Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Elektrický VW ID.3 pořád trápí software. Už to není sranda, uvedl zdroj

První zástupce z elektrické modelové rodiny ID už se sice vyrábí, automobilka však stále řeší problém s jeho softwarem. A ten je evidentně větší, než jsme si původně mysleli.
Zpět na článek
30. 3. 2020 09:01
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Pokud máš možnost dobíjet v práci pak je to supr. Otázka je jestli se stane trendem, že zaměstnavatelé budou moci garantovat nabíječku pro každého zaměstnance. Myslím, že ty jsi spíš z těch štastnějších. Jaký bude očekávaný nárůst registrací EV to jsem fakt zvědav a myslím, že nejsem sám.
29. 3. 2020 17:12
Re: Ona to bola sranda od zaciatku :)
Takže trocha faktů. Předobjednávky na Trojku byly nezávazné a za 1.000 USD, které byly v případě storna vratné. EM se chlubil, ža takových objednávek má na půl mega. Dobře si pamatuji, jak jsem tu v té době schytával minusy za to, že jsem tvrdil, že logicky se na poslední z těchto předobjednávek dostane v roce 2019 nebo dokonce až 2020. Jak jsem se sekl? Kdy Tesla prodala půlmiliontou trojku?

Osobně jsem tehdy ani teď nechápal, proč si někdo rezervuje auto 4 roky dopředu. Nehleděna to, že ostatní automobilky nemají takové opičky zapotřebí - těžko si u nich bude někdo objednávat F150 nebo Golfa s dodáním za 4 roky. Protože na rozdíl od Tesly ani nemusí, zaběhlé automobilky rozjedou výrobu nového modelu obvykle na vysokou/plnou kapacitu velmi rychle, netřeba roky sledovat, než se vůbec rozjede a pak jak pomaličku leze nahoru.

A otázka, na kterou mi rok a půl nebyl nikdo z Tesla nadšenců schopen odpovědět. Když měla Tesla půl milionu předobjednávek, jakto, že se v USA dala koupit prakticky ihned (s dodacím termínem v řádu pár týdnůmax.) ve chvíli, kdy celkový počet vyrobených kusů byl něco přes pouhých 200K? Vždyť v té době tam přece bylo ještě 300K majitelů, kteří už skoro 3 roky čekali ...
Avatar - .StenLi.
29. 3. 2020 10:42
Re: Ona to bola sranda od zaciatku :)
Pekne nezmyselny prispevok. Ak by si ovladal predajne cisla, nemohol by si ho napisat. V historii ludstva nedosiahlo ziadne ine auto (ICE ci EV) tolko predobjednavok ako Tesla Model 3, takze ICE autam sa moze len snivat o takom zaujme hned pri uvedeni, mnohi dokonca vytvarali zavazne platene objednavky este predtym ako auto videli. A co realne pradaje? Kazde jedno vyrobene auto je okamzite predane, o com sa zase VW vyrabajucom desatisice aut na sklady kde ich musi prerabat kvoli podvodnym emisiam a neskor ich tam nechat kvoli klesajucemu dopytu moze iba snivat. Naopak Tesla Model 3 decimuje US predaje etablovanych automobiliek BMW. MB a Audi na celej ciare a tie musia znizovat objem vyroby. Predaje TM3 urcuje jedine objem vyroby, nic ine, kedze dopyt nasobne prevysuje vyrobu. A ktore auto ma druhy najvyssi pocet predobjednavok v historii.. Tesla Cybertruck :)

To ze pre VW to je bokovka je len smutna realita, ich plan bol predavat viac kusov ID.3 ako z mnohych ich ICE modelov, avsak velke reci a zosmiesnovanie Tesly narazilo teraz na krutu realitu. Predaj ICE aut im klesa a z novo uvedenych EV pod roznymi znacakami predavaju 0.
Ked chcu za 10 rokov predat 22 milionov EV a maju tvorit 40% ich predajov tak nezmyselnejsie prirovananie ako bokovka neexistuje :)
Avatar - .StenLi.
29. 3. 2020 10:25
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
To by som netvrdil. Ja nemam RD ale mozem ho nabijat v praci kazdy den 8 hodin. Realita vsak je taka ze moj denny najazd zodpoveda celosvetovemu priemeru 50-60km a teda by som taku Konu, 3 SR+ a podobne zapajal na nabijacku v praci iba raz za tyzden s tym ze by som ho nikdy nezapajal v nakupnych centrach.

