Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Alfa Romeo 156 Sportwagon 2,5 V6

40 komentářů

KANKUNEN
Tak úžasné auto a nic o tom, jak to jezdí. Zatáčelo to na pomyšlení, ale toho trápení s poruchami.
JTDLE
Nevim, ja mel 156ky dve a na spolehlivost sem si rozhodne stezovat nemohl, narozdil treba od soudobe konkurence v podobe E46, ktera me parkrat solidne vypekla.
Arese
Tak já mám 156 už 18 let a prodávat ji rozhodně nehodlám. Tolik automobilového sexapealu a radosti z jízdy mi už žádnou současné auto nenabídne, ani Giulia ne! 😄 :yes:
speedfred
Mám sa za tebou staviť a vyvrátiť ti čo si napísal?
JTDLE
Ma manual a T.S., neber mu radost 😉
Arese
Nemusíš se namáhat. S Giulií jsem jezdil několikrát. Je to jistě skvělé auto, ale oproti 156 je to obryně, a benz. 2 litru chybí typický alfácký zvuk, má příliš lehké řízení a hlavně postrádá manuál... Pokud by Giulia těmito nedostatky netrpěla, už dávno bych jí měl doma... 😒 :no:
Mig_35
tys nedávno pořídil jiný vůz - který tyto kvality zajisté má? bude recenze? každopádně zrovna S-Fred manuál má😊
Arese
Recenze bude, ale jedná se o současné rodinné auto, vzdálené od 156 světelné roky. 😉
Dinar
Jak byla ta auta postavena se dá docela dobře demonstrovat na tom, že dnes uvidíš nějakou dvacetiletou E46 stát prakticky v každé ulici, jsou běžnou součástí dnešního provozu, stále jich jezdí x, za to potkat 156ku, je jak potkat jednorožce, většina jich je dávno po smrti.
Arese
Nemáš tak docela pravdu, 156tek u nás pořád jezdí ještě docela dost. 😄 :yes:
_EQS_
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
gil54
Už si konečně zaplať doučování pravopisu. .....ruce a smysly řídili.....
_EQS_
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
nope
Hlavne drz hubu.
_EQS_
Xylo
XM 3,0 měl můj kolega v práci (někdy v roce 199😄. To auto mi připadalo trochu jako parník i tak jezdilo (majestátně). Šéf jezdil 850 T5 a já měl Mondeo 😄
gil54
To je pravda. Že XM plul nádherně přes díry bylo ok, ale on i volant byl funkcí víc kormidelní kolo. Takže bylo potřeba mít vedle řidičáku i průkaz vůdce malého plavidla. 😄
sorpersa
Kks čo auto to skvost. :yes:
nope
O nicem. Tata mel Saab 9-5 Aero a to si tyhle krapy davalo kdykoliv k snidani. A ne jen vykonem. Ty uz ses jako ted slovenskej jouda z panelaku, kterej velebi fabie a hejtuje Volva 😁 Neuveritelny, kolik kretenu ma dnes pristup na web. Jo a jen tak mimochodem, mas ty widle deravy, tak s tim neco udelej.
_EQS_
Arese
Tak takto hezky lidsky promluvit o pořádných autech, to jsem u tebe ještě neslyšel. Jen tak dál a v.y.s.e.r. se na hnusné zkratowozy! 😄 :yes:
Já Prvni_1
Ja jsem jezdil s trilitrem ve 164 za 9.
😉
gil54
12ti ventil klidně i za méně.
3_diamanty
Opat aj tu plati.... zlate 90 roky.... Alfa v kombiku s V6 ...kdeze su tie casy... top era automobilizmu

PS: a to v tom case bola 156tka v ponuke aj ako oplastovany zvyseny 4x4 kombik ... dnes uz o tomto uspesnom obdobi a roznororodosti modelov moze polomrtva alfa len snivat...
Arese
Bohužel máš naprostou pravdu. Zato nyní ekozločinci v Bruselu se chystají evropský automotive naprosto zničit a názory zákazníků, obyvatel EU, je vůbec nezajímají! 😲 😲 😲 :no:
fOE
A znovu se ukazuje, ze kam topper radi, tam muj zajem veru nesmeruje.

