Novinky
Jako já osobně platit daně navíc nechci. Jenže když se podíváš kolem, tak všechno se spravuje z daní. Města jsou plná budov, které jsou plné úředníku placených z daní. Se tomu nesmíme divit, policajti mě změřili, kde jinde, na dálnici za tabulí město. Řidičák jsem odevzdal na magistrátu v kanclu a k jednomu naměření byla celá složka, v jiném kanclu jsem žádal o prominutí půlky trestu, musel jsem k doktorovi, musel jsem na psychotesty, nakonec mi vydali řidičák na dopravce. Moje pokuta ten proces ani nemohla zaplatit. Ono by to šlo zjednodušit, ale vyhození úředníci by těžko volili stranu, která jim sebrala teplá místečka. Jo a všichni přijeli do práce svým autem a ucpali všechna parkoviště.
@KANKUNEN tak s omezením úředníku narazíš u místního diskutéra číslo 1 tak bacha. Sám úředníkem je, nebo s nějakou úřednící žije, pouštíš se na tenký led. 😁.
Ja jsem za zefektivnění státu a zrušení všech nesmyslných agend, ale přesto si myslím, že by člověk měl jezdit tak aby o papíry nepřišel.
Občas mám pocit že někteří řidiči mají spíš papíry na hlavu a ten řidičák jim schází.
Jo občas taky zaboduju, ale o papíry to zatím nebylo a doufám že mi to takhle vydrží do doby než mě o ně připraví doktor.
Ja jsem za zefektivnění státu a zrušení všech nesmyslných agend, ale přesto si myslím, že by člověk měl jezdit tak aby o papíry nepřišel.
Občas mám pocit že někteří řidiči mají spíš papíry na hlavu a ten řidičák jim schází.
Jo občas taky zaboduju, ale o papíry to zatím nebylo a doufám že mi to takhle vydrží do doby než mě o ně připraví doktor.
@KANKUNEN
Pokud ti sebrali řidičák, jedine dobře. Asi to nebylo kvůli 20 kmh nadlimit že.
Stálo to možná více, ale na silnici aspoň půl roku nebyl magor a třeba se i teď z toho magora stal slušnější řidič.
Jinými slovy, kdyby se tu lidi nechovali jak dementi, možná by i správa státu byla levnější.
Pokud ti sebrali řidičák, jedine dobře. Asi to nebylo kvůli 20 kmh nadlimit že.
Stálo to možná více, ale na silnici aspoň půl roku nebyl magor a třeba se i teď z toho magora stal slušnější řidič.
Jinými slovy, kdyby se tu lidi nechovali jak dementi, možná by i správa státu byla levnější.
Zajímavé, tato daň zasáhne i majitele FVE nabijejiciho doma. Promyšlené. 👍👍😎
@Pepa_007 a to se vyplatí. Každopádně ty co sosají dinosaury za palivo musí platit, ti co sosají solar jednou zaplatí investici do nej.
Každopádně závislost na dovozu ropy způsobuje jen jeden z nich.
Každopádně závislost na dovozu ropy způsobuje jen jeden z nich.
@psel To hovoris, ako keby sme neboli zavisli na dovoze solarnych systemov z ciny a buchali ich vsetky v novom jicine
@psel
Znovu se ptám, jak řeší nahrazení zavislosti na dovozu ropy nová závislost na dovozu FVE, OZE a BEV z Číny a vyšší závislost na dovozu vzácných kovů?!?
Znovu se ptám, jak řeší nahrazení zavislosti na dovozu ropy nová závislost na dovozu FVE, OZE a BEV z Číny a vyšší závislost na dovozu vzácných kovů?!?
@Pepa_007
ano i majitel FVE nabijejicí doma využívá silniční síť
ano i majitel FVE nabijejicí doma využívá silniční síť
Zase nám chcete něco diktovat? Jestli je to dobrá věc, prosadí se to samo, říkal Tycoon😊
Po zrušení spotřební daně by to dávalo smysl, jezdíš víc, platíš víc. Jen to není moc fér k majitelům elektromobilů, kteří měli být určitým způsobem zvýhodněni, proti smradlavcům. Nicméně, z něčeho se ty cesty udržovat musí. Je to poměrně logický krok.
Po zrušení spotřební daně by to dávalo smysl, jezdíš víc, platíš víc. Jen to není moc fér k majitelům elektromobilů, kteří měli být určitým způsobem zvýhodněni, proti smradlavcům. Nicméně, z něčeho se ty cesty udržovat musí. Je to poměrně logický krok.
@Man Ký Jestli jsem to dobře pochopil, tak na Islandu to tak přesně udělali - platí od kilometru všichni a aby někteří neplatili dvakrát, tak jim zrušili spotřební daň ja PHM. Fér pro všechny. Ještě by se měla zohlednit hmotnost aut, protože čím těžší auto, tím se víc ničí silnice.
@Rosta Jež no ja si myslím že za použití cest by měli platit všichni, za emise jen majitel spalováku. Klidně bych zrušil spotřební daně a dal sazbu za používání infrastruktury ve dvou sazbách.