Aj na dopyt ludi s RD pozeras z nespravneho uhla. Ked spocitas celosvetovu produkciu EV a zapocitas aj ocakavany narast, bude stale trvat desatrocia kym pokryje iba dopyt ludi ktory maju moznost nabijat doma (RD alebo nabijacka v garazi bytovky) takze dopyt ludi po EV je ten najnezmyselnejsi argument anitEV lobby.
Avatar - .StenLi.
29. 3. 2020 09:48
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Pisat komentare ktore s nicim nesuvisia, dokonala definicia trolla 😃
29. 3. 2020 09:25
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
To pocitam vubec odpiskaj nebo odsunou. Kdy to melo zacit platit 2025? Uz i tech 95g je moc. 115g bych videl jako optimalni. At si stanovime jako lidstvo nejakej realnej cil a hrajeme si dal na ekologii.
Avatar - Jerry.Gunman
28. 3. 2020 19:20
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Zapomněl jsi na Fašistické Fauvéé, ty komiku :D
28. 3. 2020 18:13
Re: Dva měsíce s infotaimentem online
To je smutné čtení. Chtěl jsem říci, že díky vašemu příspěvku můžou další zájemci o Superb vyškrtnout "Infotaiment online" ze specifikace objednávaného auta. Ale bohužel naprostá většina Superbů už to má v základní výbavě.
28. 3. 2020 18:07
Re: Osobně o tomto případu nic neví...
Vemte jed na to, že v autě není jeden "systém". Koncern VW používá od začátku tisíciletí tzv. multiplexní elektronické sítě.
Klasickým příkladem je Fabie první generace z roku 1999. Fabie měla dvě sítě.
Základní síť obsahuje řidicí jednotky motoru, ABS/ESP, airbagu, posilovače řízení atd., prostě vše důležité pro to, aby auto jelo. Jednotlivé řidicí jednotky této sítě spolu mohou komunikovat přes tzv. centrální řdiicí jednotku a nebo decentralizovaně napřímo. Tato základní síť má největší propustnost dat.
Vedlejší síť, tzv. komfortní,která me menší propustnost dat, obsahuje řidicí jednotku klimatizace, komfortní výbavy, dveří atd. prostě vše, co se není vyloženě nuzné k jízde. Opět spolu tyto řidicíjednotky mohou komunikovat přes centrální řidicí jednotku, nebo napřímo. Komunikace mezi sítěmi probíhá přes centrální řidicí jednotku.
Hypoteticky mohou být v autě další decentralizované sítě, ale Fabia měla jenom tyto dvě.
Jak to má ID.3, to nevím. Ale prakticky jisté je, že základní síť (motor, ABS/ESP, airbagy) bude mít decentralizovanou, protože jde o otázku bezpečnosti. Ale je možné, že komforní síť, případně nějaká další multiplexní síť týkající se infotainmentu, je už víceméně centralizovaná a má nějaký ten "operační systém". A ten je právě zdrojem problémů.
28. 3. 2020 16:29
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Nejde o limit 95 g, ale spíš o těch budoucích 59 g.
28. 3. 2020 16:24
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Připrav se, že začneš platit i obdobu spotřební daně.
28. 3. 2020 16:17
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
VW je normální automobilka a nemůže jako TESLA testovat až na lidech.
28. 3. 2020 16:09
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Oni ty stary auta ale prubezne konci ve srotu. Je to prirozeny kolobeh. Nedelal bych z toho vedu. Obcas nejakej hulici pekac potkam ale fakt zridka kdy. Prubezne ubyvaji ale o tom ani nesla debata. Slo o novy auta ktery unie chce sankcionovat kvuli emisim co2 a to jak benziny tak naftu. Jak to dopadne s EV se uvidi. Moc velky narusty prodeju s ohledem na stavajici situaci letos necekam. Bude to kusovka.
Avatar - _Karel_
28. 3. 2020 15:56
Re: Dva měsíce s infotaimentem online
To mi přijde na vrácení auta.
Avatar - CICERO
28. 3. 2020 15:53
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
28. 3. 2020 10:37
Dva měsíce s infotaimentem online
Nedá mi to a napíšu sem svojí zkušenost s "infotaimentem online" v jednom z prvních Superbů iV. To auto je po stránce softu neuvěřitelnej močál a v reálu je na tom stejně jako Tesla X z roku 2016, kterou jsem jezdil vloni.
Rozchodit aplikaci pro správu vozu online se mi povedlo pouze s jedním klíčem, při pokusech s druhým to beznadějně mrzne. Aplikace funguje tak 5 dní ze sedmi. V ostatních nefunguje vůbec. K čemu je pak nezávislý topení (k dispozici buďto na elektřinu - lze is baterie, nebo klasické benzínové webasto, když to jde zapnout pouze ovladačem na desítky metrů daleko.
Po každým zapnutí zamrzne infotaiment na první obrazovce (konfigurační asistent, k čemu je to sakra dobrý..). Nicméně couvací kamera ani 360 kamera se neprobudí ani po dalších snad minutách. Celá funkce k ničemu. Zvláštní je, že třeba přepnout jízdní režim jde. Ovšem rádio zapnout ne.
V určitých jízdních režimech po vystoupení a telefonování a pak znovu nastoupení do auta v autě už pak celou dobu jízdy nefunguje žádnej zvuk. Rádio, média, telefon, vyzvánění ale ani třeba hlasový ovládání, prostě ticho. Opravit to lze pouze odstavením na aspoň 10 minut.
Já jízdy se celej infotaiment umí restartovat třeba třikrát za sebou.
Navigace s 3d funkcí (k čemu je to sakra dobrý) nejde fixně donutit mířit na sever. Takže za jízdy se po čase zase otočí. Pak na tý mapě zkuste něco najít. Ikonka pro orientaci na sever nereaguje.
Přes aplikaci nelze do auta poslat cíl dotykem do mapy v telefonu, pouze zadáním textu.
Chybovejch hlášek od poruch nabíjení 12V baterie až k chybám hybridního režimu, pokračujete pouze na "D". Nebo po přeřazení na P už nebude možné pokračovat v jízdě ani nemluvě. Zapínání parkovacích čidel a pípání v rychlostech kolem 70km/h atd.

