Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeNejprodávanější Rolls-Royce v Česku i Evropě je na baterky. Překonal i úspěšné SUV
53 komentářů
Tycoon
Na tom nevidím nic překvapivého. Pro RR dává elektrický pohon logiku. Tichý, kultivovaný, výkonný.
Teď už jen najít řešení pro lidi, co si nemohou dovolit mít v garáži 10 aut, o provoz auta se starají sami, nebo bydlí na sídlišti či v bytovém domě.
Teď už jen najít řešení pro lidi, co si nemohou dovolit mít v garáži 10 aut, o provoz auta se starají sami, nebo bydlí na sídlišti či v bytovém domě.
@Tycoon zkrátka, najít Rolls Royce pro lidi ze sídliště:)
@Man Ký
Srovnání běžného mainstream s RR je úplně mimo. Kdyby jsi se podíval na to, kdo Spectre kupuje, tak zjistíš že v garáži mají vesměs další minimálně jeden RR s V12 a dalších X spalováků. Takže koupit ji jako doplněk EV, když auto stejne najede málo km samozřejmě je úplně odlišná disciplína.
Srovnání běžného mainstream s RR je úplně mimo. Kdyby jsi se podíval na to, kdo Spectre kupuje, tak zjistíš že v garáži mají vesměs další minimálně jeden RR s V12 a dalších X spalováků. Takže koupit ji jako doplněk EV, když auto stejne najede málo km samozřejmě je úplně odlišná disciplína.
@Tycoon Ja to řešení mám, autobus.
@Tycoon
Hlavně když už RR s V12 máš, tak je asi logické že si klidně koupíš jako své 5., 6., 7. auto právě EV... Navic tyhle auta vic stojí než jezdí, nájezdy minimální.... na to i BEV stačí.
RR je svět sám pro sebe.
Ale hujeři tím teď samozřejmě začnou argumentovat 🤣🤣🤣 to je jasné. Protože BEV sklízí všude jen bídu 😆
Hlavně když už RR s V12 máš, tak je asi logické že si klidně koupíš jako své 5., 6., 7. auto právě EV... Navic tyhle auta vic stojí než jezdí, nájezdy minimální.... na to i BEV stačí.
RR je svět sám pro sebe.
Ale hujeři tím teď samozřejmě začnou argumentovat 🤣🤣🤣 to je jasné. Protože BEV sklízí všude jen bídu 😆
Man Ký
Inu řekl bych, že majitele RR netrápí ani prodlužka z okna, ani dojezd, ani skutečné emise z jejich automobilu.
Chodil sem jeden - a už jsem ho dlouho neviděl - co tuším tvrdil, že bez 12válce si RR nikdo nekoupí:)
Myslím, že RR může bez obav přejít se všemi modely na elektro a nepřijde ani o jednoho zákazníka. Těm bylo ostatně jedno, jestli jejich auto pohání 12válec nebo parní stroj, seděli vzadu a popíjejí Cristal.
A tohle je sice jenom bavorská sedma mínus jeden pár dveří, ale líbí se mi mnohem víc. Myslím, že je to prakticky synonymum slova "opulence".
Chodil sem jeden - a už jsem ho dlouho neviděl - co tuším tvrdil, že bez 12válce si RR nikdo nekoupí:)
Myslím, že RR může bez obav přejít se všemi modely na elektro a nepřijde ani o jednoho zákazníka. Těm bylo ostatně jedno, jestli jejich auto pohání 12válec nebo parní stroj, seděli vzadu a popíjejí Cristal.
A tohle je sice jenom bavorská sedma mínus jeden pár dveří, ale líbí se mi mnohem víc. Myslím, že je to prakticky synonymum slova "opulence".
@Man Ký
To je snad poprvé, kdy se naprosto shodneme.
To je snad poprvé, kdy se naprosto shodneme.
@Tycoon my se shodneme prakticky ve všem, jen se tomu bráníš:) za pět let už to bude někde úplně jinde, úplně samovolně a ani to nebude bolet:)
@Man Ký
Já už tady dlouho říkám, nechme pokrok na přirozeném vývoji. Ale vždycky tady někteří oponují, že pokrok musíme nařídit a naplánovat tak a pokračovat v odkazu Ericha Honeckera jako zastánce stabilného rozvoje a Leonida Brežněva, který prý nejlépe líbal.
Já už tady dlouho říkám, nechme pokrok na přirozeném vývoji. Ale vždycky tady někteří oponují, že pokrok musíme nařídit a naplánovat tak a pokračovat v odkazu Ericha Honeckera jako zastánce stabilného rozvoje a Leonida Brežněva, který prý nejlépe líbal.
@Tycoon myslíš, že zrušení možnosti vlastnictví otroka v USA bylo způsobeno přirozeným vývojem?:) že se majitelé rozhodli, že platit místo ubytování a jídla ještě gáži vyjde ekonomicky výhodněji?
@Man Ký No asi máš pravdu, btw on s tímhle asi nikdo ani daleko nepojede. Na crouising po městě a okolí je to asi jedno, jaký pohon máš pod kapotou. Přijedeš domu a sluha se postará o nabiti 😋
@ericn a to si fakt myslíš, že člověk s RR jezdí tisíce km za den?
ze srandy: mobile.de : deset let staré RR, všechny najeto do 100 tisíc, většina kolem 60-70, jeden jediný 160 tisíc
průměrný nájezd je pod deset tisíc km za rok...
ze srandy: mobile.de : deset let staré RR, všechny najeto do 100 tisíc, většina kolem 60-70, jeden jediný 160 tisíc
průměrný nájezd je pod deset tisíc km za rok...
