Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Konec rýžování na řidičích, nebo zhoršení bezpečnosti? Nová vláda chce obcím vzít příjmy z radarů

129 komentářů

rohYpnol
Je směšné, jak se tento záměr opět dezinterpretuje a některá média opět poštvávají proti vznikající vládě. Opět práce dozimetristů, kterří si hrají na starosty...

Konkrétní návrh nikdo nezná. A obecný záměr je jednoznačně potřebný.
Právě proto, že smyslem radarů není vybárání pokut!!!

Pokud uvedené měření plní svůj účel, tak výběr pokut pro obec je minimální, protože řidiči dodržují rychlost. A obec může jásat. A může jásat právě proto, že příjmy z pokut radarů nejsou!!!

Takže vláda tímto krokem obcím, kterým jde o bezpečnost, nesebere v zásadě VŮBEC NIC. Naopak obcím, které si z radarů udělaly dojnou krávu, utne tipec.
Ja Prvni a Posledni
@rohYpnol

Je to směšné. Zatím to vypadá, že od 1. 1. zůstane všechno při starém. Je totiž polovina listopadu a nový ceník parkování v Praze, včetně ročního paušálu pro čisté elektromobily, dosud nebyl Radou hl. m. Prahy schválen, a je to vlastně fajn.
praptak
@rohYpnol Vy jste tak naivní, že myslíte, že všem jde jen o bezpečnost. Jenže, pokud nejste v něčem finančně zainteresován, ztrácíte motivaci proto něco dělat, třeba zřídit ten radar, tím nepřímo zvyšovat bezpečnost. Sebere to obci, občanům kteří ji tvoří, ne těm, co ji vedou. Spíše to míří k tomu, aby žádné radary nikde nebyly, pokud jejich zřizování zůstane na obcích.
rohYpnol
@praptak
Musím se opět jen smát tvým názorům.
Motivací pro obec je právě vyšší bezpečnost, menší hlučnost, menší prašnost. To je to co samospráva prodává a jak je dnes v kurzu říkat, to co doručuje voličům.
Pokud si obec udělala z radaru dojnou krávu a jde jí o příjem, tak to není účel měření rychlosti a je zcela namístě úprava legislativy tak jak chce nastupující vláda.
Pepa_007
@praptak záměrem obce je zvýšit bezpečnost a to neco může stat.
Písecká dálnice krásným příkladem vydělávání, akorát lidi jezdili pomalu. 😀
Pepa_007
@rohYpnol
Jezdí se rychle=obec vydělává
Jezdí se pomalu=obec prodělává (údržba radaru).
Cílem radaru je aby lidé jezdily pomalu.
rohYpnol
@Pepa_007
Přesně tak.

Viz D0. Navíc dnes, kdy každý radar je v navigaci a navigace je v mnoha autech a vždy upozorní znamená, že výběr z radarů se nutně snižuje. I v naší obci je výběr z radarů minimální. Ale obci to za to stojí, protože se zklidnila doprava.

A pokud už radar někoho naměří, tak je to obvykle naprostý ignotant.
ryccardo
@rohYpnol presne tak. Meli bychom jasne rict o co nam vlastne jde. O bezpecnost provozu nebo o dojeni penez, takze rychle jedouci ridic je vlastne zadouci.
Hendly
@rohYpnol
Ta uzasna zmena, jindy tvrda kritika jen kdyz je zminka v clanku a ted obhajoba nesmyslu zo zacinaji padaz Motoristu kteri vidi nejvetsi pomoc motoristům na ministerstvu zahraničí….
rohYpnol
@Hendly
Ano, nastávající změna vlády je opravdu skvělou zprávou pro naši zemi a pro všechny lidi u nás. Bude se tu konečně líp žít i panu profesorovi 😁
Hendly
@rohYpnol
Proc mluvis z vsechny?
Uz jen komedie kolem Babise a jeho neochota rict lidem jak chce vyresit zsadni problem ukazuje ten moralni sešup.
Hendly
@rohYpnol
“ Připravíme zákon o předkupním právu na zemědělskou půdu pro aktivní zemědělce, podpoříme moderní formy hospodaření”

Tohle je to bude lip?
Chteji sebrat právo svobodne nakladat se svym majetkem.
rohYpnol
@Hendly
Ty vůbec netušíš o čem mluvíš 😁
Předkupní právo neomezuje nikoho ve svobodném nakládání se svým majetkem. Předkupní právo není nic nového, co by zde neexistovalo.

Mimochodem, většina myslících zemědělců má předkupní právo zakotveno formou závazkového práva v pachtovních smlouvách již dnes 😁 Takže opět žádná podstatná změna.

Smolík, zkus něco dalšího, tohle ti opět nevyšlo 😁
Hendly
@rohYpnol
Tak pozor.
Toto ma byt zakonno tom, ze budu muset prodat svou pudu nekomu inkdyz nechci.
Kupodivu se Babis je velky najemce pudy takze co? Zakon ze v pripade prodeje musim prodat Babisovi…
rohYpnol
@Hendly
To je těžké bavit se s někým, kdo vůbec netuší o čem diskutuje, a kdo vůbec neví co je to předkupní právo.
Hendly
@rohYpnol
Ne. Jen se snazis zamluvit tento naprosto brutální legislativní zasah ve prospech firem budouciho premiera..
Ja si chci svou pudu prodat komu chci.
rohYpnol
@Hendly
Normálně, představ si, že si svoji půdu můžeš i při existenci předkupního práva prodat komu chceš. Blbý, co?
A znovu - většina zemědělců v pachtovních smlouvách, pokud není zemědělec hloupý, předkupní právo formou závazku má již dnes. Chápeš to vůbec?!? Ty prostě ani netušíš, k čemu se vyjadřuješ a o čem se bavíš. Smutné, smutné.
Hendly
@rohYpnol
Jenže smlouvu podepisuji dobrovolně a muzu si ji pripadne uprvit. Toto ma byt zakon.
“ existenci předkupního práva prodat komu chceš” jak?
rohYpnol
@Hendly
Právní rady tady rozdávat nebudu.
Úplně normálně, ví to každý, a to i podprůměrný právník 😁
Hendly
@rohYpnol
Takze budeme ve stavu kdy abych nemusel prodavat pozemek komu chci budu muset delat pravni klicky…
A to je je. Jeden z mnoha nesmyslnych bodu programu…
rohYpnol
@Hendly
Aby jsi nemusel prodávat pozemek komu chceš? No tak nemusíš ho prodávat komu chceš úplně stejně dnes jako až bude platit předkupní právo, pro tebe se opravdu na 1000% nic nezmění... 😁
Hendly
@rohYpnol
Vysvetli.
rohYpnol
@Hendly
Nemám co vysvětlovat. Stčí citovat hujeříčka hendlíčka.

