Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alpine představuje zatím nejluxusnější verzi modelu A110. Edice Légende GT je omezena na 300 kusů

29 komentářů

Ozzman
Krásné auto, už základní verze jezdí dle testů naprosto skvěle, ale je velká škoda, že to Renault neuměl prodat víc lidověji, jako GT86tku Toyota a BRZ Subaru... to by byla paráda... takhle budu jen doufat, že si do toho někdy na výstavě alespoň sednu a projedu se v tom maximálně virtuálně 😁
kari.laz
A hlavně k tomuto auto by seděl manuál jak pr.. na hrnec. Jenže tam nebyl, pokud se nemýlím.
Ozzman
Nebyl a ano, nýbrž bych to bral i s automatem, jestli je to tak super 😊
gil54
Povedená libůstka pro fajnšmekry. Tahle krásná hračka se ale asi nestane tím pověstným stéblem, kterého se tonoucí chytá..... 😄
traveldrive
Ozzman
Tohle mám samozřejmě sjetý 😁
traveldrive
Tak sorry, že som Ťa podcenil 😄
Ozzman
Rasťu sleduji rád 😊
abc
áut mám plné zuby, za rok najazdím okolo 75,000km
ale toto by som bral
to je iná káva
to má štýl
kam sa hrabú baworáky
Arese
Je to nádherné a úžasně lehké autíčko,. O to víc ale bolí, že nenabízí manuál! Neomluvitelné a nepochopitelné! 😲 😒 :no:
gil54
Jistě ale víš, že přeřadit tak rychle jako dvojspojka nedokáže s manuálem nikdo. U sporťáků je dnes na místě.
V normálních autech je to jiné. Já mám rád větší káry s motorem, tak automat s HDM, V běžných autech středu klidně manuál, i automat v preferenci HDM ( když je dostatek výkonu), před dvojspojkou, CVT nechci v ničem, kromě skútra.

No, ale jsem už poměrně starej, tak mohu mít už narušené myšlenkové pochody. 😄 A pak, hlavně, každý to má rád jinak.
Arese
Tvoje první věta je zcela absurdní. "Kontrolní otázka": Automobiloví nadšenci si kupují nepraktická placatá kupátka proto, aby měřili rychlost přeřazení, nebo proto, aby si maximálně užili ovládání takového auta? 😄
gil54
Těžko řict. Každý to vidíme jinak. Rozhodnout by to mohly pouze prodeje, pokud by byly v nabídce mauál i dvojspojka a to za stejnou cenu. Já myslím, že by manuál nevyhrál.

(A marně hledám absurditu v předmětné větě.)
Arese
Proč by verze s manuálem měla stát stejně?! Ta by samozřejmě měla být levnější, a to o dost! Pokud ne, byla by to jen vyčůranost výrobce! 😲
gil54
Stejně proto, aby bylo poznat, co ti automobiloví nadšenci preferují.

Asi se dnes neshodneme. Mě se auto líbí tak je, nemyslím si, že by bylo ochuzeno jeho charizma a možnost si ho užít. Naopak lze si ho užít " v kalupu" možná lépe, když nemusí řidič mít furt jednu ruku mimo volant a zároveň s tím také spojkovat.
white label
Přesně tak... :yes:
traveldrive
Ako sa to hovorí? Kto chce psa biť, palicu si nájde. Areseho nepresvedčíš, lebo sa nechce dať presvedčiť.
white label
Navíc se klidně vsadím, že nikdy žádné opravdu sportovní auto s dvojspojkou ani neřídil.
Ozzman
I nesportovní auto s dvouspojkou řadí rychleji, než průměrný Arese 😉
Arese
Tak to bys prohrál! 😄
Arese
Areseho nepřesvědčíš, protože miluje "práci" se spojkovým pedálem a řadící pákou. Co je na tom sakra špatného? Snad toho zase tolik nechci! 😄
traveldrive
Jedna vec je mať niečo rád, druhá vec zase v jednom kuse hulákať, aké nanič a zlé je všetko ostatné.
kari.laz
Jenže tohle auto má "jen" 1,8 215 KW. Nic, co by se nedalo uřídit. A kolik lidí si to pořídí na honění setinek na okruhu a kolik lidí s tím bude běžně jezdit a užívat si to v "běžném" provozu. K tomuhle autu by byl manuál naprosto ideální volba. Auto by bylo o něco levnější, zábavnější a vsadím se, že by si našlo více kupců, než automat, při nejhorším fifty fifty.
white label
Ideální by bylo nabízet k němu dvojspojku i manuál.
Alen tvrdit, že jedna z těchto dvou možností je špatná (jedno která z nich), je učebnicová omezenost.
Je lepší mít takové auto na trhu, byť pouze s jednou převodovkou, než žádné takové.
A že by se jich dnes rozhodně neprodávalo více s manuálem, než s DS, tak na to vem klidně jed.
gil54
Souhlas i s editem. Jistěže možnost volby by byl ideál.
Arese
Naprostý souhlas, pokud je možnost volby, proti automatu samozřejmě nelze nic namítat. 😄
traveldrive
Lenže proti automatu sa nedá nič namietať ani tak.
Ozzman
Kdyby do toho Renault dal ještě "sociální" verzi s jeho legendárním atmo dvoulitrem, který poháněl ostrá Clia a s manuálem, bylo by tu další Prosche pro chudé... ale ten motor už pohřbily emise.
kari.laz
Točivá dvousetkoňová atmo by byla velká paráda a vem čert že na dragrace by ti to s tou 1,8 natřel. O tom tohle auto není.