Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Světovým autem roku se stává… Kia EV3. Potřetí v historii

25 komentářů

Arese
Ha, ha, ha...😄😂😂
rohYpnol
Po třetí v historii se Kia EV3 autem roku nestává. Ani omylem.
ericn
Co na to říct? Snad jen že “novináři” jsou opět mimo realitu 😋🙈
3_diamanty
Divny to nadpis... asi ani nema zmysel clanok citat... navyse dnes stejne anketa uz o nicom ....

Cakam ze nabuduce vyhra elroq ... a rovno 5x
Horký Rom
❗️Soumrak dieselů pokračuje❗️
Z fritovacího oleje do nádrže.
V Česku je dostupné nové palivo od Shellu 👍

vecerni-praha.cz/…-upravy-vozidel/
ryccardo
@Horký Rom kolik energie se asi muselo vlozit do sberu a transportu takoveho odpadniho oleje a kolik energie stala jeho transformace na naftu? Chapu ze na tohle uvazovani potrebujes mozek, ktery tobe ovsem chybi.

Btw vi nekdo kolik ta sranda stoji litr? Jestli je to totiz drazsi nez bezna nafta, tak je to uplne k nicemu.
Horký Rom
@ryccardo
Good job, rettardo 👍
DonVito
Dyktát Evropský Unyje...

Elektromobily nikdo nechce.
ryccardo
@DonVito konecne ti to doslo?
DonVito
@ryccardo

Vyhlášení soutěž World Car Awards neboli Světového Auta roku proběhlo na letošním mezinárodním autosalonu v New Yorku. Ocenění hodnotila porota složená z 96 vysoce uznávaných 😉 mezinárodních automobilových novinářů z 30 zemí.
twistedTSD
@DonVito O tom, jestli zákazníci chtějí, nebo nechtějí, nerozhodují vysoce uznávání novináři.😉😉😉
traveldrive
@ryccardo Vzhľadom na to, čo sú dnes novinári schopní produkovať a publikovať, tak neviem, kto a za čo ich môže vysoko uznávať. Česť nemnohým výnimkám.
Mokrous
Tvl, to už normálně fyzicky bolí, číst ty redakční perly tady.

Musí to bejt neskutečná kára, když není na trhu ani 1 rok a už 3x po sobě vyhrála auto roku. Au!
Jenik3
Ad dobijeni: "Baterie se dokáže dobít z 10 na 80 % za velmi působivých 31 minut."
Jak dlouho vydrzi takova baterka, ktera casto dostava poradny nasup 31minut?
ericn
@Jenik3 70% kapacity baterie za 31 minut a to je ten problém… opruz na cestách a ještě jen 70% už tak nízké kapacity. Tohle mě na EV štvalo nejvic, strávil jsem skoro 2hod za víkend nabíjením (včetně dobití auta před vracením dealerovi) 👎
DonVito
@ericn
Kia EV3 ma baterku pomerne velkou.

2 hodiny nabijeni v tvem podani by znamenalo (v idealnim pripade) skoro 4x nabiti 70%.
To je 280% neboli 2,8x 78kWh = 218kWh.
To je 218kWh / 17,1kWh = 1.277km za 2 hodiny nabijeni. 🤫

Ne kazdy najezdi za vyletama za vikend 1277km.
😉

A to nemluvim o tom, ze spousta lidi si muze EV nabit pres noc doma nebo treba behem nakupu.
ericn
@DonVito ne to nevyšlo, představ si to. 50kW nabíječka v Krumlově - 39,8 kWh za 50min 😢 - nákup, oběd a pak ještě kafe. Pak další taková na cestě zpět 22kWh za 28min v Protivíně - toaleta a dlouhá káva. No a pak jsem ještě musel auto vrátit s 80%+, tj další 42,8kWh za 54min - Praha - nucená dlouhá procházka kolem Vltavy. Pravda tady jsem nabíjel do 90% baterie večer před vrácením - měl jsem ještě nějaké pojezdy… Reálně to bylo lehce přes 500km za víkend. Praha - Lipno a zpět + pojezdy tam a v Praze…

Auto VW iD.3 Pro S se 77kWh baterií, moc mě to čekání bavilo… Průměrná spotřeba kolem 17kWh/100km (palubní počítač trochu kecal nejspíš) a vracel jsem ho s 85% baterie…
DonVito
@ericu
Nemusis mi dokazovat, ze neumis cestovat s EV.
😀
Pomalou AC nabijecku zapocitat do casu na nabijecce???
WTF

Takto se dnes s EV necestuje. A rozhodne ne s EV3...

Kdyz cestujes, tak stavis u nejrychlejsi nabijecky, ne u ty nejpomalejsi.
😉
Pokud ti e😜licitne nejde o to, dokazat ze nabijeni trva dlouho.

PS Cestovani (obecne a i to s EV) neni zavod...
ericn
@DonVito přesně to jsem od tebe čekal 😋 Nezklamal si… Nabíječky byly od ČEZ přes jejich appku a jiné (rychlejši) tam nebyly. Tj opět si dokázal, že diskuse s tebou je jen ztráta času 😋 Příště na to kašlu…
DonVito
@eric

Sorry, AC tam nebylo.
Myslel jsem, ze jsi zamenil kWh s kW.
Takze jsem ti krivdil.

Napsal jsi to spravne.

Ano, 2h na 50kw nabijecce daji maximalne 100kWh.
😉
Hendly
@ericn
Lipno -Praha 2 hod nabijeni?

To spíš vypadá, ze si uveril tomu, ze musis furt nabijet.

Kdyz si vzal 40kWh v Krumlove tak proc bys nabijel jeste nekde jinde?
Na ty trase nebrala id 3 vic jak 22na 100.
traveldrive
@Hendly
Ako sorry, ale nech si strčia za klobúk auto, pri ktorom musím špekulovať, kedy nabiť, koľko nabiť a či nabiť.
Jenik3
@ericn
Na mestke jizdy to je (snad) v pohode. Kdyz jdeme na bazen, tak auto stoji minimalne 90minut.
ericn
@Jenik3 pokud to máš jen na ježdění po a kolem města, proč ne… Dál to nemá moc smysl 😋
twistedTSD
@Jenik3 Hlavně na tom nic působivého není.