvalitou svých produktů hodně pod průměrem... Očekávám od auta do kterého sednu, že mě doveze z místa A do místa B, ne že ve dvou třetinách táhlýho dlouhýho mu dojde dech 😉 😉
... to se nám zase urodilo odborníků.Nikdo tady ještě neslyšel ten nový diesel ani "zavrčet" natož s ním jet a už ho jedna skupina haní a druhá zase vyzdvihuje. Mám posit, že tohle fórum je plné odborníků na motory, design, podvozky apod. Ty chlápci co pracujou pro automobilky by měli své diplomy zahodit a začít pěkně na net diskuzích. Sakra,chlapi trochu respektu a pokory.
no ještě že tys to narovnal 😄
mohu si to dovolit 😉
och omlouvám se pán velkomožny
WinDiesel
Pánové, jedno se musí přiznat - OPRAVDU dlouho to na Fuji Heavy Industries ladili, aby to bylo k něčemu. 110 kW a 350 Nm jsou minimálně nadprůměrné parametry - VW začíná na 103 kW, Subaru na 110 kW, Ford na 97 kW, Peugeot na 100 kW, Mercedes na 100 kW. Takže Subaru začíná výš, je to tedy třída. Výkonnější motory se již připravují. Technickou libůstkou jsou potom VŮBEC NEJKRATŠÍ KDY POUŽITÉ VSTŘIKOVAČE common rail a NEJDELŠÍ VYSOKOTLAKÉ TRUBKY vedoucí palivo ze zásobníku do vstřikovačů. Tento motor skutečně není tuctovka jako ostatní, navzájem si velice podobné.
A dalo by se to taky napsat, že Subaru (sice začíná), ale taky rozhodně končí jedním parametrově, oproti konkurenci, podrpůměrným motorem. >😁
Ty jsi zoufalec, ten motor není podprůměrný. Průměr je 100 kW. Všechny ty 120 - 130 kW jasou nad průměrem, ale také cenově.
Vzhledem ke konkurenci, která nabízi i výkonově lepší motory, je tento motor podprůměrný, je nejnovější a je jen jeden.
šašku, kup si koktáfku, načípkuj ji a už nepruď!
Ty bys mohl možná zkusit argumentaci, pokud to tvá mozková kapacita vůbec dovoluje. 😉
nepletu-li se, tak řada současně výběhových koncernových motorů, ve svém prapůvodu, začínala někde na 66 kW, pak šla na 81, 96 - a všichni tvrdí, jak to byly a jsou vynikající motory... no a čipováním - ať už tím "woe garáž krabička" nebo profesionálním, se z nich dá dostat kolem 130 kW - nebavme se pak sice o životnosti toho motoru, ale budiž. A Subaru s dieselem teprve začíná - a to na 110 kW - ano k výkonově "nadprůměrným" motorům to má hooodně daleko - ale jak by se potom asi inženýři od Forda ošívali, když do mého služebního Duratorqu dali teď podprůměrný motor?? A to si dovolím tvrdit, že poslední mondeo je super vůz.... ale s podprůměrným motorem....
WinDiesel
Teď si toho obdivovatele uber TDI motorů dostal. Momentálně začíná 1,9 TDi na 62 kW !!! To je aktuální nabídka !!! Spodek u VW/Schade je 77 kW, dále je k dispozici 84 kW v uber Superbu a samozřejmě průměrných 103 kW a nadprůměrných 125 kW se stejným krouťákem, jako má Subaru. U Fiatu se začíná u 1,9 s 74 kW, dále 88 kW a pak 110 kW jako u Subaru. A samozřejmě teď přichází biturbo 130 kW...Výkřiky o podprůměrnosti 110 kW a 350 Nm je nesmysl. Mimochodem Honda začínala se 103 kW a 340 Nm a letošním rokem přijde evoluce se 112 kW a 130 k. Mazda začínala s 80/100 kW a letos přijde druhá vlna se 100/137 kW. Prostě všichni nějak začínají a potom vylepšují. I Subaru tak učiní.
Nelze než souhlasit. Navíc, nemyslím si, že 110kW je málo, i kdyby šlo o "podprůměrný" výkon. Plus neviděl jsem křivku výkonu a točivého momentu, tam se dají udělat skoro divy a co na papíře vypadá jako podprůmě, v praxi (na silnici) může vypadak úplně jinak...a vzhledem k tomu, jak dlouho japonští inženýři ladili a ladili, nevěřím, že by do prodeje pustili něco podprůměrného. Když chtějí podpořit prodej v Evropě, je diesel nutností a já myslím, že se toho zhostili více než dobře (samozřejmě teprve čas ukáže...).
cuisine
tak jako vždy má subaru něco originálního .... jsem na ten motor celkem vědav ... je mi jasný že s ním budou subaru zajímavá pro spoustu dalších lidí ... :yes:
Emel
Ano, Subaru je v těžké situaci.. spousty skalních příznivců, ale z nich většina jen za monitorem. Legendární STi, které ale sotva zaplatí svůj pekelně drahý vývoj. Kvalitní, přiměřeně drahé a díky stálému 4x4 zajímavé Forester a Legacy zase nenabízejí ve své kategorii nejžádanější naftové motory a s benzínem jsou pro běžného cílového zákazníka neúměrně žíznivé.

Z toho pohledu zřejmě přichází pro Subaru potřeba obětovat trošku image nekompromisních sportovních vozů, přestat se zabývat nesmysly typu nízké těžiště a naslouchat hlasu trhu. 2,0 diesel je ideální volbou a pokud ho Subaru nepotopí vysokou cenou, odpustí mu český vlekař i tu pětistupňovou převodovku. Nakonec to není tak dávno, co ji BMW dávalo do své 330d taky.
Na internetu sice všichni diskutují minimálně o 3.0, ale realita je jinde.

Mimochodem, předzvěstí tohoto "racionálního" trendu byla už i "lidová" Impreza.
Nový Forester stojí v Japonsku v přepočtu cca 350.000,-Kč, v USA cca 380.000,-Kč, v "bohatém" Česku bude (odhaduji) za 790.000,-Kč po slevě. Pokud jde o nový diesel, nejlepší disely vyrábí Toyota a trvalo jim to cca 15 - 20 let vývoje, Subaru to asi dokáže zkrátit, ale nedá se to přeskočit, jestli budu kupovat (nového Forestera) tak jedině v 2.0 benzínu. Osvědčeném, vyzkoušeném, nekomplikovaném.
ze najlepsi diesel ma toyota HA. isiel si uz v takej toyote ja hej ma to strasný zvuk ,turodieru taha to az nad 2000 ot/min , tak ked toto ma byt najlepsi vyrobca dieselu tak dakujem pekne.
Pěkný auto.