Co je nepochopitelný, že nic z toho nemá žádnej vliv na jízdu auta. I když po tý hlášce o chybě pohonu když tam dáte "P", tak chyba zmizí a normálně to jede jako by se nechumelilo. Prostě to jezdí pořád bez problému. Vůbec celej pohon funguje opravdu výborně a jsem z toho nadšenej. Ale ten zbytek je příšernej. Dřív jsem si myslel, že Škodovka prostě musí bejt horší než zbytek koncernu VW, ale teď už vím, že oni to prostě neumí.

Takže jestli je Superb po implementaci online funkcí i přes to, že se dělá snad 5 let takovejdle průšvih, tak je mi jasný co bude zbrusu nový iD3..
Avatar - elektrikar
28. 3. 2020 10:25
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Za současné situace to tak je. Zkus si najít ČSU kolik lidí bydlí v RD a právě největší smysl to dává na dojíždení z periferií. Ale ona konkurence přijde i mezi nabíjecí sítě s tím, jak bude víc aut a víc sítí. Jen například Audi přišlo k nechutné potřebě účtovat svým zákazníků marži 30% na dobíjení. Prostě hledají cesty jak ty lidi podojit jako z fosilů.. Není servis, bude dobíjení :no: A pak z toho máte články o 21 Kč za kWh :-[]
Avatar - Tomogo
28. 3. 2020 10:24
Re: Osobně o tomto případu nic neví...
Jestli u Tesly použili Linux, tak jen využili toho co je a funguje v mnoha platformách a jen to obalili něčím dalším. Jestli VW chtělo vlastní operační systém, tak tam už asi silně narazili. Prostě to se mi zdá už přehnané.
28. 3. 2020 10:11
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Problem s dieselovyma autama EU4 - vetsinou bez filtru.

Nevim kde zijes ty.

Ale tady tvori vyznamnou cast vozovyho parku spinavy diesely.

Ty emise jsou sileny. Jak saze, tak nox.

