Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
Pavel_Kr
Nikam hluboko sahat nemusel : Dassault Rafale
Avantime
"Rafale vymetá oblouky srdnatě i ve vyšších rychlostech a pneumatiky se začínají pouštět asfaltu mnohem dříve, než začnou být osádce nepříjemné jiné síly. Pochválit musím také odolnost podvozku..."
Nerozumiem. Posádka asi nie je rada, keď sa pneumatiky začnú púšťať asfaltu, nie? Potom v ďalšej vete to znie, že to patrilo medzi plusy.
V každom prípade, jeden z tých Rafalov som zhodou okolností doviezol na akciu do Bolky a bol som z toho auta príjemne prekvapený. To, čo autor popisuje, mi znie ako pocit, ktorý som mal z 4Controlu, lebo vodič má občas fakt pocit, že autu ide zadok do šmyku. To s tými oneskorenými reakciami na plyn, je žiaľ pravdou, ale upresnil by som, že sa to deje len pri vyššej rýchlosti, pri štarte z pokoja nie. No pri potrebe predbiehania je to nepríjemné. Asi by som s tým však vedel žiť. Na dlhšie presuny je tento 1,2-kový E-Tech lepší ako atmo 1,6-ka a súhlasím, že to odhlučnenie je fakt výborné a tiež komfortnejší podvozok ako pri Espace. Vzadu je veľa miesta...no za mňa je toto jasný D segment a náhrada za Talisman.
Zaujímavé tiež je, že aspoň u nás čo som pozeral, tak Rafale stojí úplne rovnako ako Espace. To mi príde fér, že je to otázka priorít zákazníka a nie dáke umelé navyšovanie ceny aby ukázali, že je to vlajková loď. Inak najpredávanejší v Európe zo všetkých týchto nových SUV od Renaultu, je Austral.
Nerozumiem. Posádka asi nie je rada, keď sa pneumatiky začnú púšťať asfaltu, nie? Potom v ďalšej vete to znie, že to patrilo medzi plusy.
V každom prípade, jeden z tých Rafalov som zhodou okolností doviezol na akciu do Bolky a bol som z toho auta príjemne prekvapený. To, čo autor popisuje, mi znie ako pocit, ktorý som mal z 4Controlu, lebo vodič má občas fakt pocit, že autu ide zadok do šmyku. To s tými oneskorenými reakciami na plyn, je žiaľ pravdou, ale upresnil by som, že sa to deje len pri vyššej rýchlosti, pri štarte z pokoja nie. No pri potrebe predbiehania je to nepríjemné. Asi by som s tým však vedel žiť. Na dlhšie presuny je tento 1,2-kový E-Tech lepší ako atmo 1,6-ka a súhlasím, že to odhlučnenie je fakt výborné a tiež komfortnejší podvozok ako pri Espace. Vzadu je veľa miesta...no za mňa je toto jasný D segment a náhrada za Talisman.
Zaujímavé tiež je, že aspoň u nás čo som pozeral, tak Rafale stojí úplne rovnako ako Espace. To mi príde fér, že je to otázka priorít zákazníka a nie dáke umelé navyšovanie ceny aby ukázali, že je to vlajková loď. Inak najpredávanejší v Európe zo všetkých týchto nových SUV od Renaultu, je Austral.
rohYpnol
Dát pod kapotu 2.0 dCi nebo alespoň 1.33 TCe...
Tenhle nesmyslný pohon, kdy pejsek s kočičkou vařili dort a vznikl z toho tenhle paskvil, je fakt smutný výsledek.
Mimochodem, slyšel jsem zvuk když to jelo kolem mě, a dát za tohle 1,25M.... šílenost. A to jsem říkal, že 1.2 TSI zní jak šicí stroj.... Zlatý 1.2 TSI :-!
Tenhle nesmyslný pohon, kdy pejsek s kočičkou vařili dort a vznikl z toho tenhle paskvil, je fakt smutný výsledek.
Mimochodem, slyšel jsem zvuk když to jelo kolem mě, a dát za tohle 1,25M.... šílenost. A to jsem říkal, že 1.2 TSI zní jak šicí stroj.... Zlatý 1.2 TSI :-!
rohYpnol
Tak si o to víc cením a vážím nabídky Škody a VW, kdy mám plnohodnotné SUV s 2.0 TSI a 2.0 TDI pod kapotou s možností AWD.