Sarkra blbá reklama málem mi to rozprásklo repro poslochám muziku a do toho začne řvát tohle to je fakt hnus :no:
Myslim si, že rozdíl mezi motorem Subaru a VW je sice dost značnej, ale že by byl jeden z nich nějak výrazně horší se taky říct nedá. Ovšem pokud jde o srovnání kvality vozu jako celku, tak VW je něco jako hodinky Made in China a Subaru jsou proti tomu Rolexky. A ještě k tomu vozy VW (hlavně Golf) jsou označeny nálepkou ukradni mě, takže osobně bych dal přednost Subaru.
Ale jestli máte chuť na opravdovej 2.0 diesel, tak myslím že BMW 320d je zatím nedostižné. Ale krade se to jako ty Golfy 😄
VW Made in China. Chápem, že nič číske si v ruke nemal
Subaru Forester - po 1,5 roku vymena lambda, po 2 letech ridici jednotka. Auto koupene nove v CR... 😒
Hmm. No ono jak se tady píše někde vejš o cenách těch aut a roydílu pro českej a japonskej trh, ale podle statistik o spolehlivosti je na tom Subaru líp než VW i v Evropě.....
GTI
No, tak nám to copaři opět vysvětlili. Prostě tohle musíme pochopit, není dvoulitr jako dvoulitr. Jasně, subarboys objevili naftovej svět... v roce 2008. Jistě všichni zcela zřetelně vnímáme postupný odklon subaru od výlučnosti a jakési subprémiovosti a jeho tah na mainstreamovou branku. To jsme ostatně zaregistrovali již u nové Imprezy, která se všemi čtyřmi koly zařadila mezi klasický evropský mainstream. Tuhle cestu postupně subaru dokumentuje i osazením nové nafty do legacy. Ano, subaru se dokonale včlenilo do evropského hlavního proudu, legacy se tak soubojuje s reprezentanty střední třídy - lagunou, Mondeem, Passatem, Avensisem či Accordem a Impreza soutěží s Focusem, Golfem či civikem o zájem kupců... No, tak sledujme čísla prodejů, ta nám velmi přesvědčivě ukáží, kdo to v mainstreamu umí a kdo je nejlepším. Historky o tom, že auto vybavené permanentem, dvoulitrovou naftou na pětikvaltu a stopadesáti koních je tím pravým a jediným exkluzivním esem silnic si raději schovejte pod polštáře... a do těch polštářů pak vyplačte svých stopadesát splínů.

P.S. Také se těšíte na naftovou porovnávačku - Legacy x Passat na haldexu? To bude odstřiženejch copů... 😄 😉 Nebo byste snad čekali porovnávačku s trojkou od Mnichova?... Dobrej fór.
passat nikdy nesahal a nikdy sahat nebude ani do podbeh subaru at jízdními výkony ani image.Subaru nikdy nekopíruje a není koncernově pokřivené a paskvilní jako vw a neni v jeho názvu ani PRO PROSTY LID coz znamena ze tato znacka muze delat co chce ale nikdy nebude premiovou znackou.Jeho komponenty se porouchavaji a vw jako spravná globalni koncernová znacka s tim nic nedela a tim taha z lidi penize za dokola se rozbijejici soucastky.Jeho konfort svezeni se neda srovnávat snad az na vyjimky kdyz si sli hodit slofíka konstrukteri ostatnich konkurencnich znacek.Jeho pohon 4x4 je k zbliti v praxi vubec nefunguje a to se se subaru neda srovnavat.Viz Youtube haldex proste nestoji za nic.Muze mi nekdo rict cim vynika znacka VW nad ostatnimi???co ma co jine znacky nemaji a nenabizeji to mnohem lepsi a propracovanejsi???Je TO POUZE SED PRUMERNOSTI A PRUMERNYCH LIDI >😒] >😒] >😒] >😒]
A víra tvá tě spasí >😒]
Flavio
Image? Jakou má Subaru image? Subaru má image vozu, relativně dostupného pro regionální rallyové jezdce. A to je na oslovení většího počtu kupujících hodně málo. Kdyby měli čím oslovit zákazníky, tak jejich prodeje budou na úrovni konkurence. Vždyť i evropské několikanásobně dražší prémiovky jsou prodávanější.
až ti bude stát před barákakem PHAETON tak už takhe psát nebudeš 😉
stojí, 2ks a jazdím outbackom, bezpohlavnejšie auto ako phaeton sa ťažko hľadá. Samozrejme na dlhé diaľničné štreky je to dobré a najmä za tú cenu čo to stálo. Ale to je presne o tom, že niekomu to vyhovuje a niekomu nie.
Všetci miestny diskutujúci si neuvedomujú, že sa hádaju o obyčajných spotrebných autách, z ktorých každé je určené na niečo iné. Kto sa často potrebuje korzovať po diaľniciach relatívne vysokými rýchlosťami (a nie sám) určite nebude voliť 2.0D od subaru. A určite nikto v 3.0D phaetone nebude jazdiť po necestách aj keď si phaeton vie zdvihnúť podvozok.
Je to o preferenciách. Na každé auto sa dá povedať niečo čo ho diskvalifiuje medzi ostatnými. Najlepšie je sa o tom presvedčiť na vlastnej koži. A porovnávať svoje priority, potom vyššie uvedené prestrelky nemajú zmysel. A po pár rokoch vlastnenia všelijakých áut si každý nájde to svoje čo ho oslovuje. A keď vie čo hľadá je mu jedno či to ponúka subaru alebo 4značka. Kupuje presne určené vlastnosti a splnenie potrieb. K tomu obča smôže prdiať trochu srdca ale to by som osobne robil až v úplne inej kategórii áut.
T613
nebuď tak zzlej. Subo představil základní dieselovou motorizaci téhle třídy. Ani Passat nezačíná s jiným motorem. Jako zákazníkovi mi je celkem jendo kdo přišel s dieselem první, důležitý je přeci výsledek. A když se to tak vezme jak Subo tak VW začínají takřka od znova. Srovnávat Pašíka a Legacy je víceméně zbytečné neb jeho zákazníci jsou odlišní.
Ale pokud bych měl na výběr mezi Passatem 2,0TDI (103kW) 4Motion a Legacy s tímto motorem. Volím Legacy, a to protože mě více oslovuje.
Ty dvoulitrovej nejslabší diezlovej gti *.
Renault disponuje naopak NEJSILNĚJŠÍM dvoulitrem na trhu.Krom prémie BMW, který má dvoulitr jen o 2KW silnější.
Zamindrákovanej, závistivej *. Radši drž hubu,lživej fanatickej komunistickej Hitlere!!! :no: :no: :no:
...vy se znáte osobně? >😒] >😁 😉
GTI
>😁 >😁 Toho "dvoulitrového nejslabšího diezlového gti*" >😁 si moc považuji. Určitě zaboduje ve Zlatém ventilku 2008 v kategorii nejlepší nadávka na diskuzi 😄 😉
Chlapče, dospělí lidé tady diskutují o autech, ne o rendlících. >😒] >😒] >😒]
O.K. Ádo. Tak mi objektivně napiš, jak silnýma motorama disponuji hoši od VW a od Renaultu.
Mám na mysli dieslové agregáty o obsahu 2l.
A nepleť so pojmy s dojmy mistře rozhledu.
Nu ja vidim u diesloveho dvoulitru tyhle cisla😒br /> VW 138kw 400Nm Rendlik 136kW 405 Nm

