Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Dlouhodobý test Dacia Duster 1.0 TCe LPG: Zaměřeno na prostor!

Oblíbené rumunské SUV Dacia Duster má v naší redakci odslouženu polovinu ročního úvazku a zatím si vede skvěle. Jak je prostorné a pohodlné?
Zpět na článek
31. 1. 2021 19:13
31. 1. 2021 21:32
31. 1. 2021 21:30
1. 2. 2021 01:29
1. 2. 2021 08:33
1. 2. 2021 09:04
Avatar - Blue Sun
31. 1. 2021 19:13
Sonda
do hlubin pisálkovy duše, chtělo by se říci...
Auto je sice uvnitř malé vůči vnějším rozměrům, palubní elektronika si žije vlastním životem, špatně se do něj nastupuje, výhled je daciovsky slabý (to není výsada jen Dusteru), netopí, ale vlastně to jsou všechno drobnosti... protože Dacia?
A věnovat tolik času a textu popisu (údajného) mindráku ostatních řidičů z Dacie? Přání otcem myšlenky...
Takže shrnutí, že Dacia dělá kvalitní auta? Nějak to není vidět...
Rozbalit vlákno
1
31. 1. 2021 21:32
Re: Sonda
tiež sa mi nezdá, že tie negatíva sú až také drobnosti... možno pre niekoho kto je zvyknutý na starú felíciu to je ok ale na modernom (novom) aute je to problém
31. 1. 2021 19:17
Předjíždění s Dacií
Je teda fakt, že Dacia mě zatím předjížděla jen jednou, protože většina uživatelů Dacií jezdí spíše pomaleji, ale právě proto jsem to bral jako svátek :-)
Ale tomu, že to někteří jedinci nerozdýchají, se bohužel nedivím. Když jsem měl jedničkovou Fabii, tak jsem pákrát měl problém a taky to byla Oktávka a pak Superb.
Jinak mě ale překvapuje, že tak jednoduché auto, jako je Duster, má drobné mušky v infotainmentu.
Stěrače a podobné věci mě nepřekvapují, těmto praktickým detailům nevěnují dostatečnou pozornost ani některé mainstreamové automobilky.

https://www.znesnaze21.cz/…zivot-pro-maggie
Rozbalit vlákno
8
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 06:20
Re: Předjíždění s Dacií
Kdysi jsem jezdil Fabii 1. 1.9tdi, na svou dobu to jelo, když jsem s tím na dálnici ve 180ti dával tehdejší taxi Superb greenline, řidiče to štvalo :D Mám rád tyhle auta, od kterých se nic nečeká, nadute řidiče některých slabších a na oko "hustejsich" aut tohle dost vytoci. Jedno takové auto mám i teď a je to sranda :D
1. 2. 2021 17:32
Re: Předjíždění s Dacií
Očipované TDíčko by ujedlo spoustě aut i dnes. Škoda, že nejde koupit Sandero s dvoulitrem, které Renault prodává (nebo prodával) v Brazílii, to by byl sleeper :-)

https://www.znesnaze21.cz/…zivot-pro-maggie
1. 2. 2021 08:45
Re: Předjíždění s Dacií
Je taky ten typ ludi, ktori sa vacsinou na ceste len tak "cowraji" (ledva 80 na okreske, na dialnici sotva cez 100). Zjavne idu na spotrebu, ale ked ich predbehnes, v zrkadle zrazu zbadas mohutny oblak sadzi, ako sa octavkovy interceptor 1.9tdi prave prebral k zivotu a chysta sa na utok!

Predbehnu ta takym velkym rozdielom, ze zotrvacnost ich unesie este dvesto metrov daleko pred teba. Potom sa zaradia do prava, a zase si idu svojich 80 (alebo 100 na dialnici). To bude asi daka diagnoza, len si neviem spomenut na nazov...
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 09:03
Re: Předjíždění s Dacií
Taky jezdim na dálnici 100-110 :D
1. 2. 2021 09:53
Re: Předjíždění s Dacií
Taky se přiznám. Jezdím 110 km/hod, protože mé zastaralé auto s 5-kvaltem ve 140 strašně řve. Držím se u kraje s kamiony, občas uhnu i na krajnici, když jsou jen dva pruhy a za zády se mi řítí dva závodníci.
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 10:27
Re: Předjíždění s Dacií
Já jezdím 110 kvuli spotřebě, mám jen 4kvalt, takže i když to neřve, tak to chlastá kolem 9-10 ve 130ti, takhle jedu jen za 8-9 :D Druhé auto má to správné palivo, takže s ním se dá cestovat 130/140 tempomat za slušné peníze. Někdy se svezu i rychleji, pořád to nestojí moc :D
Avatar - Blue Sun
1. 2. 2021 09:54
Re: Předjíždění s Dacií
Tenhle tebou popsaný syndrom vídám tedy u mnohem dražších a výkonnějších aut. Ale stačí se podívat do kabiny a důvod je vždy stejný - mobil. Nejdřív pilot jede sedmdesát, protože telefonuje nebo se vrtá v mobilu, aby vzápětí vypálil stodvacítkou, protože "už je zase v provozu". A za kilometr se zpomalení opakuje.
1. 2. 2021 17:36
Re: Předjíždění s Dacií
Tihle jsou úplně nejhorší. Ale řekl bych, že jich v posledních letech dost ubylo. Někteří asi dostali rozum, jiným možná TDíčko dosloužilo.

