Novinky
Přihlásit pro přidání komentáře
adamzprahy
Cybertruck byl od začátku docela úlet pro US publikum za mě s nesmyslnou ambicí už jen kvůli ceně...nicméně strategicky bych to neviděl tak černě, pokud jsem správně někde četl tak jeho techniku dostane nový model S a X koncem tohoto roku. S tím má přijít posun dobíjení na údajných max 500 kw.
Tak rychlé dobíjení, ještě vyšší výkony, jen otázkou kolik se tam vejde baterek. Reálně se bavíme konečně o prvním BEV použitelném bez kompromisů na dálnici včetně těch německých. Tak to už by mohlo být i snad i pro mě konečně. Myslím tím model S.
A kdyby z X udělali konečně normální SUV s technikou Cybertrucku tak to má taky docela potenciál... Uvidíme.
Tak rychlé dobíjení, ještě vyšší výkony, jen otázkou kolik se tam vejde baterek. Reálně se bavíme konečně o prvním BEV použitelném bez kompromisů na dálnici včetně těch německých. Tak to už by mohlo být i snad i pro mě konečně. Myslím tím model S.
A kdyby z X udělali konečně normální SUV s technikou Cybertrucku tak to má taky docela potenciál... Uvidíme.
@adamzprahy
bude novy eqSko, 800V, baterka 120kWh plus. Uz to stavajici je daleko...
bude novy eqSko, 800V, baterka 120kWh plus. Uz to stavajici je daleko...
@kesumb EQS o dost dražší a vyšší spotřeba, právě Tesla je zajímavá tím že dokáže udržet spotřebu nízko i při nevhodných podmínkách, tam všichni ostatní mají problém. Ale jako jo, je to druhý model který vyjma ceny to použití umožní.
Samozřejmě musíme počkat až to přijde, jestli teda přijde a co přijde 😁 Aktuálně se vše mění doslova ze dne na den, stačí blbá aktualizace přes noc a dojezd/spotřeba jinde.
Samozřejmě musíme počkat až to přijde, jestli teda přijde a co přijde 😁 Aktuálně se vše mění doslova ze dne na den, stačí blbá aktualizace přes noc a dojezd/spotřeba jinde.
@adamzprahy
na me je to moc placaty, nicmene ma bejt cayenne ev a kdyz hodlaj nacpat 98kwh do caymana tak by to mohlo bejt zajimavy...
na me je to moc placaty, nicmene ma bejt cayenne ev a kdyz hodlaj nacpat 98kwh do caymana tak by to mohlo bejt zajimavy...
Stejsn
Milion nemilion, i těch 46 tisíc prodaných mi nepříjde na takovouhle věc nijak špatný číslo. Kolik se prodalo za stejnou dobu třeba Alf Romeo?
kesumb
je to hnusny, uzitnost korby s otaznikem, opravitelnost s otaznikem, vlastne mala baterka na to jak je to velky. Kontroverzni majitel a uz tak mala zakladna pro EV pickup. Zazrak ze toho udali vubec tolik. Kdyby byl musk soudnej da zelenou novy generaci Ska
@kesumb nejsou o tom skoro žádné informace, ale nějaká změna bude. Jak moc velká netušim, ale minimálně technika Cybertrucku by tam měla dorazit a spolu s tim posílení superchargerů na 500 kw. Z toho mála co o tom vim to na mě působí že síť Superchargerů to může celé zpomalovat, protože nechtějí vydat techniku co nedokáže využít svůj potenciál na vlastních nabíječkách ale nevim. Posilují je na 325 kw a píše se o problémech, cíl je 500 kw koncem roku a to má umět Cybertruck + S + X.
Mimochodem tohle si myslim obecně že bude větší problém pro elektromobilitu než samotná technika auta s baterkama. Ale to už je jiné téma.
Mimochodem tohle si myslim obecně že bude větší problém pro elektromobilitu než samotná technika auta s baterkama. Ale to už je jiné téma.
@adamzprahy
ja si nemyslim ze je to podstatny, osobne povazuju za jakykoliv rychlejsi nabijeni nez 2C za extremne rizikovy. Viz problemy Taycanu. A teploty face taycanu a audi/a6/macanu kde to leze k 60 stupnum na baterii jsou sileny. Za me lepsi velka baterka a klidne tam budu pul hodiny, coz ve vysledku dava lepsi 400V auto. A na spotreby Tesel opatrne, neber zadnej udaj od Tesly vazne. Chce to celou baterku/dojezd/skutence odebrany kwh. A vsadim se, ze stavajici EQS dojede podstatne dal. A vis co, jak bude novy, tohle pujde na mobile de na hodne zajimavy ceny
ja si nemyslim ze je to podstatny, osobne povazuju za jakykoliv rychlejsi nabijeni nez 2C za extremne rizikovy. Viz problemy Taycanu. A teploty face taycanu a audi/a6/macanu kde to leze k 60 stupnum na baterii jsou sileny. Za me lepsi velka baterka a klidne tam budu pul hodiny, coz ve vysledku dava lepsi 400V auto. A na spotreby Tesel opatrne, neber zadnej udaj od Tesly vazne. Chce to celou baterku/dojezd/skutence odebrany kwh. A vsadim se, ze stavajici EQS dojede podstatne dal. A vis co, jak bude novy, tohle pujde na mobile de na hodne zajimavy ceny
@kesumb jasný. S větší baterkou taky souhlas. Ale právě zatim se objevujou názory že větší baterky nejsou potřeba když zrychlí dobíjení. Jenže tam je mnohem užší hrdlo kromě infrastruktury i ve faktorech co popisuješ.