Pry "zlate 90 roky". Za me co do designu nejhorsi obdobi. Cas, kdy i takove ikony jako Porsche, ktere dokazalo zprasit svou 911, nebo ford s mustangem, pripadne i ta nejhnusnejsi 3er historie, e36... vsechno z devadesatek. Svet se zacala vracet do normalu az s s blizicim se mileniem.
Mr.Murphy
.... ta cenovka je slušná raketa co? dnes za 1 mio máš Giulii, která je logicky galakticky jinde komfortem, bezpečností a jezdí stejně dobře v základu jako tahle vrcholná V6....

Tehdy jsi za milion měl snad i 2+1 v paneláku v Praze, dnes máš za milion garáž....

Jinak nic proti 156, úžasné a charakterní auto na tu dobu :yes:
gil54
...vrcholná byla GTA. (Jen pro pořádek.)
Mr.Murphy
.... jasný to vím, ale ta byla ještě o 250 dražší (+/-) a navíc ji beru už jako trošku extrémní auto.... byla s ní spousta legrace ale na denní ježdění už to fakt úplně nebylo, řekl bych.... tvrdý podvozek, spotřeba ve městě jak hovado atd.... ale charakteru na rozdávání, to zas jo 😄
Dinar
Hlavně nedotáčivosti na rozdávání, to jo. Na tom autě byl charakterní jen motor. 😉
Enthusiastic.driver
Ještě byly charakterní ty čtyřpístky, které měly tendence přestat brzdit mohem dřív, než by člověk čekal a to pak byly šarmantní chvilky 😁
Dinar
Jj, tyhle opěvovačky aut "z mého mládí" jsou většinou projevem vzpomínkového optimismu. Nedej bože, aby se člověk k takovému autu dostal dnes. 😁
Ota4
Ano je to tak. 156 zas tak skvěle nejezdila. Řízení i motory byly fajn ale to je asi tak vše.
Arese
Musíš ovšem rozlišovat motorizace. V6 byly těžké na čumák a měly malý rejd a horší řazení, ovšem T.S. jezdí parádně! 😉 ( samozřejmě pokud má podvozek v pořádku).
Ota4
Já vím. Neboj měli v 98 úplně novou ještě euro2 114kw. Samozřejmě čtyřválce jsou lehčí na čumák ale i tak když si to porovnal s E46 tak ta prostě fungovala lépe. Nicméně charizma to mělo o tom žádná. . .
Arese
Taky mám svoji 2.0 T.S. ještě v Euro 2 ! 😄 :yes:
Arese
Za poslední větu: :yes: 😄
Mr.Murphy
.... pro mě je to auto legenda.... design, výkon, jízda, emoce.... to vše tam bylo na 1*.... pravda, pokud člověk kápl na horší kus tak z toho mohla být noční můra....
Andrej Tkáč
To tak vtedy bolo no, Outback H6 napr stál u nás v roku 2004 1,9 mega. Na druhú stranu po 500k km a 17 rokoch spolu musím povedať, že tam tie prachy stále cítiť, čo si nie som úplne istý, že sa bude dať povedať po tých rokoch a km o duchovných nástupcoch týchto áut.
Mr.Murphy
kokso tak 1.9 míče ve 2004 je cca 4 mega v dnešních cenách.... 😄 ale jako jo, uznávám že ta kvalita byla v té době jinde.... pokud teda chápeme kvalitu jako trvanlivost a výdrž.....

ale prostě se snažím poukázat na to, že ač se dnes často auta hejtují, tak jak vidno z cenovek před těmi dvaceti lety byla snad 2x tak drahá.... takže prostě po osmi letech by sis toho Outbacka dnes koupil znovu a hotovo.... 😉