"Takze budeme ve stavu kdy abych nemusel prodavat pozemek komu chci budu muset delat pravni klicky…"

Zase se jen ztrapňuješ, hujeříčku 😁 Vyhledej už tu pomoc,. Ale asi už vnímám proč jsi takový zastánce inkluze... Umožnila by ti dostat se do ZŠ, viď 😄
Hendly
@rohYpnol
Znova. Vysvetli jak pbejdes predkupni pravo. A proc je tedy v programu vlady ho zavadet, kdyz podle tebe nic neznamena?
Ukazes se a nebo umis jen vykřikovat?
rohYpnol
@Hendly
www.auto.cz/diskuse/98872/1#…

Dávno odpovězeno. Zvládneš to pochopit?

Gameover, hujer!
Michal Chmelař
@rohYpnol
Napsal jsi toto
"Normálně, představ si, že si svoji půdu můžeš i při existenci předkupního práva prodat komu chceš."

To není pravda. V případě předkupního práva, když má prodávající zájemce o pozemek, který nabízí určitou cenu, musí prodávající pozemek za stejnou cenu nejprve nabídnout oprávněnému z předkupního práva a když se tento oprávněný sám rozhodne, že má o pozemek zájem, musí ho prodávající prodat oprávněnému z předkupního práva a nikoliv tomu zájemci, kterému chtěl prodat původně.

V tom je podstata předkupního práva a znamená to, že nemohu prodat komu chci, musím se podřídit jednostrannému rozhodnutí oprávněného z předkupního práva.

Nevysvětlil jsi nic, naopak jsi lhal. Jestli jsi chlap ("normální dospělý člověk"), tak se Hendlymu omluvíš za urážky.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Pokud jsi aspoň podprůměrný právník, tak víš o čem jsem psal. Opět jde o kontext. Ne o vytržení jedné věty ze souvislostí. A ne o teorii, kterou jsi teď popsal (mimochodem, i tu teorii jsi popsal blbě, resp. nepřesně).

A pokud to nevíš, tak tím hůř. Tím už bych se nechlubil vůbec 😁 Ale potvrdil bys slova rohYpnola - advokát malatl, co má nedostatek analytického uvažování...

Omluv se ty za osočování ze lži vůči mé osobě.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Nic jiného než sprosté osobní napadání jsem nečekal, důkaz, že nemáš argumenty a nejsi schopný napsat, v čem se podle tebe mýlím.

Vím, o čem jsi psal, dokonce jsem tě citoval, v tom příspěvku žádný jiný kontext nebyl. Nemám se za co omlouvat, lžeš a když tě někdo při té lži chytne, tak se jen kroutíš a sprostě napadáš.
rohYpnol
@Michal Chmelař
...takže advokát matlal. (mimo jiné, kontext není dán jen příspěvkem, ale alespoň vláknem, že...).
Ok, rohYpnol měl zkrátka opět pravdu 😁

Mimochodem, kdybych odpověděl konkrétně, tak ty budeš ten první, kdo mě tu napadne za to, že radím jak "obcházet" zákony atp. Viz rychlost nebo parkování... Takže ne, právní rady opravdu dávat nebudu.

Takže pokud jsi chlap, tak očekávám tvoji omluvu! (mimo jiné "sprosté osobní napadání"... opět jen tvá lež).
P.S. dostuduj si, jak funguje předkupní právo 😁
Michal Chmelař
@rohYpnol
Zveřejnil jsi lživý příspěvek, přiznej si to, citace je citace.

Rohypnol lhal. Kdybys ze sebe nedělal neomylného, byl bych ochoten připustit, že ses prostě z neznalosti mýlil, ale to u tebe není možné, tak zbývá jediná možnost, že jsi lhal.

Nikdo není povinen číst si celé tvoje vlákno, naopak je tvoje povinnost ohlídat si, aby všechno, co píšeš bylo pravdivé.

Právní rady nedávej, když nejsi právník. O obcházení zákona se tu bavíš jen ty, já jsem reagoval na tvůj lživý příspěvek a uvádím ho na pravou míru. Ty zase nemáš nic konkrétního k věci, zase jen mlha a vykrucování.

Nemám se za co omlouvat, lžeš a když tě někdo při té lži chytne, tak se jen kroutíš a sprostě napadáš. Kde má Hendly tvou omluvu za sprosté napadání?
rohYpnol
@Michal Chmelař
Nikdo nemá povinnost číst celé vláko... 😁 To jsi "vymyslel" sám? Pěkná blbost. U soudu bys tohle neřekl, viď 😄

A máš smůlu i ta citace co jsi uvedl je 100% pravdivá.
"Normálně, představ si, že si svoji půdu můžeš i při existenci předkupního práva prodat komu chceš."

Ano, přesně tohle 100% v realitě platí. Jen to samozřejmě znamená, že pro to musíš něco udělat. Moje tvrzení není ani omylem lživé.

Jediný, kdo tu lže, jsi ty. Uveď kde jsem tě tady sprostě napadl, nebo se mi veřejně omluv.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Omlouvat se nebudu, nemám za co. Tvoje tvrzení je lživé a nikde nevidím, čím konkrétně prokazuješ jeho tebou jen tvrzenou pravdivost, zatímco já jsem ti už konkrétní argumentací doložil jeho lživost.

Je kouzelné, jak vždycky převezmeš, co napíšu já. Napíšu o omluvě a ty ji najednou chceš taky 😄
rohYpnol
@Michal Chmelař
Protože ty tady lžeš, zatímco já ne.
Takže znovu - kde konkrétně jsem ti tady sprostě nadával? Nikde. Ale Chmelař se neomluví a ještě mě bude osočovat ze lži... Neslýchané.

