Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetiny

Zpět na článek

Ojeté elektromobily Češi milují stále víc. Letos se jich už dovezlo více než za celý rok 2024

43 komentářů

jersey.se
Jo, pár se jich prodalo, protože dřív vlastně nebyly. Tak z toho uděláme událost, twl! 😂🤣
ptr078
@jersey.se Tak na druhej strane, momentalne pri tej rychlej strate hodnoty, to dava zmysel kupit si relativne nove auto za zlomok ceny. A ak to ma clovek kde lacno nabijat, no brainer. Bazarovi kovboji sa uz teraz mozu tesit na prechod k solid state bateriam.
KANKUNEN
@jersey.se Můžeš mi říct co se ti nelíbí? Celý článek je psán suše v číslech. Co je na to špatného si koupit dovezené EV jako druhé auto. Už nikdy nebudeš tankovat, nemusíš zahřívat motor. Možná by bylo vhodné oddělit politické tlaky a skutečné vlastnosti EV.
Petr Kozohorský
@KANKUNEN Ad.: "Co je na to špatného si koupit dovezené EV jako DRUHÉ auto. Už nikdy nebudeš tankovat, nemusíš zahřívat motor." Opravdu? A to první auto, tedy spalovák, bude tankovat kdo?
rohYpnol
@Petr Kozohorský

Bravurní!!! 😁
KANKUNEN
@Petr Kozohorský Pistole
kesumb
@Petr Kozohorský
pokus dobrej, ale na panadola nemas!
TT
@KANKUNEN Budeš oveľa dlhšie nabíjať a zohrievať baterku - alebo šetriť na novú.
Arese
Jo, "milují". Asi jako osinu v zadnici! 😄
Dzinus
@Arese

Ti, kteří si pořízení ,pro ně té správné EV ojetiny, racionálně vyhodnotili jako dobrý nápad, to asi jako osinu necítí. Včetně mě. Budete možná překvapen, ale normálně to jezdí, klimatizuje, topí, naviguje, prostě co je zrovna třeba.
Petr Pinkas
@Dzinus Přesně tak. Mně auto stalo polovinu ceny co nové. Záruka při koupi 4,5 roku, najeto 40 t.km. Po roce provozu vychází průměrná cena jízdy 50,- Kč/100 km. Jediné auto v rodině, zvládá v pohodě lázně v Maďarsku, moře v Polsku atd. Včera jsem byl na roční prohlídce (z důvodů záruky) a stalo mně to 2 032,- Kč vč. DPH. Informace pro ty co píši o desetitisícových částkách. Prostě poho.
Arese
@Petr Pinkas Pokud omezuješ hodnocení své individuální mobility jen na finanční hledisko, je mi tě líto. A moc nechápu, co pohledáváš na tomto webu...😧
Tonito Debelito
@Arese
hele kamo
jestli te slovo „elektromobil“ triggeruje vic nez byvalku s novym chlapem, tak mozna zvaz detox
tvoje komentare jsou jak smirglpapir na mozek
Dzinus
@Arese
Nemusí Vám nás být líto. Jednak tím nemusíte ztrácet čas a druhak finanční hledisko je pouze část racionální stránky našeho rozhodnutí pořídit zánovní EV za polovinu ceny nového. Existuje i emoční stránka pochopitelně, ale tam je to bytostně subjektivní. Někdo prostě rád holky, jinej zase vdolky.
Petr Pinkas
@Arese Jelikož je to moje 16 auto a jako důchodce si dobře pamatují dobu komoušů, kdy člověk byl rád, že vůbec něco sehnal aby mohl machrovat před ostatníma tak dnes už vím, že auto je vynikající individuální dopravní prostředek, který mně má dopravit pohodlně, levně, bezpečně a rychle (v rámci předpisů) z bodu A do bodu B. Když někdo napíše, že má rád ten zvuk motoru, tu vůni benzínu, to jak řeže zatáčky, to jak může jet 200 km rychlosti tam, kde je povolená 130 km rychlost a to že je paráda. Tak to není paráda, to je zastydlá puberta a poměřování pindíků !!!
Horký Rom
@Petr Pinkas
😀👍
Arese
@Petr Pinkas Tak pokud by vás to zajímalo, tak já rychlostní limity v obci striktně dodržuju a mimo ně je překračuju jen občas a mírně. Ovšem tvrdit, že každý, kdo miluje svižnéřízení spalovacího auta je "zastydlý puberťák", je hodně pitomá úvaha. 🙂
TT
@Petr Pinkas Čo je horšie, niečia zastydlá puberta, či tvoj zelektrizovaný mozog, bežiaci kvôli úbytku buniek aj tak len na polovičný výkon? 😁
Lempl Klaun
@TT Somár si a somárom ostaneš.
ericn
@Dzinus Ono to jako ojeté může dávat i smysl, když člověk potřebuje druhé auto do rodiny na ježdění do práce. Když máš barák na vesnici a jezdíš do města 15-20km denně do práce, tak takové Citigo-e nebo e-Up může být 😉
Dzinus
@ericn
Mě to dává smysl i jako jediné auto v rodině, s ježděním do práce 30 km tam a 30 zpět, jako auto na dovolené a to při bydlení na sídlišti a veřejném nabíjení. Ale je to proto, že jsem v zásadě skromný klikař maje stojan 100m od baráku. Všichni takové štěstí nemají.
TT
@Dzinus 150 km denne, 3/4 trasy po diaľnici. Áno či nie?
Jenik3
Za ojetinu se nestydím. Kdo si počká, najde pěkný kousek.
rohYpnol
Jásat nad tím, že nám sem roste dovoz rozstřelených Tesel z USA, Holandska a z Německa, které nějaký arthur spravil na ukrajině, může jedině opravdový retard.
Ti lidi si mohli koupit nový nebo zánovní vůz se spalovacím motorem, s čistým dieselem nebo benzinem. Místo toho tady máme pojízdný elektrooodpad z USA, Německa, Holandska. Každého volba.
Mikesus
@rohYpnol
Presne, mistontoho si mohli koupit rozstrelenej nebo stocenej diesel, kterou ani nefunguje emisni systémy už po par letech provozu
dodo24
@rohYpnol ano, lebo dielov na vrakoviskách na Teslu je po európe nekonečno a človek to opraví za 3 koruny. Ja neviem, či som už vôbec videl Teslu Ty si fakt tragéd. Navyše majú uplne iný nabíjací port... och
rohYpnol
@dodo24

