Novinky

Zpět na článek

Nový Nissan Juke přichází na český trh s jediným motorem. Jak si stojí proti konkurenci?

26 komentářů

JohnST
Nissan je v obrovskych problemoch a stoji pred krachom. Juke ich nevytrhne a este s jednym motorom... :no:
ericn
A bohužel s 1L 3hrnkem :-( Nikdo o něj nestojí...
Ada je zase tady
Doufejmež :-! , že s sebou vezme i firmu rendlík a syn...
MOJE JMÉNO
A nerozcházejí se už snad náhodou?
Cuba66
A doufejmež též, že to bude konec Ádových výlevů
Jenik3
Nema ty problemy jenom v EU? Jeste zbyva RUS, USA+CAN a co vozi do jizni ameriky a afriky, nevim.
Emel
Něco ztrácí i globálně, ale žádný extrém to zase není...
https://focus2move.com/…s-brand-ranking/
MOJE JMÉNO
Opět a již tradičně obludný japonský design. Vím že design nejezdí a názor na desing je čistě subjektivní vjem, ale byl bych z toho já osobně hodně špatný odemykat pravidelně zrovna tuhle ošklivku. Snad jen Toyoty jsou na tom ještě trochu hůř... :no:
Emel
Není lehké navazovat na modely typu Juke, ale Nissanu se to podle mě povedlo.

A Toyota se pro mě v poslední době dost zvedla... hlavně Corolla, ale i CHR jsou šik auta...
webpaja
A mě se třeba nejen oproti první generaci líbí. Jen by to chtělo R4 1,33 a možnost AWD.
fOE
Kdyz se divam na ceny a co by s cenou udelala 1,33 (ktera taky doufam ze prijde) a AWD, tak se musim ptat: probuh proc AWD? Podle me jde v pripade Juku naprosto zanedbatelna nika.
Slevit 100k a budu se na to divat jinak. :-)
WinDiesel
Juke nevadí spoustu lidem ale s 3-hrnkem to zabili.
Není výběr, nejsou prodeje.
Chápu, dělají to kvůli emisím ale to by právě ten diesel byl dobrý. SUV s benzínem = automaticky = vysoké CO2.
xxc
Keby bolo na výber, tak 80% predajov budú trojvalce :-)
Jenik3
Ano design je subjektivni kategorie. Tak rikam, ze nova toy.camry se mi libi. Po strance designu ano.
Emel
Jo, jo... proti odcházejícímu Juku s 1.6T je to motorově bída, o kreacích typu Nismo ani nemluvě. Z druhé strany, ten litr je pro relativně malý cross asi celkem fajn motorizace... holt ber nebo nech být.

PS: Vmax 180 je relativně málo, i na těch 86kW, ne?
webpaja
Zpřevodování, odpor... ;-)
Emel
Kamiq 1.0TSI 70kW má 181km/h, 85kW má 194km/h... tak jo, jsou to jen papírový hodnoty, asi to není žádný drama, jen bych čekal o kousek víc.
WinDiesel
Kamik má poměrně širokou nabídku motorů, včetně dieselu, který včera někde hodně chválili.
Pokud mám mít Juke jen jednu motorizaci a ještě jen 3-válec, končí.
Cuba66
Hele nemyslím si. Cílová skupina to kupovala i s naprosto dýchavičnou 1,6 atmo (minulá generace ke konci výroby).
Tyhle auta jsou primárně pro ženský a ty kupujou tak, že pokud se jim to líbí zvenku i vevnitř, moc neřeší motor. Respektive vůbec ho neřeší...no a pak se tyhle malý turbomotory zakarbonujou (protože to dámy podtáčej) a pak jdou do kytek....
A Kamiq? Uvidíme skladbu skutečně prodávaných motorů (ne to, co je v nabídce). Řekl bych, že 1.0 bude naprosto válcovat ostatní motorizace.
white label
Myslíš ten odpor...k vůli designu? :D ;-)
Jenik3
Pokud je juke designovka pro metrosexualy, tak je jedno, co je pod kapotou. Necht tam maji R3.
1.6T je, slovy klasika, "velkoobjemova" klasika, kterou si juke zaslouzil a pro xtrail to byl zaklad.
Dokazu si v bujne fantazii predstavit, ze nisan prevezme renaulti 1.8T, ale jak rikam "v bujne fantazii".
fOE
Tipuju to na prevody, Vmax kvalt bude zase ctyrka a tak nejak jim to takhle vyslo.
3_diamanty
ma to maly liter .. a bohvie este ako sprevodovany.. takze cakat ze taketo nieco pojde v SUV kasni aspon 200 proste nejde .... myslis ze napriklad take ASX so 110 kw ktore ma maximalku 190 je na tom so svojim pomerom vykon/maximalka lepsie ako tento juke? no vidis... ;-) a v praxi to tiez nicomu nevadi .... lebo kto si kupuje vsetky taketo mestske SUVecka tak stejne nenahana maximalku ale ide mu o uplne ine veci..

ono je to vsetko aj o sprevodovani.. a ekonormy tiez nepustia .... a rovnako aj vyssia SUV kasna a odpor vzduchu robia svoje... takze za mna je tych 180 s tou malou kosackou nakoniec este vcelku slusny a dostojny vykon od juke-a ( tu v tomto ziadny zadrhel ako zakaznik fakt nevidim ) :yes:

PS: zober si aj nove korando... vykon jak remen ( 120kw ) a tiez ide sotva 180 .... takze to mas tak dnes s tymi SUVeckami... mnohe z nich su to pomale tazke obludy .. cest vynimkam.. uz napriklad taky eclipse cross je aj dynamicky vzhladom na svoje vykonove parametre vcelku ok https://www.youtube.com/watch?… :yes:
3_diamanty
a urcite to uspech bude mat.... len skoda ze nema viac motorov .. lebo nie kazdy zrovna tuzi dat polmelon za 3 valcove SUV s litrovou kosackou ked v danej cenovke su uz aj 4 valcove kusky a to este aj s vyssim vykonom .. . ale ako imidzovka ci ako mama taxi to auto asi ucel splni... juke v tomto aj tak vyssie ambicie predpokladam ani nema .. a ani ako rodinne auto to tiez asi nebude co si budeme klamat ... akoze mat 420 tisic tak to uz radsej aj ten litrovy kamiq... minimalne ked uz nebude dynamickejsi tak rozhodne bude praktickejsi ako juke ... a kamiq si uz viem predstavit aj ako seriozne rodinne auto ( bez srandy ) ... ale ok .. kto hlada styl a imidz a nepozera moc na valce ci neriesi praktickost tak tomu by juke mohol ucarovat :yes:
Meky
Cena vysoká, úžitková hodnota a záruka slabá .
ProchyToman
Nissan Joke