A ano, měl jsem od počátku pravdu, když jsem tě diskusně zařadil jako advokáta matlala. Nemáš analytické myšlení. Přesně jak jsem říkal. To není urážka, to je moje hodnocení.

P.S. Aspoň si dostuduj předkupní právo, ať si z téhle diskuse aspoň něco odneseš když už nemáš špetku sebereflexe.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Celou dobu píšu o sprostém osobním napadání, kterým reaguješ na věcnou argumentaci, protože sám věcné argumenty nemáš. A pokračuješ v něm celou diskusi. Nebudu ti už citovat tvoje příspěvky, máš je výše. "Sprostě nadával"? O tom nikde nepíšu.

Ne, neomluvím se, protože nemám za co. Tvoje tvrzení je lživé a nikde nevidím, čím konkrétně prokazuješ jeho tebou jen tvrzenou pravdivost, zatímco já jsem ti už konkrétní argumentací doložil jeho lživost.

P.S. o moje studium neměj péči, nastudované ho mám dobře, nejen z předkupního práva, ale z celého občanského práva, mám zkoušku na univerzitě a pak i advokátní zkoušky a taky ho běžně aplikuju v praxi.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Takže znovu - kde konkrétně jsem tě tady sprostě NAPADAL? Nikde. Ale Chmelař se neomluví a ještě mě bude osočovat ze lži... Neslýchané.

Spokojený?

Jestli předkupní právo aplikuješ, tak ti musí být zřejmé, že jsi napsal blábol, za který by tě ze zkoušky na právnické možná vyhodili. I když dnes už asi ne, dnes udělá práva téměř každý😄

Moje věta byla 100% pravdivá i sama o sobě. Navíc kontext je zřejmý. Tvoje pokusy "nachytat mě" jsou jen úsměvné a potvrzují víš co? Potvrzují, že rohYpnol měl opět pravdu. Ale už se cyklíme, nebudu se opakovat 😁
Michal Chmelař
@rohYpnol
Sprostého osobního napadání z tvé strany místo věcné argumentace je tato diskuse plná, zbytečné to citovat. Jen si to po sobě přečti.

A vidíš, od žádné zkoušky za celé studium mě nevyhodili, asi proto, že zkoušející byli odborníci a znali právo, na rozdíl od tebe.

To nejsou pokusy tě nachytat, jak už jsem psal dřív, když tě uvidím šířit lži, vždycky je uvedu na pravou míru. Nemáš zač.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Takže shrnovačka
- nejsi schopen uvést ani jednu citaci, kde bych tě tady sprostě napadl
- moje citace, kterou jsi uvedl, je 100% pravdivá, navíc uvedená v patřičných souvislostech
- sám jsi předkupní právo i v rovině teorie popsal když budu hodně hodný, tak značně nepřesně, zkrátka blbě
- napadáš mě tady ze lhaní, zatímco sám lžeš až se ti od huby práší

Takže to bysme měli. Ano, rohYpnol měl pravdu. Kdyby jsi byl chlap, tak se mi omluvíš. Což se nestane, protože na to nemáš, viď... Gameover.
Michal Chmelař
@rohYpnol
Takže shrnovačka, čtyři tvoje odrážky, čtyři tvoje lži 😄

Rohypnol má pravdu jen ve své hlavě. A nesuď mě podle sebe 😄
rohYpnol
@Michal Chmelař

Mě stačí, že jsem se v tobě nespletl. Jako adkováta bych si o tebe ani neopřel kolo. To není sprosté osobní napadání, to je moje hodnocení vůči tvé osobě.
rohYpnol
@Michal Chmelař
Takže si to dejme konkrétně

Michal Chmelař
17. listopadu 2025 • 13:29
"O obcházení zákona se tu bavíš jen ty"

Hendly
16. listopadu 2025 • 18:27
"Takze budeme ve stavu kdy abych nemusel prodavat pozemek komu chci budu muset delat pravni klicky…"

Závěr - Michal Chmelař prokazatelně lže.

Michal Chmelař
17. listopadu 2025 • 13:03
Vím, o čem jsi psal, dokonce jsem tě citoval, v tom příspěvku žádný jiný kontext nebyl.
...
Michal Chmelař
17. listopadu 2025 • 13:29
"Nikdo není povinen číst si celé tvoje vlákno, naopak je tvoje povinnost ohlídat si, aby všechno, co píšeš bylo pravdivé."

Závěr - Michal Chmelař je přnejmenším nekompetentní. Z jeho citací a souvislostí lze dovodit, že tvrdí, že kontext je dostatečně určen vyržením jedné věty z jednoho příspěvku. Ad absurdum by vyžadoval, aby každý další příspěvek obsahoval zkopírování všech předchozích příspěvků ve vlákně, aby bylo možno příspěvek 100% považovat za pravdivý bez nutnosti číst celé vlákno...

Michal Chmelař
17. listopadu 2025 • 13:03
"Nic jiného než sprosté osobní napadání jsem nečekal, důkaz, že nemáš argumenty a nejsi schopný napsat, v čem se podle tebe mýlím."

Přes opakované výzvy Michal Chmelař neuvedl jediný příklad sprostého napadení z mé strany vůči jeho osobě. Z výše uvedeného přitom vyplývá, že sám vyžaduje, že je na autorovi příspěvku aby psal pravdivě a kontext dokonce podle jeho názorů není nutné posuzovat ani v rámci vlákna!!!

Závěr - Michal Chmelař neprávem osočuje druhé ze lži a přitom sám lže, až se mu od huby práší.

Každý ať si udělá závěr sám.
Hendly
@rohYpnol
Takze nevis.
Realita je ta, ze nova vláda bere lidem pravo rozhodovat o svém majetku. Nic jineho na tom neni.
A kupodivu to nahrava podnikum budouciho premiera Babise

Vlada mafie. Tvori si zakon pro své podnikání.
rohYpnol
@Hendly

Vláda mafie 😁 😁 😁 ale ano, chápu že se ti po ní bude stýskat, bitcoinisty a dozimetristy už asi nikdo netrumfne.
Hendly
@rohYpnol
Znova.
Zavedeni predkupniho prava je zasadni vstup osobni svobody rozhodovat o svem majetku.

Jde o zemědělskou pudu, tedy o jednu hlavni činnost budoucího premiéra=premier si dela zakony pro svůj prospěch.