PS Pokracovat pdopora EV muze. Ty uspesnejsi automobilky nad limitama nebreci. A naopak jeste dobrovolne prispivaji..
https://www.auto.cz/…spiratory-133875
Avatar - CICERO
28. 3. 2020 10:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
28. 3. 2020 09:54
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Z cehoz mi ovsem vychazi ze kdyz nemas rodinny dum tak si EV proste nemuzes koupit. Nemas ho kde normalne nabijet. Jaky procento lidi treba v Praze zije v bytovce nebo panelaku a jaky procento v RD? Z toho ti vyjde potencialni procento kupcu EV. Ovsem ne kazdy kdo ma RD bude EV chtit nebo na nej ma. To budou panecku prodeje :D Budeme radi kdyz nam tu za 10 let bude jezdit 10% EV zbytek budou furt spalovaky.
28. 3. 2020 08:56
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Prosim te neblazni zase. Novy auta nejsou ty hulici sroty co jezdily pred 10-15 lety. Novy spalovaky se klidne prodavat muzou. Bavime se o emisich co2. Uz si videl nekoho kdo ma poskozeny plice z co2. Pokracovat to nemuze protoze na tyhle eko experimenty nebudou prachy. Nebudou je mit zakaznici,automobilky a ani vlady.
28. 3. 2020 08:39
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Cekam ze je prominou a zrusi ten limit 95 gramu
28. 3. 2020 08:15
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
:-) :yes: :yes: :yes:
28. 3. 2020 08:05
Re: Rodina IDx
Tak čím víc bude VW vyrábět těhle ID šrotů na sklad bez užitku, tím dražší budou normální auta. Někdo tenhle super projekt zaplatit musí a tím bude koncový zákazník... ID kiks by měl někoho Z vedení VW stát “Hlavu” ...
28. 3. 2020 07:52
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Ano. Přesně tak by to mělo být. Je to alternativa a ne náhrada a kdo chce, nechť si elektromobil koupí, ale ne že nám to bude někdo politickým rozhodnutím nutit ;-)
28. 3. 2020 07:38
Re: Osobně o tomto případu nic neví...
Tesla to zvladla, VW myslel ze to da taky. Tesla to ale stavi na Linuxu. VW nakonec nezbyde nic jineho nez koupit reseni od Googlu.
Avatar - Tomogo
28. 3. 2020 03:02
Osobně o tomto případu nic neví...
... ale budu vycházet, z toho, co tu zaznělo.

Každé běžné auto má na každou věc nějakou řídící jednotku. Každá ta jednotka se stará o jednu danou věc. Tyto jednotky jsou kompletní počítače/automaty, které reagují na nějaké vstupy a podle toho řídí výstupy. V každém případě jsou tyto jednotky (a jsou jich i desítky) víceméně samostatné. Každá jednotka byla vyvinuta pro daný účel. Auto pak funguje jako celek složený z mnoha malých jednotek, které spolu mohou, ale i nemusí komunikovat.
Pokud ID.3 byl vyroben opačně, to znamená jako jeden počítač s vlastním operačním systémem, který řídí vše. Tak to musel být opravdu velký projekt a nemá v automobilismu asi zatím obdoby. Představte si jednu jednotku, která řídí od motoru, brzd až po stahování okének a nastavení sedaček. A teď si vzpomeňte na Microsoft, který vyvíjí svůj operační systém od 90 let minulého století? Nebo Linux? Jak to byla dlouhá cesta, než se operační systémy dostaly od příkazového řádku do dnešní podoby. A přeci mají dnes mnoho chyb a nedodělků, možností napadení virem atp! Stejně tak hardware, jakou si prošel cestou od 8. bytových PC až po 64 bitové osobní počítače. Kolik chyb se nasekalo v daných návrzích! Některé dokonce nešli ani řešit a musel přijít nový hardware, který nahradil a opravil chyby před ním.
Teď přijde nějaký mager z VW a dostane fantastický nápad, jak ušetřit a tím vydělat spoustu peněz. Vyrobit auto pouze s jedním počítačem a svým vlastním operačním systémem, co řídí vše. No a dílo je dokonáno! Jenže asi to nebude tak jednoduché, jak si chlapci ve VW mysleli.
A ač si myslím, že je to zajímavý nápad, mít na vše jeden počítač, tak to taky přináší mnoho komplikací a osobně si nejsem jist, jestli je to dobrý nápad (z mnoha důvodů). Proto asi narazili a proto se jim teď tady smějeme.
Ale jak jsem řekl, nic o tom nevím a mé představy o ID.3 a jejih "operačním systému" jsou možná zcela milné. Tak pokud někdo o tom víte něco víc, než co uniká do éteru, tak sem s tím.
27. 3. 2020 23:48
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Niekto si to ale urcite odsere,ked bude musiet VW sam dotovat tieto auta bez pomoci statnych dotacii..a kto iny by si to mal odsrat ak nie kupujuci VW aut so spalovacim motorom.Hold VW ako taky robi jeden preslap za druhym a netreba sa potom cudovat ked sa im ludia vysmievaju,alebo hatetuju ich...
27. 3. 2020 23:47
Re: Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Líp bych to nenapsal. Firma kde jsem dělal s velkou slávou otevřela pobočku v Číně. Nabrali lidi, rozjeli to. A fiasko. Číňani byli zvyklí po obědě na šlofíka, všechno se po nich muselo kontrolovat a opravovat u nás. Efektivně pracovali tak 1/4 pracovní doby. Nakonec tam přijel jiný manažer který zjistil, že ti lidi neznají ani naprosté základy problematiky. A platilo se jim skoro tolik co tady - oni už o moc levněji než my nedělají. VW celkově upadá - stačí se podívat na nového Caddyho s tou šílenou kolejnicí posuvných dveří ve stylu Dokker. To je hodně smutný úpadek když už i konkurence z Francie umí kolejnici skrytou. Celkově design je dnes u VW jak z Indie, bezpohlavní, nemastný, neslaný, nesmyslný...
27. 3. 2020 23:18
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Se fakt ztrácím ... VW má dnes na place asi 50.000 neprodejných ID3 ... Kdo jiný ho prodejně zadotuje než VW, aby z těchto pseudoekovozitek dostal aspoň nějaké cash flow?
27. 3. 2020 23:04
Re: Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Každej se trápí se SW. Velkou část dodají dodavatelé, nakonec se to musí spojit. Ale prostě když v rámci šetření vše přesuneme do Indie a Egypta, center "vývoje" SW pro auta, tak se nelze divit. Co odtamtud vyleze je odpad. Bohužel nejodolnější věcí na světě je německá tabulka v Excelu, kde prostě německý programátor (jestli ještě existuje) stojí 100 %, český 50 %, indický 20 %. Šup do Indie. Že jich je potřeba 3x tolik, trvá to 3x déle a přesto to stojí za prd se tam nějak nepropíše... Výslednou "úsporu" si spočítejte každý sám.