Ale to vis, ja tomu vubec nerozumim :-! Nicmene, zajimalo by me, jestli s prumernym rendlikovskym dieselem najedes minimalne 350 tis km bez mechanicke zavady, jako je to zcela bezne u motoru TDI (zeptej se kterehokoli taxikare). A vo tom to je!

Ale utikas od tematu Subaru - pravdu ma GTI. tohle vino musi nejprve dozrat.
Mě nezajímá Ádiku, kolik najezdím Renaultem, nebo
něčím od VW. Utíkáš od svých lží. Bavíme se o mototech.
VW NEMÁ tak silný dvoulitr, jak uvádíš. Dej mi odkaz, kde se to mohu dočíst. Nejsilnější, krom prémiovky má právě Renault, 175 koníků. Na záda mu koukají všichni. To za prvé.
Za druhé. Sami mistři od BMW se o motoru 2,0 DCI 16V vyjádřili smeknutím všech kloboků. A to je jenom podělanej m-stream.
Opakuji, že se nebavíme o mechanických poruchách auta. Jakéhokoliv. Neklam tělem, neumíš to.
PS: TDI je zastaralý systém, se kterým bych se vůbec nechlubil. Traktor je tišší!
Vygoogluj si to >😁 Ovsem dotaz nesmis zadavat francouzky 😉

Ten motor od rendliku je mozna docela slusny, zejmena prvnich 100 tis km, ale pokud bych mel na vyber v ramci jednoho auta (napr. Mitsubishi Outlander) zda rendlik, ci nemecky motor, dam z duvodu spolehlivosti rozhodne prednost motoru VW i pres jeho trochu vetsi pocatecni hlucnost.
BTW: slysel jsi nekdy studeny motor 2.0HDI, kdyz na nem bylo 200 tis km? >😒] VW PD je v 200 tis stejny, jako novy...
>😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Presne, aj kamoš si kupuje iba autá Lada, pretože aj po 200tis. sú rovnako nahouby. Ale je to držiak! >😁
A mohu vě dět, kde jsi tyto čísla nabral?? Víš vůbec, co to tady píšeš za čísla? Hoď prosím odkaz... jinak vtip dneška....350 tis. běžne v podání VW. >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D
Až vyrosteš ze svých snů a pochopíš realitu (bůh ti k tomu žehnej), tak zjistíš, že životnost motoru je více o zacházení, než o značce...a zrovna TDI je na tom s životností nic moc😊 Ty motory patří zvukem do traktoru a dynamikou do pravěku 😉
Nejak jsem si nevsimnul, ze by nejaci taxikari hromadne pouzivali 2.0HDI :-!
T613
Hitler a komunista? odkdy Jing může být zároveň Jang? >😁
Hitler byl národní socialista(to dobře víte 😉 ) a protože to bylo hnutí potlačující lidská práva a sloužící k prosazení moci úzkého kruhu lidí - velmi dobře si rozuměl s komunismem - který na to šel z druhé strany, ale směřoval ke stejnému cíli) Jako Jing a Jang - setkají se uprostřed, kde se protnou a pak míří na druhou stranu ovlivněni jeden druhým ve vzájemné symbióze. Takže převedeno na zdejší diskuze - auta mají čtyři kola a volant a jezdí - tak se nepruďme a nesuďme druhé, protože jsme vlastně jedno a to samé - byť z druhého konce..... Ale to by pro některé jedince výše asi nebylo argumentačně tak silné a nemohli by exhibovat - takže Vám, který autům rozumíte, popřeji raději hezkou dobrou noc a někteří ať hudrají dále....
T613
kdyby tě AH slyšel, že ho přirovnáváš ke komančům.. no neměl bys lehkou smrt >😒]
Emel
Výjimečně souhlasím s GTI, začlenění do mainstreamu je přesně pocit, který o dnešním Subaru mám. Mě se nejvíce líbila věta o zbrusu nové Impreze, která má pro zlepšení pevnosti karoserie a snížení hladiny hluku rámové dveře... jak originální a objevné 😉.

Jenže.. co na tom, že VW mělo diesel před 20 lety a Subaru až teď? Pouze teď se počítá. Sice jsem se do ceníků nekoukal, ale tuším, že jakoukoliv rozumnou částku bych raději dal za Subaru než za poněkud předražený Passat. Subaru stále zůstává praktičnost, kvalita a jistá originalita a image.

