Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Úpravci Tesly přišli s náhradou za nevšední volant nového Modelu S

Nebaví vás knipl místo volantu? Úpravci ze společnosti T Sportline už nabízejí alternativu.
Zpět na článek
Avatar - Ondore
13. 1. 2022 11:50
Re: Chyba hneď v prvej vete
Keby si predo mňa postavil jeden Plaid s Yoke a jeden bez, tak si vyberiem ten s klasickým volantom. Ale keby Yoke bola jediná možnosť, tak by som s tým nemal problém.
Avatar - Emel
13. 1. 2022 10:07
Re: Chyba hneď v prvej vete
Možná to v reálu nebude tak strašnej problém. Na druhou stranu - má to řešení nějakou výhodu, kvůli který bys to tak chtěl mít?
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 23:20
Re: Chyba hneď v prvej vete
Keď som sa pýtal na také zákruty, tak som sa zamýšľal, či si ja na nejakú spomeniem. Mám tu pár takých ciest, kde sa chodím občas prevetrať, na niektorých sa robia preteky, ale úprimne si nevybavujem, či musím rúčkovať, skôr by som povedal, že nie. To samozrejme neznamená, že také neexistujú, ale napríklad môj bežný mix je 70 % diaľnice, 20 % mesto a 10 % okresky a nikde na mojich bežných trasách nepotrebujem ani len pevné bočné vedenie sedačky, ja Ti človeče z nej nejako nevypadávam :-) A fakt si myslím, že zrovna pomaly nejazdím.
Yoke - osobne tipujem, že v EU ho nepovolia, predsa len tu máme iné cesty ako amíci. Ale z videí, ktoré som videl by som povedal, že obavy ľudí sú viac v ich hlavách, ako na skutočných cestách.
Avatar - Emel
12. 1. 2022 23:03
Re: Chyba hneď v prvej vete
Korekce je něco nečekanýho. Třeba když si najedu serpentýnu a najednou se tam zjeví motorkář s kolama na čáře a hlavou v mým pruhu a já potřebuju utáhnout stopu.
Ale jinak myslím, že větší problém to bude v menších rychlostech... křižovatky a kruháče ve městech a tak, kde u běžnýho auta celkem běžně máš volant vzhůru nohama... do toho budeš pouštět blinkr podržením tlačítka...
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 21:43
Re: Chyba hneď v prvej vete
Vybavuješ si niekde takú cestu, kde máš zákrutu, v ktorej musíš robiť korekciu volantom do rovnakého smeru tak, aby si prekrížil ruky? V uvedenom videu na severnej slučke nikde prekrížiť ruky nemusel napriek tomu, že mal Yoke a tam pár hodne ostrých zákrut nájdeš:
https://en.wikipedia.org/…N%C3%BCrburgring#…
Uznávam, že tam môžeš tú zákrutu strihnúť a ísť ideálnu stopu bez ohľadu na to, že apex leží "v protismere", na druhú stranu na bežnej ceste tú zákrutu nestriháš stošestdesiatkou. Ja len, či fakt jazdíš cez zákruty, ktoré ten Yoke nedá, alebo riešime neexistujúci problém.
Avatar - Emel
12. 1. 2022 20:22
Re: Chyba hneď v prvej vete
Kontra chápu jako zatočení do opačného směru, než máš volant. Pokud zatáčíš doleva a nepřehmátneš, pak korekce je pootočení doprava... a s tím zrovna problém nebude, problém by byl, pokud bys najednou potřeboval ještě víc doleva.
Avatar - curwasportiva
12. 1. 2022 19:42
Re: Chyba hneď v prvej vete
Svoje dojmy tady siris ty…
12. 1. 2022 17:48
Re: Chyba hneď v prvej vete
Zmenilo sa obsadenie. Namiesto solídnych ľudí, ktorí sa padajúcou úrovňou serveru začali postupne vytrácať, sa sem nasúkalo zopár živočíchov bez rozumu, ale zato s vyhranenými názormi. No a sme tam kde sme. Nastupujúca generácia je vždy trochu iná, ale toto sa pomaly začína podobať apokalypse.