@adam😒br />
rekneme si to narovinu, aby to bylo bez omezovani na dalky musi to dat dalnicnich 500km s malou rezervou. Jasne, elektromobilista si dava kafco ani ne po dvou hodinach, ale pokud to ma pravidelne jezdit dalky tak 500km je limitni. Nedavno jsem zas jel 1600km v kuse a realne po tech 500 stejne stojis. A i na tech 1600 nakonec obed a veceri chces, coz je 45minut pokazdy. Ale 500 dalnicnich km abys jel 140-160 bude i na to eqs hrana
@kesumb přesně tak, ono i jistých 400 km + rezerva dálničního tempa by se dalo. Někde (myslim že Fdrive) jsem četl porovnání podobné trasy na dálnici TMY a faceliftu "Juniper" a dal to snad za 17.6 kwh (pokles tušim z 21kwh). To je dost dobrý, v kombinaci s baterkou 110 - 120kwh by to bylo tam co píšeš.
Th0r
2400 aut skladem je smesny cislo. Co by za to konkurence dala. A ty castky taky nesouhlasi. To je prodejni cena, ne vyrobni, ta je zlomek prodejni. Tak v tom tak moc nemaj.
Freddka
Jen tak mimochodem planovana produkce podle lidi z Tesly byla 60-80 tisic, uz ted maji jistych 120 a vzhledem k tomu, ze uz maji ted skoro 50 vyrobenych, tak je realnych 150-200.
To je na nizkoprodulcni auto dost mozna svetovy rekord.
To je na nizkoprodulcni auto dost mozna svetovy rekord.
Buffalo007
Těch milion předobjednávek bude celosvětově. A vzhledem k tomu, že se to předobjednávalo třeba i u nás, ale reálně tu Tesla Cybertruck neprodává, tak to bude celý balík předobjednávek jenom pro evropu, který musí škrtnout.
Navíc v době předobjednávek byla jiná cena. Co jsem dohledal, tak to bylo 40 tisíc $. Myslím, že tam bylo něco o tom, že cena bude podobná jako u Tesly 3. No cena po uvedení na trh je o hodně jiná. Dojezd co Musk tehdy sliboval taky neplatí
Navíc v době předobjednávek byla jiná cena. Co jsem dohledal, tak to bylo 40 tisíc $. Myslím, že tam bylo něco o tom, že cena bude podobná jako u Tesly 3. No cena po uvedení na trh je o hodně jiná. Dojezd co Musk tehdy sliboval taky neplatí
@Buffalo007 ceny, termíny, dojezdy ... vždycky je to jinak. Bohužel. Já měl takto už v roce 2013 spadeno na model S, protože za milion, dojezd dostačující z Teplic do Prahy a zpátky. Náklady "žádné". A proti tomu jsem měl benziňák, co jezdil za 10-12. Dávalo to smysl.
Jenže to pak přišlo na trh a bylo to za dvojnásobek a dojezd u té základní verze zas takový nebyl. Nebyl tu servis, nabíječky.
Takže mám z té doby akorát založený účet. A model S jsem si koupil později, lepší než ten původní (větší baterie, motor navíc, "autopilot")
Jenže to pak přišlo na trh a bylo to za dvojnásobek a dojezd u té základní verze zas takový nebyl. Nebyl tu servis, nabíječky.
Takže mám z té doby akorát založený účet. A model S jsem si koupil později, lepší než ten původní (větší baterie, motor navíc, "autopilot")
Michal Opluštil
Jsme pro EV, sám jedno mám a spalovak nechci, ale zrovna Cybetruck je fakt totální ošklivá blbost. Velké, těžké, zbytečné, ošklivé a jen pětimístné. Tohle by byla blbost i u spalovaku. Kdyby Tesla udělala místo toho nějaký jednoduchý lidový auto s baterkou 40-60kWh, výkonem "jenom" třeba 150-200kW a s cenovou politikou úměrnou TM3, tak by vydělala mnohem více a neměla taková provar jako u tohoto hnusu.