@psel Za emisie spaľováky, za baterky elektromobily. Spravodlivo. 😉 😁
Michal Exner
Příspěvek podléhá schvalování.
Zaujímalo by ma ako to sledujú kto koľko prejde, Ak pri STK tak to je údaj raz za dva roky (aspoň u nás). Prípade čo ak firma má vozidlo v majetku v štáte kde takáto daň je, ale vozidlo jazdi 99% času v zahraničí? Aj tak zaplatí daň za prejdené kilometre aj keď sa to udialo v štáte kde takáto daň nie je? To by fakt zaujímalo ako je toto ošetrené.
Je to nesmyslná cesta.
Mnohem jednodušší by bylo odečíst dobítou energií z wallboxů a dát spotřební daň na elektřinu užívanou pro dobíjení.
Jde to sledovat, nejde to obejít (ok, AC dobíjení ze zásuvky..., ale tím nikdo velké km nedobije) nevyvolá to nesmyslnou byrokracii (kdo kde a jak bude sledovat nájezd.... co zahraniční cesty atd...).
Mnohem jednodušší by bylo odečíst dobítou energií z wallboxů a dát spotřební daň na elektřinu užívanou pro dobíjení.
Jde to sledovat, nejde to obejít (ok, AC dobíjení ze zásuvky..., ale tím nikdo velké km nedobije) nevyvolá to nesmyslnou byrokracii (kdo kde a jak bude sledovat nájezd.... co zahraniční cesty atd...).
@rohYpnol To skôr už jednotnú cestnú daň bez ohľadu na km a kW.
Hlavně to musí bejt spravedlivý.
Takže spotřební daň z paliv nechat (ani křoviňák nesmí vyváznout bez zdanění), přidat silniční daň na každé vozidlo vynásobenou koeficienty hmotnosti, výkonu a ujetých km. Pro auta registrovaná v cizí zemi poplatek za jízdu po ČR (něco jako dálniční známka). No a cyklisty zdanit také, formou povinné přilby s daňovým čipem, víc dýchají a malují se pro ně pruhy.
To by v tom byl čert, abychom ten kapitalizmus konečně nevybudovali.
Samozřejmě k tomu zřídit nový úřad, nejlépe celé ministerstvo.
😀
Takže spotřební daň z paliv nechat (ani křoviňák nesmí vyváznout bez zdanění), přidat silniční daň na každé vozidlo vynásobenou koeficienty hmotnosti, výkonu a ujetých km. Pro auta registrovaná v cizí zemi poplatek za jízdu po ČR (něco jako dálniční známka). No a cyklisty zdanit také, formou povinné přilby s daňovým čipem, víc dýchají a malují se pro ně pruhy.
To by v tom byl čert, abychom ten kapitalizmus konečně nevybudovali.
Samozřejmě k tomu zřídit nový úřad, nejlépe celé ministerstvo.
😀
Účelem spotřební daně je omezovat spotřebu paliv. A to nejen aut, ale i stavební techniky, vlaků a dalších strojů či zařízení, i když nejezdí po silnicích.
Žádné nové daně a poplatky. Žádné Fialovy emisní povolenky. Stát vybírá peněz dost. Omezme dotace a plýtvání.
To že nám to před volbami nikdo z politiků nechce říct natvrdo chápu, ale tohle bylo jasný už dávno.
A dávat tomu fialovou barvu mi připadá být fakt přitažené za vlasy.
Bába odsouhlasil prázdnou sklenici na vodu. Fiala do sklenice nachcal. Tečka.
Benda přiznal, že greendeal jim "utekl" protože "toho bylo moc" a že to Spolu pos*ali.
www.lidovky.cz/…6_ln_nazory_halu
Propaganda? Ano. Fialova vláda se v prosinci 2022 a lednu 2023 chlubila, že prosadila emisní povolenky ETS2.
"České předsednictví dosáhlo celé řady významných úspěchů. Mezi těmi nejvýraznějšími je možné jmenovat například ... schválení všech klimatických částí balíčku Fit for 55"
Zdroj: Tisková zpráva Fialovy vlády.
„Největším úspěchem českého předsednictví v oblasti ochrany životního prostředí je schválení klimatických částí balíčku Fit for 55."
Zdroj: Marian Jurečka, člen Fialovy vlády
"Fit for 55: Českému předsednictví se podařilo vyjednat dohodu k emisním povolenkám."
Zdroj: Tisková zpráva ministerstva Fialovy vlády
vlada.gov.cz/…-uspechy-201986/
mzp.gov.cz/…prirody-vzacnych
mzp.gov.cz/…ctvi-se-podarilo
Přesně tak. Kdyby byla pravda jejich tvrzení, tak tehdejší zpráva o předsednictví byla "bohužel jsme přijali za našeho předsednictví fit for 55. Je to špatný krok pro EU, ale neměli jsme sílu zabránit přijetí".
Fiala a EU nám ničí naše životy. Fiala naštěstí za 2 měsíce končí a Stanjura půjde do tepláků 😆