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 17:26
Re: Chyba hneď v prvej vete
2,25 - pochopil som, moje zmienky o možnom vylepšení rádiusu boli pre EV ako také, konštrukčne by to mohlo byť ľahšie riešiteľné ako pri spaľovákoch. Ale video z Nürburgringu som si schválne pozrel vyslovene z pohľadu ako moc na tejto trati točí Yoke volantom (https://www.youtube.com/watch?…), rúčkovať nemusel ani raz, takže len z videa súdim, že strmosť aj pre ostrejšiu jazdu na zatáčkovej trati by mohla byť ok. Teoretická pretekárska trať so 180° vracačkami (ako Transfagarasan) by už problém zrejme bola.
Kontra vs korekcie - asi rozdiel v jazyku, ja chápem korekcie ako súhrn všetkého čo robíš, od práce s volantom až po prácu s plynom a brzdami. Kontra je len jedna z korekcií, ale práve pri nej najčastejšie tú vianočku s rukami upletieš. Pointa zostáva, za 30 rokov som v bežnej premávke vianočky neplietol prakticky vôbec.
Avatar - Emel
12. 1. 2022 16:17
Re: Chyba hneď v prvej vete
S těmi 2,25 - mířil jsem k tomu, že to zřejmě nebude tak, že bys nemusel ručkovat, zřejmě bude ručkovat srovnatelně s normálním autem - asi ne na okruhu, ale ve městě. Jasně, pokud by to auto mělo na těch 2,25 zásadně větší rejd, tak by to mělo vliv.
A s tím rychlým kontra - psal jsem korekce, ne kontra. Když si uděláš z rukou vánočku, abys nemusel ručkovat, tak kontra ještě dáš, prostě tu vánočku trošku rozmotáš... ale zatočit ještě víc do zatáčky je pak problém. Co by ti na to řekl nějaký instruktor bezpečné jízdy je asi jasné (bez ohledu na značku auta).
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 14:13
Re: volantem se točí ...
Ano, bojím se. Možná i proto jezdím bez nehod už 30 let.
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 14:12
Re: Chyba hneď v prvej vete
Presne. Mnohí si moje slová vysvetľujú tak, že bojujem za Yoke, čo nie je pravda. Ja len pripúšťam možnosť, že ak sme niečo používali 100 rokov, tak to nemusí hneď znamenať, že iné riešenie je automaticky zlé, hlavne ak tento názor majú ľudia bez osobnej skúsenosti.
"Tesla, ktorá je pre mnohých zlá bez ohľadu na..." - ďalšia veľká pravda. Mám pocit, že nie tak dávno sme dokázali spolu komunikovať aj keď sme mali opačné názory, používali sme argumenty, nemuseli sme sa škatuľkovať ani robiť osobné útoky. Dnes akoby ľudia prepli na prvú signálnu sústavu a všetko nad tým je ťažký nadštandard. Vyhranené názory populácie na EV a očkovanie sú toho pekným príkladom.
12. 1. 2022 14:05
Re: volantem se točí ...
Nebojíš se jezdit na komunikacích spolu s kamiony, dodávkami, autobusy, přejíždět koleje, křížit se s tramvají?
12. 1. 2022 13:52
Re: Cakam kedy
Možno čakajú, kým im to nejaký fundovaný mentálne slabší jedinec navrhne.
12. 1. 2022 13:51
Re: Chyba hneď v prvej vete
Hovorí sa, že zvyk je železná košeľa, takže čo je nezvyklé, je automaticky zlé, notabene keď je to Tesla, ktorá je pre mnohých zlá bez ohľadu na to, či má okrúhly volant, hranatý alebo akýkoľvek iný.
Inak mne sa tiež veľmi nepáči. Polovicu alebo viac km robím po meste a niekedy mi prekáža aj zarovnanie spodnej časti volantu, aby menej prekážal pri nastupovaní. Na dlhšie trasy asi vpohode, po meste to už také terno nebude. Vec preferancií.
