Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tohle erko znáte? Upravené kupé proslavil film s Jožo Rážem, známý zpěvák dnes vůz vlastní

Ladné kupé Škoda 110 R patří mezi nejobdivovanější modely mladoboleslavské automobilky. Ve svérázné podobě oslovila také Jožo Ráže, frontmana slovenské kapely Elán.
Zpět na článek
30. 10. 2021 08:08
Re: Meno
Pokud končí křestní jméno/přezdívka na o (Ivo, Oto atd.) a následuje za ní příjmení, skloňovat se nemusí. Doporučuji Pravidla českého pravopisu, popřípadě internetovou Příručku Ústavu pro jazyk český. Píšou to tam.
14. 7. 2021 15:06
Meno
S Jozo Razem? V cestine sa nesklonuje krstne meno? :-O
14. 7. 2021 14:20
Re: Ale jo....
Já bych řekl, že všechny ty "staré škodovky" jsou právě o té emoční hodnotě. Klasická stodvacítka se vyrábela někdy od roku 1976. Je tu hodně lidí, kteří si pamatuji, jak to před 45 lety vlastnili, půjčovali si to od rodičů, dělali v tom autoškolu, ... . Velká část těch lidí, co za to teď platí docela enormní částky, si tak trochu svým způsobem kupuje ztracené mládí.
14. 7. 2021 07:22
Ale jo....
.... to auto má nějaký příběh, pro majitele velkou emoční hodnotu, navíc samo o sobě není úplně špatné, takže tady se nějaká ta investice a tím pádem celkově vyšší náklady na pořízení dají ospravedlnit.... Na rozdíl od 90% neuvěřitelně předražených starých Škodovek, ze kterých se tady dělají "sběratelské vozy" :D :D :D
13. 7. 2021 21:16
Aj videjko...
...z filmu treba. :) http://www.youtube.com/watch?…
Táto úprava sa mi celkom páčila, teda v kontexte neskorších tuzingov á la Rapidečka.
V každom prípade Studeniča nemám rád. Celá tá kapitola okolo HZDS a hlavne Záchranného systému Slovakia. Na Facebooku majú spomienkovú skupinu, niektoré autá ešte existujú, ale chudáci tí ľudia čo do toho šli. Je to taká kontroverzná postava, ale mali sme viac takých pretekárov, ktorí pričuchli k politike a nedopadlo to dobre, napr. Malchárek.

Ešte k tej fotke z "nejakého autobazáru". Auto spolu s kopou ďalších zaujímavých bolo dlho práve na dvore Záchranného systému na výpadovke v bratislavskom Lamači, ale hentá foto je už myslím zo Slovakiaringu. Tie autá tam chátrali za tribúnou. Podarilo za z nich zachrániť napríklad aj dodávku z BAZky - MNA900, mali ste tu článok, pán Kalina ho predával.
https://www.auto.cz/…-skodovek-129203