Teď tam už cpou i mechaniku, hardware a simulace. Takže radši vozte nákup z Lidlu nadvakrát a nedotýkejte se ničeho vodivého. Po tom, co jsem viděl design jednoho nosníku z Indie s požadavkem na materiál o mezi pevnosti někde na úrovni superkvalitních vrtáků se děsím okamžiku, kdy se splní mokrý sen mnohých netestovat, ale spoléhat na simulace. Ale tomu klukovi to nepřišlo divné, vždyť takový materiál existuje...
27. 3. 2020 22:44
Re: Ona to bola sranda od zaciatku :)
S tím rozdílem, že EV jsou pro VW pořád taková bokovka, sice drahá, ale bokovka. EV jsou kromě politiky pořád taková ta TVR, GT86, dvanáctiválce, osmiválce, sporťáky - strašně moc lidí by to kupovalo, málo kupuje.
27. 3. 2020 22:35
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Stenli,Stenli,tak predsa som ta podcenil a si este hlupejsi ako som si myslel :-[]
Ked uz,tak pisem do diskusie o chybnom softwary VW..do poddiskusie "To bylo chytrejch komentaru o Tesle",kde Mr.ElektriKAR dal link,ktorym reagoval na Cicera a ja som mu sem hodil par linkov len tak na precitanie,ktore nemali s nicim suvisiet,len mu mali ukazat ako vsetko "klesa" a ako je super a "lacne" vlastnit EV auta...dufam,ze teraz to uz konecne pochopis Stenli :-!
27. 3. 2020 22:25
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
No bohuzel lidi tedka budou potrebovat predevsim zdravi plice.

A bohuzel lidem ve mestech plice desitky let nicily dieselovy auta.

Vse bude snad pokracovat, uz kvuli zdravi lidi.
Avatar - .StenLi.
27. 3. 2020 22:25
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Nepises nic o elektrike a o tej je diskusia, co si si asi nevsimol :D
Avatar - elektrikar
27. 3. 2020 22:16
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Svoji privátní nabíječku s cenou 2.94 Kč za kWh s DPH se rozhodně zavřít nechystám. PS: Cena pořizení a instalace nabíječky 10 000Kč. K tomu jsem nyní velmi potěšen, že nemusím navštěvovat gasolín pumpy.