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 12:42
Re: Chyba hneď v prvej vete
Súhlasím s nesprávnym poradím :-) Ale znovu pripomeniem - všetko čo tu píšeme sú len naše domnienky a zámer automobilky môže byť niekde celkom inde. O desať rokov tu možno bude nová generácia TMS, kedy nám to všetko docvakne, alebo časom stiahnu chvost a vrátia sa ku klasike, ja to fakt neviem. Ale rozhodne nerobím závery cez monitor, počúvam ľudí, ktorí mi pripadajú nestranní a tam zachytávam názory, že to nebude také zlé, ako to vidia tunajší špecialisti na volanty.

Rýchla kontra - jazdím viac ako 30 rokov, za mladi celkom divoko, ani dnes nenosím za volantom klobúk a situácie, kedy som ju využil v bežnej premávke by som spočítal na prstoch ruky drevorubača. Uznávam, že mať tam Yoke, tak to by som tu už asi nebol a preto sám hlasujem za klasiku.

Doplnené: "mezi krajníma polohama je 2,25 otáčky" - tiež som počul názor, že Tesly všeobecne, na to, že sú to EVs by mohli mať lepší polomer zatáčania (a súhlasím), ale keď som si pozrel BMW 7 alebo nové S-Classe, tak ten rádius mali o 30, resp. 80 cm väčší (asi bez riadenia zadnej nápravy, neviem). Taktiež som si teraz znovu pozrel video, v ktorom vraj sériový Plaid mal na Nordschleife rekordné kolo a sústredil som sa len a len na volant. Na celom Nürburgringu som zachytil len dve zákruty, kde šofér otočil volantom mierne nad 90°. Pozri, ak sa budú robiť preteky cez Transfagarasan, tak tam ten Plaid s Yoke asi pohorí, ale ak to pôjdeš v rámci výletu, tak by som tipoval, že nebudeš mať žiadny problém ;-)
Avatar - Mokrous
12. 1. 2022 12:16
Re: volantem se točí ...
Chudáku. A to do těch tanků čumíš jako jedinej v ČR? Já že jezdím celej život v nízkých autech a dokonce i v noci a žiju. Většinou mě oslní neseřízenej křáp. Rozhodně častěji, než moderní SUV, byť je nemám v lásce.
A pokud i zezadu v koloně ve městě do zrcátek, tak jestli to není tím, že nejlepšímu autu planety nechybí samostmívací zrcátka. To třeba ten hnusnej koncern má běžně a pak se cestuje o 100% líp.
Avatar - Emel
12. 1. 2022 12:03
Re: Chyba hneď v prvej vete
Pokud je to první krok k samořídícím autům, pak to vzali ve špatném pořadí - nejdřív mělo být auto samořídící a pak měli zmršit volant ;-)
Někde jsem viděl info, že mezi krajníma polohama je 2,25 otáčky... což je celkem normální hodnota a nevypadá to, že by tím volantem bylo potřeba méně točit třeba při manévrování.
Taky to znamená, že ovládání směrovek na tlačítkách točících se s volantem může být dost problematické, třeba na nějakém malém kruháku... fakticky kdykoli, kdy volant přehmatáváš.
A přehmatávat volant je správný návyk... pak jsi schopný rychlé korekce na obě strany... to jistě znáš.
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 11:06
Re: volantem se točí ...
I kdyby je Tesla rovnou retrofitovala do všech už prodaných modelu, tak se můžeš vzteknout ale to je všechno co s tím můžeš dělat. Každého věc s čím jezdi. Já taky třeba musím čuchat diesely schované v oblaku čmoudů a potkávat tanky SUV a nechat se jimi oslňovat a ohrožovat. Jak asi skončí P406 po kolizi s Q7? A kolik jich denně potkám. A kolik denně potkám S plaidu s tímto volantem?
12. 1. 2022 10:56
Re: volantem se točí ...
hele čistě logicky, když má někdo z auta výhled na dva kilometry a svítí, že je světlo jak ve dne, tak mi nikdo nevymluví, že ten naproti je na tom líp, než kdyby proti němu jel žigulík se žárovkama...
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 10:42
Re: Chyba hneď v prvej vete
Dinare idem postupne.