Tohle je uchoeni statunpro vlastni prospěch.
Ty tomu tleskas. SPD a Motoriste s tim souhlasi a nic nerikaji.
rohYpnol
@Hendly

17. listopad a ty ani netušíš, co je to osobní svoboda... smutné...
Hendly
@rohYpnol
Znova.
Vysvetli jak teda lze prodat pozemek nekomu jinemu, kdyz nanej bude zakonem dane predkupni pravo.
Bez toho si jen kecal.
rohYpnol
@Hendly

Na tohle jsem ti dávno odpověděl.
Hendly
@rohYpnol
Takze je tu revoluční nazor, ze predkupni pravo nic neznamena, ale argument nedas.
Zajimavy konicek jak travit cas.
rohYpnol
@Hendly
Přesně tak. Z pohledu praktického dopadu předkupní právo k zemědělským pozemkům nepřinese vůbec nic pro každého, kdo umí aspoň trochu přemýšlet.

Ale ano, pro tebe to samozřejmě bude obrovský zásah do tvé osobní svobody!!! 😁 😁 😁
jersey.se
Jedna z mála věcí, ve kterých nastupující vládě 100% fandím!
traveldrive
@jersey.se Nechápem jedno - prečo musí byť všetko zásadne buď čierne alebo biele. Namiesto takéhoto radikálneho kroku mali podrobiť umiestnenie a nastavenie radarov kompetentnej kontrole, odsúhlasiť ho, alebo zamietnu, prípadne vybrať vhodnejšie umiestnenie. Príjem z pokút zdaniť, ak doteraz nebol. Ale to by asi bolo príliš zložité...
rohYpnol
@traveldrive
Zjevně to nechápeš vůbec.
Umístění schvalují vždy dotčené orgány včetně dopravní policie. Žádná obec si nedá radar jen tak někam, kde si usmyslí.
A zdanit příjem z pokut, to je opravdu na zlatý ventilek... Nezdaníme i daně? Co? To by bylo tkové hezké perpetum mobile pro naplnění státní kasy 😁
traveldrive
@rohYpnol Zjavne nevieš o čo kráča - umiestnenie radaru sa schvaľuje na papieri. bez toho, že by tam niekto bol, bez toho, aby sa zhodnotila bezpečnosť alebo rizikovosť daného úseku, v 90% prípadoch hneď za vjazdom do obce.
A dane? Príjmy sa zdaňujú, sám si napísal, že pokuty sú príjem. Ak chce štát na tom participovať, môže cez dane a rozhodne je lepšie zaplatiť štátu daň, ako z pokút nevidieť ani korunu.
rohYpnol
@traveldrive
Vím přesně o čem mluvím. Nám nepovolili umístění radaru právě z důvodu blízkosti k začátku obce. Píšeš nesmysly.
A to, jestli dopravní policie posuzuje od stolu nebo ne, je úplně jiná otázka. Jestli někde nefunguje toto posuzování tak jak má, tak to je úplně jiný problém a na úplně jinou debatu. To není o tom, jak nastavit systém, to je o tom jak aplikovat správně pravidla a jaký kde sedí člověk.
traveldrive
@rohYpnol Tak zdvihni zadok, sadni do auta a choď sa poobzerať, kde všade sú a nie sú radary. 😉 A pokiaľ tu je podozrejne o zneužívaní radarov na napĺňanie obecnej kasy, zrejme to nefunguje ako má, čo myslíš?
rohYpnol
@traveldrive
Však já to přece jen potvrzuji, že některé obce toho zneužívají a plní si kasu. Kde vidíš problém??
Viz ten Slavkov v textu. Stačí se podívat na mapy, ani nemusím zvedat zadek 😄... radary jsou mimo město... A vyjádření starosty? Když nebudeme mít zisk, tak na to kašlem... Aha, takže právě tady někomu nešlo o bezpečnost, že... 😁
Lord Owl
@traveldrive radary i ty obecní schvaluje Policie ČR. Tam sedí takoví ...., že schválí radar i u jezevčí nory.... A berou za to výsluhu. A to jaké schvalují bezpečnostní prvky a dopravní osazení a řešení např. u křižovatek v obcích, to jsou převážně zločiny proti plynulosti provozu.....
Hendly
@jersey.se
A proc?
Nechat naklady na obci a vzit zisk.
Jaky bude vysledek?
Prestan na to stale koukat ocima, ze “vsici kradnu”.
Obec nema jinou sanci jak zajistit alespon nějaké bezpečí obyvatelum. Proste nic.
rohYpnol
@Hendly

😁 opět je vidět jak nevíš k čemu se vyjadřuješ... Výsledek bude takový, že obec, které jde o bezpečnost, nainstaluje radar. Obec, které jde o kasírování řidičů, se na to vyklašle. Tedy přesně to splní účel!!! 😁
Hendly
@rohYpnol
Naistaluje radar ze sveho rozpoctu, ze svého rozpočtu ho bude provozovat a penize z pokut půjdou pryc.
Myslis, že si takovou investici muze dovolit mensi obec?
Nemuze a nebo ty penize budou chybet jinde.
Jakou tedy maji obce moznost se branit ridicim co porušují bezpečnost?
Man Ký
@Hendly ten hňup vůbec netuší, kolik to stojí😊
rohYpnol
@Hendly

Hendlíčku, ty jsi doteď vůbec nepochopil, k čemu radary jsou a jaký je jeich účel. Velmi smutné jak jsi intelektuálně slabý.

Takže asi podvacáté - účelem radarů je BEZPEČNOST A ZKLIDNĚNÍ DOPRAVY, NIKOLIV VYBÍRÁNÍ POKUT!!!
Hendly
@rohYpnol
A proto je taky obce instaluji a dokonce je v mnoha pripadech vyrazne označují.
Znova, stale na to koukas pohledem “vseci kradnu”, ale takovy svet je jen v dezo představách.
Realita je, že ta obec se snazi neco delat, protoze frekventovana silnice je prokletí.
rohYpnol
@Hendly
Ne hujere. Dívám se na to pohledem obce. Obec, která má smysluplný radar, jeho provoz platí už dnes, protože radar nevydělává, ale zklidňuje dopravu!!!
TO JE POHLED OBCE, ty hujeříčku!!! Chápeš??? 😁

Je to konkrétní příklad mojí obce, radar generuje minimální příjem z pokut!!! Obec musí hradit provoz radaru. Už dnes radar "dotuje", ale pro obec to má smysl, protože si platí za zklidnění dopravy!!! To je to co doručujeme voličům!!!