K těm francouzským nabíječkám znáš ten vtip, ne? Které auta jsou totálně na pi..? Všechna na F.Fiat, ford a všichni francouzi :-[] :-[] :yes:

Kdo má pod čepicí a potřebuje jezdit víc, než 400 km denně, koupí se Teslu a tím se stane členem Super charger a Destination charger networku umožňující pohodlné cesty po celé evropě.

https://electrek.co/2018/03/11/tesla-increases-cost-supercharger/

https://www.tesla.com/…_CZ/supercharger?…
27. 3. 2020 22:09
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Stenli,Stenli..pisem tam niekde nieco o elektrike,alebo som len kara,elektrikara pozdravoval od Jerryho a hodil som mu sem par linkov,ktore ho urcite "potesia"? :-[]

Ked uz sme u tej elektriky,tak rovnako klesla aj case krizy 2009..a ako rychlo padla,tak sa rychlo aj vratila hore s pokracujucou stupajucou tendenciou.

Myslis si,ze to bude teraz inac?
Tak hlupy nie si ani ty,aby si si to myslel
Avatar - .StenLi.
27. 3. 2020 21:56
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Pomylil si si cenu elektriny s cenou nabijacich sluzieb :) Nevadii. Elektrikar reagoval na cenu elektriky. Btw, drviva vacsina nabijania sa deje doma za minimalne ceny a nie na platenych nabijackach.
Avatar - .StenLi.
27. 3. 2020 21:54
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
:D Ta sadla. Cena vyroby elektriny kvoli obnovitelnym zdrojom klesa a logika nepusti, ale vidim ze mnohych pusti :)
Avatar - .StenLi.
27. 3. 2020 21:47
Ona to bola sranda od zaciatku :)
..akurat VW a stupenci "klasickych" automobiliek si to neuvedomovali. VW ide do vyroby EV bez bateriek. Vyrobi aspon prvu varku 30k aut.. co je jednomesacna vyroba Tesly :) z nakupenych bateriek a uz tu bluzni o flotile EV s terawatmi energie v ich bateriach s ktorou chce obchodovat. Investuje do EV 60 miliard.. co u mnohych intelektualov z ACZ diskusii znamena vlastne stratu 60 miliard, kam sa Tesla na toto hrabe a zrazu ma stopnutu vyrobu vsetkych koncernovych EV este pred coronou :) Toto je parodia na porazenie Tesly ako najvacsieho vyrobcu EV sveta, vlastne aj na maloseriovu vyrobu elektromobilov.
27. 3. 2020 21:41
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
..a kto ho podla teba zadotuje?Vycucnute staty?"Ranena" EU?
Mas pocit,ze po tejto krize niekto bude kupovat EV v plnej cene?
27. 3. 2020 21:23
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Průkopníkem v ceně možná bude. Udat za současné situace (Corona, Ionity, Francie ...) a kontextu nejen tohoto článku desetitisíce EV znamená, že možná budou levnější než klasika... :-)
27. 3. 2020 21:13
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Zvlastne je,ze pri e-Golfe tento problem nemali,ale urcite je pre taky mega koncern hanba,ze nevedia spojaznit software v ID3 o ktorej tvrdili,ze bude priekopnikom v cene EV aut.
27. 3. 2020 21:05
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Doufejme, ze v EU (obecne, ja vim ze tam je EK a EP) jim jeste zbylo trochu zdraveho rozumu a pujde jim o znorozjeti ekonomiky, coz urcite nepujde nesmyslnym tlakem na snizovani CO2. Takze jak pises, odlozime o par desitek let, dotace na EV nikdo nikdo stejne vyhlasovat nebude, protoze statni pokladny rozhodne pretekat zlataky nebudou. Je otazkou, jak to bude s pokutamaza emise, jestli se prominou za tento rok nebo nechaji ?
Avatar - Missouri
27. 3. 2020 20:44
Re: Rodina IDx
Hádám, že za to může karma...
Avatar - wakantanka
27. 3. 2020 20:42
Re: Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
VW sa trápi so softvérom, Tesla mala problém s výrobou a kvalitou. Ja v tom veľký rozdiel nevidím, snáď len že koncern VW určite disponuje väčšími zdrojmi a zázemím. Tudiż pre VW je to väčšia hanba.
Avatar - AnGeor
27. 3. 2020 20:17
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
nehazejme vsechny do jednoho pytle.... BMW prodava EV na EV platforme od f 2013....
Avatar - rohYpnol
27. 3. 2020 19:10
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Tesla byla a je technologická firma. Proti SW nikdo vesměs nic nenamítal. Jsou věci, které mají špičkové. Bohužel pak mají i ten zbytek, který je tristní.
27. 3. 2020 18:01
Rodina IDx
Sakra, to by měli pohnout. Já už tady na ACZ četl onanie nad ID4, ID1, už jsem chtěl objednávat, chtěl jsem elektriku vracet do sítě a hlavně jsem se těšil na toho EVsporťáka od VW. Takových článků... Já natěšenej jak stepní koza na jaro a vono furt nic... ACZ, kde je chyba?