- Zadal som na YT "yoke is joke" a vyhodilo mi pár videí, kde ľudia po prvý raz skúšali yoke, nejaké záplavy názorov proti som ale nenašiel, je možné, že mne algoritmus YT vyhadzuje iné videá ako Tebe. Určite to ešte pozriem, ak máš nejaké odkazy, pokojne mi ich pošli. Yoke zrejme mať nebudem, ale už len zo zaujímavosti chcem počuť každý názor po viac ako týždňovej praktickej skúsenosti. Čo chcem povedať - videl som viac ako desiatku videí majiteľov a v podstate sa zhodovali v nasledovnom: bolo to divné na začiatku, ale max. po dvoch týždňoch im to prišlo prirodzené a naopak som tam zachytil pár názorov, že potom im prišiel divný klasický volant. Nechápem, ale na rozdiel odo mňa to boli ľudia, ktorí s tým jazdili.
- Riešenie zo závodných áut - to, že Plaid je hodne rýchly z neho nerobí závodné auto, aspoň pre mňa nie. Špeciálne volanty zo závoďákov zrejme majú svoje opodstatnenie a okrem vecí, ktoré vymenúvaš to zrejme bude aj zásadne iné riadenie.

Netuším, ako Yoke vznikol, možno je to len Elonov rozmar, možno je to prvý krok k samoriadiacim autám a hranatý sa im lepšie skladá do palubky, fakt neviem. Ale odmietam zjednodušiť svoje rozhodovanie na signálne "like/dislike" bez toho, aby som sa o veciach dozvedel viac.
Avatar - kari.laz
12. 1. 2022 10:38
Re: Chyba hneď v prvej vete
Viz Roman a to se v tom jednou svezl.
Avatar - kari.laz
12. 1. 2022 10:29
Re: volantem se točí ...
Ty už jsi se do toho hodně zamotal co? Ty opravdu nenadáváš na Teslu. Co jsi se svezl v TM3, tak je to tvůj střed vesmíru, modla nad všechny modly. Přečti si své příspěvky před a po.jizde v TM3 a je smutné, že to ani nevidíš.
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 10:27
Re: volantem se točí ...
To je vše ale u protijedoucích aut, ale to svícení do zrcátek, to je dáno stavbou auta a čím silnější má světla, tím horší.
Avatar - Dinar
12. 1. 2022 10:06
Re: Chyba hneď v prvej vete
No, nevím, stačí na YT zadat "yoke is joke" a vyběhnou videa, ve kterých s tím jezdí různí lidé a nemají pro ten volant slova chvály. Někde je i rozhovor s Randy Pobstem, který plaid pro teslu pomáhal ladit a ten, přestože nemůže z principu placeného testera tohle řešení shodit, tak je, mírně řečeno, velmi rezervovaný.

On ten problém není čistě v typu volantu, nevhodném pro silniční auto, protože mu chybí horní část, ale taky v provedení toho designu. Chce se tvářit jako řešení ze závodních aut, jenže jím není. Jde o to, že ta boční část věnce, vedle místa, kde řidič zahákne palce, je malá, je to jen malý výstupek, takže ostatní prsty musejí být níže než by měly, navíc, tím že ten věnec nevede nad palec a netvoří tam otvor, ve kterém se palec opírá jak shora tak zdola, musí se řídit bočním tlakem ruky na volant, ne palci a v tom je zásadní rozdíl mezi závodním volantem a tímto. Volanty tohoto typu, ty závodní, vždy mají tu boční část věnce vytaženou nad palec a tvoří pro palec okýnko, to je naprosto klíčové pro možnost řízení oběma rukama v zatáčce, řídí i ruka (palcem), která je na vnějšku zatáčky. U každého výrobce vypadá ten volant malinko jinak, ale v tomto zásadním jsou všechny stejné např. http://www.eurocarnews.com/…lery-detail.html Ten teslí "volant" je prostě nesmysl, jet se s tím dá, ale rozhodně to není ergonomicky dobré řešení pro auto, jedno jestli na silnici nebo na okruhu.
12. 1. 2022 09:53
Re: volantem se točí ...
Ne, tady řešíme berany :D
12. 1. 2022 09:51
Re: volantem se točí ...
SUV rozhodně špatně nejsou, je spousta lidí, kteří jejich vlastnosti denně využívají. Problém je jak se snížila světlá výška běžných vozů a i to je jeden z důvodů rozmachu SUV. Obvykle SUV s menší délkou alternují kombi.

