Srovnávací testy
@houmer56 pozor - v Octavii TDI a Superbu je jiná spojka DSG (tzv. mokrá, v olejové lázni) pro přenos vyššího kroutícího momentu (nad 250 Nm). U Kamigu je spojka DSG suchá. Jinak u Kamigu Evo II mi suchá DSG necuká, ale jezdím s lehkou nohou, citlivě, rozjezdy plynulé. Při prudké akceleraci podřadí i o dva stupně.
V březnu jsem zakoupil nový Kamig 1,5 TSI Evo II s DSG a jsem nadmíru spokojen, hlavně s motorem a i DSG. Je u něho již dost stažená spotřeba, při klidné jízdě v rovinatem terénu kolem Pardubic cca 50 km jsem měl spotřebu i 3,9 l/100 km. I po městě nějak výrazně nestoupá. Motor se rychle zahřívá (v porovnání s předchozím Rapidem 1,2 TSI, kde to byla věčnost).
Akorát mě Škodovka naštvala, že tam již není protihlukový kryt, který by měl nejen fukční význam, ale i estetický.
Dále, stále nemá VW-Škoda dořešen software virtuálního pedálu.
Akorát mě Škodovka naštvala, že tam již není protihlukový kryt, který by měl nejen fukční význam, ale i estetický.
Dále, stále nemá VW-Škoda dořešen software virtuálního pedálu.
@Mikesus bude muset měnit olej max po 10 tis a občas na to někde pořádně šlápnout. Jinak naprostý souhlas
@culek Spokojenost s DSG? Naposled jsem s ní jel v Octavii IV diesel, ale že by mě to DSG přišlo nějaké lepší od dob dvojkových Superbů, to se říci nedá. Uškubané rozjíždění, ve městě stále řadí dost chaoticky. Je to určitě lepší, než dříve, ale k ZF8 nebo Aisinu je to pořád na míle daleko.
Tak při takové jízdě budeš mít velice rychle zakarbonovaný motor. Hodně štěstí.