Kdo nevěří reklamním řečem (ať už o jedinečnosti VW nebo o zásadních výhodách nízkého těžiště u boxeru) a bude chladně kalkulovat, pro toho bude Subaru s 2.0d velmi zajímavá volba.
aby ses nedivil passat neni nic moc treba ve srovnani s mondeem a haldex je znouze cnost
GTI
Tak to si přečti. Fantastickej test o fantastické káře. Moc se dozvíš, o životě i o autech. Velké BRAVO :yes: To víš... Volvo V70, to není žádnej "legáček"... 😉
A ještě pohádku na dobrou noc, třeba o třílitrovém dieslu ve Volvu >😒] 😉
tak teď už nám jen zchází diesel motor wankel 😄
...tady jednoduše shrnu diskuzi prního dne. Jsou tady dva tábory. První tábor vítá diesel vlastní konstrukce od Subaru. Pak je tady DiGTInár a ostatní, kteří odsoudí všechno z Japonska. Tito neználkové, někteří nechtějí a někteří zkrátka neznají výhody nízkého těžiště a seřazení válců typu boxer.
Subaru představilo jako první na celém světě turbo diselový motor typu boxer. Jeho základní verze se pyšní vykonem 110kW a točivým momentem 350Nm. Výkon je úplně průměrný a konkurenčněschopný, točivý moment nadprůměrný. Při jízdě využíváme nejvíce točivého momentu.
90% možných zákazníků si nekoupí Subaru jen kvůli pohádkám o jeho obrovké spotřebě. Z vlastní zkušenosti můžu říct, že to tak vůbec není, spotřeba Subaru 2,0 je cca 1,5l/100km vyšší než u konkurence. 2,5l o cca jeden litr/100km. Tady na fotce je Subaru tak jak ho známe, perfektní podvozek, bezkonkurenční AWD, auto kterému se kvalitou evropa nevyrovná. Má ale dvě výhody. Podvozek přepere motor, takže je auto ještě bezpečnější. Spotřeba bude o 3l/100km nižší než u jeho benzínového bráchy.
Subaru si udrželo punc výstřednosti a exkluzivity a zároveň přímo útočí na německý mainstream. Předpokládám, že ukousne pořádnou dávku koláče a prosvětlí monotóní sebranku na silnicích ve střední Evropě.
Dinar
PREMiánku, neználek Dinar si na tvůj blábol o geniálním tahu Subaru, nepoužít dýzl od jiného výrobce, pouze dovolil tvrdit, že Subaru ani jinou cestu, než vytvořit vlastní dýzl nemělo, protože konstrukční řešení stávajících modelů Subaru, s diferenciálem pod motorem ani zástavbu řadového motoru neumožňuje. V dalším příspěvku si dovoluji tvrdit, že Subaru přichází do Evropy se svým dýzlem, jemně řečeno, trochu pozdě. Toť vše, co jsem do této debaty napsal, o kvalitách či nekvalitách daného motoru nepadlo z mé strany ani slovo. Pokud tedy chceš kritizovat, pak kritizuj za to, co jsem napsal, hodnocení na základě svých slaboduchých fabulací, si strč za klobouk.
DiGTInáre, technicky nemožný jseš tady jen ty. Vývoj motoru, který se nikdo nikdy ani nepokusil vyrobit je technicky obtižný. Zastavení kterýhokoliv motoru pod kteroukoliv kapotu je proveditelný. Takovej blábol, že by to bylo nemožný může vypustit jen takový neználek jako ty DiGTInáre.
Nepoužít zastaralý diesely od VW, jen posiluje postavení Subaru nad VW. Nepoužití kteréhokoliv řadového dieselu posiluje jeho image. Vývoj dieselu typu boxer dokazuje technickou vyspělost Subaru.
Pokaždý, když se tady píše o Subaru a ostatních japoncích, se tady objeví DiGTInár a píše nesmysly, jen aby to lidi nekupovali.
Kvalitou je Subaru na úplný špicce. Jízními vlastnostmi taky, motoricky nikde nezaostává a designově provětrává nudu střední Evropy.
DiGTInáre, jestli chceš kritizovat Subaru, nejdřív se s nim seznam. Takovýhle papouškování nečeho, co sis ještě navíc vyložil špatně tě ztrapňuje a staví tě mezi Daniely a Ády.
Dinar
Co věta, to perla, PREMiánku, zvlášť pěkné je, že tu píšu nesmysly, "jen aby to lidi nekupovali". >😒] >😒] A to ještě nevíš, že po odpolednech postávám před autosalonem Subaru s transparentem SUBARU JE NANIC, NÁSLEDUJ INSTINKT" a odháním ty davy potenciálních kupců. Jsi takový místní trumbelínek, PREMIánku, psát věty, že "Subaru designově provětrává nudu střední Evropy" ukazuje jednak na "rozhled" chlapce ze Střední Evropy a také na to, že design je pro tebe katalánskou obcí.