Píšeš nesmysly o trhu, berany u Tesly jsou okrajová a naprosto zcestná nebezpečná věc. Jde o to, aby je Tesla nezačala používat i u dalších modelů.
12. 1. 2022 09:48
Re: volantem se točí ...
Tady ale řešíme volant
12. 1. 2022 09:46
Re: volantem se točí ...
Jo, byla to asi konstrukční chyba, týká se to velkého počtu fabií
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 09:32
Re: volantem se točí ...
Dobře nebo špatně, to posoudí trh. SUV jsou taky (podle mě) špatně ale trh to vidí naopak. Nechme to opravdu na tom trhu, jak to bude vidět. Pro mě osobně takovýto volant není. BYCH si ho nekoupil.
12. 1. 2022 09:23
Re: volantem se točí ...
Takže uznáváš, že berany místo volantu jsou špatně nebo tu budeš zbytečně prudit s vodovodní baterií?
12. 1. 2022 09:22
Re: volantem se točí ...
Nová auta s řízenými světly na základě zatížení vozidla rozhodně nejsou problém. Přetížená starší i s halogeny jsou trabl.
Mnoho let vyzkoušeno na SUV VW, Audi, BMW, MB.

Jen u těch, kteří jezdí se světly i na dálnici v automatickém režimu může být problém. Hlavně pro protijedoucí řidiče kamionů, které senzory nezachytí kvůli svodidlům a ta je zase přirozeně nekryjí proti dálkovým světlům. To je však již o hlouposti řidičů (nejen SUV).
Avatar - Ondore
12. 1. 2022 09:18
Re: Chyba hneď v prvej vete
Vieš toto tvrdenie niečím doložiť, teda okrem svojich dojmov?
Avatar - speedfred
12. 1. 2022 09:14
Re: volantem se točí ...
zaškatulkoval si sa sám na "svedka Elonovho"
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 09:12
Re: volantem se točí ...
Fábie nebo Felicie, teď nevím. Ale okolo roku 2004 to nové malé škodovky dělaly. Myslím ten model v z té doby. Svítily všem do očí. Při pozorování z úhlu bylo vidět, že osvětlují stromy a nikoli silnici. A všechny, systematicky. Nebylo to o údržbě ani o individuálních exemplářích.
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 09:09
Re: volantem se točí ...
Tak to mne i dodávka, když jede za mnou a lepí se...
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 09:08
Re: volantem se točí ...
Protože to dělají Fabie po cca 20ti letech neúdržby a nebo dobastlených xenonech. Za to asi automobilka nemůže
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 09:08
Re: volantem se točí ...
Ano, Fábie a jeji headligts jsou fenomén. Dělat tohle Tesla, jsou toho plné noviny a zdejší diskuse. Ale protože je to milášek Skouda, tak je o tom mlčeno. Last but not least, i toto má platnou homologaci.
12. 1. 2022 09:06
Re: Cakam kedy
Tak proč teď ten krok zpátky ?? :-)
:no:
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 09:06
Re: volantem se točí ...
No, v případě jízdy proti, tak to je pravda, nebo jiné koncernovky toho stáří.
12. 1. 2022 09:03
Re: volantem se točí ...
jak je to s tou potrefenou husou ? :-)
12. 1. 2022 09:02
Re: volantem se točí ...
no já teda musím konstatovat že když mě něco oslní, v 99% případů se z toho vyklube stará fabia
Avatar - 3_diamanty
12. 1. 2022 08:57
Cakam kedy
Pridu v technicky slabsej automobilke s hranatymi kolesami... nejako im to trva .. amaterom
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:52
Re: volantem se točí ...
Zvláštní na tom je, že ačkoli logicky by mi měly vadit náklaďáky a dodávky svými světlomety stejně jako SUV, tak v praxi mě oslňují vždycky jen SUV a takové ty cross-overy nebo co to je.
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:39
Re: volantem se točí ...
Jednoduché věci jsou mi bližší než ty složité. Složité věci nemám rád, v jednoduchosti je krása. Takže asi tedy máš pravdu.
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 08:37
Re: volantem se točí ...
