Elektromobilita
@Josef Vik Nikdy jsem v tom nejel (v Oltcitu jen jako pasazer, v Tesle nikdy) a neumim si predstavit, jak lovim na kruhaci prepinac nekde na volantu, abych hodil blinkr, ze vyjizdim...
Pro ty, co s tim maji zkusenost - jak to resite?
Pro ty, co s tim maji zkusenost - jak to resite?
@Jon Bon Novy A že se to v tom Olcitu a následně v dalších autech uchytilo, když je to tak skvělá věc. Olcit je všeobecně nejhorší auto, které jsem kdy řídil... Nejde o problém se to naučit, ale řešení "páčka" je prostě lepší. Tak proč mít v autě řešení horší. Navíc tím autem nemusíš jezdit jen ty, ale příležitostně i jiné osoby, třeba z rodiny. A ovládání auta má být co nejvíce intuitivní. Proč, to už snad psát nemusím...
Super. Ještě vrátit parkovací senzory a dodělat HUD nebo nějaký prťavý display v zorném poli řidiče a reálně bych začal uvažovat o koupi.
@kozakm Jasně, auto za mičudu a ukazatel rychlostí na správném místě budeš řešit aftermatketem. Přesně to je nelogické uvažování kupců Tesly. Já to auto mám rád pro jejich vymakaný pohon. Ale jsou věci, které chci v AUTĚ jinak. Konkurence dohání Teslu mílovými kroky už i tím pohonem, takže za chvíli mi zřejmě vypadne z hledáčku úplně.
@Honza Mička
Ano, cital som. Asistenti a dalsie automaticke serepeticky nam pomahaju ako zblbnut. A cim dalej, tym viac.
Kazde auto ma svoje specifika a ludia su prilis lenivi, aby sa ich naucili ovladat.
Jazdim 35 rokov a nemam problem z roznymi autami. Po case sa to zafixuje. Ine je raz sadnut a odviezt sa cudzim autom. To chvilu potrva na navyknutie si. Jazdime tu 10-rociaa videli sme starsie auta a ich vyvoj do dnesnych dni. Cinania napriklad 60 rokov auta nemohli vlastnit a teraz ma od toho kazdy z nich ine ocakavania. Netusia, co bolo predtym. Oni tam potrebuju mat svetelne efekty, vodotrysk a tetris vo svetlach. Same zbytocnosti. U nich je auto modla ako u nas za sociku. My sme z toho uz vyrastli a auto potrebujeme ako presuvadlo z A do B.
Ano, cital som. Asistenti a dalsie automaticke serepeticky nam pomahaju ako zblbnut. A cim dalej, tym viac.
Kazde auto ma svoje specifika a ludia su prilis lenivi, aby sa ich naucili ovladat.
Jazdim 35 rokov a nemam problem z roznymi autami. Po case sa to zafixuje. Ine je raz sadnut a odviezt sa cudzim autom. To chvilu potrva na navyknutie si. Jazdime tu 10-rociaa videli sme starsie auta a ich vyvoj do dnesnych dni. Cinania napriklad 60 rokov auta nemohli vlastnit a teraz ma od toho kazdy z nich ine ocakavania. Netusia, co bolo predtym. Oni tam potrebuju mat svetelne efekty, vodotrysk a tetris vo svetlach. Same zbytocnosti. U nich je auto modla ako u nas za sociku. My sme z toho uz vyrastli a auto potrebujeme ako presuvadlo z A do B.
@JirkaVejrazka Je to jen o zvyku a osobně jsem s tím problém neměl, ale páčka je páčka. Problém vidím jen při přeskakování mezi auty.
Vypínání je řešeno počítačem (i v případě páčky), což je za mě rozumnější, než trojblik, který zabliká jen třikrát nebo vypínání otáčením volantu. Tesla nechá směrovku po celou dobu manévru (přejetí čáry, projetí křižovatky atd.), prostě v případech, kdy se páčka nevrátí, nebo se vrátí příliš brzy. Prostě přehlednější = bezpečnější.
Vypínání je řešeno počítačem (i v případě páčky), což je za mě rozumnější, než trojblik, který zabliká jen třikrát nebo vypínání otáčením volantu. Tesla nechá směrovku po celou dobu manévru (přejetí čáry, projetí křižovatky atd.), prostě v případech, kdy se páčka nevrátí, nebo se vrátí příliš brzy. Prostě přehlednější = bezpečnější.
@kozakm A ty kamery fungují dobře i při špatných světelných podmínkách? V podzemní garáži, v noci atd? A detekují i třeba obrubník nebo nějakou nízkou překážku před autem/za autem/vedle auta? Myslel jsem, že jsou (resp. hlavně ta přední) umístěna relativně vysoko a před auto nevidí?
Ani na Oltcite sa smerovky neovladali packami, ale prepinacmi.
Staci IQ na zaviazanie topanok, a clovek sa to nauci.
Staci IQ na zaviazanie topanok, a clovek sa to nauci.
@Josef Vik - není uvažování většiny kupců tesly. je to pouze východisko, když upřednostníš výkon a techniku. a přes to vlak nejede, teda pokud nechceš kupovat auto za víc než dvojnásobnou cenu. takže integrovatelný malý display za volant z ali, klasický fyzický tlačítka bohužel …, to se podle mě rozumně okecat nedá.
@kozakm - zbytečné určitě nejsou. mám T ještě se senzory, po update se můžu rozhodnout jestli senzory nebo cam. samozřejmě senzory, ukazují přesně a i centimetry od překážky se tam zobrazují
K čemu páčky? K čemu blinkry? To je výmysl fosilních dinosaurů. Ve zlaté době elektromobility na začátku minulého století žádné blinkry nikdo neměl. Kdo chtěl ukázat směr, prostě vysunul ruku z auta a ukázal. Pojďme se vrátit ke kořenům 👍👍👍 Musk je génius a opravdový vizionář 👍👍👍
To je ale Velká Krásná Páčka. Ostatní možná také mají nějaké páčky, ale ne takové jako AMERICKÁ ZNOVU SKVĚLÁ TESLA. 😁
Akorát marně přemýšlím, k čemu potřebuje FSD vozidlo páčku od blinkrů... 😊
Akorát marně přemýšlím, k čemu potřebuje FSD vozidlo páčku od blinkrů... 😊
www.auto.cz/…bytecnost-157911
Honza