A už se opakuju: Zatímco jiní vyrábějí a prodávají (a na ACZ se o nich nepíše), VW slibuje a ACZ nadšeně hýká... No není to hezké, být takto objektivní???
27. 3. 2020 16:49
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Peněz sice dost bude, ale lidí zase po nějakou dobu sakra rozmyslí, jestli si zrovna teď koupi nové auto. A pokud ano, tak v druhém kroku pak zase budou sakra promyslet, jestli tím autem bude klasika nebo minimálně o polovinu dražší EV.

A btw, tohle je mj. smrt pro budování EV infrastruktury, kdy opět všichni, stát i firmy budou muset valit peníze do mnohem "efektivnějších" veci než dotovaných nabijecek.
27. 3. 2020 15:47
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Vidím to naprosto stejně. :yes: Elektromobily nezmizí, ale zůstanou jako extravagantní alternativa pro movité nadšence.
Avatar - xxc
27. 3. 2020 15:36
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
myslim, ze centralne banky nakupia kde co a penazi bude dost :-) len komu auta bude treba, ked sedime doma
Avatar - KANKUNEN
27. 3. 2020 15:36
Já jim to rozjezdu
Stačí mi plastový kýbl se slanou vodou a hrábě, pojede to jako starý kolotoč.
27. 3. 2020 15:22
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
to byla ironie. Jinak máš samozřejmě pravdu.
27. 3. 2020 15:12
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Proboha jaké "obavy"?! Zrušení násilné elektromobilizace v EU bude vůbec to nejlepší, co ten *** koronavirus přinese!!! :-) :-) :-) :yes: :yes: :yes:
27. 3. 2020 15:10
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
"Přechod na elektromobilitu" cha cha. Možná jako doplněk výrobního programu pro pár nadšenců a rozvozové vozy po městě. Že by v dohledné době elektrovehykly ve výrobním programu normálních automobilek nahradily pořádná normální auta, tomu snad už nemůže věřit ani největší elektrohujer! Vedení EU bude muset celý "Green Deal" odpískat (nebo minimálně jeho větší část) a určitě dojde i na stanovení nových, tentokrát reálných a rozumných limitů CO2 pro vozy se spalovacími motory. Je to jen otázka času, v řádově max. pár měsíců. :-) :yes:
27. 3. 2020 15:07
Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Já mám vážný obavy, že v současný době půjde prosazování EV na vedlejší kolej. Jednoduše na to nebudou prachy. Automobilky nebudou mít na to auta dotovat, státy už vůbec ne a na druhou stranu státy budou potřebovat fungující automobilky, který platí lidem mzdy a produkují levný auta, který si lidi budou kupovat. Čili mi z toho vychází, že EV budoucnost se odloží, požadavky na emise CO2 sníží a počkáme s prosazováním takových ptákovin zase až se bude lidstvu ekonomicky dařit a budou prachy na blbosti.
27. 3. 2020 14:51
Re: Re: To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Jiní to umí..Peugeot,Hyundai/Kia,Renault..
Avatar - CICERO
27. 3. 2020 14:36
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
27. 3. 2020 14:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
27. 3. 2020 14:34
Nevadí
Dejte tomu spalovací motor a bude hezké autí do města :-)
27. 3. 2020 14:21
To bylo chytrejch komentaru o Tesle
Kdyz Tesla zazivala vyrobni peklo, tak se tu kazdej chytrak posmival. Takovy ty moudry komenty o sile tradicnich automobilek.
Insideri vi, jak to chodi v automobilkach a znaji jejich potencial/know-how. A vi jak bude prechod na elektromobilitu u tradicnich automobilek slozity...

Ono to nakonec neni tak jednoduchy, vyrobit poradnej elektromobil. :-O

Drzim palce VW at to co nejrychleji napravi.
A zacne dodavat ve velkem.