Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfa Romeo Tonale má konečně datum premiéry. Představí se 8. února

30 komentářů

KANKUNEN
tři roky.
pradeda777
....."labutí píseň"..... 😢
MS-sport
:no:
Mr.Murphy
.... protože jinak netuším, proč by mělo někoho oslovit.... Ten segment je nacpán dobrými auty, připlácet si v něm za Alfu, která bude sdílet techniku s naprosto obyčejnými koncernovými sourozenci, asi pro mnoho lidí atraktivní nebude.... 😢

Zachránit Alfu může opravdu leda ta krása + nějaký pěkný interiér se spoustou možností konfigurace.... V opačném případě se obávám že dopadne úplně stejně jako třeba Stelvio, což je na poměry třídy mimořádně schopné auto, ale kvůli cenovce se stejně neprodává nic moc....
sorpersa
presne tak, nastrelia tam nepredajnú cenu a bude vymaľované... celú dobu vravím, že musia ísť s cenou pod D3 a nie málo... musia ľahko lízať zvrchu cenovku mainstreamu, lebo je to nepredajné.
Ota4
Hele ale v C segmentu to jinak nechodí. Q3 je také na MQB. Samozřejmě vylepšení tam určitě je ale základy jsou shodné. To samé bude Tonale. Píše se o odlehčení a vyšší torzní tuhosti platformy B- Wide. Myslím že budou i nápravy v hliníku. Tak to prostě v C segmentu chodí. Nemůžeš chtít zadokolku s podélným uložením. . . . . .
lukas13
S tím, že ten základ je více než dobrý...

Jen s tím autem měla AR přijít 2017/2018.

Je opravdu plýtvání, že prodlouženou verzi téhle platformy používá v rámci FCA jen a pouze jediné auto - Compass.

Snad to nezabije cena a špatné konfigurace výbav/motorů/převodovek.
(Aneb Giu v kombíku a benzínu s manuálem opravdu chybí).
Ota4
Jasný mají dva roky zpoždění! Jinak platforma je to vynikající. Jenom tě poopravim prodlouženou verzi téhle platformy má tipo myslím že má nějakých 2636mm. Samozřejmě je to verze bez viceprvku a určitě to bude nějaká lehčí verze té platformy.
lukas13
To teda mají! 😉

Jinak - díky za opravu, Tipo jde trochu mimo mě. Ten rozvor je s Compassem totožný, což je logické.

Jinak fakt je to až trestuhodné - dávno mohli mít většího brášku 500X a menší AR (dnešní Tonale). Vše potřebné pro to mají od roku 2017 (v rámci běžné produkce, vyvinuté dříve). Tohle fakt nepochopím.
Ota4
Souhlas. Už tady mohlo být SUV od lancie Fiatu a teď už konečně se zpožděním alfa
lukas13
:yes:
Avanti
Vývoj Tonale začal koncom roka 2018.
lukas13
No právě - Compass byl uveden na trh začátkem 2017, tzn. vývoj prodloužené platformy probíhal už několik let před tím. Tipo o rok později (ale relevantní je ten Compass, řekl bych). Tzn. velmi solidní technický základ máš, včetně raritní Chapmanovi nápravy apod. "Jen" doladit a přizpůsobit DNA Alfy.

A oni začnou v roce 2018 a uvedou to za čtyři roky? A větší 500X vůbec nic (to už nechápu vůbec - SUV C segmenetu, a Fiat nic, i když technický základ má?)".

Prostě tohle mě u Italů fascinuje - vyvinou super věc a pak ji zabijou na základě pár úplně deb*lních rozhodnutí. Ale většionou platí - když se už něco povede, stojí to za to. 😉
Ota4
Taloši no😅
MikeARG
Opravdu nechybí... Giulii s manuálem chce jen ten, kdo v tom nikdy nejel s tím ZF a kombík? To už vůbec ne. Za prvé by stejně všichni pindali, že to má malý vstupní otvor a kufr celkově, a za druhé Italové nejspíš nechtěli, aby se Giulia stala služebním autem kindermanažerů co v tom budou za jízdy tlačit bagetu nebo párek v rohlíku z pumpy 😉 Díky za to, Sergio! :yes:
lukas13
Mno, já bych tak neděkoval...

