Novinky
Uz by mohli poslat do auta dog mode, ked je to take dobre auto pre psa 😄 Aj ked v podstate aktivovat klimatizaciu sa da aj bez toho, okrem stredy poobede, ked aplikacia nefunguje 😁
Jako vysvětlete mi, k čemu je psům vyšší posezení, přívětivý infotainment, řada chytrých řešení v interiéru a velkém zavazadlovému prostoru. Pes ocení spíše nižší nastupování a pak ještě možnost čumákovat z okna. Když je v kufru tak je sice zabezpečen (mříž či klec), ale šťastnější tam tedy není. Takže fakt přínosné…
@Jiří Kalabza
Ona je bezpečnost a bezpečnost... když máš psa v kleci v kufru velikosti Enyaqa nebo Kodiaqa, tak velmi častá nehoda kdy někdo nedobrzdí za tebou končí pro psa katastrofou... Proto kdo má svého psa opravdu rád a má tu možnost, tak ho naopak vozí v prostoru zadních sedadel.
Tahle "anketa" je prostě naprostá blbost.
Ona je bezpečnost a bezpečnost... když máš psa v kleci v kufru velikosti Enyaqa nebo Kodiaqa, tak velmi častá nehoda kdy někdo nedobrzdí za tebou končí pro psa katastrofou... Proto kdo má svého psa opravdu rád a má tu možnost, tak ho naopak vozí v prostoru zadních sedadel.
Tahle "anketa" je prostě naprostá blbost.
@rohYpnol Čo je to za kraviny, prosím ťa? Koľko psov sa už zranilo pri takej nehode?
@traveldrive
Prakticky jakákoliv nehoda tohoto typu je pro psa v kleci v kufru problém. Dokonce lepší klecové vestavby jsou konstruovány tak, aby při zadním nárazu došlo k řízené deformaci klece tak, aby zvíře nezranila alespoň klec samotná.
Prakticky jakákoliv nehoda tohoto typu je pro psa v kleci v kufru problém. Dokonce lepší klecové vestavby jsou konstruovány tak, aby při zadním nárazu došlo k řízené deformaci klece tak, aby zvíře nezranila alespoň klec samotná.
@traveldrive hlavne zivot psa pro me neni zase tak dulezity jako zivot pasazeru, ktery vezu. Kdyz pri nehode umre pes, tak je to sice smutny, ale svet se nezbori.
@ryccardo
Nikdo snad neříká ze máš psa vozit na zadních sedadlech a děti v kufru 🤦
Nikdo snad neříká ze máš psa vozit na zadních sedadlech a děti v kufru 🤦
@rohYpnol to jsem taky nepsal, ale abych resil bezpecnost psa v kufru pri nehode, tak to je mi fakt sumak.
@ryccardo
Zjevně nejsi pejskař. Ano, pokud je pro tebe pes jen štěkající zmenšený dobytek, tak to zkrátka nikdy nepochopíš...
Zjevně nejsi pejskař. Ano, pokud je pro tebe pes jen štěkající zmenšený dobytek, tak to zkrátka nikdy nepochopíš...
@rohYpnol psa mame a neberu ho jako stekajici dobytek, ale porad je to jen pes ne clovek.
@ryccardo
Jo, jenže pokud máš chov, tak to neni jak když ti jen chcípne osmák... navic chovný ceněný pes je mimo jiné pořádný kus majetku. To jen tak.
Jo, jenže pokud máš chov, tak to neni jak když ti jen chcípne osmák... navic chovný ceněný pes je mimo jiné pořádný kus majetku. To jen tak.
@ryccardo
Psa nejspíše ani nemáte. A ano lidé jsou přednější, pokud máte rodinu atd, pro spoustu lidí, co mají jen psa je pro ně ten "člověk" právě ten pes, ale o tom ten příspěvek nebyl…
Psa nejspíše ani nemáte. A ano lidé jsou přednější, pokud máte rodinu atd, pro spoustu lidí, co mají jen psa je pro ně ten "člověk" právě ten pes, ale o tom ten příspěvek nebyl…
@Jiří Kalabza Ano může to tak být. Chápu, že když je někdo sám, tak má psa jako dítě. Já to tak nemám. Psa mám rád, ale je to pořád jen zvíře. Když nám ten poslední onemocněl rakovinou a viděl jsem, že už se jen trápí, tak jsem ho místo drahé a zbytečné léčby nechal raději utratit, což bych s člověkem jaksi neudělal.
