Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Elektronické udělení plné moci výrazně zjednodušuje úkony na odboru dopravy. Uleví se běžným lidem i firmám

9 komentářů

St.
Prosím, ještě to řekněte úřednicím na odboru dopravy.
Už rok platila elektronická verze evidenční technické prohlídky a stejně mi auto přehlásili až po předložení papírové verze. Přitom to měli někde před sebou v počítači. Když jsem to úřednici říkal, tak jen mlčela a koukala na mě. Za chvíli: "A máte teda ten papír ????".
psel
@St. Super, rohYpnol ti to vysvětli jak to na úřadech funguje 😄
Nicméně jsem rád že digitalizace postupuje a že to snad jednou povede ke zvýšení efektivity státu a ke snižování nákladů na správu věcí veřejných.
Lord Owl
@psel Tohle třeba docela funguje, ale jiné věci dost drhnou.... Hlavně v backupu, kde ty úřady vše tisknou na papír, protože jejich systémy/registry to snesou zadat jen ručně apod.....
xxc
Akurat vcera som riesil nejaku cesku plnu moc, ked som plnu moc musel udelit sam sebe, aby som mohol poslat nejake oznamenie a jazdit po ceskej dialnici. Celkom bizarne tam mali poziadavky, ale nakoniec preslo po mensich problemoch.
vencelín
@xxc
Plnou moc sám na sebe.... Co to je za hovadinu?
xxc
@vencelín Stacila jedna veta, ja, udelujem plnu moc sebe 😁 Preslo to. Tazko sudit, ci je ten system nezmyselny a zly, ale rozum vyhral.
vencelín
@xxc
No, ale k jakým u elz či proč?
xxc
@vencelín Ako konatel firmy som musel dat plnu moc sebe ako fyzickej osobe, aby som mohol poslat osvedcenie o evidencii vozidla a udaje 😄 Ale ja sa v tom nevyznam, ci to bolo spravne. Asi je to dobra vec. Ked babka na lozku dokaze elektronicky udelit plnu moc niekomu inemu na nejaky ukon, tak asi zvladne ten ukon urobit aj sama. Vzdy je lepsie mat viac moznosti, ako iba jednu. Aj na Slovensku som pred rokmi dokazal auto prehlasit elektronicky, ktore som uz roky fyzicky nevidel, stratil sa technicky preukaz, len to vyzadovalo pol dna studia a instalacie certifikatov a spolupracu s infolinkou.
Lord Owl
@xxc jako statutární zástupce nějaké společnosti může za tuto společnost tento vystupovat i bez plné moci. Ale musí pochopitelně prokázat (výpis z obchodního rejstříku např.), že je to právě on ten statutár.... Jinak ta REZA (systém plných mocí) už toto řeší tuším....