Sám jsem po uvedení Giu na tuto kombinaci čekal a opravdu jí chtěl. A, podle tehdejších zpráv, měla do roka (a do dne) přijít.

Ps.: Nejsem manager (ani kinder), jsem podnikatel. A při našem životním stylu nám stačí jedno auto, i pro privátní účely. Bohužel, sedan, opět vzhledem k životnímu stylu, nestačí.
Zprávu o zrušení kombíku a o tom, že s benzínem manuál nebude, jsem tehdy skoro vobrečel.
Arese
Přesně tak. Taky na dvoulitrovou benzinovou Giu s manuálem dodnes čekám... a zatím marně! 😲 😒 😒 :no: Dokonce dodnes nenabídli ani silnější dvoulitr s 280 k bez čtyřkolky! 😲 😲 😲
lukas13
Jo, to už jsme spolu probírali. Já jsem byl i smířený s tím, že manuál by byl jen s tou 200 Hp variantou. 280 samozřejmě lepší (ano, bez čtyřkolky).
Avanti
Prečo vlastne manuál? Ja mám odjazdený aj manuál 2.2 180 aj automat, ale k manuálu ma to vôbec neťahalo. Radenie bolo skvelé, dráhy krátke, presné, ale aby som ho uprednostňoval pred automatom, to nemôžem osobne povedať.
lukas13
Jsi si vlastně sám odpověděl - já osobně ho, na rozdíl od Tebe, preferuji. A zvlášť k tak řidičskému autu, jakým Giu je, se mi to prostě hodí.

Je to o možnosti volby. Naprosto respektuji a chápu ty, kteří preferují automat. A tak nějak od nich na diskuzích očekávám to samé. Je to vlastně velmi jednoduché. 😉
Arese
Přesně tak! 😄 :yes:
Ota4
280k dvoulitr jde koupit v zahraničí jako q2. Nebo to aspoň šlo. Teďka už nevím strašně teďka osekali nabídku. Zmizely barevné interiéry paket výkon ( což je samosvor a adaptivní tlumiče) pouze pro čtyřkolky atp. . . . . Hrůza děs. Doufám že je to pouze pro to že čekají na facelift.
Arese
Já jsem taky slyšel, že 280k benzín jako zadokolka se nabízel v USA, a možná v Japonsku?. Ale potvrzené to nemám. 😒
Ota4
280 veloce Q2 šlo určitě v Německu i Itálii
MikeARG
Vždyť Stelvio Veloce vyjde někde kolem 1,3 mio a za to samý se prodává nesrovnatelně horší Kodiaq RS. Ale co si tupá masa koupí spíš? Není to o autech, ale o lidech a tady bohužel platí, že většině patří do pracek tak maximálně ten vw koncern a jen někdo je tak chytrý, že si za ty peníze koupí mnohem lepší Alfu Romeo.
Ota4
Tak je fakt že za co se dá koupit stelvio je v kontextu dnešních cen masakr
lukas13
Se dobře čte, co? 😉

Ale ano, Mike má naprostou pravdu.

BTW - to moje vyjde po roce skoro přesně o 100 víc, což je masakr. Slevy prý skoro neposkytují (čipy, omezení výroby). Pár prvků výbavy navíc, pro mě zbytných. Abych šel bouchnout šáňo. 😉
geoRG77
Taky jsem nedávno mrknul do bazaru a docela mě to potěšilo :-! Dnes bych ty peníze, co jsem před rokem za Stelvio dal, koupil maximálně nějaké dotažené ze států nebo s trojnásobným nájezdem a horší výbavou...
Arese
Mám to úplně stejně s mým Karoqem, taky jsem ho stihnul za relativně slušnou cenu na poslední chvíli! 😄
Ota4
Sestra teďka kupovala nového compasse. Stihla ještě pěknou cenu. 750 za 1.3 Firefly 150k 6st DCT v nabušene verzi 80th anniversary