@Jiří Kalabza A dôvod voziť psa v aute? Na cestu k veterinárovi a späť postačí prepravná klietka v kufri. 😉
@traveldrive
Protože na výcvik, zkoušky, výstavy, krytí, zdravotní péči, prostě psa vozíš autem, že. A čas samozřejmě taky trávíš se psy...
Když má někdo představu, že pes je jen čokl uvázaný u boudy, co dostane 1x za rok očkování na vzteklinu, tak vůbec netuší co je to pes a chov psa.
Protože na výcvik, zkoušky, výstavy, krytí, zdravotní péči, prostě psa vozíš autem, že. A čas samozřejmě taky trávíš se psy...
Když má někdo představu, že pes je jen čokl uvázaný u boudy, co dostane 1x za rok očkování na vzteklinu, tak vůbec netuší co je to pes a chov psa.
@rohYpnol Chov ? A chováš ho na mäso, alebo na mlieko ...
@Dušan Trnka
Uchovnění psa je proces, kterým se pes s průkazem původu stává chovným jedincem. To znamená, že splnil všechny požadavky chovatelského klubu daného plemene a může být legálně využíván k chovu. Účelem uchovnění je zajistit, aby chovní psi a feny odpovídali standardům plemene, a to jak po stránce exteriéru (vzhledu), tak i zdraví a povahy.
Kapišto? Když něčemu nerozumíš tak radši mlč.
Uchovnění psa je proces, kterým se pes s průkazem původu stává chovným jedincem. To znamená, že splnil všechny požadavky chovatelského klubu daného plemene a může být legálně využíván k chovu. Účelem uchovnění je zajistit, aby chovní psi a feny odpovídali standardům plemene, a to jak po stránce exteriéru (vzhledu), tak i zdraví a povahy.
Kapišto? Když něčemu nerozumíš tak radši mlč.
@rohYpnol Psovi vpohode stačí kufor, menší si ľahne na sedadlo, kúpiš mu len postroj na pripútanie. Ľudí, čo pravidelne vozia psa autom, je vcelku zanedbateľné množstvo, aby kvôli tomu bolo treba vymýšľať nejaké ďalšie špeciality. Pes nepotrebuje luxus, ak za niečo stojíš, je šťastný, že je s tebou.
To by sme mohli riešiť autá, nakoľko majú zmáknutú prepravu mačiek, korytnačiek alebo papagájov...
To by sme mohli riešiť autá, nakoľko majú zmáknutú prepravu mačiek, korytnačiek alebo papagájov...
@traveldrive
Meleš úplný kraviny.
Každý chovatel naopak vozi psy téměř neustále
A tady se nebavíme primárně o pohodlí, ale o bezpečnosti.
Meleš úplný kraviny.
Každý chovatel naopak vozi psy téměř neustále
A tady se nebavíme primárně o pohodlí, ale o bezpečnosti.
@rohYpnol Kraviny melieš ty. Presne naopak. Málokto vozí psov neustále. Tváriš sa, ako keby si psov vozil častejšie ako deti a rodinu. 😁
Pes samozřejmě ocení když se každou chvilku zastavuje u nabíječek a má vždy hromadu času se vyvětrat
@Othello
👍
Je to tak.
Do ted musel trpet 1000km v kuse bez vycurani.
Ostatne tak jako ridic.
👍
Je to tak.
Do ted musel trpet 1000km v kuse bez vycurani.
Ostatne tak jako ridic.