Je opravdu komické, jak se snažíš podsouvat ostatním svoje hloupé předsudky a pokřivené pohledy typu všeci kradnú... 😁 😁 😁
traveldrive
@rohYpnol Píšeš kraviny, kámo. Logika u teba zrejme nefunguje.
rohYpnol
@traveldrive
Píšu fakta a realitu. Radary V OBCÍCH co plní svoji funkci nemají ekonomiku.
Hendly
@rohYpnol
A proto z toho chce nova vlada brat penize…
rohYpnol
@Hendly
Přesně tak. To by jsi opět musel pochopit psaný text, což zjevně nezvládáš.
Radary V OBCÍCH CO PLNÍ SVOJI FUNKCI nemají ekonomiku.
Pro intelektem slabé jedince jako ty - jsou i radary, které svoji funkci neplní a jen jsou zneužívány na výběr. Jsou i radary mimo obce na průjezdních úsecích dálnic a silnic.
Proto obce podél D1 vybíraly na pokutách z D1 desítky milionů 😁 A jak to zvýšilo bezpečnost v obci? No logicky vůbec nijak, že 😁
Man Ký
Nová vláda naslibovala hory doly a teď nemá kde brát😊
prej obce si mastí kapsy, to jako jde starostovi? ne, mají se z toho dobře ti lidé, kteří tam bydlí... takže nechápu, proč by to někdo potom provozoval, prostě to zruší a vláda dostane kulový a budou tam zas jezdit jako hovada...
jinak je to výmysl motoristů, a nejde o nic jiného než o to, aby Turek a spol mohli jezdit jak dobytci... aspoň, že jim zatrhli to zrušení CHKO, aby dmnt Macinka přišel do vlády a jako první věc udělal zrušení CHKO, to je ekvivalent Okamurova vyhazovu šéfa policie...
Mr.Murphy
celkem populisticky krok Motoristu, aby ze sveho programu prosadili aspon neco, i kdyz je to uplna drobnost 😉

Navic v clanku neni uvedeno, ze novy zakon by rekl ze obce odvedou prijmy z pokut, ale OCISTENE o relevantni naklady na provoz a udrzbu. Takze obce krome te tuny administrativy co uz maji ted budou jeste rozpoctovat naklady na ty urednice, co agendu delaji, IT servis a udrzbu radaru.

To jsou doslova skoky k lepsimu zivotu v Cesku....

(PS: radary v obcich mi nevadi, z 90% je chteji sami mistni, proste proto, aby tam auta jezdila pomaleji)
Man Ký
@Mr.Murphy jinými slovy, obce se na to vy..rou. proč by někomu dělali blbečka... nevidím nic špatného na tom, aby si z těch radarů peníze nechaly. zrovna tak, když bude vedle větrné elektrárny, taky budou dostávat něco do rozpočtu apod.
rohYpnol
@Mr.Murphy
Bohužel opět motáš hrušky s jabkama.
Nemyslím si, že by do nákladů za radar šly náklady za správní agendu. Už jen proto, že obec se správní agendou nerovná se obec, která má a provozuje radar.
Takže nikdo žádné takové nesmysly jaké tady píšeš velmi pravděpodobně nebude NOVĚ řešit. Navíc pokud obec má uzavřenou veřejnorpávní smlouvu na výkon přestupokové agendy, tak tohle ví již dnes, kolik peněz jí správní agenda stojí.
JirkaVejrazka
@rohYpnol Tohle by sis mozna mohl precist... www.marigold.cz/…ereni-rychlosti/
Hendly
@JirkaVejrazka
Děkuji za odkaz.
Niemand
@Mr.Murphy U nás zákon len nedávno povolil obciam stavať radary a tiež dúfam, že sa toho naša obec chutí. Bývam na kraji obce a snáď každé štvrté auto tam nabehne rýchlostnou výrazne cez 50. Často pri tom obiehajú tých čo rýchlosť rešpektujú a vznikajú pri tom kolízne situácie.
traveldrive
@Niemand Mne sa páči, ako to riešia v Rakúsku. Pred obcou je spomaľovač, ostrovček, ktorý musíš obísť, a to obvykle rýchlejšie ako päťdesiatou nejde, resp. bolo by to veľmi nepohodlné. Pár takých už som zaznamenal aj u nás.
Niemand
@traveldrive Áno to je super riešenie. Len neviem ako dobre by to fungovalo u nás, kde sú cesty plné nákladných aut, keďže diaľnice chýbajú.
traveldrive
@Niemand V Rakúsku nákladiaky nechodia? 😄 Musí to byť prejazdné pre všetkých, samozrejme. AKurát ten nákladiak alebo kamión spomalí ešte viac. Nevidím v tom problém. Neviem odkiaľ si, ale možno si niekedy šiel cez Novú Dedinku pri Senci. Na jednom vjazde do obce kruháč, spájajú sa tam tri cesty. Na vjazde od Senca, resp. Veľkého Bielu je spomaľovač, aké robia v Rakúsku. Obidve riešenia sú dobré.
Ja Prvni 123
Ryzovani na ridicich?

Staci malo - jezdit podle predpisu.

A navic, ta vlada co jeste nevznikla, nechce radary zrusit!
Jen odvadet pokuty statu...