Ještě je pěkná věta, "zastavení kterýhokoliv motoru pod kteroukoliv kapotu je proveditelný". To pak jo, ty techniku, ono se Subaru pralo (déle než samo čekalo; několikrát se ohlášená premiera motoru nekonala) s tech. problémy řešení plochého dýzlového motoru ne proto, že prostě do stávajících modelů, při svém řešení pohonu 4x4 prostě nemá pod kapotou pro řadový motor dost prostoru na výšku, ale proto, že se tím zvýší image v očích odborníků, ohromí chlapce PREMiánka ze Střední Evropy, a hlavně znemožní Volkswagen. Ano, přesně to byly tu důvody. 😄 >😁
DiGTInáre, dělá ti velké problémy uznat kvalitu japonského auta. Hlavně Subaru ti sedí v žaludku. Možná to opravdu bude tím, že proti němu nemáš kloudný argument. Tvůj nizký věk štěkáním nezakryješ DiGTInáre. Až ti táta koupí auto, zkus se s ním projet, než mu ho zkritizuješ.
Čtení auto časopisů nestačí. Taky se smiř s tím, že jestli chceš kvalitu, holt budeš muset koupit japonce.
DiGTInáre nemáš na to, abys kritizoval takovou značku jakou Subaru je. Nikdy jsi ho neřídil (jestli vůbec máš řidičák) a hlavně o něm nic nevíš.
Deisgn je věc každýho z nás. Já mám rád holky, ty zas vdolky. Ve stř, Evropě v dany kategorii vidíš Passaty, Mondea, sem tam nějakou Vectru. Většinu ve stříbrné barvě. Passat se designem chlubit nemůže, předchozí Mondeo také ne (i když je na tom líp než Passat) a Vectra je hned vedle Mondea. Za Legacy se člověk otočí. Má šmrnc, hlavně jako Outback.
Nedávno jsem přijel z Kanady. Tam na Subaru nedají dopustit.
Flavio
Tady je vidět, jak se z jediného možného řešení problému se zástavbou motoru do omezenoho motorového prostoru u dané koncepce 4x4, vytvoří něco nedotknutelného, kultovního a přitom je to v podstatě z nouze cnost. Stejně jako symetrické upsořádání celého pohonného řetězce, které kromě toho, že se krásně vyjímá na papíře postrádá, pro uživatele, jakýkoliv pragmatický základ.
Dinar
>😁 >😁 Mariánku nebo Přemdo, nikdo kromě tebe tu nemluví o kvalitě/nekvalitě japonského auta potažmo Subaru. Už jsem ti to, co bylo tematem mých příspěvků, připoměl několikrát, ale chápu, že k dané věci nemáš co říct, takže bla, bla Subaru, bla, bla, stříbrný passat, bla, bla. A pokud jde o věk, mně už můžeš označením za mladého kluka jen polichotit. 😉
marianek
Nema cenu se s nim bavit. Je to ciste teoretik, ktery nema se SUBARU zadne zkusenosti. Nejlepe udelas, kdyz ho budes ignorovat. Nema jen rad japonske vyrobce.
Nemám rad tyhle pozéry. Lidi těm jeho blábolům uvěřej. DiGTInár nemá o autech ponětí, v Subaru ani neseděl. Ty jeho nesmysly musí někdo uvíst na pravou míru.
Flavio
Ovšem, pozor, nesmíme zapomínat na to, že auto nedělá jen podvozek a motor! Ale i exteriér, interiér, výbava, každodenní p👋využitelnost... a na to pánové od Subaru rádi zapomínají.
Interiér Subaru je jedním z nejkvalitnějších. Kvalitní materiály, všechno funguje tak jak má. Exteriér je věc každýho z nás. Někomu se líbí tohle, někomu zas tamto.
Dávám přednost kvalitě, před měkkou palubovkou. Nemám rád, když auto ztuhne uprostřed lesa. K tomu právě potřebuješ kvalitu, kterou ti Subaru dokáže nabídnout.
Flavio
Premdo, nejsi ty čerstvým majetelem Subaru nebo dokonce prodejcem? Takovéto odhlodnané až fanatické uctívání značky by tomu odpovídalo. Mám Subaru 13 měsíců, ale že bych jej vnímal jako něco nedotknutelného, to tedy ne! Interiér je tradičně nejslabší stránku Subaru, ten můj navíc v nepravidelných intervalech vrže. Že Subaru schazí určité prvky výbavy je pravda. Zkrátka po nasednutí do Subaru jde cítit, že většina investic šla do pohonu všech kol, nastavení podvozku a motoru a na zbytek auta, v zájmu udržení konkurenceschopné ceny, nezbyly finance.
marianek
Mas asi smulu nebo jen spatny kus. My mame SUBARU v rodine uz roky a nekde nic nevrzne. Ve vybave mi nechybi nic, co bych potreboval. AWD jsem mel sanci chvalit jiz mnohokrat, casto jsem s nim i ve stredne tezkem terenu. S Haldexem jsem ve stejnych mistech jiz 2x uviznul.
PREMDA ma s auty ocividne sve zkusenosti. Nedavno sem napsal zajimavy prispevek (recenzi) na novou Mazdu 6. V detailech se trefil presne a novinarske recenze mu davaji jen za pravdu. To jen aby ses nenechal unest automobilovym teoretikem a nejlepsim zakaznikem Auto Tipu Dinarem. (nebo snad opravdu GTI??)
GTI
MaRRiánku, ty náš nespokojený prodejce RANGE ROVERŮ, začínáš ztrácet nervy. Jistě. K psaní je zapotřebí zkušenost a jistá schopnost. Ani jednoho se ti (doufej zatím)nedostává. Vrchovatě. Tak jen dál (na blogu) piš ta zvěrstva, že je o tobě známo, že se zajímáš o automobilové trhy... >😁 a blahosklonně nás informuj o tom, že své články píšeš jednoduše, aby byly srozumitelné... 8-s 😄 , ale hlavně, hlavně MaRRiánku, nesestupuj na ještě nižší úroveň, na úroveň, kterou tu reprezentuje Přemek... to ti nesluší. Máš svou parketu a své intelektuální patro... Na víc nemáš a o méně neusiluj... To tě není snad hodno. A pamatuj - můj tip: jsi 14ti letý školák s rodiči, kteří mají práci někde na severu a píšeš na auto.cz texty vycucané z tamních autoperiodik. na to, MaRRiánku, dám krk.
GTI tato diskuze není o literatuře,ale o autech.Umíš sice vzletně psát,ale z odborného hlediska k ničemu.Čím je konkurence lepší, tím právě Ty jsi útočnější a nervózní.
GTI
Konkurence čeho? Píšeš poněkud zmateně. Hele že ty fandíš subaru 😉
predpokladám, že vám vŕzga N1 mreža. Ak je to tak ľahká pomoc, mrežu vybrať.
Ak vám vŕzga palubovka prípadne niečo iné (napr. madlá dverí po veľmi nešetrnom "narábaní" s nimi) kontaktujte svôj servis, v záruke vám to radi odstránia. Ak neodstránia určite nájdete nejakú formu dohody...
Môj outback má podobný vek ako vaše "subaru" takže ak je to rovnaký model, povedzte čo vŕzga aby som to hľadal aj ja.
A to že subaru chýbajú z výroby niektoré prvky výbavy to je pravda, naštasie ich addons niečo riešia a niečo vôbec...
Flavio
Mříž to v mém případě nebude, mám sedana. To povrzávání vycházelo zpočátku ze sloupku řízení, poté se přestěhovalo někam mezi výdech ventilace na straně řidiče, A sloupek a čelní sklo. Je to špatně identifikovatelné a nepravidelné. Ale není to tak hrozné, aby mě to vyloženě štvalo. Když si uvědomím, že mám vlastně takový rally car, tak mu to rád odpustím. Já jsem to tady jen nadhodil, aby bylo patrné, že ne vše je u Subaru naprosto dokonalé. Vy nic hledat nemusíte, neboť máme rozílné vozy. Mám totiž Imprezu.
outback má commnom problém stĺpik riadenia, ako je to teraz u imprezy naozaj neviem - žiadnu nemám. Ale od polovice roku (presný dátum neviem) je na to riešenie. Problém sa prejavuje tak, že pri vytočených kolesách (plný rejd) a prejazde priečnej nerovnosti sa ozýva "buchot" od nápravy. Tak to laicky identifikuje väčšina vodičov.
A to či je subaru dokonalé to snáď nemôžu myslieť diskutujúci vážne. Subaru je rovnako obyčajná automobilka ako zvyšok trhu, produkujúca autá pre určitý druh vodičov. To im ide excelentne. A aj tieto autá sú vynikajúce. Dnes badať posun k produkcii pre masy (napr. nová impreza, ktorú typický zákazník subaru odmieta až do prvého zvezenia). Jednoducho väčšina zákazníkov subaru doteraz presne vedela čo hľadá a a to aj našla.
Príchodom nafty sa do radov zákazníkov subaru dostanú ľudia, ktorí majú úplne iné kritériá ako doterajší zákazníci (hoc ako sú plytké - t.j. má to diesel, má to 4kolku, má to odpočet DPH = beriem), a neviem či nebudú sklamaný pretože tu nenájdu tú bezpohlavnosť, ktorú dostávali inde.
A presne v tomto čfasovom bode bude na stole nový forester a dúam, že aj s touto naftou (alebo výkonnejšou) a ten ako sa zdá bude šitý presne na požiadavky "doteraz nezákazníkov" subaru.
GTI
Měl bys před tím, než ro odpálíš to ještě po sobě přečíst 😄 Necháváš se moc unášet touhou. Už jen ta logika - kdes koupil ten nesmysl, že interiér Subaru je jeden z nejkvalitnějších? S čím to porovnáváš, s kokpitem řidiče tramvaje? A kdes koupil tu pitomost (promiň), že měkká palubovka se rovná nekvalitě... Přemku, Přemku... mimo tebe ví celej sutomobilovej svět, že umět subaru karoserie a interiery tak, jako podvozky, budou subaru poměrně přitažlivá auta...
poměrně přitažlivá auta - to je záměr že? Poměrně k čemu? Vzhledem k poměrně známé nechuti nicku GTI k asijské produkci by to byl zajímavý posun. Interiér mého Forestera je kvalitní - co se do zpracování týče - co se designu týče - pravda - devadesátá léta jak vystřižená. Čím to, že nějak neprahnu, byť jsouce obluzovač plejstejšnových adolescentů, jezdící v subaru občas po louce, po fascinujícím interiéru? Snad tím, že jsou na světě i tací, kteří uznávají jednoduchost a praktičnost. A to nevylučuje v žádném případě to, že se mi líbí - bože to je výraz - ale je přiléhavý - fantastický interiér nové X5 - ano je to jachta - krásná, řidiče přímo objímajíci a udělána tak, že člověka obejme jako lůno matčino - to není ironie - to je zkrátka pocit, který na mne ten kokpit udělal - ale na druhou stranu - jsa praktik - jezdím do lesa, chodím po něm, občasn jsem pak zadělanej jak jezevec.... a na to je forestřík bezva kámoš... a pro to mi sedí.... Btw - ano - pokud bych jednou nevěděl co s penězi a mohl si pořídit auto 4x4jen na frajeřinku k forestříkovi - byla by to vrtule. Většina, která tvrdí, že kdyby měli peněz jako šéf ČEZU a kupovali by Rio - kecááá. Ale pragmaticky - proč dávat čtvrtinu platu za leasing vrtulky s kterou bych se bál vlítnout na pole a do lesa? To pak beru spolehlivého průvodce, který mi - zastřelte mne - učaroval na první svezení....
GTI
Kdybys jen věděl, jak tě chápu... A víš proč? Protože víš, proč to auto máš. A protože nepíšeš blbosti o tom, že Subaru mají jedny z nejlepších vnitřků... Znáš kvality toho auta, užíváš ho a znáš ovšem i jiná auta... Narozdíl od těch dětských přiZpěvatelů, Přemka a MaRRiánka (zajímavý úkaz, auta o nichž píšeme zpravidla vlastní nebo vlastnili... 😄 zaujímáš realistický postoj.