@Man Ký
Samozřejmě že nahradit nemůžou a ani zakaznik to nechce. Ale koupit si další V12 když už v garáži jsou nebo si doplnit EV jen tak pro zajímavost? No tak je asi jasné jak to dopadne když někdo peníze neřeší.
Většinu stejně odjezdi v Cullinanu V12...
Samozřejmě že nahradit nemůžou a ani zakaznik to nechce. Ale koupit si další V12 když už v garáži jsou nebo si doplnit EV jen tak pro zajímavost? No tak je asi jasné jak to dopadne když někdo peníze neřeší.
Většinu stejně odjezdi v Cullinanu V12...
Hendly
Proc je pod ciste elektrickym autem tolik nicku co neustale jedou jak je elektrika spatna?
Hendly, je to i tvá vina. Tvá propagace EV spíše způsobí nenávist. Kdo se jednou sveze v EV a vypne si v hlavě tu nenávist, tak už nebude spalovák chtít. Spalovák mi dává smysl v puritánskem autě atmo, manuál, nízká váha, zadokolka. Prostě auto, které použiješ stejně často jako navštěvuješ divadlo
@KANKUNEN
S druhou pulkou 100% souhlas.
Asi chapes, ze s prvni pulkou nesouhlasim.
Nemyslim si, ze bych ja a ani nikdo jiny chodil pod clanky se spalovaky psat jak jsou spatne.
Vem sinkolik jenpod kazdym clankem napsano nesmyslu o EV. Nemyslim si ze je to nahoda.
S druhou pulkou 100% souhlas.
Asi chapes, ze s prvni pulkou nesouhlasim.
Nemyslim si, ze bych ja a ani nikdo jiny chodil pod clanky se spalovaky psat jak jsou spatne.
Vem sinkolik jenpod kazdym clankem napsano nesmyslu o EV. Nemyslim si ze je to nahoda.
@KANKUNEN
Je to přesně tak. Kdyby tady nebyli hujeříčci jako doníček, hendlíček, mikeš a spol., tak samozřejmě i diskuse z mé strany je úplně jiná ;-)
Ale dokud tady budou lhát, tak já budu připomínat realitu.
Je to přesně tak. Kdyby tady nebyli hujeříčci jako doníček, hendlíček, mikeš a spol., tak samozřejmě i diskuse z mé strany je úplně jiná ;-)
Ale dokud tady budou lhát, tak já budu připomínat realitu.
Petr Pinkas
Příznivci benzinu opět neměli pravdu. A tak to je pořád.
@Petr Pinkas Je to jen změna priority trhu s luxusními vozy Rolls-Royce.
Za rok či za půl to může být zase naopak, a já se klidně elektrofanatikům vysměju (-:
Za rok či za půl to může být zase naopak, a já se klidně elektrofanatikům vysměju (-:
@Nebo Nebo dyť jo. reálně se to nikoho z nás netýká, takže si můžeme predikovat co chceme:)
@Nebo Nebo
Oni chtěji Spectre. je fakt hezký. No a Spectre s V12 není... Prosté.
Oni chtěji Spectre. je fakt hezký. No a Spectre s V12 není... Prosté.
gil54
Konkrétně u tohoto Rollse téměř odpadají dvě, možná tři, negativa běžných EV.
Hmotnost je u RR vždy vyšší a případné nějaké kilo navíc v celkové bilanci nehraje prakticky žádnou roli a potíže s každodenním nabíjením na panelákovým sídlišti nebo při parkování přes noc u chodníku asi taky moc nehrozí. Ani si nemyslím, že se takové auto běžně používá na nějaké dálkové přelety Evropou typu "do Chorvatska s rodinou na jeden šťouch" s celou rodinou.
Takže za mě ok, vítám možnost výběru, zvlášť když v nabídce zůstávají i ICE a množství vyrobených kusů svět nezmění a to i bez ohledu na pohon.
Hmotnost je u RR vždy vyšší a případné nějaké kilo navíc v celkové bilanci nehraje prakticky žádnou roli a potíže s každodenním nabíjením na panelákovým sídlišti nebo při parkování přes noc u chodníku asi taky moc nehrozí. Ani si nemyslím, že se takové auto běžně používá na nějaké dálkové přelety Evropou typu "do Chorvatska s rodinou na jeden šťouch" s celou rodinou.
Takže za mě ok, vítám možnost výběru, zvlášť když v nabídce zůstávají i ICE a množství vyrobených kusů svět nezmění a to i bez ohledu na pohon.
Tatra613
Přišla novinka od RR, přišly objednávky majitelů RR na další model v garáži, prvotní bum objednávek se mine a EV RR padne na prodejny dno ve stájně RR.
Nic komfortnejsiho nez elektricky pohon neexistuje.
👍👍👍👍
On je zvyklý na tramvaj. Jemu se to líbí...
Z rezidencie na letisko a z letiska do rezidencie. Fakt elektrina ideál. A môže mať hoci 1000 koní a tri tony...