Takze krast prijmy, na kterych se nepodileli a nepodileji.
Jsou na to tak proste zvykli...
Hendly
Jake jsou jine moznosti obce skrz kterou vede frekventovaná silnice zajistit bezpečnost obyvatel?
rohYpnol
@Hendly

Ty kráso... to myslíš vážně ten dotaz??? 😁 😁
Co třeba NAPŘÍKLAD úprava dopravního řešení? Úprava stavebně-technického řešení? Obecní policie? ...
Hendly
@rohYpnol
Obec nema sanci stavebne situaci zmenit. Neni to v její kompetenci.
A uz vubec ne ve finacnich možnostech.
Stale na to koukas jako ridic, ktery tou obci projede jednou a je pryc.
Uplne jiny pohled mas, kdyz bydli v te obci a vidis nekonecny proud aut a neustale porusovani predpisu.
Mikesus
@Hendly myslíš že on jako "právník" ví, co to obnáší vybudovat obchvat? buď je hrozně tragickej, nebo je to jen hloupá kobliha, co papouškuje bureše a nácka. Jinak si to nedovedu představit, jak by tohle mohl napsat byť jen průměrně inteligentní člověk.
rohYpnol
@Hendly
Hendlíčku hujeříčku, kdyby blbost nadnášela tak dávno jsi někde ve vesmíru 😁
Obec SAMOZŘEJMĚ má možnost situaci změnit nebo přinejmenším ovlivnit vždy. Vždy je účastníkem stavebních řízení, vždy může žádat a iniciovat změny.
Hendly
@rohYpnol
Muze zadat….
Takze obec skrz kterou vede frekventovaná silnice bude mit dvě moznosti. Investovat do provozu radaru a tyto prostředky budou chybet a nebo prosit vladu. …
S ohledem na pocet obci a mest s tímto problémem je nereálné resit stavebne vic jak par jednotlivosti.

Nejen na tomhle bodu s radary je videt jak populisticka a zároveň nebezpečná vlada vznika.
rohYpnol
@Hendly
Obec, která efektivně umístila radar, tak musí investovat do provozu radaru už dnes, protože radar nijak nevydělává!!! Chápeš hujere?!? 😁 😁 😁
Man Ký
@rohYpnol jojo, uděláme obchvaty úplně všech obcí v české republice. skoro nic to nestojí a výrazně nám to pomůže. sice vznikne o sto procent víc silnic, ale zato budeme v bezpečí.
a do každé obce dáme jednoho policajta, místo těch papundeklových co tam jsou tam bude stát živý 24/7

estébák to zařídí, jenom co vymyslí, co s AGRfertem
Mikesus
v principu proti tomu nic nemám, aby radary na státních silnicích byly státní. Ale taky, ať platí veškeré výdaje s tím spojené. No, ale pokud silnice není státní, ale městská, nebo krajská, tak ať do toho nekecá. Je to jen o tom, že chtějí sebrat další peníze lidem, které jim kompenzují neohleduplnost a ohrožování ostatních, když jejich obcí jezdí nebezpečně a neohleduplně.
Stejsn
Co jste si zvolili... nevolil jsem nikoho ze vznikající vládní koalice, tak mi to aspoň dává morální právo nadávat 8-)
Hendly
Takze co znamena tento planovany krok vlady pro obce?
Zruseni mereni a ztrata jakékoliv možnosti redukovat nebezpecne chovani ridicu.
Proste jezdi vam cele dny pod okny a po silnici kde jsou přechody rychle auta? Tak mate smulu.
rohYpnol
@Hendly
Hendlíčku hujeříčku, po dvacáté první, zato že tvůj slabý intelekt nezvlýdne pochopit, k čemu jsou radary, fakt nemůžeme.

Tenhle krok znamení, že obce si můžou radary provozovat a umisťovat nadále a nadále můžou bez jakékoliv změny zvyšovat bezpečnost dle vlastní samosprávné úvahy.

A TY OBCE, KTERÝM JDE O ZVYŠOVÁNÍ BEZPEČNOSTI, NEBUDOU NIJAK DOTČENY, PROTOŽE NESTAVÍ RADARY, KTERÉ VYDĚLÁVAJÍ, ALE RADARY, KTERÉ ZKLIDŇUJÍ DOPRAVU.

Naopak ty obce, které mají radary jen jako zdroj výdělku a nejde jim o zvýšení bezpečnosti, ale chtějí kasírovat, budou mít smůlu.

Tenhle krok dává prostě smysl pro všechny, kteří dokáží uvažovat v souvislostech! Mimochodem, mnohé radary jsou na úsecích pod správou a ve vlastnictví státu!!! (ŘSD a kraje), takže proč by tyhle pokuty z přestupků měly být příjmem obcí?!? Jen proto, že dálnice jde přes katastr nějaké obce??? A jak takové radary zvyšují bezpečnost v obci??? Co, hujeříčku???
Man Ký
@rohYpnol ty jsi na práškách? které radary patří státu, ale jdou z nich příjmy obcím?

tady máš ty idyote jak se dá na radarech rýžovat😊

www.valasskemezirici.cz/…re-praxe/d-52742
Hendly
@rohYpnol
Jen takova maličkost.
Kdyz se nic nevybere, proc se to vubec resi? Proc to stat chce?

Hmm… ale kdo by hledal logiku u “Motoristu sobe” kterym jde hlavne o ministerstvo zahraničí…
rohYpnol
@Hendly
Ty kráso...

Já někde řekl že se nic nevybere??? Já jsem napsal, že radary v obcích, které jsou umístěny efektivně a plní svoji funkci, mají minimální výběr. Tohle jsem řekl!
Ty ani nechápeš, co zde píšu, smutné, smutné... 😁
Man Ký
@rohYpnol. a které jsou ty co mají minimální výběr?
Man Ký
double
Hendly
@rohYpnol
Ty radary pravidelně schvaluje policie =stat.
Tkze to o obcich neni.
Naopak stat nedokaze zajistit bezpečnost a suplije to obec ktera nema jinou moznost.
A co udela tahle vlada prvni? Sebere tem obcim tuhle posledni moznost regulovat nebezpečné chování.
rohYpnol
@Hendly
Ty opravdu vůbec netušíš ani o čem píšeš a ani k čemu se vyjadřuješ 😁 😁 😁
Ty jsi zjevně dokonce taková místní diskusní tetuše svetruše 😁

Po dvacáté druhé - stát obcím nebere žádnou pravomoc, obce dál můžou mít radary, obce dál můžou nově zřizovat radary. To, že to už nebude dávat smysl těm obcím, které radarů zneužívaly, je zcela správně. Stejně tak jako to, že se to prakticky nijak nedotkne těch obcí, které zřizovaly radary za účelem zvýšení bezpečnosti. Je to skvělá zpráva pro všechny občany téhle země.
Hendly
@rohYpnol
Znova. Radar je prostredek obce jak regulovat porušování pravidel a tím zajistit bezpečnost.
Provoz a agenda stoji penize a na to jde prijem z pokut.
Když obcim nechas jen naklady a vemes zisknje to pro mensi a stredni obce financne neúnosné.