Tak jo, oba víme co je Subaru a i co je BMW, třeba. A o tom to je, vědět co mám a dokázat přiznat, že jsou i lepší... pokud tedy nemáme Astony 😉 Ovšem nezdůvodnitelná masturbace nad Subaru, ausgerechnet v Evropě... to je než výkřik dětí ráje...

P.S. nemám averzi vůči japanoprodukci...
tak upřímně řečeno, tímto příspěvkem jsi mne překvapil - mile nutno podotknout - čekal jsem naprosto jinou odpověď a omlouvám se za to - nedělá mi problém přiznat vlastní omyl a špatný odhad - takže aniž bych běžel do krbu pro patřičnou dávku popela - sorry a díky za tenhle názor, který mi trošku pootevřel oči, kam a proti jakým názorům je směřován Tvůj sarkasmus a ostré pero - tedy klávesnice. Dík a hezký večer.
GTI
:yes:
DiGTInáre, už jsem ti to psal odpoledne. Tvůj nízký věk štěkáním nezakryješ. Všichni vědí, že nesnášíš japonce. Subaru ti leži v žaludku ještě víc, protože je technicky výš, než tvůj sen, tvůj anděl nebo co. Nemáš proti němu argumenty, nic o něm nevíš.
Jedno ti přiznat musím, dokážeš omílat to samé donekonečna. To jak tě Mariánek ztrapnil tě asi zasáhlo hodně blízko u komory. A to je dobře, potřebuješ to jako kůru léčebnou.
Navádíš ke lhaní a podvádení. Bezpáteřnost je ti vlastní a podle tebe plně přijatelná. Napadáš tady každého, neumíš než urážet. Víš DiGTInáre jseš podřadným křivákem, který by potřeboval pořádně pres tu hubu lživou.
GTI
Ovládej se Přemku, takhle jsi tu jen dospělým pro smích. Tím ztrapněním myslíš to, jak MaRRiánek sděloval, jak prodával RANGE ROVERA 😄 Když tak sem dej odkaz, ať si i noví diskutéři mohou udělat obrázek o tom ztrapnění, ale MaRRiánek ti za to asi moc vděčný nebude...

Já nepotřebuji proti subaru argumenty, nic proti němu nemám, a vím přesně co na něm je dobré. narozdíl od tebe ovšem vím, že nemá jedny z nejlepších vnitřků, současně vím, že měkké materiály neznamenají nekvalitu... bože.

