Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Výkon sporťáku v rodinném elektromobilu. Přijíždí Tesla Model Y Performance

49 komentářů

Man Ký
a k čemu je to dobrý? stejně to nevyužijete. blablabla😊

milé děti, zrychlení dokážete využít každý boží den. na rozdíl od dojezdu, který potřebujete dva dny v roce, jeden den do Chorvatska a druhý zpátky😊
rohYpnol
@Man Ký

Dojezd zvlášť u BEV je důležitý a využívaný neustále. Nikdo nejezdí 100%-0%. Každý se reálně pohybuje 85-25%. Což znamená nějakých 60% maximální kapacity. Takže z papírového dojezdu 500km je majitel BEV reálně na stále teoretických 300 km. K tomu přidejme zimní období a dálniční spotřebu...

Ano, maximální dojezd ve výsledku využívají a ocení naprosto všichni majitelé BEV. Zatímco zrychlení nikoho nezajímá, protože už dnes majitel BEV jezdí na 20% výkonu aby neměl auto poblité od dětí nebo od psa 🤣🤣🤣
Mikesus
@rohYpnol proc by se nemělo nabíjet na 100%? Pořád motas 2 věci. Dnešním baterkam nevadí 100%, ale stát v tomto stavu. Takze kdyz se nabije na 100% a vyjede ,nic se neděje. Takze v klidu se může 15-100% a hned mame 85% a tvá čísla pak nesedí.
DonVito
@Mikesus

To je tak, kdyz se k EV vyjadruje majitel spalovaku, kterej vi o EV kulovy...
Lempl Klaun
@DonVito Hrdý majitel Passatu B5.5 v dieselu a Highlajnu. 🤡
rohYpnol
@DonVito
To je tak, když se k rohYpnolovi vyjadřuje někdo, kdo o něm neví vůbec nic a kdo o realitě nevi vůbec nic 🤣🤣🤣
ericn
@DonVito a proč by nemohl?
DonVito
@ericn
Protoze sam vlastni dieselove auto, o provozu elektromobilu nic nevi a jeste se o tom dohaduje s majiteli EV.

Konkretne toto
"Každý se reálně pohybuje 85-25%. Což znamená nějakých 60% maximální kapacity."

To je zcela irelevantni v momente, kdy jedu na delsi cestu. V tom pripade si vzdy nabiju na 100%. A jedu klidne do 15%.
Asi tak k realite.

Necht si majitele spalovaku rozebiraji provoz spalovaku.
Ale at nemudrujou o EVckach...
😀
rohYpnol
@DonVito
Můžu se jen smát těm nesmyslům co píšeš. 100%-15% 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jo, to bude platit leda tak že přesně víš že se ti cesta vyjde jen na jedno nabití. Ale to už ty jako elektrolhář a demagog nikdy neřekneš, co... 🤣🤣🤣

Nejspíš ani netušíš co je to delší trasa 🤣🤣🤣

A o mě víš úplné kulové. A ano, mám TAKY diesel, a tahle informace je úplně zbytečná protože neříká vůbec nic o tom, s čím mám zkušenosti, že... 🤣🤣🤣

