Novinky
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeKia jde proti proudu. Místo SUV bude do Evropy dovážet hatchbacky a sedany z celého světa
37 komentářů
PowerHouse
Ekologické chování
Při tolerovaných 170 km/h po dálnici, povoleno 150, jde ve srovnání s SUV o značnou úsporu na spotřebě.
Při tolerovaných 170 km/h po dálnici, povoleno 150, jde ve srovnání s SUV o značnou úsporu na spotřebě.
@PowerHouse to jednoznačně. Jediná možnost jak to omezit, je více zpoplatnit znečišťování. Pak si každý rozmysli, jestli bude sobecky plýtvat nebo pojede normálně.
Jinak MPV by se ale hodilo.
Jinak MPV by se ale hodilo.
@Mikesus uplne te vidim privazanyho retezem ke stromu nebo aspon prilepenyho k silnici.
Mel by sis uvedomit ze Tvuj ekoaktivismus se bude stupnovat a dalsi generace , tvoji potomci a prapotomci odsoudi to ze litas letadlem, nezaspuntoval si sopku a nevybil vsechen prdici dobytek. Pak si vzpomen, zes nebyl jinej
Mel by sis uvedomit ze Tvuj ekoaktivismus se bude stupnovat a dalsi generace , tvoji potomci a prapotomci odsoudi to ze litas letadlem, nezaspuntoval si sopku a nevybil vsechen prdici dobytek. Pak si vzpomen, zes nebyl jinej
@Zetti Jasně, Sherlocku. Každej, kdo má víc než dvě mozkový závity a nezavírá oči před realitou, je podle tebe automaticky přilepenej k silnici a pije dešťovku z čepice.
Ale dík za předpověď budoucnosti, trochu jsi zapomněl na část, kde náše praprapotomky bude víc trápit, že jejich předek sdílel planetu s lidma, co věřili, že klima vyřeší pohledem na bagetu z benzinky a nálepkou z lednice.
Ale neboj, tvoje digitální stopa je tak lehká, že ji klima unese. Jen už ji prosím dál neotravuj obsahem.🤡
Ale dík za předpověď budoucnosti, trochu jsi zapomněl na část, kde náše praprapotomky bude víc trápit, že jejich předek sdílel planetu s lidma, co věřili, že klima vyřeší pohledem na bagetu z benzinky a nálepkou z lednice.
Ale neboj, tvoje digitální stopa je tak lehká, že ji klima unese. Jen už ji prosím dál neotravuj obsahem.🤡
@Lempl Klaun Ty máš krásný vztah k Mikešaškovi dřív rozkuroval on Don Vita a teď už on má svého zastánce,obdivovatele a rozkuřovačem multi nicka Klaunika. Tak snad se dockas i jednou ty 😁😁😁. Vy fanatici nikdy nezklamete
@Sevca1
To je ale slovnik. Ne, stejně jako donvito, a spoustu dalších, jen vyvracime lži, které šíří lidi nejen o EV.
To je ale slovnik. Ne, stejně jako donvito, a spoustu dalších, jen vyvracime lži, které šíří lidi nejen o EV.
@Mikesus Lži: super takže si stojíš zatím co jsi napsal 30 května. Že by lidé neměli při cestování používat rychlonabijecky aby udělali bezpečnostní přestávku. Nebudeš lhát? Dobře stačí napsat ano stojím si za tím co jsem napsal. Ne nějaké nesmyslné odpovědi, vždyť ty jsi vzor poctivého člověka. Nebyl by být problém říct stojím si zatím co jsem napsal.😁😁. To jsem zvědavý s čím tentokrát přijdeš 😁😁
Lempl Klaun
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
@Zetti
je rozdil mezi zbytečným plýtváním, kdy kromě neobnovitelného zdroje využiješ na 100km cca 60kwh, nebo jen 15. Oni to důchodci moc nechápou, v době jejich vzdělávání tohle nikdo neřešil a o škodlivosti emisí ani nevěděl. Zde se raději hádali, jestli okrádání státních podníků je v pořádku nebo ne a zda soudruzi plní výrobní pětiletky. Ono to totiž není o bránění ostatním jak naznačuješ přilepováním a přivazováním, ale aby každý byl zodpovědný za své chování. A jak ukazuješ, nechceš nebo neumíš být zodpovědný za své činy. To je totiž demokracie, můžeš si dělat co chceš, ale máš nést následky. Ne anarchie, kde nechceš nést ty následky.