Přemku... pokud sis toho nevšiml, patříš svými neznalostmi mezi nejhorší přispěvatele na diskuzích... Tomu také odpovídá tvá náklonnost k puberťáckým textům MaRRiánka. Sleduj vývoj diskuzí, sleduj jednotlivé texty. MaRRiánek vždy čeká, co napíši já, pak napíše negaci. Ty čekáš, co napíše MaRRiánek a jediné, co vždy napíšeš je - "to jsi napsal výborně, pravdivě" Připadám si s vámi jak ve zvláštní škole 😄 Totiž, jestli se vám oběma nečeho nedostává, je to rozhled, chytrá hlava a zkušenosti s auty. Nikdo zde nejsme neomylní, ale aby tu někdo soustavně psal blbosti, na to máte snad jen vy dva 😄

P.S. Za ten můj nízký věk jsem ti vděčný, je mi to moc milé. Opravdu :yes:
Se tak neupejpej. Na psaní blbostí máš i ty GTI. 😄
GTI
😉 No, ale musíš uznat, že intelktuální potenciál dua MaRRiánek/Přemek... to je královskej kalibr... 😄
Psal jsem, že interier Subaru je jedním y nejlepších. Ergonomicky se mu vyčíst nic nedá. Plasty jsou kvalitní a zpracování příkladné. Svý křiváctví tady dokazuješ lhaním. Nenapsal jsem, že měkké plasty znamenají nekvalitu.
Co se týče tvýho ztrapnění, to bylo příkladný. Pamatuju si to dobře. Bylo to v rekci na článek o nekvalitním VW Touaregovi V10. Pamatuju si, ye se Marianek jen zmínil, že prodal Range Rover. No, proč ne? Range Rover neni nijak výjmečný auto. Navíc není poprvý, kdy se o tom zmínil. Následovaly tvý urážky a tobě typický osobní napadání. Marianek tě potom zavalil vlnou neotřesitelných argumentů. Svým klidem tě asi vytáčel. Opakovaně se tě ptal jaký máš s osobní zkušenosti, ale ty jsi nedokázal napsat jedinou, protože nemáš vůbec žádný. DiGTInáre vyškolil tě jak malýho kluka. Dodnes ses přes to nepřenesl. Kopeš kolem sebe a ješte dnes, se mu to snažíš vrátit. Ubohost sama.

DiGTInáre nesmysly tady píšeš ty. Vždyt tě tady nikdo nebere vážně. Měl bys zalést zpátky pod svůj šutr a tam se litovat a lizat si šrámy ztrapnění.
GTI
Dej sem ten odkaz, tvá pubertální interpretace jen dokresluje tvůj obzor. U MaRRiánka se nemám přes co přenášet, je to mladej hošík a snaží se zaujmout, ozvu se jen, když už to přehání se sny... Mimochodem toho "prodejce RANGE ROVERA" tam odhalil dokonale Alessio, ne já, ale to ty jistě víš. Jinak velmi cením, že patříš do komunity, kde RANGE ROVER je běžným vozem... Hele, netrpíš nějakým komplexem? V každém druhém příspěvku píšeš o ztrapnění... to na moc velký životní nadhled nevypadá... spíše bych to tipoval na báječných (zamindrákovaných) 16, co, Přemku 😄