Renault má jen bordel v nabídce, bordel pod kapotou, nahoře huj, dole fuj :no: :no: :no:
Renault má jen bordel v nabídce, bordel pod kapotou, nahoře huj, dole fuj :no: :no: :no:
No ešte sa vyplač v ďalších príspevkoch. Áno, nezávidím predajcom Renaultu ako zákazníkom priznávajú, že to má 1,2ku pod kapotou. Na druhej strane, keby im to nepovedali, ani to nezistia, pretože to jednoducho funguje. Choď sa povoziť s 1,5 TSI Tiguanom a zistíš, že ten hybrid s 1,2 má častokrát lepšiu dynamiku.
Pepa_007
Přesouváme se v automobilovém průmyslu do sekce "AŽ". Výkon tohoto vozu je AŽ 200HP. 130HP dokáže ze TŘÍ válců dodávat víceméně trvale (záleží na otáčkách) a 70HP je bráno z 2kWh baterie. Za jak dlouho se vyčerpá? 3 minuty provozu? Business class. 1,7t těžké auto a 130HP ve finále? A cenovka milion?
Mnoho lidí mrkne a vidí: velké auto, specka 200HP, zrychlení pěkné, spotřeba nádherná. Ale pak poznají skutečnost. Ve městě to bude fajn. Ale na dálnici při tempu 140 tacho to pojede za nejméně 8l/100km. 2kWh baterie je strašně malá a hned se vyčerpá. A maximálka pouze 175km/h.
TRAGICKÉ auto za hodně peněz.
Mnoho lidí mrkne a vidí: velké auto, specka 200HP, zrychlení pěkné, spotřeba nádherná. Ale pak poznají skutečnost. Ve městě to bude fajn. Ale na dálnici při tempu 140 tacho to pojede za nejméně 8l/100km. 2kWh baterie je strašně malá a hned se vyčerpá. A maximálka pouze 175km/h.
TRAGICKÉ auto za hodně peněz.
Spotreba s Rafalom po diaľnici pri 140 a s trojčlennou posádkou pri naplno pustenej klíme bola 6,8 l.
Průměr za cestu? D1 s kopci? 6.8 je docela fajn. Cekal bych těch osm. Stejný motor a systém pohonu?
Áno, v podstate rovnaké auto z rovnakej série a áno, trasa BA-MB cez Prahu.
To s tou malou batériou si podľa mňa zle predstavuješ. To nie je že miniem 2 kWh a koniec, už to ide len na benzín. Stačí, že musíš spomaliť zo 140 na 80 lebo pred tebou sa predbiehajú kamióny a už máš skoro polku baterky nabitú. A stále sa to opakuje dookola. Jasné, na diaľnici diesel je diesel, ale v tomto je HEV technológia dosť účinná.
To s tou malou batériou si podľa mňa zle predstavuješ. To nie je že miniem 2 kWh a koniec, už to ide len na benzín. Stačí, že musíš spomaliť zo 140 na 80 lebo pred tebou sa predbiehajú kamióny a už máš skoro polku baterky nabitú. A stále sa to opakuje dookola. Jasné, na diaľnici diesel je diesel, ale v tomto je HEV technológia dosť účinná.
No ne, tak to je prostě trojčlenka... 2kWh baterie dokáže krmit 50kW motor po dobu 2/50h = 2,4min, pokud bys měl na začátku 100% a fakt ji vyždímal do nuly. Takhle napsané to vypadá jako krátká doba, ale reálně 2,5 minuty plnýho kotle jsou docela hodně.
Mam zkusenosti s Corolla Cross a tuším 0.5kwh baterie. Hodně malá, do města super spotřeba. Dalnice ale nic moc, kolem 7. Při zpomalení nabila aby při zrychlení hned vybila.
1.8 či 2.0 ? já s dvoulitrem letěl po dálnici na omezovači (194km/h) asi 20 km a spotřeba mne z Prahy (vyjížděl jsem na dálnici s 3,3) vytáhlo na 6 na sto. Samotná dálnice tak byla asi určitě silně nad 8 (podle jiného měření a zkušenosti s tímto pohonem), ale zase v takovém tempu mne to nepříjde divné. Nikdo snad nečká, že takové auto pojede za málo, i diesel by v takovém tempu neje za 5 na sto 😁
Espace prakticky všude přes 8 i na dálnici s rychlostí někde kolem 110-115 tacho, tohle bude plus mínus stejné.
https😐/www.youtube.com/watch?…
https😐/www.youtube.com/watch?…
wakantanka
Není dnes neobvyklé, že automobilka pro nějaký nový model zrecykluje nějaké staré a známé jméno, i kdyby nový stroj neměl s tím starým společného kromě jména zhola nic. Inspiraci pro pojmenování Rafale našel Renault přesně takto. Musel však sáhnout opravdu hluboko – k závodnímu letadlu Caudron Renault C.430 Rafale, jehož první let proběhl v červnu 1934.