Pro pejskaře je to možná škodovka, pro pejsky je to ale Mini Countryman
www.motocars.cz/…utomobil-uz-pes/ 😀
www.motocars.cz/…utomobil-uz-pes/ 😀
No a zatímco svet sleduje deni v oblasti ktera ma zasadni vliv na cenu ropy a bavi se o tom jak drasticky dopad na cenu ropy budou mit dalsi kroky Iranu atd. vlastnici elektromobilu v klidu pres nedelni obed nabiji a jeste dostavaji zaplaceno…
@Hendly : benal stával i 40 Kč, jezdilo se stejně 😁
@Hendly to jiste kdyz cena emisni povolenky ti dela tretinu ceny za elektrinu.
@ryccardo
Muzes svou zajímavou myslenku nejak upresnit?
Muzes svou zajímavou myslenku nejak upresnit?
@Hendly no ze to s tou elektrinou taky neni takova hitparada. EU se to lidem taky snazi zdrazit. Navic umele a neni vubec nutny to delat. To ze konflikt s Iranem zdrazi na chvili ropu je samozrejme neprijemny.
@ryccardo
Zkus premyslet proc jsem psal, ze ti za nabijeni jestte plati.
Jinak EU se ti “snazi” zdražit elektriku tak, ze ti dava dotace abys koupil FVE, zateplil dum a dalsi abys maximalne omezil spotrebu pri lepším komfortu. …
Zkus premyslet proc jsem psal, ze ti za nabijeni jestte plati.
Jinak EU se ti “snazi” zdražit elektriku tak, ze ti dava dotace abys koupil FVE, zateplil dum a dalsi abys maximalne omezil spotrebu pri lepším komfortu. …
@Hendly
Ne. EU reálně nikomu žádné dotace nedává. Jen ty jsi to bohužel nepochopil...
Viz např. dotace na BEV auto pro podnikatele.... podmínkou úvěr. Na něm jsi preplatil skoro to co jsi "dostal" na dotaci...
To stejné zelená úsporám. Dotace znamenala jen vicenaklady na administrativu a to, že jsi musel používat certifikované systémy, které zase musely ceritofikovat...
Dotace = vyhazování peněz za zcela neefektivní činnosti. Dotace EU = sovětský svaz 2.0.
Ne. EU reálně nikomu žádné dotace nedává. Jen ty jsi to bohužel nepochopil...
Viz např. dotace na BEV auto pro podnikatele.... podmínkou úvěr. Na něm jsi preplatil skoro to co jsi "dostal" na dotaci...
To stejné zelená úsporám. Dotace znamenala jen vicenaklady na administrativu a to, že jsi musel používat certifikované systémy, které zase musely ceritofikovat...
Dotace = vyhazování peněz za zcela neefektivní činnosti. Dotace EU = sovětský svaz 2.0.
@Hendly Nie, EU sa ti snaží zdražiť život a zožrať nervy tým, že sa serie do toho, po čom jej nič nie je.
@Hendly hele a vis ze kazdy nema rodinny dum kam muze za pul mice namontovat solary a nema ani milion na to koupit si EV? Jaky procento lidi myslis ze muze timhle zpusobem fungovat ty omezence?
@ryccardo
Spousta střech je zastíněných. Spousta rodinných domů nemá prijezd a parkování u domu. Ale tohle ti hloupoučcí hujeříčci nikdy nepochopí.
Spousta střech je zastíněných. Spousta rodinných domů nemá prijezd a parkování u domu. Ale tohle ti hloupoučcí hujeříčci nikdy nepochopí.
@ryccardo
Dotace na zateplení , FVE atd muze dostat i SVJ.
Zakladni FVE uz takove castky nestoji. A EV taky ne
Dotace na zateplení , FVE atd muze dostat i SVJ.
Zakladni FVE uz takove castky nestoji. A EV taky ne
@Hendly nepovidej? Fakt jo? A zatepleni mi pomuze k jezdeni na elektrinu konkretne jak, ze to furt zminujes? A u bytovky nebo panelaku si zadarmo nabijes kde? A to EV pod milion myslis konkretne jaky?
@ryccardo
Stezujes si na cenu elektriny -“ no ze to s tou elektrinou taky neni takova hitparada. EU se to lidem taky snazi zdrazit.”
Ja ti ukazuju jak se pletes.
Stezujes si na cenu elektriny -“ no ze to s tou elektrinou taky neni takova hitparada. EU se to lidem taky snazi zdrazit.”