https://www.znesnaze21.cz/…zivot-pro-maggie
31. 1. 2021 21:27
teď jede Vaculík
Tohle uz neni o autech a o rozumu. Jede Vaculík na plný pecky. Videa na youtube, instáč. A lidi ho zerou. Jelito, ja vim ze tohle nepsal Vaculík, ale jede se v jeho kolejích. Mlaska na ucho! A zerou ho tak, ze zapomínají premejslet. Proste kdyz pan Vaculík řekne svým klidným a intelektuálním tónem, že nám něco chce super ukázat, tak lidi zpozorní a během videa několikrát zajde do familiárních nazvu jako “Vesničani” a že když naspodku motoru má Dacie super kus plechu a k tomu zvedne prst!! Pozor, takto to má vypadat! Tak vlastne muzes to svoje 5 let starý bago prodat, ktery stoji stejně jako Dacie, protoze si jenom v bagu na neco hrajes ale vlastne jsi blbec protoze nemas love. A nekoupil sis novou Dacii. Týpek chytil prilezitost, dela to dobre, ja sam ho mam moc rád, jede se ale hrozne z kopce, ovce jsou doma, jejich prace stojí, a tak lajkujou, kvici radosti a skanduji, a pritom drží prachy pod polstarem, vyckavaji s prodejem pole po babce, a s Dacii chteji chytnout ten super kauf. Tecka, konec pribehu a priste super kauf Skoda po 250tis km z áček. Proste topka za 100tis korun.
Rozbalit vlákno
2
31. 1. 2021 21:32
Re: teď jede Vaculík
:D :yes:
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 06:46
Re: teď jede Vaculík
No jasně, že si na něco hraješ, zrovna ty :D Podívej, jak to pořád zduraznujes v kazdy diskuzi, že máš "bago" a pořád ho srovnáváš se vším, co se tu testuje :D Přitom tady lidi mají mnohem dražší auta a pořád to sem necpou... jestli pak nebude problém v tobě, než v těch testech, co? :D Mimochodem Vaculík je sice technicky velmi zdatný, jinak však prodejný..
31. 1. 2021 21:30
Ten odstavec
jak redaktorský kucí jezděj svižně a předvídavě a jak to tím okolí trpí...je jeden z největších sranců, co jsem za dlouhou dobu četl a je jen škoda, že se pod to ty hovada nepodepsaly. V kvičícím vytočeném LPG keplu se po dálnici řítí pisálek - pilot.
OMG! Už mám komplex! :no:
To už tady bylo i v diskusi. Pár blbců závodilo s lidma, který si ve svejch autech nevšilmli, že se závodí a dodneska to neví.
Rozbalit vlákno
11
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 06:23
Re: Ten odstavec
Fosteku, že spousty řidičů nedají, když je předjede "podřadné" auto, to je holy fakt, někdy tě svezu, chceš? :D
1. 2. 2021 07:54
Re: Ten odstavec
Těch s.ranců je tam víc, tento ale bez diskuze vede. To je síla. Podle Vaculíka jsou silnice plné závodníků, ani se mi to nechtělo dočíst. Stejně tak jsem nepochopil hloupě napsanou poznámku o nastavování teploty, to je asi jedno.
Z Vaculíka je pozér a agent AAA. Bohužel technicky znalý a o to je to horší.
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 08:02
Re: Ten odstavec
Pájo, projeď se v něčem starém, nebo hodně levném tady po Praze a okolí a jeď svižně, toto opravdu platí. Většinou tím ale vyprovokuješ majitele olítané zánovní Oktávky (popřípadě ještě starší ojeté prémie), či služebního Rapidu, takže lidi, co si rádi něco kompenzují... vypozorováno v mnoha případech.
Avatar - Blue Sun
1. 2. 2021 08:32
Re: Ten odstavec
Ozzi, nepřitahuješ to sám? Nebo se situace tak zásadně zhoršila?
Teď mám spíš pocit, že lidi jsou totální brzdy a naprosto letargičtí. Mezi vesnicemi se jezdí 60-70. Že je sucho a jen trošku mrzne? No a co, proč jet rychleji, že?
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 09:02
Re: Ten odstavec
Tak nemluvím o situaci z posledních týdnů, ale pozorováno pár let. Obecně je to i ochota lidí. Když jedu v normálním moderním autě, nemají problém uhnout z levého pruhu, či mne pustit zařadit-předjet, když se budeš ve 110ti na levoproudaře lepit ve staré plechovce a snažit se aby uhnul, neuhne, nebo ti to ještě přibrzdí. Nedejbože, když ho třeba v Praze předjedeš a zařadíš se až na konci kolony, za zúžením ti to dá hned sežrat, kdo je pán... Dnes ráno jsem měl na Radlické zrovna zkušenost, kdy jsem poodjel Karoqu, dojel mne, když jsem přestal na limitu omezene rychlosti akcelerovat a pak ještě riskantně předjel další auto už těsně přes gumové "barely", které jsou na konci zůžení. Toto nebylo nic extra, ale fakt si zkus osedlat starší a "slabší" auto od kterého čekají, že nejede. Paradox je, že i ve starém Cliu neměl problém mne pustit Sklasse, 7er či 911, ale většinou jsou to auta popsána v příspěvku výše...
Avatar - Blue Sun
1. 2. 2021 09:52
Re: Ten odstavec
Ale však já nemluvím o posledních týdnech, ale o situaci tří, čtyř let... Ano, tu letargii teď víc vnímám v zimě, ale ona je i přes jaro, léto, podzim. Aspoň, že tihle lidé nedělají naschvály, když je předjedu, že by mi třeba začali zrychlovat nebo vybočovat do strany (i to už jsem zažil).
A sám víš, čím jsem ještě nedávno jezdil, takže o starších a slabších autech mi nemusíš vyprávět. ;-) Spíš jsem zažíval opačné extrémy v silnějších autech (Neon, Passat, Oktávka), kdy mě piloti polovraků Favoritů a Felicií chtěli školit a za každou cenu mi bránit v rychlejší jízdě... naštěstí to je pravěk.
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 10:24
Re: Ten odstavec
Tak ti řidiči Favoritů a Felicí dnes sedlají Rapidy, Oktávky, či "fleetové" korejce :) Budou to ti podobní, co si teď kompenzují.