Tak se nám tady doníček opět jen nepříjemně ztrapnil, co... 🤣🤣🤣
Z0RG43X
Příspěvek podléhá schvalování.
Hendly
@rohYpnol
zajimave co si “lide” predstavuji pod pojmem diskuze…
ericn
@Mikesus jj jen na to dobití z 80 - 100% čekáš “roky” 😋
jersey.se
@Man Ký Jistě, že je zrychlení dobrý. To jsem tvrdil už v době, kdy jsem měl 300 koňový turbobenzín a EU tlačila jako “ekologický” diesely. Tenkrát lidi jako vy tvrdili, že zrychlení není důležitý. Jenže zrychlení s jízdními vlastnostmi přetížený cihly, což jsou všechna EV bez výjimky, je nebezpečné.
Man Ký
@jersey.se já měl auto co bylo na stovce za pět sekund už v roce 2010😊
a elektromobil má kila dole, takže sedí jako přibitý.
traveldrive
@Man Ký Že "dobre sedí", je jediný relevantný parameter?
vecernicek2
@jersey.se Nebezpečný je to v rukou vola. Zrychlení už mnoha lidem zachránilo život.
Honza21
@Man Ký
No většinou potkávám Tesly v pravém pruhu dálnice a i na okreskách jedou “zavěšené” za něčím jiným a svůj výkon spíše nevyužívají…
Nejrychlejší auta jsou služební Octavie a bílé dodávky…
Reálný dojezd alespoň 350 km (90-10😖 z nějakého krajského města na otočku do Prahy a pojíždění na místě je potřeba…
vecernicek2
@Honza21 To je daný tím, čeho si všímáš. Ja vidím běžně Tesly v levém pruhu. Říká se tomu pozornostní selekce. Třeba si teď, když jsem tě na to upozornil, jich začneš všímat. A to bude zase Baader-Meinhofův efekt.
Tím končím dnešní psychologické okénko 🤣
ryccardo
@Man Ký mam v aute 160 koni a zjistuju ze to vyuziju zridka kdy. Je to fajn, ale na bezny jezdeni staci klidne min.
traveldrive
@Man Ký Je to presne naopak. Taký výkon je zbytočný, bezpečne zrýchľovať a predbiehať môžeš s podstatne menším a menej "smädným" stádom koní. Naviac ak budeš na to dupať, tak udávaný dojazd nedostaneš ani teoreticky. K čomu také auto? Dojazd potrebuješ, pokiaľ nechceš pri len trochu dlhšej ceste každú chviľu stáť na nabíjačke.
rohYpnol
Skvělé, že Tesla pracuje na tom, co v zásadě nikdo nechce s nepotřebuje... 😁
jersey.se
To bude nehod. Vždyť statisticky blbečci v Teslách bourají častěji než řidiči Porsche 911!
Ham.
@jersey.se Nebude, prodeje Tesly se v Evropě i nadále rychle propadají.
www.cnn.com/…byd-europe-sales
Arese
@Ham. 🙂👍 Lidí konečně pochopili, že je lepší si koupit pořádná auta!
Michal Chmelař
@Arese
To jste se zrovna moc netrefil, ten článek je o tom, že si zákazníci místo Tesly kupují čínské BYD.

"Tesla sales plunged again in Europe in July as car buyers continued their migration to Chinese rival BYD."
rohYpnol
@Michal Chmelař

To ti moc nevyšlo. BYD nedělá jen BEV, ale také NEV a PHEV 🤣🤣🤣
Michal Chmelař
@rohYpnol
To já samozřejmě vím. Kde píšu o tom, že BYD dělá jen BEV?

Já reaguju na Areseho, který nesnáší obecně všechna čínská auta, a přitom píše, že lidi konečně pochopili, že je lepší si koupit pořádná auta, když ten článek naopak popisuje přechod zákazníků k čínským autům.

Nevyšlo to tobě, nejdřív přemýšlej a pak piš.
rohYpnol
@Michal Chmelař
"ten článek je o tom, že si zákazníci místo Tesly kupují čínské BYD"

Smolík chlapče. Nevyšlo 🤣🤣🤣
Michal Chmelař
@rohYpnol
No ano, vždyť to v tom článku je, ty smolíku. Reaguješ úplně nesmyslně a mimo moje věcné argumenty, radši mi odpověz, kde píšu o tom, že BYD dělá jen BEV.

Ty jsi opravdu pokaždé totálně mimo, s tou jedinou výjimkou potvrzující pravidlo pod nedávným článkem o Omodě 😄
Hendly
“ mezi zhruba 15 a 80 % stavu nabití) je realitou cca 250 km, využíváte-li dynamického potenciálu vozu”
Zajimalo by mě, kolik ujede 500k spalovak pri vyuzivani vykonu?
Vic nez 250 km to myslim taky nebude.
rohYpnol
@Hendly

Ne, ty nemyslíš. Protože myslet nezvládáš.