A po x te k tvé argumentaci.
Umisteni radaru uz dnes stat musi schválit takze jestli je nekde radar jen na vyber penez (coz neni) tak je to selhani statu, ne obce.
A tudiz jestli tvrdis, že z radaru neni zisk, proc se to ma resit?

Jednouse, kdyz budou rodici dodrzovat pravidla tak radary nebudou. Jenze prave v cele Motoristu je clovek co se porušováním chlubí a pak lze jak skolacek…
rohYpnol
@Hendly
Po dvacáté třetí...

Stát obcím nebere žádnou pravomoc, obce dál můžou mít radary, obce dál můžou nově zřizovat radary. To, že to už nebude dávat smysl těm obcím, které radarů zneužívaly, je zcela správně. Stejně tak jako to, že se to prakticky nijak nedotkne těch obcí, které zřizovaly radary za účelem zvýšení bezpečnosti. Je to skvělá zpráva pro všechny občany téhle země.
Hendly
@rohYpnol
Ty ale nereagujes na to co pisu.
Znova. Radar schvaluje stat. Ty chces obec trestat obce za selhani statu.
A znova, mala a stredni obec nema finance plně financovat takove opatrenia jinou moznost nema.
rohYpnol
@Hendly
Reaguji na to, na co aspoň trochu dává smysl ragovat.
Ale klidně ti doplním i zbytek, co je opravdu pod diskusní úrovní myslícího jedince 😁
Radar schvaluje "stát"? Ano, dnes ano. Stát schvaluje obcím i školky, školy a další. A přesto to neznamená, že stát je zodpovědný za smysluplnost a účelnost těchto zařízení, že 😁
Radary schvaluje stát, ale stát nezpodvídá za smysluplnost. Stát se vyjadřuje primárně k bezpečnosti. A víš proč? Protože tady platí nezávislost municipalit na státu (...ty opět vůbec nepochopíš o čem mluvím 😁 )!!! Nikdo nikoho za nic netrestá. Takže smolík hujere, jsi úplně mimo.
Hendly
@rohYpnol
Takze znova.
Stat nedokaze zajistit dodržování pravidel. Deleguje to na obec. Stat nastavuje a kontroluje umisťování radaru obci.
A ve finale rekne, radar zaplati obec a stat si bere penize.

Paradox? Jen jeden z mnoha co nas ted ceka.
rohYpnol
@Hendly
Ne. opět jsi potvrdil, že vůbec nechápeš k čemu se vyjadřuješ.

Obce mohou jako municipalita zřizovat radary a mohou zvyšovat bezpečnost a podílet se na bezpečnosti svých občanů. Mohou. Nemusí. Nikdo je k ničemu nenutí.

Záměr nové vlády na tom vůbec nic nemění. Dotkne se pouze těch obcí, které zneužívaly radarů jako prostředku pro zvyšování vlastních příjmů a radary neměly za účelem zvyšování bezpečnosti. Tak jednoduché a prosté to je.
Hendly
@rohYpnol
Ne. Dotkne se vsech.
A znova.
Stat povoluje obcim kde merit. Jestli to dela blbe a obce měří nesmyslně je to opet jen stat ten kdo dela chybu.
rohYpnol
@Hendly
Když ty vůbec nechápeš ani úlohu obce a státu. Smutné, moc smutné.

Po dvacáté čtvrté - stát obcím nebere žádnou pravomoc, obce dál můžou mít radary, obce dál můžou nově zřizovat radary. To, že to už nebude dávat smysl těm obcím, které radarů zneužívaly, je zcela správně. Stejně tak jako to, že se to prakticky nijak nedotkne těch obcí, které zřizovaly radary za účelem zvýšení bezpečnosti. Je to skvělá zpráva pro všechny občany téhle země.
Hendly
@rohYpnol
Nebere jim pravomoc. Bere jim financovani.
Stat selhava v dohledu nad pravidly a tresta obce tim, ze jejich posledni obrana se stává financne nerealna.
A znova. Jestli je nekde radar kde slouzi jen k vyberu ( bud ejoch naprosty minimum) tak je to opet selhani statu.
rohYpnol
@Hendly
Hele, ty tu vlastní intelektuální slabost vážně asi nehraješ, co?

"V návrhu programového prohlášení vznikající vláda uvádí, že chce novelizovat zákon o provozu na pozemních komunikacích tak, aby čistý zisk z provozu městských radarů šel do Státního fondu dopravní infrastruktury (SFDI)."

ČISTÝ zisk.
ČISTÝ zisk.
ČISTÝ zisk.
ČISTÝ zisk.
ČISTÝ zisk.

Chápeš???

Takže už jen z toho aniž bysme šli k tomu co zmiňuji já jasně vyplývá, že vůbec netušíš, k čemu se vyjadřuješ... 😁 Nikdo nikomu žádné financování nebere ani brát nechce. Smolík, hujere, prostě jsi se opět jen ztrapnil 😁 😁 😁
Hendly
@rohYpnol
Ty ale stale tvrdis, ze zadny zisk neni a proto se ptam proc to vláda chce resit.
Druha vec je, ze to samozrejme pro obce bude tlak ty vlastni naklady maximalizovat aby noc neodvadela.
rohYpnol
@Hendly

Zvládneš to pochopit, když si to tak 100x přečteš?

Nebo někoho popros, ať ti to vysvětlí... 😁 Aspoň toho kdo se inkluzivně dovzdělal na základní škole.
rohYpnol
@Hendly
A ne, teď tady tvrdíš tohle "Nebere jim pravomoc. Bere jim financovani."
Neptáš se, proč to chce vláda řešit 😁 😁 😁 opět se jen zbaběle zoufale snažíš utéct z debaty 😁 😁 😁 Gameover hujere.
Hendly
@rohYpnol vzdyt ti to cele nedava logiku.
Bud chce stat prachy a kasles na ridice coz je super od Motoristu sobe a nebo jde o bezpecnost a tu pak stat umi zaridit tim, ze bude dusledne dbat na umisteni radaru.