No, troubové v mlze jsou, ale na rozdíl od volantu Tesly, oni jezdí proti předpisům a to je ten problém.

P.s. a co dodávky? Ty neva? Ty taky svítí a nákladní auta taky, ty ti nevadí ?
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:37
Re: volantem se točí ...
Chválím Teslu Model 3, to auto. Musk a jeho ostatní výtvory mě moc neberou. On taky přece dělá i SUVčka. Zasviňuje oběžnou dráhu zbytečnými satelity. Má drzé útočné poznámky v médiích. V rámci mediálního boje pojmenuje dítě HŠKPRDN. Nepostavil fabtriku v Česku. Je to č*rák, nemám ho rád.
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 08:36
Re: volantem se točí ...
Svezl si se TM3 a je to pro tebe dream car, protože si nikdy nic lepšího, než Prius nezkusil, sám si to psal a sám to dáváš všude najevo :) Vždyť v pořádku, jen je to fakt tak jednoduché
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 08:35
Re: volantem se točí ...
Ale ty nejsi přeci ten, kdo je ve škatulce "nenadávám na Teslu", vždyť ty jí chválíš a porovnáváš se vším, co se tu řeší :D A bezmezně ji obdivuješ :D My tu nejsme první den, nás neopiješ rohlíkem :D
12. 1. 2022 08:35
Re: volantem se točí ...
:-[] Ty mě dostáváš :D
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:34
Re: volantem se točí ...
Co tvrdím, že je jednoduché?
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:34
Re: volantem se točí ...
Zjednodušujíci rovnice "nenadávam na Teslu, tedy jsem přinejmenším svědek Elonův". Na jedno z absolutně nejlepších aut historie a současnosti, Prius, jste taky pokud možno co nejvíc plivali.
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:31
Re: volantem se točí ...
Ale to je věcí, které neměly nikdy projít homologací. Například soukromé tanky SUV, ty mají být zakázané. Přesto jezdí. Tak se nezblázni z jednoho (ne)volantu u jednoho modelu auta. Já musím čumět do světlometů tanků denně několikrát a modlit se aby mě ten tank nesejmul.
Nesmysl jako denní svícení, namísto zákazu je přikázán. Co troubů večer nebo v mlze potom ani nerozsvítí potkávačky.
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 08:28
Re: volantem se točí ...
No a není to tak jednoduché? Vždť to i sám tvrdíš :)
Avatar - Ozzman
12. 1. 2022 08:27
Re: volantem se točí ...
I když to Roman zahrál do autu, tak si dovolím nesouhlasit, oči mám dobré (to tvrdí i můj doktor, kdyby to chtěl někdo rozporovat a ne není to Ronault :D), ale ono strašně záleží v jakém autě jedeš ty. Když se pohybuješ v SUV, s všemi prvkami moderních aut, jako zatmavovacími zrcátky, tak to tak hrozné není a asi to nevnímáš, ale pokud sedíš v něčem nízkém a jede za tebou nalepene SUV, které má světla přímo na úrovni tvých 5. dveří, tak když nemáš zatmavovací zrcátka, je to hooodně nepříjemné (ale i když je máš, tak je to prostě diametrální rozdíl oproti klasickému autu), my jsme si to i simulovali s Mikesusovým Highlanderem a v tomhle má Romča pravdu.

Druhá věc jsou auta protijedoucí, či ty, co potkáváš, tam zase vidím největší nešvar v SAMO-DOMO xenonech, či autech, kde chybí údržba a jeden světlomet to pálí přímo do očí. Obecně světelného smogu je přehršel a ještě do toho výrobci dělají takové kraviny, jako svítící lištu u VW Golfu, či ledvinky u BMW... Pak stačí tma + déšť a je o zábavu postaráno a je fuk v čem jedeš a jak dobré oči máš :)
12. 1. 2022 08:17
Re: volantem se točí ...
Zjednodušuješ Muskův přínos k regulaci počtu lidí na světě pomocí beranů :D
Avatar - speedfred
12. 1. 2022 08:14
Re: volantem se točí ...
Nemám nič proti Tesle ani proti EV, na nejaké účely sú to super autá ale vadí mi ich vynášanie do nebies.
