Novinky
To bude nehod. Vždyť statisticky blbečci v Teslách bourají častěji než řidiči Porsche 911!
@jersey.se Nebude, prodeje Tesly se v Evropě i nadále rychle propadají.
www.cnn.com/…byd-europe-sales
www.cnn.com/…byd-europe-sales
@Ham. 🙂👍 Lidí konečně pochopili, že je lepší si koupit pořádná auta!
@Arese
To jste se zrovna moc netrefil, ten článek je o tom, že si zákazníci místo Tesly kupují čínské BYD.
"Tesla sales plunged again in Europe in July as car buyers continued their migration to Chinese rival BYD."
To jste se zrovna moc netrefil, ten článek je o tom, že si zákazníci místo Tesly kupují čínské BYD.
"Tesla sales plunged again in Europe in July as car buyers continued their migration to Chinese rival BYD."
@Michal Chmelař
To ti moc nevyšlo. BYD nedělá jen BEV, ale také NEV a PHEV 🤣🤣🤣
To ti moc nevyšlo. BYD nedělá jen BEV, ale také NEV a PHEV 🤣🤣🤣
@rohYpnol
To já samozřejmě vím. Kde píšu o tom, že BYD dělá jen BEV?
Já reaguju na Areseho, který nesnáší obecně všechna čínská auta, a přitom píše, že lidi konečně pochopili, že je lepší si koupit pořádná auta, když ten článek naopak popisuje přechod zákazníků k čínským autům.
Nevyšlo to tobě, nejdřív přemýšlej a pak piš.
To já samozřejmě vím. Kde píšu o tom, že BYD dělá jen BEV?
Já reaguju na Areseho, který nesnáší obecně všechna čínská auta, a přitom píše, že lidi konečně pochopili, že je lepší si koupit pořádná auta, když ten článek naopak popisuje přechod zákazníků k čínským autům.
Nevyšlo to tobě, nejdřív přemýšlej a pak piš.
@Michal Chmelař
"ten článek je o tom, že si zákazníci místo Tesly kupují čínské BYD"
Smolík chlapče. Nevyšlo 🤣🤣🤣
"ten článek je o tom, že si zákazníci místo Tesly kupují čínské BYD"
Smolík chlapče. Nevyšlo 🤣🤣🤣
“ mezi zhruba 15 a 80 % stavu nabití) je realitou cca 250 km, využíváte-li dynamického potenciálu vozu”
Zajimalo by mě, kolik ujede 500k spalovak pri vyuzivani vykonu?
Vic nez 250 km to myslim taky nebude.
Zajimalo by mě, kolik ujede 500k spalovak pri vyuzivani vykonu?
Vic nez 250 km to myslim taky nebude.
@Hendly
Ne, ty nemyslíš. Protože myslet nezvládáš.
S dynamickou jízdou ti obecně ve spalováku pujde spotřeba nahoru tak 20 až 30%. V dieselu míň. Jo, takže nejedeš 1000 km, ale jen pouhých 700 km. Tedy to, co nezvládne dnešní BEV ani při eko jízdě za kamionem s vyplou klimou 🤣🤣🤣
A pro tupany rovnou píšu, ze dynamická jizda neni drcení na okruhu, ve kterým stejně první půjdou brzdy 🤣🤣🤣
Ne, ty nemyslíš. Protože myslet nezvládáš.
S dynamickou jízdou ti obecně ve spalováku pujde spotřeba nahoru tak 20 až 30%. V dieselu míň. Jo, takže nejedeš 1000 km, ale jen pouhých 700 km. Tedy to, co nezvládne dnešní BEV ani při eko jízdě za kamionem s vyplou klimou 🤣🤣🤣
A pro tupany rovnou píšu, ze dynamická jizda neni drcení na okruhu, ve kterým stejně první půjdou brzdy 🤣🤣🤣
@rohYpnol
700km….To je cesta do Chorvatska s paštikou v kufru a lehkou nohou. V tomhle tempu Ta Tesla da 500km.
Nezapomen, že se bavis o autech s 500k.
700km….To je cesta do Chorvatska s paštikou v kufru a lehkou nohou. V tomhle tempu Ta Tesla da 500km.
Nezapomen, že se bavis o autech s 500k.
@Hendly keď pôjdeš do toho Chorvátska s ľahkou nohou, tak s tým dízlom zrejme dolezieš aj naspäť (spotreba niekde medzi 4,7-5) a benzínovým phev (spotreba 4,9-5,4) to dáš tam a do polovice cesty naspäť. Jo a ID7 to dávala za +- 16kWh na 100km (ľahké tempo, väčšina diaľnic cca 120km/h). Pri ľahkej nohe 500koní neoceníš a ani ich nikdy nenájdeš 😁
@Hendly ujede malo, ale kdyz tankujes, tak ti do nadrze tecou megawaty. To u EV nikdy nebude.