A to by ma celkom zaujímalo, kde to redaktor nabral, že túto "vlajkovú loď" Renault pomenoval po lietadle z medzivojnového obdobia ? Pretože ak už niekde Renault bral inšpiráciu, tak po Dassault Rafale https😐/sk.wikipedia.org/…/Dassault_Rafale čo je špičková európska stíhačka a dáva mi to väčší zmysel.
A to by ma celkom zaujímalo, kde to redaktor nabral, že túto "vlajkovú loď" Renault pomenoval po lietadle z medzivojnového obdobia ? Pretože ak už niekde Renault bral inšpiráciu, tak po Dassault Rafale https😐/sk.wikipedia.org/…/Dassault_Rafale čo je špičková európska stíhačka a dáva mi to väčší zmysel.
Arese
...zvenku i uvnitř to auto vypadá velmi dobře, ale absence jakékoliv pořádné koupitelné motorizace ho bohužel totálně zabíjí... 😲 😒 :no:
Ten ETECH má své mouchy, ale prostě reálně řadí, za mne mnohem lepší, než 1.6 Etech, nevýhoda je, že přišel o nepřímý vstřik. Raketa to není, ale jede to.
Pobavilo😒br />
"Při dynamické jízdě se tak stává, že auto najednou na sekundu a půl či dvě přestane táhnout, protože převodovka řadí." - asi jako dvouspojka se spalovákem, obyčejný hydroměnič, nebo jakákoliv převodovka, co řadí, to je objev 😁 😁
Jinak, při řazení redaktor naráží na rychlost přeřazení v tomto případě spíše pomalost. 1,5 až 2 vteřiny je už skoro extrém. Klasická dvouspojka je mnohem rychlejší a hydrodynamický měnič rozhodně taky .Tahle převodovka je prostě jiná a každému rozhodně vyhovovat nebude.
Btw to zrychlení 0 -100km/h na vlajkovou loď je až k pláči ...
Jezdil jsem s tím, měl jsem řadu let dvouspojku, mám hydroměnič... ano, není to prostě tak rychlé, jako špičkové měniče v BMW, nebo absolutně plynulé, jako bezstupnové převodovky.
Tohle, kdy naopak prodleva je až někdy uprostřed záběru, a nikdy neuhlídáš kdy přesně nastane (protože zrychluješ z různých rychlostí....), tak to je fakt na kopačku. Vysloveně nebezpečná vlastnost automobilu :-! :no:
Ta prodleva není při tom, když šlápneš na plyn a akceleruješ při každém řaezní, ale když převodovka řadí ve chvíli "jedu pomalu a náhle chci akcelerovat" a tohle ti udělá i to turbo s dvouspojkou, nebo s manuálem (samozřejmě čím lepší, tím menší prodleva, jak jsem psal, u nějakych ZF to je o dost rychlejší). Nevšiml jsem si, že by to při každém přeřazení dělalo, ale jen ve chvíli, kdy chceš po autě najednou prudkou akceleraci z klidné jízdy.
a Espace je větší Austral
Trivalec a SUV - D není šťastné řešení.
Já pořád nevím, jestli bych si ho koupil nového za plnou cenu, ale jako ojetiny se tam da najít zajímavá řešení pro dost lidí. Aktuálně máme Megana 2, zlobí mu akorát stahovačka okna (mam 3. a vždy se zašmodrchá) a tu a tam píská zadní senzor, nejsou origo.
Já bych Rafale taky nebral, je to nepraktický typ karoserie, ale ten Austral Etech za peníze, co jsem psal, že ho nabízeli, to už je zajímavá volba. Moc jiných hybridů za takové peníze s takovym výkonem a výbavou v této kategorii neseženeš.
Od šlápnutí na plyn po jeď je ETECH +/- jako pomalejší automat se spalovákem
Samotné přeřazení trvá déle.
Podobně ale třeba zmatkuje PHEV u PSA a to je hydroměnič.
