Novinky
Nová Toyota Highlander oficiálně: Spalovací motor mění za elektřinu. Je luxusní a vypadá skvěle
20 komentářů
Man Ký
3
Starší se mi líbil víc, ale je to úplně jiná kategorie... takže respektuji
Přejít do diskuze
Neprodejné, píše se tady o trhu v USA, kde padají prodeje EV k 1%. To si snad Toyota dělá srandu anebo prostě dotáhla do hořkého konce něco co v zápalu elektrické blbosti začala před 5 let. kdy bylo "jasné" že už za pár let budou všude jezdit jen elektromobily 😄 😄 😄
@kozakm ev9 mala medzirocne -25% ev6 -40% ioniq 4800ks ako novinka. Inak el. auta ak nie su novinky ze vystrelili percenta z 0ks tak same prepady 😉 Darmo tu pustas tieto klamstva
Jsem zvědavý, jak se tyhle neprémiové Maxi EV (ala Peaq a spol) budou prodávat... A Americe je to v podstatě městské auto 😊, ale v Evropě...?
@dodo24 hlavne treba brat ze USA funguju trochu inak a tie mesta a ta infrastruktura je upne ina. Tam do nejakeho obchodu pri meste, tam a spat kludne urobite 60km, tam je to inak roztahane a aj to cestovanie. Tam auta s malimi baterkami sancu nemaju
@dodo24 ID4 a audi Q6 v USA v percentach vyleteli ale su to novinky. Tak tam sa uvidi o rok. V EV je tam celkom fajn Chevrolet
@kozakm já osobně určitě ne. Příklad který je mi nejbližší je BMW G30, které s faceliftem dostalo lepší digitální techniku, ale zachovalo ergonomii. Měl jsem předfacelift i po facelift (jen ve spřízněné 6GT) a byl jsem spokojený. Po roce a půl s G60 stále tvrdím, že kdyby se prodával druhý facelift G30 vedle G60 tak si koupím G30, protože v G60 přesně rozbili to co fungovalo a vymýšlí tam ergonomii od nuly a bez fyzických tlačítek včetně výdechů ventilace. Proti modernizaci nic nemám, naopak jsem mladý člověk využívající nejnovější technologie, ale co funguje na to se nesahá. Dotykové plošky na ovládání ventilace nebo sedaček mi nefungují, není to věc zvyku ale vlastností těch ovladačů. Jinak viz užitkové vozy nebo offroady které vypadají a ovládají se desítky let stejně a nikomu to nevadí, protože to plní účel. Zrovna Highlander je účelem praktické auto, které se typicky střídá mezi řidiči v rodině nebo firmě. Tam chceš sednout a vědět co dělat. A právě to duo ES/Highlander dosud bylo nějak Toyoťácky spřízeněné, takže kdo si koupil u jednoho dealera do rodiny/firmy tato dvě auta, v obou věděl jak fungovat. Tady nechápu proč jedno má fungovat jako kopie Tesly, druhé do extravagantních stylů a ovladačů s několikapatrovou palubní deskou. Pro tyhle věci se tato dvě auta rozhodně nekupovala. Tohle by nám tu mohl okomentovat nějaký majitel Highlandera třeba Mikesus.
@Lucky85 tak urciteee, nemusim ist ani daleko a pozriet sa na ID4 napr. Potom Enyaq, Tesla Y....
Z těch tvarů v interiéru mě rozbolela hlava. Toyotě s Lexusem nějak přestávám rozumět. Fungující modely (primárně mimo EU) Highlander a Lexus ES totálně vizuálně změní do podoby, že jedno strohý styl až kopie interiéru Tesly (ES) a druhé snad tvarově nejkomplikovanější palubní deska co jsem kdy viděl (Highlander) s exteriérem který snad zkopírovali od novinky Jeepu Wagoneer S (ten vypadá jinak než dosavadní Wagoneery). To bych čekal od nějaké Číny a ne od Toyota/Lexus který má na čem stavět a nemám pocit že by jim portfolio posledních 10 let nefungovalo, naopak.
Proč se vymýšlí něco pro něco, proč se prostě nevezme něco co funguje a jen se to drobně nevylepší nemodernizuje? Tohle platí pro víc automobilek namátkou VW, Audi, BMW...
Proč se vymýšlí něco pro něco, proč se prostě nevezme něco co funguje a jen se to drobně nevylepší nemodernizuje? Tohle platí pro víc automobilek namátkou VW, Audi, BMW...
@Emel Nechápu, proč je to tak moc podobné elektrickému Jeepu Wagoneeru S.... ale Jeep má povedenější přístrojovku.
@šofér asi to nahradi v USA len Higlinder a Grand Higlander ostane so spalovacimi motormi. Ten tam predava Toyota na desatisice kusov, tak ten to urcite nenahradi najbližšie roky
@ptr078 myslím, že žádný Cybertruck tvořit nechtěli. je to typický Američan, jen na baterky. Pro Amíky byl také od počátku určen.
@Emel Chceli vytvorit efekt cybertruck, ale zadok je najhorsii, tam sa im to rozpadlo. Bude treba vidiet nazivo, na fotkach nic moc. Interier lepsi ako ravka. Som zvedavy ako tie hrany hodia na corollu