Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Povinné ručení bude muset platit širší okruh vozidel, schválila Sněmovna

12 komentářů

Othello
Jak zjistím nejvyšší konstrukční rychlost u zahradního traktoru?
Rezna
Rozdáte si to s policajtem...když vás chytí, máte to zadarmo 😁
pradeda777
....by se logicky mělo vztahovat na vše, co se pohybuje za provozu na vozovce. Tedy i na kola. Ale na to ještě nemají politici koule.... 😒]
xxc
chodci tiez vedia narobit dost skody
Rezna
Co si budeme povídat, z principu je povinné ručení blbost. Pojištěný má být člověk / řidič ne nástroj, který za nic nemůže.
Othello
Logiku to má, ale asi by to narazilo na problém při praktické aplikaci
Vladimír Zapletal
nakonec i dítě na tříkolce se může stát účastníkem kolize s chodcem , i ten by měl mít na zadku SPZ a ve šrajtofli průkaz chodce - chodečák 😄
xxc
a na obleceni by mali mat chodci tiez vestu s evidencnym cislom, pokial idu na verejne komunikacie
Freddka
Kdyz kolobezky, proc ne rovnou kola?

Jinak ja je nemam rad, ale jako come on
gutex
U kola není "motor hlavním zdrojem pohybu"
_Teddy_
Sam mam e-bike (bergamon), a na najvyssi stupen "pomahania" fakt staci len tocit pedalmi. Tipujem ze minimalne 90% energie potrebnej na pohyb vtedy dava elektromotor. Vyjdem pritom aj na taku "strechu", kde by som s autom uz musel radit jednotku.

Druha vec je, ze v nastaveni sa to aj tak da prepnut na plne elektricky pohon. Rovnako sa da deaktivovat aj to obmedzenie "pomahania" len do 25km/h. A co mam informacie od kamosov, skoro kazdy e-bike taku moznost ma (ci uz oficialne, alebo inak). U mnohych e-kolobeziek sa da zase vypnut obmedzenie vykonu motora. Neviem ako toto dokaze policajt na ceste skontrolovat.

Myslim ze by bolo lepsie, aby sa povinne rucenie (na zaciatok) skratka platilo za vsetky vozidla, ktore maju motor (ci uz v hlavnej, alebo pomocnej funkcii).
Pojda
No otázkou hlavně je, jak se české pojišťovny budou stavět ještě k elektrokolum :-! viz https😐/portalpojisteni.cz/index.html