U Etech 145 ta prodleva byla velká, protože nad 50 km/h už trvalo, než se vytočil motor a elektromotor byl slabý, aby s autem nějak kopl, ta 200 už to dělá rychleji.
U PSA jsem měl jiný problém, že při snaze o ostrou jízdu nechtěla převodovka odřadit nahoru a zustávala viset ve vysokých otáčkách, takže reakce dobrý, ale toto mne překvapilo nemile - Peugeot 408.
Chtělo by to si E-Tech vyzkoušet na vlastní kůži. Jsem celkem vysazený na špatně odladěné automaty.
Škoda, že článok je taký stručný. Na to, že autor s autom jazdil, by som čakal viac dojmov a informácií. A ešte jedna vec: "..řadu dalších prvků má rafale z espacu..." - to špekulovanie s malými a veľkými písmenami názvov modelov mi lezie na nervy. Aký je vlastne dôvod, aby sa to písalo s malými písmenami?
Espace : rozvor 2738, délka 4722, šířka 1825
Rafale : rozvor 2738, délka 4710, šířka 1866
Dříve se říkalo, že třídy od sebe dělí hlavně rozvor, který je totožný, takže za mne je Espace taky D segmentové SUV.
Espace je typická krabice, ta rozdílná šířka muže být i jen na nějakém plechu karoserie, chtělo by přeměřit třeba interiér. Ale obecně je Rafale jen coupe od Espace 😁
Pro mne osobně by to nebylo, já malé dítě mám a druhé na cestě, tak já šel do kombíku.
Já bych si koupil Fokus kombi, kdyby měl ten motor, co dávaj do Kugy, třeba jako verzi Active s 4x4, kdyby ho vyráběli, pravděpodobně na něj teď čekám, až a jestli ho vyrobí.. na Kugu byly velké čekačky
1. Kuga 3 má sice docela fajn kufr pod platem, ale nad plato už nic nedáš, jak jsem psal, mám malé dítě, čekáme druhé, kočárek s korbou tam nedáš vedle sebe, musel by si skládat do stropu a strop je zatraceně nízko. Naši mají Kugu 2, tam to vyskládat jde do výšky, ale zabere to celý kufr. Porovnával jsem ta auta vedle sebe (samozřejmě předFL, ale to auto je tímto stejné) a jak je trojka lepší v interiéru, tak ten kufr je za mne špatně využitelný i přes papírově lepší parametry.
2. Neochota prodejce dát individuální nabídku, pořád argumentoval tím, že jsou čekačky a že první příjdou STline X, ale to už na mne bylo dost drahá sranda za pár plastů a hezčí kola navíc proti mnou vybranému Titaniu. Měl jsem konfiguraci asi za 820 4x4 titnaium, metalíza... cena by byla super, nabídku jsem už nedostal, jestli by mne dali ještě něco dolu z konfigurátoru a já jsem si mohl třeba přikoupit lepší kola 😁... pry sem měl poslat mail 😁 😁 😁 na**t, nechapu proč tam ten prodejce sedí
3. Asi jsem ještě nebyl připraven na SUV 😁
Já jsem teď shodou okolností po dlouhé době absolvoval delší trasu s tou 2. generací, auto je to na poměry SUV dobře jezdící, ale nějak se cítím stejně lépe v kombíku.
Velká a malá písmena fungují tak, že když je napsáno "jedu Renaultem Espace", píšou se velká, ale "jedu espacem" je malé. Obdobně, "řadu dalších prvků má z modelu Espace" je s velkým, ale "řadu dalších prvků má z espacu" je s malým. Odůvodnit to nedokážu, jen vím, že to tak prostě je. A na nervy mi velká písmena lezou taky.
Tie malé a veľké písmená - popravde som to nikde inde veľmi nezaznamenal a meno modelu malým písmenom mi nejako nejde do oka. Meno je meno.
SDA totiž vtipně řadí Superba do E a Kodiaq do C, tj. o dvě třídy níž.... to je úplný nesmysl.
auto.cz se rozhodlo přesunout Kamiq do SUV-B... to je diskutabilní (protože Kamiq = Scala a Scala za mě je spodek C), ale budiž, jak narostly ty Captury a Peugeoty tak tam Kamiq docela zapadne.
Už ale nepřesunulo Kodiaq do D, což by mělo, to je za mě jasná věc, Kodiaq = Superb. Pak je možná trošku problém s Tiguanem... za mě je to teda D i v té normální verzi, velikostně je to spodní okraj (což ale je i Golf a býval i Passat).
