Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Zeekr 001 Performance AWD – Je čínská prémie postrach Němců?

28 komentářů

DonVito
O čistě elektrické budoucnosti prý pochybuje tichá většina průmyslu, uvedl šéf Toyoty

"rohYpnol
29. prosince 2022 • 09😁7
No, já to tady propagují od samého počátku tohoto "trendu". EV mobilita je dokonalý nesmysl a vítězstvím politiky nad zákazníky a nad technologickým vývojem. To je celé."
🤣

www.auto.cz/diskuse/88109/1#…
kesumb
@rohYpnol
nevim v testu je zaklad 1,6 zadokolka. Za to je i5 sice s mensi baterkou ale vetsim pribehem. A kdyz si vzpomenu na slevu co sem mel na iX tak bylo levnejsi nez tohle. A za sebe rikam, ze je jedno jestli v tom je 80
nebo 95kWh pokud te to s vetsi baterkou kazdej den nasere. A opet nerikam, ze to nekdo nemuze mit jinak, ale je mi jedno jestli auto ma 350 nebo 600koni. Dulezitejsi jsou pro ME jiny vlastnosti. Proto jsem s temadle zazrakama opatrnej. Jasne pokud stoji cinskej bagrik 3k usd a bobcat je za 600tis kc tak se asi pojdme bavit o to co tomu je kdo ochotnej prominout, ale jestli je cina za 85% ceny eu premie tak za me ne
DonVito
@rohYpnol

Nevadi ti, ze oba (ten na ktery reaguji a ten z roku 2022) "pravdive" prispevky si navzajem odporuji...
😀
kesumb
ja nevim, cena kolem 2. Kolikze tu nekdo rikal ze se dava na macan ev? 25%? Zakladni i5 bude po slevach i levnejsi. 140kwh baterie je u cinanu nikde takze jak rikam, nejrychlejc se nabiji porsche, nejdal dojede eqs...
CRASH BOOM BANG
Výběr redakce
@WinDiesel Auto s dieselem není auto do města. Zaprvé diesely strašně smrdí (ten kyselý puch linoucí se z rachtajícího dieselu v koloně je snad horší, než kdyby se vám v autě vymočil pes). Zadruhé se právě částicové filtry nemají v městském provozu jak regenerovat. Tohle by si měl každý tatínek od rodiny a každá maminka povinně vytisknout a nalepit nad postel, protože velká většina aut, která fungují jako mamataxi a trckají od ničeho k ničemu, jsou právě diesely. Ráno to pak před školkou nebo školou smrdí jak na mistrovství světa Skunků.

Vyprávěj mi, prosím, o moderních DPF filtrech, co čistí vzduch v okolí.
kesumb
@rohypnol😒br /> porovnavam realnou cenu eu premie s nejakym cinskym zazrakem kterej zastupuje nekdo kdo vznikl vcera. Tesla dodneska nema poradny servisni zazemi, tak co s takovoudle kraksnou. Plus je tam dycky otaznik jakej bude rozdil mezi realnejma parametrama a tim co cinan slibi. A v neposledni rade pojdme se o tom bavit az s tim nekdo bude jezdit. Zatim tu mokrous obhajuje cinskej letak...
Krum Páč
Mokrous
@rohYpnol Tak především si prohlížíš již dávno zastaralou prvotinu, která už má druhým rokem facelift, který je o parník jinde a bohužel se zatím nevozí do EU.
Plus ti naše domácí firma v rámci dobrých mravů přihodí 2 kila k běžné EU ceně. Kabrňáci.

No já si počkám až si tu Zeekr otevře fabriku a začne se tu nejvyšší verze prodávat za mega bez DPH, jako v Číně.
rohYpnol
@Mokrous
Ano, to já samozřejmě vím.
rohYpnol
Je to tady. Další zlomový okamžik po příchodu Tesly. Doba se opět změnila. Tohle je současnost v Číně. Tohle je budoucnost v Evropě. Evropské značky stojí opodál a jen zírají. Dosud nepochopili co se během posledních 5ti let v Číně odehrálo.

Těším se, že doníčci mě budou za 10 let opět citovat!
rohYpnol
@DonVito

Nevadí mi to, že nejsi schopný pochopit souvislosti. Protože vím, že to je nad tvé intelektuální možnosti.
WinDiesel
@Mokrous : to se načekáš, s továrnou EU by přišly ceny podobné cenám Porsche
Mr.Murphy
@rohYpnol Meli bychom zustat ve mestech u dieselu abychom to te Cine poradne nandali 😄
rohYpnol
@kesumb
Srovnávej aspoň trochu srovnatelné.
Proč srovnáváš cenu po slevě prodejce s cenikovou cenou Zeekra?!? Na ten nedostaneš slevu?!?? Zvlášť když potřebuje chytat early adopters a nepotřebuje nyní vydělávat?!?
rohYpnol
@kesumb

Základ je pokud si pamatuji kolem 50 tis. €, takže jsi na ceně Enyaqu. A tohle je o generaci jinde...

Každopádně je to jasný příklad toho, jak BEV ideologie = podpora Číny. A bude to ještě větší průšvih, protože Trump nastavuje zrcadlo zbytku světa velmi tvrdě. Nicméně EU nutně potřebuje dostat po hlavě aby se tady mnohým rozsvítilo a Leyenovou poslali od válu se všemi progresivisty a zelenorudými ideology.
rohYpnol
@WinDiesel

Trapná napodobenina je Lotus. A bohužel i tou technicky méně zdatnou napodobeninou.
rohYpnol
@ericn
Máš pocit, že Range Rover si svoji prémiovost zasloužil na kvalitě a důvěře?!? Já tedy rozhodně ne.
Maximálně tak na důvěře, že se zase něco vysype..
ericn
@lamal v postatě souhlas 😋
rohYpnol
@WinDiesel
Asi by to bylo správnější.

Možné je ale podle mě i to jak jsem napsal já. Nepochopili (nikoliv značky, ale představitelné značek...). Ale klidně si to uznám jako hrubku.
lamal
@CRASH BOOM BANG
Ideal ked to este necha nastartovane pred kramom, skolkou niekedy ani nie je v aute... smrdi cela ulica a parkovisko, staci jeden starsi diesel.
lamal
@ericn
Do priemioveho segmentu vstupit mohli, to este neznaci ze su uznavanou znackou, alebo ze to zakaznici vyhodnotia ako premiu. Dnes to bohuzial bude jednoduhsie ako kedysi...
lamal
@DonVito
Ked sa jedna o cinsku buducnost, EV nevadí, podstatne je ze nalozil EU kde dobrovolne zije.
ericn
@WinDiesel No hlavně by mě zajímala ta slova o prémii… Zařazení do prémie si automobilka musí zasloužit svou kvalitou a důvěrou zákazníků a ne že si to někdo řekne a nasadí vysokou cenovku. A už vůbec ne, když to napíše nějaký pisálek z Auto.cz do nadpisu 😋
WinDiesel
@Mr.Murphy : místo toho budeme drtit elektro a nandá nám to Čína, chytráku.
PS: minimálně jedna čínská značka už do Evropy vozí i diesely, oni prostě prodávají co zákazník chce, místo pomateného blábolení o dieselech ve městě.
WinDiesel
@rohYpnol : značky nepochopily, čoveče, musíš trochu zapracovat na své češtině.
WinDiesel
Trapná napodobenina.
rohYpnol
@DonVito

A co jsi tím chtěl říct? Že jsem měl pravdu?

Takže super, že jsem tvůj nejvíc citovaný zdroj informací 👍
Man Ký
Pěkný Taycan.