Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Pohonné hmoty v Česku zlevnily, litr benzinu i nafty o desítky haléřů

9 komentářů

topten
porad cekam litr benzinu za 150 kacek jak dezolati hlasali
ani usnout nemohu
.
i pres to, ze benzin je zatizenej spotrebni dani o 40% vic jak nafta, tak ceny benzinu a nafty cca stejny
dotace a zvyhodnovani jen krivi ceny
Barry Lyndon
@topten Hlavně by teď mělo být všechno strašně levné. Protože pokud zdražení nafty z 35 Kč na 50 Kč zdražuje rohlík o 200 % (říkali dezoláti), tak zlevnění nafty z 50 Kč zpátky na 35 Kč by ten rohlík mělo opět zlevnit (konkrétně potom o 67 😖. 😁
traveldrive
@topten
Dočkaj času, aj to príde.
Teraz neviem, či je nad čím plesať, tie "desítky haléřů" som si preložil na eurá, je to fakt nula nula nič. Jeden deň o pár halierov lacnejšie, ďalší pokojne o pár korún drahšie...
S tým tvojím mindrákom o nižšom daňovom zaťažení nafty sa choď dať liečiť. X-krát ti bolo vysvetlené, prečo to tak je a čo by zvýšenie ceny nafty spôsobilo. Lenže volať do dutého dubu je, ako vidím, zbytočné.
Mikesus
@traveldrive
A co by to zpusobilo? Zatím jsem slyšel k tomu jen naprosté nesmysly, tak bych rad končené něco objektivního.
Barry Lyndon
@traveldrive Vysvětleno nebylo nikdy nic. Hlavní efekt by byl, že by bylo ve městech míň dieselového smradu, ale to zřejmě nezapadá do konceptu ideálního dezolátního pašalíku, po kterém dezoláti tak baží (svět pálení vyjetého oleje, práškování DDT a všem dostupných azbestových ubikací). 😁
lordlord
@topten cenu křiví i dohody, kolik ropy se bude těžit
Mokrous
Snad se tu nebudou kopírovat články z garáže na progresivněcenzorním seznamu. Každý týden jeden článek na téma cena paliv roste a asi dál poroste a další týden na téma cena paliv klesá a asi bude klesat dál.
Mě by třeba potěšil výslech pumpařů napříč ČR a jejich pohádky na téma marže. Třeba konkrétně u nás máme asi nejdražší ORLEN pumpy (3) v rámci ČR. Už roky jsem netankoval “doma”. Beru v Ostravě, beru v Brně, beru v Olomouci, beru v Budějicích, beru kdekoli na Vysočině, ale nikdy u těch zlodějskejch šmejdů u nás. Teď jsem jel přes Jindřichův Hradec a málem jsem padnul. Verva diesel za 32,90 s aplikací. A cestou jsem míjel nejméně 5 Orlenů s cenou pod 35,- Kč/l. U nás 41,90. No tož jsem si vzal zase plnou, jako vždy, když jedu kolem rozumného pumpaře a nespěchám. A těm našim šmejdům vydělat zase nedám. Bylo to levnější jak na ONO a navíc bez fronty. Nehodlám stát frontu na naftu, to fakt ne.
kesumb
@Mokrous
zrovna vcera sem si na tebe vzpomnel. Po dvou tejdnech mi lehla baterka v bagu a hele nebudes verit normalne bez picovin sem dal cervenej na plus a druhej na plusovej pol, cernej na minud a kostru a nebudes verit!

Hele zadny diody kolotiny spaleniny proste to chytlo a jezdi!
Mokrous
@kesumb No, bezva. Právě jsi zopakoval správný postup. Ten stejnej, co jsem tu psal minule já. Jen nechápu, co jsi mi tím teď vlastně chtěl říct.