Neříkám, že se mi to děje denně, ale tu a tam si toho všimneš a jelikož přesedám mezi více auty rozdílné třídy a roku výroby, rozdíly tam vidím :)

Zajímavé bylo pozorování chování okolního provozu v ČR ke služebáku, kterým jsem jezdil asi 5 let. Superb 2 - jako auto aktuální generace to bylo v klidu, nikdo si nic nekompenzoval, ale pak, jak stárnul to bylo horší a horší, nakonec si na mne dovolovaly Rapidy a O3 naprosto běžně a předjetí na dálnici znamenalo rudý hadr a nahánění... bohužel pro ně dieselgate motor docela jel :D
Avatar - Blue Sun
1. 2. 2021 10:28
Re: Ten odstavec
Já mám spíš pocit, že to je právě ta letargie za volantem. Ty vlastně toho člověka probudíš ze spánku za volantem a on si najednou uvědomí, že by měl jet. :-D Aspoň to je můj pocit. A to považuju za nejhorší stav na silnicích, kdy lidi prostě už jsou ježděním unavení nebo znudění natolik, že provádí takové blbosti.
Avatar - Ozzman
1. 2. 2021 10:32
Re: Ten odstavec
Možná část takových je, ale pořád v tom vidím to '"kompenzování" nějakých komplexů. Fakt málokdy vidím, že by dělal takové blbosti někdo v nadupané prémiovce... jo, občas nějaký mladý floutek v D3, ale ten jede jako prase pořád, to neřeším. Prostě nechápu, že někoho naštve, že ho předjela "rachotina" :D A já se nechám občas vyprovokovat, to se přiznám, zvláště, když mi ještě udělá nějakou prasárnu, to už mám nakročeno k tomu ho vytahovat z auta.... 2 roky po Praze se starým Cliem - mohl bych vyprávět, včetně bouračky, kdy mne paní sejmula v křižovatce, protože jsem ji nepustil do svého pruhu, když se snažila objet celou kolonu.
Avatar - KANKUNEN
1. 2. 2021 08:59
Re: Ten odstavec
Poslední věta je dokonalá. Natáčí jak měnit kola, ale mám pocit, že sám by to nezvládnul.
1. 2. 2021 13:40
Re: Ten odstavec
No tak ono to ale naozaj platí. Proste keď máš staré auto, tak niektorí jedinci majú problém rozdýchať, keď si pred nimi. Sám som kedysi jazdil Ladu Samaru a Aurisa zároveň - štýl jazdy som mal rovnaký, ale v Lade malo oveľa viac ľudí potrebu sa predo mňa dostať za každú cenu.