je rozdil mezi zbytečným plýtváním, kdy kromě neobnovitelného zdroje využiješ na 100km cca 60kwh, nebo jen 15. Oni to důchodci moc nechápou, v době jejich vzdělávání tohle nikdo neřešil a o škodlivosti emisí ani nevěděl. Zde se raději hádali, jestli okrádání státních podníků je v pořádku nebo ne a zda soudruzi plní výrobní pětiletky. Ono to totiž není o bránění ostatním jak naznačuješ přilepováním a přivazováním, ale aby každý byl zodpovědný za své chování. A jak ukazuješ, nechceš nebo neumíš být zodpovědný za své činy. To je totiž demokracie, můžeš si dělat co chceš, ale máš nést následky. Ne anarchie, kde nechceš nést ty následky.
@Mikesus co to meles o kilowatech, dalky jezdim na benzin a uprimne je mi skoro jedno na to kolik najedu kolik si moje veosmicky veznou. Urcite vcelku min nez tvůj hybrid. Elektro mam jen do prahy, na to ses aktivisto jeste nezmohl.
Ale na duchod to snad dáš
Ale na duchod to snad dáš
@Zetti
Takže přiznáváš, ze nejsi schopen nest následky svých činu. Proto zbrojis proti jakémukoliv takovému uvažování. Takze ano, vůbec netušíš kolik spotřebuješ zbytečně energie a nechceš za to plýtvání a poskozovani prostredi cokoliv ostatnim kompenzovat. Po ostatních chceš, aby tě neomezovali, ale sám to ostatnim děláš. Tomu se říká pokrytectví. Takze bud to přestaň dělat a ostatní nebudou ani tebe omezovat, nebo se s tim smír, ze to bude oboustranné
Takže přiznáváš, ze nejsi schopen nest následky svých činu. Proto zbrojis proti jakémukoliv takovému uvažování. Takze ano, vůbec netušíš kolik spotřebuješ zbytečně energie a nechceš za to plýtvání a poskozovani prostredi cokoliv ostatnim kompenzovat. Po ostatních chceš, aby tě neomezovali, ale sám to ostatnim děláš. Tomu se říká pokrytectví. Takze bud to přestaň dělat a ostatní nebudou ani tebe omezovat, nebo se s tim smír, ze to bude oboustranné
@Mikesus blbnes na kvadrát. Znovu opakuju. Ty zatezujes životní prostredi vic nez ja. Pouzivas fosilni auto, navic vic nez je nutne. Viz ty tvoje zbytecne testovaci jizdy. O elektroautu jen blabolis, zadne nemas a nejspis mit nebudeš. Ja fosil pouzivam v minimálním rozsahu. Zlomkove proti tobe. 100 litru benzinu za rok mozna ani nespalim.
@Zetti Tak by Vám nemělo vadit, když někdo nespěchá a spálí méně paliva.
@Zetti
Ale ty si pleteš porad pojmy s dojmy. Nejsem pro zakaz něčeho, jen se to má víc platit. A ano, půjčují si auta, ale to neznamená, že s nimi jezdim zbytečně. To ty asi neznáš, ale dostanu půjčené auto a jezdím s nim místo mého.
Takže by ti přeci nemělo vadit, že budeš platit vic za zbytečnosti.
A porc bych neměl mít elektroauto? Jedno už mám objednané a na to další musím počkat, než ho uvedou na trh. Bohužel před 2 roky, kdyz jsem objednával současné, ještě ani BEV ve velikosti co potrebuji, nebylo.
Ale ty si pleteš porad pojmy s dojmy. Nejsem pro zakaz něčeho, jen se to má víc platit. A ano, půjčují si auta, ale to neznamená, že s nimi jezdim zbytečně. To ty asi neznáš, ale dostanu půjčené auto a jezdím s nim místo mého.
Takže by ti přeci nemělo vadit, že budeš platit vic za zbytečnosti.