Ja ti ukazuju jak se pletes.
@Hendly
Ukzauješ jen jak jsi hloupoučký.
Proč platíme 7 Kč/MWh, když ji vyrábíme za 0,40ha ???
Proč Němci co si zavřeli vlastní jaderky nakupují naši elektřinu?!?
Proč nám EU nedovolí 2 bloky?
Atd.
Ukzauješ jen jak jsi hloupoučký.
Proč platíme 7 Kč/MWh, když ji vyrábíme za 0,40ha ???
Proč Němci co si zavřeli vlastní jaderky nakupují naši elektřinu?!?
Proč nám EU nedovolí 2 bloky?
Atd.
@Hendly já se ale nepletu. EU se to lidem skutečně snaží zdražit viz nesmyslné emisní povolenky. Nicméně není to jen vina EU, ale i chybných politických rozhodnutí regionálních vlád. Takové energeticky zaostalé Německo, které si pozavíralo ekvivalent 11 Temelínů v jaderných elektrárnách tím způsobilo taky slušnou paseku, protože kvůli jejich fatální chybě klesla v našem regionu nabídka při zvýšené poptávce.
@Hendly
Ne. Zatímco s dieselem se bavíme vlastními koníčky a jezdíme kdy chceme kam chceme, tak majitel BEV je přivázaný doma nabíjecí šňůrou aby zalevno nabil aby mohl pár dní jezdit aby měl na splátky vlastního splněneho BEV snu 🤣🤣🤣
Ne. Zatímco s dieselem se bavíme vlastními koníčky a jezdíme kdy chceme kam chceme, tak majitel BEV je přivázaný doma nabíjecí šňůrou aby zalevno nabil aby mohl pár dní jezdit aby měl na splátky vlastního splněneho BEV snu 🤣🤣🤣
@rohYpnol
Tohle presne ukazuje jak malo mas zkusenosti s provozem elektromobilu.
Mimochodem jestli je tvuj konicek pra jak pises, asi s nim nejezdis 6 hodin bez zastavky.
Ale to hlavni , ze ted se vsechny ropne oci upiraji k Iranu. Tam se rozhoduje jaka bude pristi tyden cena benzinu a nafty.
Pritom se cela evropa topi v prebytku elektriny.
Tohle presne ukazuje jak malo mas zkusenosti s provozem elektromobilu.
Mimochodem jestli je tvuj konicek pra jak pises, asi s nim nejezdis 6 hodin bez zastavky.
Ale to hlavni , ze ted se vsechny ropne oci upiraji k Iranu. Tam se rozhoduje jaka bude pristi tyden cena benzinu a nafty.
Pritom se cela evropa topi v prebytku elektriny.
@Hendly však mu nech jeho sny. On jezdí denně 6 hodin v kuse, protože 4 by mu s EV nestačily. Ať si tento falešný pocit svobody, být uvázán v autě tak dlouho, nechá. Já raději než dřepět v autě, budu čas využívat lépe.
@Hendly
Jenže ti chytřejší vědí, že po létě přijde podzim a zima. A že konflikty jsou pomíjivé.
Jenže ti chytřejší vědí, že po létě přijde podzim a zima. A že konflikty jsou pomíjivé.
@rohYpnol
Valka na Ukrajine je uz velice dlouho..
Podzim je ok. Dva zimni mesice muze byt problém. 2 z 12.
Valka na Ukrajine je uz velice dlouho..
Podzim je ok. Dva zimni mesice muze byt problém. 2 z 12.
@Hendly
Ne. Nevíš o tom vůbec nic. Problém je celá zima, protože pohyb Slunce a jeho geometrie je prostě dána ty hujere. A jaro + podzim sotva uživí spotřebu domácnosti. Blbý, co? Zase jen lžeš.
Ne. Nevíš o tom vůbec nic. Problém je celá zima, protože pohyb Slunce a jeho geometrie je prostě dána ty hujere. A jaro + podzim sotva uživí spotřebu domácnosti. Blbý, co? Zase jen lžeš.