@ryccardo
Tak rekni i to B. Ze vic jak 2/3 z tech “megawatt” nasledne vypustis z vyfuku jako horkej smrad.
Jinak MW nabíjení uz snad i je.
Tak rekni i to B. Ze vic jak 2/3 z tech “megawatt” nasledne vypustis z vyfuku jako horkej smrad.
Jinak MW nabíjení uz snad i je.
@Hendly
z vyfuku ide cca 1/3 , to by ti neostalo na dalsiu 1/3 co ide do chladica.
z vyfuku ide cca 1/3 , to by ti neostalo na dalsiu 1/3 co ide do chladica.
@Radovan Pastucha Česky, prosím, a tentokrát i s interpunkcí, háčky a čárkami. 🤡 www.auto.cz/diskuse/97717/1#…
@Hendly ano to je samozrejme pravda. Velkou cast tech MW premenis na teplo. Nicmene to neni vada, ale vlastnost, ktera ti je v lete jedno a v zime ji jeste vyuzijes, takze to nema cenu resit. Podstatny je komfort, ktery ti to prinasi.
Tohle auto odveze rodinu a psa a pak cestou zpatky smazne s prstem v nose vsechna ty nabusene M a AMG za nasobky cen.
Musk je xxxx, ale tohle je za ty penize proste pecka.
Musk je xxxx, ale tohle je za ty penize proste pecka.
@Hendly A kde je to bude smazávat? Na běžné komunikaci?? 😀
@Hendly Tak v tvojom mokrom sne 🤣
Nevím, na čem zapracovali, ale viděl jsem video z NR a ta obluda tam lítá jak přežraný prase na blátité cestě.
milé děti, zrychlení dokážete využít každý boží den. na rozdíl od dojezdu, který potřebujete dva dny v roce, jeden den do Chorvatska a druhý zpátky😊
Dojezd zvlášť u BEV je důležitý a využívaný neustále. Nikdo nejezdí 100%-0%. Každý se reálně pohybuje 85-25%. Což znamená nějakých 60% maximální kapacity. Takže z papírového dojezdu 500km je majitel BEV reálně na stále teoretických 300 km. K tomu přidejme zimní období a dálniční spotřebu...
Ano, maximální dojezd ve výsledku využívají a ocení naprosto všichni majitelé BEV. Zatímco zrychlení nikoho nezajímá, protože už dnes majitel BEV jezdí na 20% výkonu aby neměl auto poblité od dětí nebo od psa 🤣🤣🤣
To je tak, kdyz se k EV vyjadruje majitel spalovaku, kterej vi o EV kulovy...
To je tak, když se k rohYpnolovi vyjadřuje někdo, kdo o něm neví vůbec nic a kdo o realitě nevi vůbec nic 🤣🤣🤣
Protoze sam vlastni dieselove auto, o provozu elektromobilu nic nevi a jeste se o tom dohaduje s majiteli EV.
Konkretne toto
"Každý se reálně pohybuje 85-25%. Což znamená nějakých 60% maximální kapacity."
To je zcela irelevantni v momente, kdy jedu na delsi cestu. V tom pripade si vzdy nabiju na 100%. A jedu klidne do 15%.
Asi tak k realite.
Necht si majitele spalovaku rozebiraji provoz spalovaku.
Ale at nemudrujou o EVckach...
😀
Můžu se jen smát těm nesmyslům co píšeš. 100%-15% 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Jo, to bude platit leda tak že přesně víš že se ti cesta vyjde jen na jedno nabití. Ale to už ty jako elektrolhář a demagog nikdy neřekneš, co... 🤣🤣🤣
Nejspíš ani netušíš co je to delší trasa 🤣🤣🤣
A o mě víš úplné kulové. A ano, mám TAKY diesel, a tahle informace je úplně zbytečná protože neříká vůbec nic o tom, s čím mám zkušenosti, že... 🤣🤣🤣
Tak se nám tady doníček opět jen nepříjemně ztrapnil, co... 🤣🤣🤣
zajimave co si “lide” predstavuji pod pojmem diskuze…
a elektromobil má kila dole, takže sedí jako přibitý.
No většinou potkávám Tesly v pravém pruhu dálnice a i na okreskách jedou “zavěšené” za něčím jiným a svůj výkon spíše nevyužívají…
Nejrychlejší auta jsou služební Octavie a bílé dodávky…
Reálný dojezd alespoň 350 km (90-10😖 z nějakého krajského města na otočku do Prahy a pojíždění na místě je potřeba…
Tím končím dnešní psychologické okénko 🤣