@Michal Opluštil levné auto je mnohem složitější vyrobit. Na slabším motoru moc neušetříš. Baterka ty proudy dodá tak jako tak. A hlavně - na low costu si těžko vyzkoušíš nové technologie. Dejme tomu, že by se přišlo na to, že řízení po drátu není spolehlivé ani přes redundanci. Snadněji vyměníš řízení u 50k ks, než u milionu.
Man Ký
až zase bude někdo tvrdit, že se Evropa podílí na globálních emisích naprosto zanedbatelně😊
www.seznamzpravy.cz/…al-naplno-274199#…
globální oteplování má zjevně lokální odchylky😊
www.seznamzpravy.cz/…al-naplno-274199#…
globální oteplování má zjevně lokální odchylky😊
3_diamanty
Len nech robi nadalej taketo nezmysly ..... normalne mi to nevadi hehe... vyzera to tak ze tesla sa uz pomaly ale isto zacina porazat aj sama... bude to zaujimavy rok.... ale dajme jej este 2 roky.. a BYD ju potom definitivne posle do dejin... a dovtedy mozno uz ani nebude sam kto ju do tych dejin posle.. kruh sa uzatvara..
Renoo
Problém Cybertruk je pouze vykrystalizování celkového zpomalení Tesly. Když přišlo TMS, byla to pecka, TM3 a TMY další pecka. Tesla byla daleko před ostatními. Jenže pak už přišel Highland a tam se nic převratného nestalo a Juniper stejně tak. Už jsou modely, které dojedou dál a nabijou rychleji, nenutí ujetý výmysly v interiéru jako jedinou možnost, mají lepší možnost individualizace,mají lepší zopracování, nese rou na zákazník a naslouchají mu, mají funkční servis,.... V Číně proti němu není nějaká averze, ale prostě tam mají lepší výběr a lepší elektromobily. V US a EU má ještě štěstí, že čínské EV ještě pořád nejsou zavedenými značkami, jsou tu chvíli a obecně EV moc netáhnou.
Někdo by to mohl svést na jeho politické angažmá v politice, jenže zpomalení přišlo už předtím.
Zpětně je to úsměvné, jak teslafanatici obhajovali Teslu za každou cenu, svého bůžka taky a mizerné výsledky způsobilo úplně všechno, jen ne Tesla samotná. Případně to měl být přirozený vývoj a prodeje byly skvělé.
Někdo by to mohl svést na jeho politické angažmá v politice, jenže zpomalení přišlo už předtím.
Zpětně je to úsměvné, jak teslafanatici obhajovali Teslu za každou cenu, svého bůžka taky a mizerné výsledky způsobilo úplně všechno, jen ne Tesla samotná. Případně to měl být přirozený vývoj a prodeje byly skvělé.
@Renoo já to vidim tak, že dluhy se musí platit. Takže se z toho těží co to jde. V době co popisuješ se Musk věnoval primárně SpaceX a pak dokonce Twitteru. Se SpaceX za mě dosáhl mega úspěchu, který paradoxně vedle Tesly neni tolik vidět, resp. laik těžko pochopí. Do toho teď politika. Prostě Musk se dostal z průserů Tesly, odškrtnul si revoluci v automotive a hlavou je jinde.
Respektive Tesla dělá velký vývoj v robotice v kombinaci s AI, které se teda Musk taky věnoval hodně. Zní to jako úkrok mimo, ale paradoxně to je zase věc která má mnohem větší potenciál než "auta na baterky". A jako jo, výsledkem může být že Tesla toho v automotive nemusí tolik předvést. Nebo se taky může vyčkávat na další hype BEV, protože přecijen mainstream zájem stále neni. To se všechno uvidí 😊
Respektive Tesla dělá velký vývoj v robotice v kombinaci s AI, které se teda Musk taky věnoval hodně. Zní to jako úkrok mimo, ale paradoxně to je zase věc která má mnohem větší potenciál než "auta na baterky". A jako jo, výsledkem může být že Tesla toho v automotive nemusí tolik předvést. Nebo se taky může vyčkávat na další hype BEV, protože přecijen mainstream zájem stále neni. To se všechno uvidí 😊
Když to vidíš v reálu, je to jak z alíku.
Jo když má někdo nápady typu nerez a baterky 4680 tak mu není pomoci. Protože se prostě do hranatého kontejneru na baterky vejde víc kulatejch baterek než prismatickejch a líp se to chladí nebo vytápí přes ty kontakty nahoře a dole. Už si z toho dělá srandu i CATL.
Nebo protože nerez se dobře ohýbá a cokoliv na něm zanechá fleky a dobře se lepí? I když na CT se toho moc ohýbat nemusí.
Hlavně že je to neprůstřelný a váží to jak náklaďák.