Když se tady mluví o nárůstu D segmentu díky D SUV, tak by mě zajímalo, jaká auta se do toho vlastně počítají...
Kodiaq je Dčko, ale kdysi tady chodily zkazky o tom, že Kodiaq je z Oktávky. U Tiguana ale nevím nevím, ten novej dejme tomu, starší určitě typické C čko srovnatelné s Karoqem.
Je možné, že nárůst D segmentu muže být jen díky přesunu modelů ve statistice.
https😐/www.autoweek.nl/aut👋vergelijk/108202-108195/
Můžeme diskutovat co je Scala, za mě je to technikou i rozměry hb C segmentu... možná trošku oholený, ale nakonec v dnešní době ta top motorizace ani torzka vzadu nejsou nijak diskvalifikační.
Takže já bych pocitově hodil Scalu do C a Kamiq do B (aby to bylo hezky odstupňované, Kamiq = B, Karoq = C a Kodiaq = D), jenže ta parita mezi Scalou a Kamiqem mi v tom dělá trošku binec 😄
Zkazky jak je Kodiaq z Octavie jsou prostě nesmysl. A Tiguan je technicky Kodiaq / Passat. Konkurentem Karoqu je T-Roc. Samozřejmě velikostně je Allspace 1:1 ke Kodiaqu a normální Tiguan byl o kousek menší... takže bys mohl tvrdit, že je Tiguan C a Tiguan Allspace D. Já za sebe se kloním k tomu, že je i krátký Tiguan D - kvůli technické a cenové paritě s Passatem.
Ta Scala je takový paskvil, co kazí statistiku, nemám to rád ! 😁 Ale vychází ze staré Oktávky, takže to asi fakt je takovej skorokompakt, Kamiq ale velikostně zapadá přesně mezi ty moderně nabobtnané SUV B segmentu, byť tedy základnem patří k Scale.
Kamiq a Captur jsou skoro na chlup stejně velká auta a u Capturu asi nečekáme, že je to kompakt... byť je taky docela veliký už.
Kamiq d/r/š 4241/2639/1797
Captur d/r/š 4239/2639/1793
2008 d/r/š/ 4304/2605/1770
Touareg je nepochybně E, to je sourozenec Cayenne a Q7, s MLB platformou a šestiválci a tak.
Kamiq Scala a Captur - jo, přesně jak píšeš, Kamiq zapadne mezi ty B-crossy a nad ním pak je hezky Karoq. Scala není stará Octavia, Scala je MQB A0, dokonce to myslím bylo první auto na té platformě. To je "oholená" MQB - myslím že nemůže mít 4x4 nebo víceprvek... a ano, v rámci koncernu na ní stojí Polo, Ibiza a Fabia. Jo, i ta Scala v B segmentu by z nějakého úhlu pohledu dávala smysl, ale jestli chceš můj názor, tak tedy spíš C (ne že by na tom až tolik záleželo).
Když si pak člověk přečte, že "...segment D, do nějž rafale vstupuje, v posledních letech lehce roste – ze 14% tržního podílu v roce 2021 na 16% v roce 2023"... tak by rád věděl, co se tím vlastně myslí.
Naopak DSG patří mezi nejrychlejší převodovky vůbec.
Jediný, kde lehce zadrhne je, když člověk jede jako strejc na comfort v "Déčku" a pak na to dupne jako na rejč a musí počkat cca 1/2 sekundy, než to tam narve kvalt a lehce škubne.
Kdykoli ale člověk jede jak má a používá i hlavu a chce víc dynamiky a zároveň plynulost, tak jede v "S-ku" případně si řadí pádlama, nebo si nakopne kvalt pravou nohou a nebo prostě jen přidá plyn plynuleji a pak to tam DSG sází jedna radost a přerušení tahu je zhruba tak 0,00001 sekundy.
Bohužel DSG není zcela blbuvzdorná, jako eCVT, nebo některý měniče.
Ale neměnil bych a když tak jedině za ZF8
No to je přesně to o čem tady celou dobu mluvím.
To trvá všem mechanickým převodovkám, co řadí, Aresemu s manuálem pak ještě 2x tak déle 😁 některá je rychlejší, jiná pomalejší 😁 A právě i tomu Etechu, jak jsem to zažil já u nové i staré verze pohonu, proto to srovnávám s automatem. To je u hybridu asi pro testera nezvyk, nicméně to zase řadí a nemá to ten vysavač efekt.
