Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Automobilka Hyundai dala státu 10 milionů, kraji respirátory

Diskuze (11)

Nošovická automobilka Hyundai Motor Manufacturing Czech a české zastoupení značky Hyundai Motor Czech (HMC) poskytly české vládě finanční dar deset milionů korun na boj proti nemoci COVID-19.

Moravskoslezskému kraji, městu Frýdek-Místek a obcím v okolí výrobního závodu darují 20.000 respirátorů typu FFP2 dohromady za více než tři miliony korun. ČTK to dnes za Hyundai sdělil Jan Pohorský.

Respirátory se mají distribuovat příští týden. "Vybaveni jimi budou lidé v první linii, tedy zdravotnická zařízení, nemocnice, lékaři, stomatologové, lékárny a složky integrovaného záchranného systému," uvedl Pohorský. Respirátory dostanou také domovy pro seniory ve Frýdku-Místku a v okolních obcích.

Hyundai také nemocnicím a zdravotním centrům napříč Českou republikou bezplatně půjčí auta. "Naši autorizovaní partneři značky fungují v omezeném provozu a pro zajištění mobility občanů a firem poskytujeme na našich dealerstvích především servisní služby. ... Jelikož nám krizová situace není lhostejná, chceme přispět jak finančně, tak bezplatným zapůjčením vozů nemocnicím a zdravotním centrům," uvedl generální ředitel HMC Martin Saitz.

Továrna v Nošovicích je jediným výrobním závodem Hyundai v Evropské unii. Pracuje v ní přibližně 3300 lidí. Loni slezský závod vyprodukoval 309.500 automobilů. V roce 2018 vytvořil podnik zisk 7,22 miliardy korun a tržby 129,26 miliardy korun.

V Nošovicích se vyrábí typ Hyundai Tucson a pět verzí modelu Hyundai i30. Tento měsíc automobilka zahájila sériovou výrobu vozu Kona Electric, prvního automobilu na elektrický pohon sériově vyráběného v České republice. Kvůli pandemii nového typu koronaviru ale firma zastavila na dva týdny výrobu, znovu ji chce spustit v pondělí 6. dubna.

Diskuze (11)

Doporučujeme

28. 3. 2020 19:29
Re: rád slyším
Ty jsi úplný homér, jak tak koukám. Pro děcka asi vezmu nějaký slabší benzin.
Avatar - CHerokee
28. 3. 2020 16:17
Pěkně!
Klobouk dolů před Korejci. Už o Hyundai neřeknu křivé slovo.
Avatar - 3_diamanty
28. 3. 2020 14:07
hejteri hyundaia
zrazu zalezeni jak patkane ... bravo hyundai :yes:
28. 3. 2020 12:02
Re: a škoda
Germáni mínus jeden kamion respirátorů a roušek, ale madam van der Lejnová nám ukázala jak si umýt ruce ... to je vám snad málo???
28. 3. 2020 10:31
rád slyším
To rád, slyším, tím spíše si od této domácí automobilky pořídím vozidlo, co jsem už dřív plánoval.