Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nové Lamborghini Temerario má konfigurátor. Mělo by stát přes 7 milionů

7 komentářů

Nebo Nebo
Celkem těžké narozdíl od starších vozů Lamborghini.
A ještě k tomu to má jen V8 s nesmyslným Plug-In-Hybridem.

Někdo asi s tímto jezdí do práce a tak musí šetřit každý litr...
iudex
@Nebo Nebo
Tak môžeme to kritizovať ako ťažké iba v porovnaní s atmosférickým predchodcom (to by vzhľadom na preplňovanie bolo i bez hybridu), v kontexte doby a nedávno predstavených superšportov či športových áut (osobitne poukazujem na novú M5 s hmotnosťou takmer 2,5 tony) je toto Lambo stále veľmi ľahké a štíhle.
Mňa to celkovo presvedčilo, jednak fantastickým dizajnom exteriéru, ktorý vyzerá presne tak, ako superšportové Lambo má vyzerať, tak aj tou technikou, ktorá je neskutočná. Turbomotor točiaci 10000 otáčok, to samé osebe je technický zázrak. Výkon by bol fascinujúci aj bez bateriek, už tak je to obrovský skok oproti Huracánu; baterky sú tam zjavne kvôli emisným predpisom, výkonovo ako bonus. V porovnaní s Lambom vyznie M5 ako hodne nevydarený pokus, ktorý je bez bateriek slabší ako predchodca a aj s baterkami a oveľa vyšším výkonom na predchodcu dynamicky stráca. O škaredšom dizajne sa ani netreba baviť. Takže Lambo ukazuje, ako sa to má pri daných technických (emisných) obmedzeniach robiť. Proste vo všetkom lepšie (ak sa teda oprostíme od toho, že už to nie je amosféra).
Za mňa jednoznačne za 1.
Ji/Ri
@iudex mno. Obdivuji nadšeni. Ale počkám na jizdu. Ted bych za to dal max 3 mio… fadni, všední, sede, univerzální… emoce 0.
iudex
@Ji/Ri
Jazda samozrejme bude kľúčová, ale nejak pochybujem, že by v tomto smere Lambo zaváhalo. A osobne myslím, že 90% vodičov nebude siahať schopnostiam toho auta po členky. Možno Chris Harris bude vedieť povedať, či sa na hrane správa lepšie, ako Ferrari 296GTB, väčšina sa ale bude rozhodovať podľa toho, ako sa im páči dizajn a ako ho oslovia papierové parametre.
Keď spomínam 296GTB, tak vizuálne je to u mňa remíza, obe sú dizajnovo bez výhrad. Papierovo sa ale s hybridnou technikou lepšie vysporiadalo Lambo, okrem vyššieho výkonu sú tu tie vyššie otáčky, rozdiel V8 vs V6 nehovorím. Zase Ferrari má nižšiu hmotnosť.
Dinar
@iudex Já ti nevím, zvenku ok, i když bych nemusel na první dobrou tipnout, že je to lambo, je to víc generické než dosud, ale ok.
Horší je, že to má být (je) supersport, a hybridizace jde krutě proti jedné podstatné, pro supersporty určitě, věci, a tou je váha. To auto má suchou 1690 kg!!, posl. huracán byl o 300 kg lehčí, reálně s řidičem bude DIN kolem 1,8 tuny, to je prostě šílenost. A nejde jen o váha vs ovladatelnost, brzdy atp., ale i samotný výkon, tohle má brutálních 920 koní, ale to stačilo proti huracanu na jen symbolické zvýšení výkonu na tunu, a to má huracán o víc než 300 koní míň.
Já chápu, proč je to auto takové, jaké je, ale aby ve mně budilo nadšení, to opravdu ne, spíš lhostejnost, stejně jako prakticky každý nový model, všech druhdy žádoucích značek.
webpaja
@iudex Jenže přímý konkurent 296GTB má podobnou podobnou pohonnou architekturu a váží 1,5t. Ano je to jen V6, ale zvuk přesto krásný a netočí 10k RPM.

Ale za ty dva metráky doe to evidentně stojí. 😉
Prezivkynetreba
Toto Lambo sa mi vôbec nepáči. Za mňa Huracan mal ďaleko krajší dizajn a agresívnejší. Určite bude rýchlejšie ako Huracan ale čakal som asi viac. Dizajnovo za mňa nič moc.