Ojetiny
ryccardo
2
Tak jsem se docetl ze auto obouva vyse zmineny rozmer pneu, ktery skutecne neni k dostani. Nicmene o 2 cm uzsi pneu 305/65/17 uz se da sehnat za cca 8 tisic, takze bych netvrdil ze se to auto neda obout levneji nez za statisice.
3_diamanty
1
Aj to je dost 😒] ... 8 litrov za jednu gumu ... ale asi lepsie ako 500 korun za jedno pivo ... vrchni prchni 😁
ryccardo
2
Tak není to úplně levná bačkora, ale s ohledem na to kdo si takový auto asi kupuje a že to není daily car, bych 8 tis viděl jako celkem přijatelnou cenu, aby to mělo něco na čem to může vyjet z garáže. Takže nový majitel se vůbec nemusí trápit a prostě koupí nejbližší sehnatelný rozměr pneu. Taky se dají sehnat za podobný prachy 315/70 s vyšším rychlostním indexem. Maximálku bych na takových gumách sice nezkoušel, ale ono si to asi moc lidí nekoupí kvůli tomu, aby s tou starou stodolou zkoušelo jestli to ještě dá 200.
kpt.Budha
0
Jsem si to raději musel najít, zda mluvíme o osmi tisících v českých nebo v Eurech...jako pod Lambem psát o tom, že osm tisíc Kč za jednu gumu je pořád dost je opravdu nářez 😁 Já teda nevím, co obouváte, ale vždyť na běžnou Octavii / Passata to taky pod pět sehnat nejde, tak nevím dva tři tisíce krát čtyři bych asi u Lamba už přežil 😄
Anonym
0
5 tis guma na Oktávku, jasně, hahaha a ony stojí korejský 20" 3600 za kus 😄 😄 😄 😄 😄
Stejsn
1
Pokud nemá ten rozměr zapsaný v techničáku, teoreticky ho můžou vyrazit z STK (v Česku určitě). S gumama to bývá problém, u některých starých aut tvoří podstatnou část ceny. Např. u náklaďáků se v inzerci snad vždycky uvádí stav pneu.
ryccardo
1
To je teoreticky možný, ale buď se to dá ukecat nebo si tam ta kola u takového auta nechat zapsat. Popravdě pokud nemáš kola jak pěst na oko, tak se to na technické zase tak neřeší. Ségra jezdí kvůli ceně pneu (vyjde na gumě o 1000 korun levněji) taky na gumě s o 5 procent menším profilovým číslem (55 místo 60) a za 6 let to na technický nikdo nehrotil.
Stejsn
3
Nevím no, je to asi jak kde. Mě s blbým rozměrem gum vyhodili i z evidenčky. Nehledě na to, že se po tobě může vozit pojišťovna v případě problému. A nechat zapsat jiný kola - pokud k tomu nemáš doklady od výrobce, je to dneska v podstatě nemožné. Ale protože tohle konkrétní auto toho asi už moc na silnicích nenajezdí, je to čistě akademická debata.
ryccardo
1
Taky se teoreticky může pojišťovna po tobě vozit, ale to už je hodně hypotetická rovina. Předpoklad, že s tím způsobíš nehodu a že si toho někdo všimne je dosti mizivá. Spíš to beru tak, že potřebuješ, aby to auto na něčem stálo v garáži, odkud ho někdo vytáhne párkrát do roka na projížďku. Na to fakt nepotřebuješ kupovat za čtvrt mega nový gumy a lze to vyřešit za desetinu, takže pokud by se chtěl teoretický kupující nechat vystrašit cenou pneu, tak je to asi zbytečná obava. Takhle jsem to myslel.
lyon667
1
Ano, na STK si už dnes ráfky i kola hlídají a pokud technik chce, tak tě šmahem vyhodí.
kozakm
0
Vycházíte z předpokladu, že švédská STK ne to samé jako česká
ryccardo
0
Ale nemusi chtit 😉
wakantanka
1
Myslíš že si to niekto kúpi ako daily car? Dosť silne pochybujem aj o tej vetičke, že s tým švédska mamička vozila deti do školy.
ryccardo
1
právě že nekoupí, takže je úplně fuk jestli to bude stát v garáži na trošku rozměrově jiných pneu a když s tím jednou za rok vyjedeš, tak to ničemu nevadí. Rozhodně si nemyslím, že majitel bude takový blázen, že půjde za statisíce kupovat origo pneu.
wakantanka
0
ak za to niekto bude ochotný vysoliť povedzme 250 tis. € a viac, myslíš že ho bude trápiť či gumy stoja ďalších 10 tisíc €? Kúpi si to preto lebo na to má a chce konkrétne toto auto trebárs do zbierky. Navyše od predajcu dostane nový komplet pneumatík, takže tento problém bude riešiť až za povedzme 8 - 10 rokov.
ryccardo
0
Kdyz ma nekdo prachy, tak to neznamena ze se necha okradat.
Anonym
0
ono je otázka kdo byla ta švédská matička, jestli to nebyla dcerunka, manelka nebo milenka nějaké mocného majitele obří korporace anebo Babrína, kterou vydržuje 8 sugarddday a má měsíční příjem mega 😄
flegosek86
1
Přesně to jsem chtěl napsat 👍 ať mi netvrdí že se tam nedají dat jiné kola a pak na to můžou hodit i jiné gumy.
ryccardo
0
Tak zase to uz neni original 🤷♂️
Inak to auto ma neskutocnu spotrebu... "zozerie" majitela zaziva aj s ponozkami .. a tie drahe pneu su uz len malou ceresnickou na torte
PS: inak v tejto "kombi" verzii som ho este na foto nevidel... ale vzdy len akoby pickup
PS: inak v tejto "kombi" verzii som ho este na foto nevidel... ale vzdy len akoby pickup
Ked som pred tristvrte rokom chytil do skla suter, poistovak mi ako prve fotil rozmery gum a ako druhe hlbku dezenu. Ked som sa pytal, ako to suvisi s rozbitym sklom, odpovedal jednoducho - keby na aute boli kolesa s rozmermi inymi, ako zapisanymi v technicaku alebo dezenom pod limitom, tak je auto nesposobile do premavky, a ako take na ceste nemalo byt a keby tam nebolo, tak to sklo mam cele. Inymi slovami, poistovna by mi nic nedala.
Takže kundy pojišťovny první co hledají hledají jak neplnit. A pak by to bylo na výzvu poškozeného popř potom na soud "pojišťovno dokaž příčinou souvislost jestli chceš neplnit."