S dynamickou jízdou ti obecně ve spalováku pujde spotřeba nahoru tak 20 až 30%. V dieselu míň. Jo, takže nejedeš 1000 km, ale jen pouhých 700 km. Tedy to, co nezvládne dnešní BEV ani při eko jízdě za kamionem s vyplou klimou 🤣🤣🤣

A pro tupany rovnou píšu, ze dynamická jizda neni drcení na okruhu, ve kterým stejně první půjdou brzdy 🤣🤣🤣
Hendly
@rohYpnol
700km….To je cesta do Chorvatska s paštikou v kufru a lehkou nohou. V tomhle tempu Ta Tesla da 500km.
Nezapomen, že se bavis o autech s 500k.
kyklop
@Hendly keď pôjdeš do toho Chorvátska s ľahkou nohou, tak s tým dízlom zrejme dolezieš aj naspäť (spotreba niekde medzi 4,7-5) a benzínovým phev (spotreba 4,9-5,4) to dáš tam a do polovice cesty naspäť. Jo a ID7 to dávala za +- 16kWh na 100km (ľahké tempo, väčšina diaľnic cca 120km/h). Pri ľahkej nohe 500koní neoceníš a ani ich nikdy nenájdeš 😁
Hendly
@kyklop
Bavime se o 500k aute.
To fakt za 5 nepojede….
ryccardo
@Hendly ujede malo, ale kdyz tankujes, tak ti do nadrze tecou megawaty. To u EV nikdy nebude.
Hendly
@ryccardo
Tak rekni i to B. Ze vic jak 2/3 z tech “megawatt” nasledne vypustis z vyfuku jako horkej smrad.
Jinak MW nabíjení uz snad i je.
Radovan Pastucha
@Hendly
z vyfuku ide cca 1/3 , to by ti neostalo na dalsiu 1/3 co ide do chladica.
Lempl Klaun
@Radovan Pastucha Česky, prosím, a tentokrát i s interpunkcí, háčky a čárkami. 🤡 www.auto.cz/diskuse/97717/1#…
ryccardo
@Hendly ano to je samozrejme pravda. Velkou cast tech MW premenis na teplo. Nicmene to neni vada, ale vlastnost, ktera ti je v lete jedno a v zime ji jeste vyuzijes, takze to nema cenu resit. Podstatny je komfort, ktery ti to prinasi.
Hendly
@ryccardo
Tak k cemu me je tankovat MW kdyz je pak vypustim bez uzitku a jako smrad zas ven?
Jestli mluvis o komfortu tak v tom EV vede.
Hendly
Tohle auto odveze rodinu a psa a pak cestou zpatky smazne s prstem v nose vsechna ty nabusene M a AMG za nasobky cen.
Musk je xxxx, ale tohle je za ty penize proste pecka.
Josef Vik
@Hendly A kde je to bude smazávat? Na běžné komunikaci?? 😀
Hendly
@Josef Vik
Ok. Pak ale staci HTP.
ptr078
@Hendly Tak v tvojom mokrom sne 🤣
Lempl Klaun
@ptr078 Somár si a somárom ostaneš, Petře 1978. 🤡
ptr078
@Lempl Klaun Dakujem za kompliment
rohYpnol
@Hendly

Tenhle zázrak předjede i Fabia 1.0 mpi, protože ta nepojede 100 kmh za kamionem... 🤣🤣🤣
kari.laz
Nevím, na čem zapracovali, ale viděl jsem video z NR a ta obluda tam lítá jak přežraný prase na blátité cestě.
Man Ký
@kari.laz ale to v čem jezdíš to smázne kdykoliv😊
ice1
stejně jako dojezd ...