Jako někdy sáhnu na levý pádlo, když dlouho plachtím a nešťourám se v nose a chci před obcí brzdit motorem a ne brzdama, ale to je sporadická věc a stejně to můžu nahradit prací s kotníkem ať už ťuknutím do brzdy, nebo do plynu. Ale rozhodně nejsem ten typ, co furt na něco sahá a něco přenastavuje, jak vedle psal Lubo v tématu Lane Assistu. Jak furt zápasí s tempomatem a vyhovuje mu to.
Já jsem se za 30 let nakvedlal dost a teď už jsem línej a chci se jen v pohodě vozit.
Moje aktivita spočívá hlavně v tom, že se na rozdíl od mnohých místních řidičů nenechávám vozit autopilotem a brzdím, přidávám, plachtím a zatáčím sám. To mi docela stačí.
Mě spíš jde o ten princip, že když už si na starý kolena pořídím automat, tak se nehodlám zabývat pořád mačkáním nějakejch páček a čudlíků a nechám to na autě.
Navíc já když jedu v "S", tak si to podřazuje hezky a vydatně samo a brzdí si to motorem a není důvod na to sahat. To je taky v mém případě jedna z mála věcí, kterou tak nějak "aktivně" (v mém případě občas) používám. Prostě drbnu do řadičky a změním z "D" do "S" a naopak. Jinak nemám potřebu dál přesvědčovat auto, aby dělalo něco jinak. Zkrátka to funguje.
Navíc nemám rád, když auto samo silně brzdí bez brzd. Přijde mi to nepřirozené a otravné. Teslu bych nezkousnul i kvůli "One pedal driving".
Jinak u Corolly je to právě podobné, jako u spalováku, je tam taky sportovní režim a ne B (zvýšený brzdný účinek), sekvence na voliči na virtuální stupně, či právě pádla na ty stupně.... jen u hybridu bych to vyměnil za rekuperaci.
Je to stejné, jako sekvence u spalováku, bud to použiejš, nebo ne, já jezdím na normal, občas přepnu do sportu, stejně jako to děláš ty... Nejvíce používám sekvenci u atmo Megana, kdy si prostě podřadím, abych připravil otáčky, když to budu potřebovat.
Už brzy snad budu psát recenzi na MACZ, musím to nafotit a tam to popíšu z pohledu člověka, který nejezdí jen hybridy a zkusím to tam vše vysvětlit, jak se s tím žije
Podřazení u slabé atmosféry chápu, to je něco jiného, než TDI parník s medvědím tahem ve 2 tisicích.
Slabé atmosféry, zas tak ne, má to 99kw a 2.0 objem a 191NM, to je na atmo motor slušné na lehký kompakt, ale typicky nájezd na dálnici musíš dát dvojku, aby si dostal auto do otáček a nemusel dávat kickdown, je to starý měnič 4st.
Prostě máš asi v hlavě zarytý, že brzda je brzda a držet jí z kopce je marnění energie. Aspoň to tak vyznívá.
Jinak 2.0 99 kW není v kompaktu samo o sobě málo, ale spojení 191Nm někde u 4.000 ot. a archaickýho 4st. měniče prostě není jako 400 Nm v 1.800 ot. + moderní rychlá 7-9 st. převodovka.
hele, jasny, že je to pomalé proti 200k autu, minimálně do stovky, ale divil by si se, jak to potrápí na dálnici i moderní auta (hlavně SUV, které nad 140 začne brzdit aerodynamika, typicky Kodiaq), kdy to točí trojku od 110-180ti, je to lehké a jede to velmi obstojně (a proto musíš právě držet ten motor sekvencí pořád nahoře). Já se s tím občas utrhnu, ale ta spotřeba je pak příšerná. Samozřejmě, že ta reakce turba a zátahu a rychlejší převodovky je jinde, tady si tam ten kvalt/otáčky musíš připravit, když chceš jet svižně. Od 4 tisíc to teprve začíná tahnout pořádně... ale zase na atmosféru to má sílu i dole a nemusí to podřazovat třeba do kopce, když jedeš norálně, slabší atmosféry by to neutáhly (zkušenost)
Jen to nekombinuj se závoděním ať neskončíš omotanej kolem stromu.
Nikdy mne tato značka nijak neoslovila a ani do budoucna mi nemá co nabídnout. Takže je v tom pro mne jasno 😁 😁
Takových mudrců z východu tady není potřeba?