@Hendly Evropa se topi v prebytku elektriny? Aha to mi nejak uniklo 😁
@ryccardo
asi uniklo.
Pres den jde casto cena pod nulu.
asi uniklo.
Pres den jde casto cena pod nulu.
@Hendly ano pokud pojedeš na spotových cenách a budeš mít doma baterku nebo EV, který se bude nabíjet jen a pouze, když je krátkodobě přebytek elektřiny, tak se to asi dá. Nicméně obecně je elektřiny nedostatek, protože se zavírají stabilní zdroje a slunce nesvítí 24 hodin v kuse a poptávka je kvůli průmyslovým podnikům, které potřebuješ živit i v noci.
Pak dochází vlivem krátkodobých přebytků a následném nedostatku stabilních zdrojů k situacím jako došlo letos ve Španělsku. Díky OZE tu časem těch blackoutů budeme mít asi víc. www.zivotvcesku.cz/…kladni-hotovost/
Pak dochází vlivem krátkodobých přebytků a následném nedostatku stabilních zdrojů k situacím jako došlo letos ve Španělsku. Díky OZE tu časem těch blackoutů budeme mít asi víc. www.zivotvcesku.cz/…kladni-hotovost/
@ryccardo
Tyhle problémy jsou technicky resitelne.
Jde spis o pristup k rizeni site.
Jsem ale rad, ze uz vis, ze neni problem dosahnout stav kdy dostavas za nabijeni EV zaplaceno.
Tyhle problémy jsou technicky resitelne.
Jde spis o pristup k rizeni site.
Jsem ale rad, ze uz vis, ze neni problem dosahnout stav kdy dostavas za nabijeni EV zaplaceno.
@Hendly jj jak je to technicky řešitelné jsme viděli letos ve Španělsku. Technicky řešitelné to je pokud máš v záloze dostatek zdrojů jako uhlí, plyn nebo jádro a nesnažíš se jet na OZE v takové míře, že ti to destabilizuje síť, která následně spadne. A není to vina sítě, že je špatná, ale vina nestabilních OZE. Takže Evropa se netopí v přebytku elektřiny, ale spíš trpí dlouhodobě nedostatkem, protože se zavírají stabilní zdroje a poptávka roste. Příště tedy raději mlč.
@ryccardo
Dosavadni setreni ze Spanelska ukazují na problem jinde nez u FVE.
Dosavadni setreni ze Spanelska ukazují na problem jinde nez u FVE.
@Hendly To je samozřejmě lež. Problém byla snaha o co nejvíc výroby z OZE a málo záložních stabilních zdrojů. Celkem hezky je to popsáno třeba zde.
www.medium.seznam.cz/…-vetrniky-143119
www.medium.seznam.cz/…ke-zdroje-154122
www.medium.seznam.cz/…-vetrniky-143119
www.medium.seznam.cz/…ke-zdroje-154122
@Hendly
Zelenorudé Perperuum mobile. Budeme spotřebovávat zdroje a z nebe nám budou padat peníze.
Taky jsem v klidu. Kanystry, které jsem koupil v době, kdy jsem více než rok jezdil tankovat a nakupovat do Polska, jsem oprášil a očistil. Toto léto už tankovat nebudu. Do té doby se to určitě uklidní.
Zelenorudé Perperuum mobile. Budeme spotřebovávat zdroje a z nebe nám budou padat peníze.
Taky jsem v klidu. Kanystry, které jsem koupil v době, kdy jsem více než rok jezdil tankovat a nakupovat do Polska, jsem oprášil a očistil. Toto léto už tankovat nebudu. Do té doby se to určitě uklidní.
@Tycoon
chapu dobre, ze ti vadi na ceste delsi nez 400km 25 minut nabijet, ale pro levnejsi benzi/naftu si delas specialni vylet za hranice?
A jeste udrzujes x set litrovou zasobu?
chapu dobre, ze ti vadi na ceste delsi nez 400km 25 minut nabijet, ale pro levnejsi benzi/naftu si delas specialni vylet za hranice?
A jeste udrzujes x set litrovou zasobu?