A porc bych neměl mít elektroauto? Jedno už mám objednané a na to další musím počkat, než ho uvedou na trh. Bohužel před 2 roky, kdyz jsem objednával současné, ještě ani BEV ve velikosti co potrebuji, nebylo.
@Mikesus Zajímavý, píšeš o zodpovědnosti za své činy, ale v jednom kuse tě tu vidím posuzovat činy druhých a volat po jejich omezování plošnými restrikcemi.
Arese
Kia se se svým Ceedem v Evropě velmi dobře uchytila hlavně proto, že ho ušila přesně na míru evropským zákazníkům - tímto faktem se konec konců chlubila i v jeho názvu. Načež se na vývoj další generace vyprdne a začne sem dodávat jakýsi amerikanizovaně-globalizovaný model hatchbacku (podivně přerostlého) a kombík žádný. Přitom existuje x případů, kdy přesně tento postup prodeje dříve v Evropě oblíbeného modelu totálně zabil - např. poslední generace Mondea. Fakt smutné, jak i u Kie mohou totálně zblbnout...
twistedTSD
Smutná zpráva. Poslední Ceed je možná až moc usedlý, hlavně v interiéru, ale jinak je to solidní auto v evropském střihu. Jeden z mála kompaktů, co jde koupit s motorem za normální peníze. EV4 je hnusné jak noc, K4 není o moc lepší a dovoz z Mexika naznačuje, že zde půjde o okrajový model.
Ještě by mě zajímalo, jak dopadne Rio.
Ještě by mě zajímalo, jak dopadne Rio.
@twistedTSD K4 nemá být okrajovým modelem, Kia nebude mít v tomto segmentu další model, takže se počítá s tím, že o auto bude zájem. Dovoz z Mexika je proto, protože v Žilině se uvolňují kapacity pro EV (jak jinak). Kia tím navíc dává najevo, že Evropa pro ní není klíčový trh a tak postupně nahrazuje nabídku globálními modely. A Rio? Rio se už přeci dávno neprodává.
@Mokacio Kia v tomto segmentu další model má - Sportage, EV4, EV3, Niro.
Konec Ria mi unikl. Jestli skončí bez nástupce, bude to škoda.
Konec Ria mi unikl. Jestli skončí bez nástupce, bude to škoda.
@twistedTSD No, v podstatě nemá, respektive ano, ale zcela jiné typy a pohony. Sportage je SUV, EV3, EV4 a Niro nenabízí konvenční pohon, pokud nepočítám Niro HEV/PHEV. Navíc jde kromě EV4 o crossovery, EV4 je typově nejblíž, ale pouze EV. Takže jim v segmentu nižší střední třídy/střední třídy vznikne mezera, kterou nemají kromě K4 čím nahradit a zůstane pouze XCeed. Navíc model K4 na model Ceed nenaváže plynule, jelikož výroba Ceed bude ukončena koncem června, ale model K4 přijde až v roce 2026, což mi nepřijde moc šťastné.
Rio bohužel končilo už v roce 2023 bez nástupce, v dohledné době to čeká i Stonic.
Rio bohužel končilo už v roce 2023 bez nástupce, v dohledné době to čeká i Stonic.
@twistedTSD Ceed má právě skvělý interiér, tlačítka, manuál, motor 1.5, dobrou cenu a vyrábí ze v Žilině..jako evropské auto👍 Tohle je škaredý a divný korejec. Konec KIA v EU , prodeje půjdou dolů.
A kolik ten Carnival žere ve 170 a do kopce?
A jeste nema maximalku 250 co?
to jako vážně?
Tak to neznamená, že neexistuje jinde a u nás se i nabízí k prodeji. Nelze hodnotit dle toho co bylo, každá KIA byla dříve no... odkaz třeba na sauto
Carnival je, pokud se nepletu v Americe nebo Kanadě. Sedona je snad předchůdce. Já jsem psal, že bych to uvítal oficiálně, a nejen šedý dovoz. A vzhledem k tomu, jak auto vypadá (SUV) by se to mohlo chytit, problém je, že jde o auto s cenovkou nad 1M není to masovka, takže to není pro Evropu vhodné.