Čo také zjednodušujem?
12. 1. 2022 08:12
Re: volantem se točí ...
První se ozval Othello a ten má samozřejmě taky pravdu. Test přišla s nebezpečným zásadním ovládacím prvkem. Nemělo to vůbec projít homologací, alespoň v Evropě, amíci ať si dělají co chtějí.
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:10
Re: volantem se točí ...
Zase špatně. Proč máte všichni potřebu to takto zjednodušovat?
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 08:09
Re: volantem se točí ...
Ozval ses první, tak promiň, že jsem ti odpověděl.
Avatar - speedfred
12. 1. 2022 08:03
Re: volantem se točí ...
Zviezol si sa v Tesle a teraz to je preteba stred vesmíru.Chápem že proti Priusu a Krišotovi to je ako raketa NASA ale sú aj iné autá s podobnou dynamikou a ešte sa dá na ne aj dívať (myslím TM3).
12. 1. 2022 07:56
Re: volantem se točí ...
Zklidni to...píšu o volantu ne Tesle jako takové. Berany jsou na silniční auto naprosto nevhodné, mít to Rolls, tak napíšu to samé. Tyhle dětské hrátky neřeš se mnou.
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 07:48
Re: volantem se točí ...
Já ten volant vůbec neobhajuju, sám bych ho nechtěl. Snažím se vám zapřisáhlým Tesla odpůrcům vysvětlit, že svět není tak černobílý. Například podle tohoto videa se s tím jezdit dá, když to někoho baví.
https://www.youtube.com/watch?…
A Teslou se někdy svez, abys mohl porovnat vlastní zážitek a nepapouškovat nesmysly, jako to tady jistá parta dělá.
Avatar - curwasportiva
12. 1. 2022 07:36
Re: Chyba hneď v prvej vete
Tak 90% procent clenu kultu Tezly neni schopno jakkekoliv negativni emoce vuci sve modle…
Avatar - curwasportiva
12. 1. 2022 07:34
Re: volantem se točí ...
Tohle je “trolling” na urovni prvniho stupne ZS..
12. 1. 2022 07:26
Re: volantem se točí ...
Tak to je spíš problém neřešení oční vady, nemám s tím problém. Ve chvíli kdy nejsi schopen zatočit je to naprosto elementární věc. Nesrovnatelné.
Svezl jsi se jednou s TM3 a máš z toho naprosto vymazáno? ;-)
Avatar - Roman Horký
12. 1. 2022 06:54
Re: volantem se točí ...
Moderní světlomety SUV tanků jsou mnohem nebezpečnější - pro majitele normálních aut. A koukni kolik jich jezdi. Pořád víc.
12. 1. 2022 06:42
Re: volantem se točí ...
Taky je úprava průtoku a teploty vody tak potenciálně smrtící jako berany místo volantu?

Tesla provedení je absurdní a nebezpečný nesmysl.
Avatar - Ondore
11. 1. 2022 23:24
Chyba hneď v prvej vete
"Nebaví vás knipl místo volantu?" - to bude asi omyl, ja zaznamenávam pozitívne názory tých, ktorí ho vlastnia. "Nebaví" predovšetkým tých, ktorí ho poznajú iba cez monitor.
Avatar - Mokrous
11. 1. 2022 21:53
A za 200.000,- by tam nějakej nebyl?
Mohl by mít masážní výstupky jako dildo a blikat jako kolotoč.
A až budou brzdy ovládané taky přes display, tak by za příplatek mohla bejt díra v podlaze na brzdění nohou o zem. Řešilo by se to speciální baterií s otvorem na zakázku. Ideálně za mega bez daně.
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 20:05
Re: volantem se točí ...
Vodovodním kohoutkem se taky točí a není pokaždé kulatý.
11. 1. 2022 19:56
Re: volantem se točí ...
ono taky záleží na počtu otáček
to jsi nevěděl ? :-)
Avatar - Roman Horký
11. 1. 2022 19:31
Re: volantem se točí ...
Řídítky se taky točí a nejsou kulatá.
11. 1. 2022 19:19
volantem se točí ...
... a proto v žádném případě nesmí být kulatý