Nahoře píšeš, že dávaš přednost kvalitě před měkčenými plasty... asi sám sobě moc nerozumíš 😄
A už ti dochazejí argumenty. DiGTInáre, já měl řidičák už před převratem. U tebe ale pochybuju.
S těmi sny to vidím jinak. Jde o tvé sny, které si podle všeho Mariánek dovolí kdykoliv uskutečnit (Alessio ho odhalil). DiGTInáre, díky mé profesi mám možnosti vyzkouset, otestovat mnoho aut. Mariánek, na rozdil od tebe, dokáže napsat detailni zkušenosti. Když zkušenosti nemá, s klidem jeho vlastním to oznámí (na rozdíl od tebe).
DiGTInáre, tvoje nezkušenot je donebe volající. O autech nevíš nic. Chodíš sem jen onanovat nad tvými sny a když o nich někdo napíše konstruktivní kritiku, umíš jen urážet. Tohle je chování malýho kluka.
Toho jsem si na tobě všiml také. Když ti docházejí argumenty, začínáš osočovat a jemnovat každého teenagerem. Máš těžkej komplex DiGTInáre.
GTI
Jasně, řidičák máš z roku 1885 a děláš něco mezi generálním Subaru a generálním TUV >😁 😉 Škoda, že to není znát na diskuzi. Klid Přemku... potřebuješ ještě pár let, aby tě člověk mohl na diskuzi brát vážně. Pár hodně let... Zatím ber prosím na vědomí, že pro mne opravdu tím puberťákem jsi. Puberťákem bez obsahu, v tom jsi výjimečný, neboť puberta (obecně) není stav k zatracení. To ostatně jistě registruješ na diskuzi. Píší tu i jiní kluci plusmínus tvého věku... jenže narozdíl od tebe už ví. A mnohdy i dost.
Přesně o tom jsem psal DiGTInáre. Jsi tak průhledný, tak ubohý a tak nedospělý.
GTI
Jasně, máš to těžké 😄 Dobrou. A pozor na noční poluce. To k pubertě patří :yes:
Souhlasim a budu cekat dalsi 2 roky, az si jej koupim nebot nyni mam 2 mesice benzinove a auta menim az po 3 letech.
:yes:
Tak za průměr 5,6 litru nejezdí ani moje dcera s Puntem 1,9 JTD. O víkendech Mnichov - Beroun a zpět, přes týden kolem Mnichova do práce, což jí dělá 6,2 litrů nafty. Na druhou stranu, velmi dlouhodobý průměr všech dvoulitrových Imprez kombi, jezdících v naší rodině, je 9,0 litrů Naturalu 95. Což je 9 000 litrů na 100 000 km, což je cca 280 000 Kč + servis auta 4 x 7000 + 3 x 12 000, včetně stotisícové prohlídky 23 000 + 2 sady gum 2 x 12 000 + pojištení, na ujetých sto tisíc, řekme za tři roky, tedy 3 x 18 000. Celkem tedy 280 000 + 165 000 = 445 000. A samozřejmě plus amortizace z pořizovací ceny, v našem případě cca třetinu ze 600 000, tedy 200 000, protože si auta necháváme buď až do hořkého konce, nebo tak do deseti let stáří. Jinými slovy řečeno, ujet se vším všudy sto tisíc tak, aby bylo auto v kondici a připravené do dalších kilometrů, stojí v případě Imprez, 445 000 + 200 000 = 645 000 Kč. Pokud na tom nafta ušetří reálně 2 litry na sto km, tedy bude se jezdit do 7 litrů, tak to bude úspora cca 65 000 Kč na sto tisíc km. Tudíž tohle je asi tak prostor pro zdražení auta, servisu a pojistek, aby si celkové náklady nafty a benzínu byly kvit. Já si s konečným soudem, zda diesel ano nebo ne, klidně počkám, až bude česká cena a reálně naměřená spotřeba. Nicméně ze zkušenosti vím, že při počítání nákladů provozu tímto způsobem, nebyl ani Citroen AX diesel, sloužící u nás 1991 až 2001, levnější než Forman, který sloužil 1989 až 1998. Oba do roztrhání těla. 😄
hurá niekto si vie vyrátať aké také TCO. A niekto tuší načo je excel 😄
Máte viac áut vo firme ako ten príklad? Pretože mne to vychádza zhruba rovnako, t.j. je jedno či je to diesel a či benzín v rovnakej kategórii, mne tam ešte padá cestná daň plus poistky odvodené od kubatúr (ale to sú menšie čiastky).
Jsem rád, že tu je někdo, kdo se umí na problém, benzin versus nafta, podívat s chladnou hlavou. Jen pro upřesnění, to nebyl příklad z excelu, ale realita z účtů. A není to firma, ale jen část motorizace rodiny. 😄
tým excelom som myslel to, že si niekto dokáže nahádzať aspoď základné prevádzkové čísla do excelu, keď už zo svôjho ERP mu to vyreportovať nevedia (opäť to nie je na vás).
Predpokladám, že vo firme vám to vychádza podobne ako doma...
No víte, ve firmě to je trochu složitější. Především, my nic nedopravujeme, pouze občas zajíždíme k zákazníkům na konzultace. Nejdál máme DAF v Eidhovenu. Vzhledem k tomu, že u nás se počítají náhrady za privátní auto podle vzorce: (spotřeba na 1 km x cena 1 litru paliva) + 3,80 kč, tak pro většinu motorizací kolem dvou litrů, vychází 1 km za plus mínus 6,40 Kč. Což, jak bylo doloženo výše, je v podstatě totéž, co by to stálo firmu, kdyby si držela svoje auta. (cca 645 000 Kč na 100 000 km) Dále by měla firma zajišťovat proškolování lidí, STK pro auta a řekněme si to upřímně, z cizího krev neteče, takže občas i nějakou tu ránu. Z tohodle všeho, je výhodnější, platit náhrady za privátní auta, než pořizovat referentská. 😄
Diky za skvelej prispevek. Maly nebo zadny rozdil v dlouhodobych nakladech (Total Cost of Ownership, jak pise skdd) byl taky jeden z duvodu, proc jsem s klidem koupil Tribecu s benzinem a ne treba Volvo XC90 s hlucnym a linym dieselem a proti Subaru vyrazne horsim podvozkem a haldexem, i kdyz to Volvo zere cca o tri litry min (cimz nerikam, ze je Tribeca lepsi ve vsem). On je trochu rozdil pocitat jenom naklady na benzin a naklady celkove.
Jeste k vykonu dieselu od Subaru: je usmevne, jak tady rada lidi uz ted vi, ze "ten motor je slaby, spotreba ze bude aspon kolem 7 litru a petikvalt je proste malo". Asi se v tom uz vsichni poradne svezli, ze? Ja nevim, jake to auto bude, ale vim, ze kdyz Honda prisla po dlouhem vyvoji se svym dieselem 2,2 l, tak mel 103kW a 340Nm, pet rychlosti a pritom proti uchrochtanemu TDI to bylo uplne jine kafe, protoze mel uplne jiny charakter a byl s autem dobre sladeny. A to je neco, co se z tech par cisel poznat neda. Zkratka, tihle vseznali diskuteri proste nemaji chybu...
GTI
Už se tolik nevoskuje... jo, dvoulitrovej mindrák, to je pro subarboys těžkej vořech. Tak snad jen tu památnou větu na závěr - Kdyby u subaru uměli karoserie a vnitřky tak, jako podvozky, to by se nám to chválilo. Ale, jak tu často tvrdí copaři - na tom, jak auto vypadá, nezáleží... 8-s zajímavá (sebezáchovná) úvaha... 😄 :yes:
Prudíš sice často, asi i rád, ale teď jsi k smíchu. Kdybys četl, co napsali lidé, kteří nějaké subo mají, tak by ses dozvěděl, že oni jsou v podstatě spokojení, a ten, kdo tu dělá vlny, jsou majitelé jiných značek aut. Dokonce jsem si ani nevšimla, že by tu, vyjma kecalů-teoretiků, subaristi nějak řešili výkon nebo počet kvaltů. A není divu, závodníků s STI a WRC, je jen pár. Zato převážná většina majiteůů suba, ho má pro zcela jiné účely, než je drift přes náves. A k tomu jsou jeho vlastnosti spolehlivého a nenáročného dělníka, daleko důležitější než jaký je jeho design. >😁
GTI
No, vždyť ten subslogan jsem nahoře napsal - na vizáži nezáleží... tedy, někomu >😁 😉

P.S. nenáročný dělník... 😄 no, tos tomu dala... Když tak se tu o tom rozepiš.
Mě to přijde, jak kdyby tady 80% přispěvovatelů ani neměla auto. Trošku problém u Subaru bude, jak je značka vnímána. Běžny občan nezajímající se o automobilové děnení ani pomalu neví, odkud Subaru pocházi. Ti, kteří se zajímají si okamžitě představí modrou metlu, zlaťáky a křídlo z jumba a po 10ti minutách si ještě vzpomenou na nějaký jiný model. No a jak vnímají modrozlatku, tak vidí i zbytek automobilky. Parametry pomalu supersportu a zpracováni jak S klasse (pardon po japonsku Lexus). Ne, Legacy není špička třídy. Umí nabídnout něco navíc než konkurence, ale zákazník si musí uvědomit, čeho se chce vzdát, aby si to navíc užil.