@Hendly
Chápeš špatně. Co je speciálního na tom přejet hraniční most, nebo si zkrátit cestu do práce přes jinou zemi? A taky by sis měl uvědomit, že jsou lidé, co neřídí jen jedno auto.
BTW Kolik aut má baterku přes 100 kWh?
Chápeš špatně. Co je speciálního na tom přejet hraniční most, nebo si zkrátit cestu do práce přes jinou zemi? A taky by sis měl uvědomit, že jsou lidé, co neřídí jen jedno auto.
BTW Kolik aut má baterku přes 100 kWh?
@Tycoon
To je pribeh….
Skladovat doma desítky kanystru s benzinem co si koupil cestou do prace…
Proc? Pro usetreni par korun.
Setrit korunu na kazdem km s EV? Ne, neco hrozneho, protoze je na dlouhe ceste 20 minut nabijet….
To je pribeh….
Skladovat doma desítky kanystru s benzinem co si koupil cestou do prace…
Proc? Pro usetreni par korun.
Setrit korunu na kazdem km s EV? Ne, neco hrozneho, protoze je na dlouhe ceste 20 minut nabijet….
@Hendly
Víš, jak se to říká. Co se v mládí naučíš ...
Když jsem byl malý capart, tak mě babička brala na nákup. A před celnicí mi dala do ruky tašku, kde byl nákup včetně jednoho povoleného kartónu cigaret. Sama si dala do tašky těch kartónů více a přikryla to masem, oblečením atd. Celníci ji nikdy nechytli.
Pětistovka na jedno tankování? Pro někoho drobné. Pro nás, kteří pocházejí z chudých poměrů, zajímavá částka.
Víš, jak se to říká. Co se v mládí naučíš ...
Když jsem byl malý capart, tak mě babička brala na nákup. A před celnicí mi dala do ruky tašku, kde byl nákup včetně jednoho povoleného kartónu cigaret. Sama si dala do tašky těch kartónů více a přikryla to masem, oblečením atd. Celníci ji nikdy nechytli.
Pětistovka na jedno tankování? Pro někoho drobné. Pro nás, kteří pocházejí z chudých poměrů, zajímavá částka.
hm tak a teď vlastní zkušenost. máme kvůli psa vw multivan t6, bmw 540 touring a teslu y... do všeho se pes vleze. v multivanu ma svoji klec. v tesle ještě ne. pokud vedle sebe nechám otevřené všechny 3 auta leze do multivanu. nutno říci, že já uz multivan nenávidím. horší servis a náklady na provoz jsem ještě neviděl...do tedly a obecne ev se mu nechce protože mi chvíli trvalo naučit se tím jezdit plynule a pes si to pamatuje. Dog mode sice má ,ale ventilaci za jízdy poslat dozadu musíte ručně zapnout když tam nikdo nesedí. a ještě jeden rozdíl. když je pes vevnitř v zimě v létě jede klima. a najednou pes v autě není cítit...
Ja psa ťahám za vozidlom a je priviazaný o guľu ! Aspoň sa prebehne ...
@Dušan Trnka
Nejspíš jsi za gulu přivázaný sam doma...
Nejspíš jsi za gulu přivázaný sam doma...
@Dušan Trnka Hovädo...Niektorých z toho klepne. Také vtipy nerob. 😁 😁 😁
@traveldrive
Hovädo? Čo znamená ä?
To je jako Citroën?! 👍
Hovädo? Čo znamená ä?
To je jako Citroën?! 👍
Super. Psi by kupovali Enyaq. 👍🏻👍🏻
Doporučuje 9 z 10 psů. 😅
Nejlepším autem pro důchodce je SUV. 😉
Doporučuje 9 z 10 psů. 😅
Nejlepším autem pro důchodce je SUV. 😉
Zas clanek jen okrajově o BEV a stale stejna jmena znovu pisou ty same nesmysly o provozu BEV a fungovani sveta.
Jinak tenhle "vědecký průzkum" je dalším nesmyslem. Psi pokud jsou zvyklí, jizdu SPALOVACÍM autem milují. Možná proto ta vyšší tepová frekvence 🤣🤣🤣