Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Evropským Autem roku 2026 je Mercedes-Benz CLA. Škoda Elroq skončila druhá!

29 komentářů

Horký Rom
Gratuluji k této krásné a zcela oprávněné výhře modelu Mercedes-Benz CLA 👏
ericn
Když už bych musel volit z těchto sedmi aut, nejspíš bych zvolil R4 E-Tech. To je EV, které se mi celkem líbí a jako malé auto má smysl i odkaz na minulost značky, bohužel jeho cena ho diskvalifikuje. V konfiguraci jsem se dostal přes 900tis Kč, TVL...
PavelK_
Druhá jako poslední. Vítěz je jen jeden 🙄
Terka2010
Příspěvek podléhá schvalování.
speedfred
@PavelK_
2. miesto je prvý looser ako povedal kedysi Ron Denis.
Miroslav Melichar
Když se podívám na celkové evropské prodeje vítězů této ankety v posledních cca 10 letech a porovnám s výsledky před 20-40 lety, tak se anketa Car of the Year posunula hodně “mimo”…
ericn
@Miroslav Melichar vyhrávají auta, které jsou mimo zájem zákazníků. Ti novináři, co volí, jsou zcela odtrženi od reality 😉
Lenka Čížková
@ericn Typický existenciální výlev neschopného padesátiletého chasníka, jehož životní bilance se omezuje na rez, naftu a výmluvy.
ericn
@Lenka Čížková snažíš se marně...
Lenka Čížková
@ericn A přesto na mě reaguješ.
Frfla
No asi nejsem Evropan, ale ani jedno se mi nelíbí. ICE kombi s větším kufrem a obstojným 4 válcem a klidně i v dieselu s automatem. Zkrátka praktické auto na denní použití a víkendové vyžití. Nejblíž asi ta Dáčka. Kdo by to před 10 lety tušil, jak ta ekodebilita s Evropou zamává.
praptak
@Frfla Naftou bych rodinu netrápil, zlatý benzín.
ericn
@praptak No otázkou je, do jak velkého auta. Třeba takový Multivan na benzín nechceš 😉
PavelK_
@ericn třeba takový Multivan dnes už nechceš vůbec.
ericn
@PavelK_ vlastně taky pravda 😂
Terka2010
@praptak To znamená že jste naftu nikdy neměl, zlatá nafta.
Barry Lyndon
@Frfla OK, boomer 😊
ericn
@Barry Lyndon no řekl bych. že ses asi netrefil...

"Generace Baby boomers je často definována jako lidé narození v období „baby boomu“ v letech 1946–1964."
Ja Prvni 123
@Frfla Videls dnes avizovaneho Fiata Qubo L?
Vypada, ze pises jeho popis.
Jasne, je to dodelanej Citroen. Ale hezky dodelanej.
Na me uz je to dneska zbytecne velky, mne bude stacit Grande Panda s benzinem a automatem.

https😐/www.media.stellantis.com/…or-modern-living
3_diamanty
Ked uz takto .. tak to radsej mohol vyhrat elroq... skoda
psel
@3_diamanty a to tam ještě nebyl IX3, kdyby tam byl tak je Elroq na třetím místě.
Barry Lyndon
@3_diamanty Elroq je strašně sympatický auto, ale přiznejme si, že technicky už to není žádný mladík a platforma má svoje limity (vysoká baterie, absence frunku...).
psel
@Barry Lyndon vydrzaj pionier. MEB+ se blíží
Mr.Murphy
CLA je opravdu mimořádně povedené a vyspělé auto.... za mě souhlas. Nová Grande Panda je taky skvělá, ale aby mohla na ten titul aspirovat, musela by stát třeba 499 tisíc. To by byl jiný průlom....
maca02
Za mě je CLA nevyužitá příležitost MB, kdy to nejdříve odpískali designem, kterej je tak pro 55+, pokračovali pouze 800 V nabíjením a dodělali to totálním přepalem v interiéru - displeje kam se podíváš a haptická tlačítka, doplněné obvyklým MB kolotočem rádoby hezkého ambientního osvětlení.
Já v tom seděl na eSalonu a musím říct, že pro mě to bylo zklamání výstavy.
psel
@maca02 a co velikost? Mě to připadalo být fakt malý…
maca02
@psel Jo, mrňavý, dozadu jsem se nevešel při svých 183/70, nesedělo se mi pohodlně ani vpředu. Nevím, ale už dlouhodobě nemám pocit, že se MB posouvá správným směrem ... Jsem ochoten připustit, že třeba v B klasse místa bude dosti, jen je to zase obecně nepotřebný suv
Ja Prvni 123
@maca02 To je fakt, ta sklenena deska je ulet.
Ja Prvni 123
Vlastne proc ne, CLA v hybridu mi prijde jako pouzitelne auto.

A ano, udelalo mi radost, ze Grande Panda ma jen o 10% min bodu, nez zazracny a prelomovy Elroq.
😄