Ty ale cjces at obec nese riziku a neba zisk.
rohYpnol
@Hendly

Víš hujeříčku, když vůbec nechápeš, jaké je postavení obce a státu, tak se s tebou nelze věcně bavit. Navíc už ani neumíš psát srozumitelně česky, zřejmě potřebuješ pomoc 😁

Jen jsi se tady opět ztrapnil, smolík hujere 😁
Hendly
@rohYpnol
Blabla..
Ne. Pouze se ukazalo, ze Motoristi navrhuji absolutní populisticky nesmysl.
Znova. Stat nedokaze zajistit dodrzovani prespisu, alw chce po obci aby nesla rizika a odevzdal “zisk”.
Takze ve finale je tu i druha vec a to, ze Motoristum o ridice vibec nejde a s vybiranim souhlasi.
rohYpnol
@Hendly
Obec si může jako municipalita v mezích zákona dělat co chce a stát obcím nic nenařizuje 😄 😄 😄 Smolík.

Jen jsi se tady opět neuvěřitelně ztrapnil, gameover pro tebe nastal už včera, hujera😁 😁 😁

A co hůř, ztrapňuješ se tady dál... Potřebuješ zjevně pomoc 😁 Jak jsem psal, popros někoho inklizivně dovzdělaného v ZŠ 😁

P.S. www.auto.cz/diskuse/98872/1#…
Opět k tomuto ohlušující diskusní ticho, viď 😁
Hendly
@rohYpnol
Bla bla.
Proc to Motoriste navrhuji, kdyz je to proti ridicum?
Znova. Stat muze rozhodnout kde radar bude, misto toho Motoriste chteji zisk, ne omezit pripadne nesmyslne mereni.
rohYpnol
@Hendly
"Stat muze rozhodnout kde radar bude,"
😁 😁 😁
Ano, opět potvrzení, že hendlíček hujeřííček ničemu nerozumí!!!
Ne hujeříčku, stát opravdu nerozhoduje za municiaplity!!! Ale vlastně chápu že pro tebe jako komouše je těžké až nemožné to pochopit.

Hele, fakt už se neztrapňuj. Už je to fakt i pod tvým diskusním dnem. Raději vyhledej pomoc 😄
Hendly
@rohYpnol
Samozřejmě ze policie muze neschválit umisteni.
Takze co z tveho románu zbylo?
“Motoristum sobe” je ridic a obyvatele obci uplne jedno. Jedine co chteji je zisk z mereni.
rohYpnol
@Hendly
"Samozřejmě ze policie muze neschválit umisteni."
Neschválit umístění není rozhodovat kde bude radar umístěn!!! Chápeš vůbec ten kruciální rozdíl??? 😁 😁 😁 Co??? Ty fakt vůbec ani náznamek netušíš o čem se bavíš 😄 😄 😄 !!!

Po dvacáté šesté - stát obcím nebere žádnou pravomoc, obce dál můžou mít radary, obce dál můžou nově zřizovat radary. To, že to už nebude dávat smysl těm obcím, které radarů zneužívaly, je zcela správně. Stejně tak jako to, že se to prakticky nijak nedotkne těch obcí, které zřizovaly radary za účelem zvýšení bezpečnosti. Je to skvělá zpráva pro všechny občany téhle země.
Hendly
@rohYpnol
Ne. Stat nedokaze zajistit dodržování pravidel. Deleguje to na obce a chce brat zisk a nebere riziko.
Policie může rozhodnout o neumisteni radaru.

Tak jednoduché to je.
Motoriste ale chteji jen jedno. Penize a korupční prostředí.
rohYpnol
@Hendly
Neustále měníš to co píšeš.. 😁 Tak už se rozhodni co chceš tvrdit... 😄 😄 😄

Teď už je to nově pro změnu korupční porstředí 😁 😁 😁 ... Požádej o pomoc. Jdi se léčit, spolu s Piráty, které nejspíše volíš 😁

Shrnuto, nastupující vláda a její programové prohlášení ve prospěch všech občanů TÉTO země konečně bude znamenat zlepšení života pro všechny občany TÉTO země a bude znamenat konec rozdělování společnosti, které tady tvrdě prosazovala odstupující vláda Spolu, a které tady bohužel i nadáje prosazuje nově z lavic opozičních.
Hendly
@rohYpnol
Blabla bla.
Vysledek?
Motoristum jde o prachy. Bezpečnost nebo ridici jsou jim nekde.
Samozrejme ze i korupce. Kdyz pises o cistem zisku tak je to otevreni dveri jak ho co nejvice zmensit.
rohYpnol
@Hendly
Jak zmenším provozní čistý zisk radaru korupcí??? Tohle může "vymyslet" opravdu jen diskusní tetuše svetruše 😁

Ne, radši se dál neptám, nebo se dozvím, že země je placatá a 2D vesmír se točí kolem České republiky...
Hendly
@rohYpnol
Zatim si nepochopil zaklad.
Motoriste sobe chteji zavadet naprostou hloupost.
Neumi vymáhat dodržování pravidel a na obce ktere to pak musi delat za stat chtějí přenést všechna rizika a vzit zisk.
rohYpnol
@Hendly
...opět jsi zbaběle utekl z debaty do zcela obecných frází. Klasika.

Znovu - jak zmenším provozní čistý zisk radaru korupcí??? Tohle může "vymyslet" opravdu jen diskusní tetuše svetruše 😁
Josef Vik
Pochybuji, že bude vláda tak krátkozraká, že by na obce přenesla náklady za pořízení a provoz radarů a pouze inkasovala. Jediné správné řešení je z vybraných pokut uhradit náklady za provoz a zbytek odevzdat státu. A s tímto naprosto souhlasím.
Man Ký
@Josef Vik jsou lidi, co závidí snad i rakovinu

www.valasskemezirici.cz/…re-praxe/d-52742
rohYpnol
Města podél D1 přišla o peníze z pokut. Během rekonstrukce dálnice získala desítky milionů www.irozhlas.cz/…t_2110121832_ako

...ale hujeříček bude psát, zlý stát, zlý bába, zlí motoristi... 😁 😁 Hloupost některých hujeříčků prostě nezná hranic... 😁
Man Ký
@rohYpnol

Peníze z pokut radnicím chybět nebudou. Dál s nimi nepočítají. V celkovém objemu rozpočtu šlo o jakýsi přivýdělek.

někdo tvrdil, že z těch radarů nejsou peníze ty trotle?
Bonisek
Nejlepší nápad nové vlády. Doufám ze to dotáhnou do konce.