A potom sú tu samozrejme všeliaké psycho kúsky - ako minule týpek na trojpruhu pred Prahou si to svišťal stredom 110km/h, ja blbec som ho ani nepodbehol, ale cez tri pruhy tam a späť. To ale týpek asi nevedel rozdýchať (ako si môžem dovoliť používať pravý pruh, keď sú tri, že?) predbehol ma a do Prahy šiel predomnou a vždy, keď som menil pruh tak menil aj on, a hádzal blinker na opačnú stranu :D TOP.
Avatar - caliban
1. 2. 2021 01:29
....
Když vás předjede Dacia, tak to vám buď došel benzín/nafta a nebo jedete na kole.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Blue Sun
1. 2. 2021 08:33
Re: ....
A nebo prostě jen člověk nemá potřebu na silnici závodit s každým, kdo chce ukazovat, jak to všem natře.
Avatar - KANKUNEN
1. 2. 2021 09:04
Re: ....
Omlouvám se všem, které jsem předjel. Nezávodím s nikým, mám rád když cesta hezky ubývá a protože mám diesla, tak předjíždím i silné benzíny.
1. 2. 2021 08:29
Zase tak horký bych to neviděl...
Manželka má to samé auto, jen v bílé barvě. Je pravda, že výhled z auta teda nic moc, ale když s tím náhodou jedu já, tak mi rádio žádný psí kusy nedělá. Je až přehnaně jednoduché, ale budiž, je to jednoduché auto. Funguje jak má. A že mají někteří lidé komplexy z toho, že je předjede Dacie? Mám o dost větší auto a je to to samé. Jsou prostě lidí, který mají komplex ať je předjede cokoliv. Takový ten přístup buď Tvl. přece mě nepredjede rumunskej škopek a za 5 minut se tomu samému honí hlavou Tvl. ten s 7 BMW se vleče, tomu to nandam. Prostě pacient ať ho předjede cokoliv.
Rozbalit vlákno
0
1. 2. 2021 10:15
ja uz bago nemam
Koupil sem dalsi byt. Bago je pryc. Byla to holota za 800tis. Ted mam mini clubman jcw a vw golf variant 7, Ale to nevadi, dulezity je, ze vždycky nektery lidi vypichnou z celyho komentu jenom to co se jim hodi. Ale chapu ze hodne lidi seru. Pravda bolí. Jedem dal, dulezity je ale pobavit. Ve videu pan Vaculik podelal Audi, v serialu ojetin. Ze kdyz chcete delat dojem, ale pritom jsi socka... jako kdyby nebyli stále lidi co umí ocenit audi a chteji jit do ojetiny namisto.. no treba Dacie. Ja si dosadil bago, protoze je mi bmw blizsi. Mlask, dalsi na ucho a k tomu vlaznou vodou omyvat prirozeni a bude lip.
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Blue Sun
1. 2. 2021 10:28
Re: ja uz bago nemam
Omývej, omývej, je to potřeba.
Avatar - Barrichello
1. 2. 2021 11:03
Re: ja uz bago nemam
Audi- náskok díky panice, řídí to jen vopice ;-) ;-) ;-) ;-)
Avatar - eLzyx
1. 2. 2021 11:16
není to OK auto
Dle mého názoru tu už není dobré auto, protože přišlo o tu zásadní vlastnost - cenově dostupnou 4x4, kvůli které to kupovala spousta lidí. Tenkrát stála kolem 350-370t Kč, dnes je zapotřebí dát o 100t Kč více. A ty buďto máte nebo ne. A když ne, tak sáhnete po ojetině.
Rozbalit vlákno
1
5. 2. 2021 12:01
Re: není to OK auto
Přesně! :-(