Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Jen gumy stojí 233 tisíc za kus! Lamborghini LM002 po mamince ze Švédska je na prodej

23 komentářů

ryccardo
Tak jsem se docetl ze auto obouva vyse zmineny rozmer pneu, ktery skutecne neni k dostani. Nicmene o 2 cm uzsi pneu 305/65/17 uz se da sehnat za cca 8 tisic, takze bych netvrdil ze se to auto neda obout levneji nez za statisice.
3_diamanty
Aj to je dost :-[] ... 8 litrov za jednu gumu ... ale asi lepsie ako 500 korun za jedno pivo ... vrchni prchni :D
ryccardo
Tak není to úplně levná bačkora, ale s ohledem na to kdo si takový auto asi kupuje a že to není daily car, bych 8 tis viděl jako celkem přijatelnou cenu, aby to mělo něco na čem to může vyjet z garáže. Takže nový majitel se vůbec nemusí trápit a prostě koupí nejbližší sehnatelný rozměr pneu. Taky se dají sehnat za podobný prachy 315/70 s vyšším rychlostním indexem. Maximálku bych na takových gumách sice nezkoušel, ale ono si to asi moc lidí nekoupí kvůli tomu, aby s tou starou stodolou zkoušelo jestli to ještě dá 200.
kpt.Budha
Jsem si to raději musel najít, zda mluvíme o osmi tisících v českých nebo v Eurech...jako pod Lambem psát o tom, že osm tisíc Kč za jednu gumu je pořád dost je opravdu nářez :D Já teda nevím, co obouváte, ale vždyť na běžnou Octavii / Passata to taky pod pět sehnat nejde, tak nevím dva tři tisíce krát čtyři bych asi u Lamba už přežil :-)
Barrichello
5 tis guma na Oktávku, jasně, hahaha a ony stojí korejský 20" 3600 za kus :-):-):-):-):-)
Stejsn
Pokud nemá ten rozměr zapsaný v techničáku, teoreticky ho můžou vyrazit z STK (v Česku určitě). S gumama to bývá problém, u některých starých aut tvoří podstatnou část ceny. Např. u náklaďáků se v inzerci snad vždycky uvádí stav pneu.
ryccardo
To je teoreticky možný, ale buď se to dá ukecat nebo si tam ta kola u takového auta nechat zapsat. Popravdě pokud nemáš kola jak pěst na oko, tak se to na technické zase tak neřeší. Ségra jezdí kvůli ceně pneu (vyjde na gumě o 1000 korun levněji) taky na gumě s o 5 procent menším profilovým číslem (55 místo 60) a za 6 let to na technický nikdo nehrotil.
Stejsn
Nevím no, je to asi jak kde. Mě s blbým rozměrem gum vyhodili i z evidenčky. Nehledě na to, že se po tobě může vozit pojišťovna v případě problému. A nechat zapsat jiný kola - pokud k tomu nemáš doklady od výrobce, je to dneska v podstatě nemožné. Ale protože tohle konkrétní auto toho asi už moc na silnicích nenajezdí, je to čistě akademická debata.
ryccardo
Taky se teoreticky může pojišťovna po tobě vozit, ale to už je hodně hypotetická rovina. Předpoklad, že s tím způsobíš nehodu a že si toho někdo všimne je dosti mizivá. Spíš to beru tak, že potřebuješ, aby to auto na něčem stálo v garáži, odkud ho někdo vytáhne párkrát do roka na projížďku. Na to fakt nepotřebuješ kupovat za čtvrt mega nový gumy a lze to vyřešit za desetinu, takže pokud by se chtěl teoretický kupující nechat vystrašit cenou pneu, tak je to asi zbytečná obava. Takhle jsem to myslel.
lyon667
Ano, na STK si už dnes ráfky i kola hlídají a pokud technik chce, tak tě šmahem vyhodí.
kozakm
Vycházíte z předpokladu, že švédská STK ne to samé jako česká
ryccardo
Ale nemusi chtit 😉
wakantanka
Myslíš že si to niekto kúpi ako daily car? Dosť silne pochybujem aj o tej vetičke, že s tým švédska mamička vozila deti do školy.
ryccardo
právě že nekoupí, takže je úplně fuk jestli to bude stát v garáži na trošku rozměrově jiných pneu a když s tím jednou za rok vyjedeš, tak to ničemu nevadí. Rozhodně si nemyslím, že majitel bude takový blázen, že půjde za statisíce kupovat origo pneu.
wakantanka
ak za to niekto bude ochotný vysoliť povedzme 250 tis. € a viac, myslíš že ho bude trápiť či gumy stoja ďalších 10 tisíc €? Kúpi si to preto lebo na to má a chce konkrétne toto auto trebárs do zbierky. Navyše od predajcu dostane nový komplet pneumatík, takže tento problém bude riešiť až za povedzme 8 - 10 rokov.
ryccardo
Kdyz ma nekdo prachy, tak to neznamena ze se necha okradat.
Barrichello
ono je otázka kdo byla ta švédská matička, jestli to nebyla dcerunka, manelka nebo milenka nějaké mocného majitele obří korporace anebo Babrína, kterou vydržuje 8 sugarddday a má měsíční příjem mega :-)
flegosek86
Přesně to jsem chtěl napsat 👍 ať mi netvrdí že se tam nedají dat jiné kola a pak na to můžou hodit i jiné gumy.
ryccardo
Tak zase to uz neni original 🤷‍♂️
3_diamanty
Inak to auto ma neskutocnu spotrebu... "zozerie" majitela zaziva aj s ponozkami .. a tie drahe pneu su uz len malou ceresnickou na torte

PS: inak v tejto "kombi" verzii som ho este na foto nevidel... ale vzdy len akoby pickup
Dinar
Tady je diskuse o gumách atp. úplně zbytečná.
RaSuSK73
Ked som pred tristvrte rokom chytil do skla suter, poistovak mi ako prve fotil rozmery gum a ako druhe hlbku dezenu. Ked som sa pytal, ako to suvisi s rozbitym sklom, odpovedal jednoducho - keby na aute boli kolesa s rozmermi inymi, ako zapisanymi v technicaku alebo dezenom pod limitom, tak je auto nesposobile do premavky, a ako take na ceste nemalo byt a keby tam nebolo, tak to sklo mam cele. Inymi slovami, poistovna by mi nic nedala.
audis
Takže kundy pojišťovny první co hledají hledají jak neplnit. A pak by to bylo na výzvu poškozeného popř potom na soud "pojišťovno dokaž příčinou souvislost jestli chceš neplnit."