A nabíjecí port je hrozně složité vyměnit, že... Tvl ty jsi hlava!
Jenik3
E-golf na ježdění po městě za 300 tis Kč. Slušná nabidka.
ericn
@Jenik3 Blbé je, že to je opravdu "jen do města" a to musíš ještě mít tu lepší verzi s 36kWh baterií 😄 Pokud potřebuješ ale univerzála, musíš do benzinu s alespoň 1,4TSI 92kW/1.5TSI 96kW 😉
Jenik3
@ericn
Bavíme se o druhém autě, které v našem případě ujede i 150km za týden.
Pochopitelně, že se nabije pomalu přes noc.
ericn
@Jenik3 A? Ja mám Golf 7,5 s 1.5TSI 96kW jako třetí auto do rodiny 😉

Dneska jsem s ním dal přes 200km za celý den… Tj u mě to musí být vždy univerzální auto, je to takový “work horse”. Někdy doma týden stojí, někdy jezdí po ČR a někdy se podívá i do okolních zemí, záleží na tom, kdo ho zrovna potřebuje 😉
Arese
@ericn Přesne, a "vo tom to je". Tuto univerzalitu a naprostou svobodu poskytuje jen spalovací vůz! 🙂
TT
@Jenik3 Tak to ani nie je druhé auto, na to stačí príležitostne elektrokolobežka s dáždnikom... 😉
Kasprik
Trh se začíná pomalu měnit. Jak budou přibývat elektroauta, budou i ojetiny. Lidé to časem pochopí, že než kupovat složitý a na údržbu komplikovaný spalovací motor, kde ho udržet při provozu stojí balík, tak raději jednoduché elektro.
Pepa_007
@Kasprik není kde nabíjet. Nabíjení drahé. Dlouhé. Dojezd malý.
Jako třetí, druhé auto na cincani po městě je to fajn. Jinak NIKOLIV.
Man Ký
Pozor - hoax, nic takového se neděje, moře tam bylo už v roce 1716 a předtím 1456, a jestli o tom nemáte statistiku tak se to nestalo

www.novinky.cz/…-hrozbe-40531633#…
Jon Bon Novy
Super napad - ojazdeny elektromobil. Ja pozeram uz dlhsi cas na Kiu Soul III generacie, cca rok 2021-22. Pohybuju sa okolo 15.000 eur s najazdom cca 20.000 km.
Uplna bomba za tu cenu.
Ako 3. auto do rodiny na jazdy okolo domu.
Za tu cenu nic s podobnym vnutornym priestorom nekupim. Samozrejme mierne vyssi posed a lepsie nastupovanie.
Mozno Vitaru benzin bez automatu. Ale ta je vo vnutri menej priestranna.
Flai
ve svém okruhu neznám nikoho kdo by snil o ojetém elektromobilu,ani jednoho jediného člověka! Ale hodně známých,kolegů atd již nesní o ojeté naftě ta je již definitivně mrtvá, obzvláště pak v ojetinách např takový kolaps systému ad blue jehož opravy přesahují stovky tisíc korun, nebo egr ventil,vstřikovače atd
rohYpnol
@Flai

Nevím co myslíš tím kolapsem systému adblue. Typické závady adblue jsou ale tisícikorunové položky...
TT
@Flai Ad blue za stovky tisíc? To musí byť dobrý matroš...
Jaros 00071
PR placený kecy..🫤🤦 Elektro téměř nikdo nechce ‼️
Katikakus
Dojíždět auto po někom jiným? To se prostě ve slušné společnosti nedělá. Stejně jako nedojíždíš holky po kamarádech, dršťkovou na hlaváku, nebo mobil z bazaru.
Man Ký
@Katikakus pán je muslim, musí mít pannu?