Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Řídili jsme modernizovaný Ineos Grenadier: Vypadá stejně, ale řízení je nebe a dudy!

33 komentářů

Man Ký
@ptr078 Která limitka Grenadieru kopíruje nový Defender? asi mi něco ušlo?
Man Ký
@ptr078 dobře, máš právo na svůj názor, ale v čem to kopíruje Defendera? že se snažili mu dát lepší jízdní vlastnosti na silnici? to je asi přirozené😊
Man Ký
@ptr078 původní Defender byl na rámu stejně jako třeba Land Cruiser. Taková auta se musí neustále korigovat na cestě, prostě nejedou rovně. každý, kdo někdy řídil LC to zná.
Původní Defender měl motor z Tranzitu a jel 130. Grenadier má motory od BMW a převodovky od ZF. Torsen diferenciál. samá špičková technika, od původního Defenderu je to milion světelných let.
První Black edition edici měl Land Rover? To měla snad každá druhá značka😊
Off-road má vždycky výměnou za terénní vlastnosti horší vlastnosti na cestě.
Man Ký
...a s křížkem po funuse přijde šefča a začne opravovat a napíše totéž, co jsem napsal😊
tupý lejno😊
Man Ký
@adamzprahy nový Defender a Grenadier jsou dva odlišné světy. Já ten Grenadier beru jako off-road od BMW, který nemá. vlastně by se mi líbilo, kdyby to dopadlo jak s Alpinou a BMW to nakonec odkoupilo.

třílitrový dýzl od BMW je na tom autě to nejlepší, o tom může Land Cruiser /malej/ jenom snít. nevím, jaká je aktuální generace šestiválcových dýzlů u Land Roveru.
ale jen kvůli tomu se mi ten Grenadier líbí vlastně nejvíc.
deset nula v Česku, kdybych žil v Americe, tak bych to asi neřešil, ale v Česku provozovat něco, co žere 15 litrů benzínu a po městě 20 je celkem tryzna.
takže: Wrangler vs Grenadier jako daily auto, ne na blbnutí v terénu, ale na celkové použití - Grenadier, ideálně tedy model 26. a kdybych chtěl něco, s čím budu jezdit v blátě, to Bronco je neuvěřitelná nabídka.

celkově to moc nechápu, emisní pokuty a plnění emisí a Ford má na trhu V8 Mustang, Ranger Raptor s V6 turbo a Bronco s V6 turbo... a ceny jsou naprosto normální. spíš dumpingové...
Man Ký
@praptak Defender měl chcípný dvoulitrový benzín a to ještě v nějaký speciální edici, jinde byla Puma tuším a potom čtyřvál z užitkových Fordů... benzín tam byl jenom jako swap... pokud nemyslíš tu edici s osmiválcem za pět mega, co udělali vloni nebo kdy😊
jinak to co se prodávalo mimo Anglii působilo jako polská přestavba z RHD na LHD, vyosené pedály, nulové místo pro loket, kdo v tom jezdil, ten si zadělával na skoliózu😊
Man Ký
@adamzprahy mhm, anebo nové Bronco se šestiválcem a +300 hp za 1,1😊

Wrangler 2.0 T 1,749
Ineos Grenadier 3.0D 1,738

kde jsou ty vyšší statisíce?
Man Ký
@adamzprahy vzhledem k tomu, že je aktuálně čtyřválec a plug-in hybrid, tak mi přijde šestiválec od BMW v dýzlu i benzínu o dost lepší...
Man Ký
vidím to v mobilu, a občas neodolám a udělám z tebe hlupáka, aby každý viděl, že se nezmůžeš na nic víc, než ukázat, že jsi hlupák...
a potom nějaké bezvýznamné nadávky😊
které jsou mi úplně z zadku, protože vím, že jsi pokakaný až za ušima a že tvoje odvaha končí s odpojením od internetu😊
Man Ký
@adamzprahy vono je taky vidět, jaký auta bere horská služba, EON, plynaři, armáda, neviděl jsem tam nikdy Wranglery😊
Man Ký
@adamzprahy do takového auta patří třílitrová nafta, kterou Jeep vůbec nenabízí. to je deset nula pro Grenadier. pak je tady vnitřní prostor, zátěž na kouli o tunu (3,5t) větší, no prostě atributy, které bych u takového auta určitě uvítal.
a to jsem velký příznivce benzínu.
Man Ký
@adamzprahy to je velmi účelové srovnání. předloni byl Wrangler jenom jako phev za 2M, 3,6 Pentastar stojí v autooutlet jako dovoz přes 2,1 M. čtyřválec stál samozřejmě jako Sahara před 4 lety míň, skladovky Wrangleru jsou teď za výprodejové ceny, protože k těm 2M co to stálo by nikdo nedal...
Rubicon 2.0 T ceníková 1,949 !!!! akční 1,749 a samozřejmě přichází pro srovnání s Grenadierem v úvahu jenom Rubicon... Grenadier začíná na 1,938 pro užitkový a 2,178 pro nějaké ty civilní verze... ale srovnáváš auto šestiválec vs čtyřválec, kdybych to udělal u pětkového BMW, určitě bys neargumentoval tím, že už to není zase takový rozdíl😊
a šestiválcový diesel, který jak nerad uznávám, je pro tohle auto nejlepší volba /benzín je 15-30 litrů v terénu/ Wrangler vůbec nenabízí.
(ale můžeš koupit to šílený Bronco a než projezdíš milion za benzín, budeš mít velký vnoučata😊
Man Ký
dík za potvrzení ovare. unikátní nick je unikátní😊 s tou kulatou hlavou je jasný, že se ve světě neztratíš, když bude nejhůř, necháš se zaměstnat jako bowlingová koule😊
Man Ký
Dobrá fotka sefcojednicko😊
jenom mi zkus vysvětlit, jak můžou mít 3 lidi šest brad? to přece nejde😊
famílie kulatých hlav😊
Man Ký
@Jiří Kalabza auta se řídí pořád stejně, rozdíl je v tom, že auto jede v přímém směru a samovolně mění stopu😊
adamzprahy
@Man Ký výkon je srovnatelný a B58 je samozřejmě skvělý (měl jsem ve dvou autech), ale ten R4 v Jeepu je naladěný dost v pohodě a co se týče dynamiky a schopností není o moc horší. Proto jsem psal že Jeep je "výhodnější" protože za příplatek vyšší stovky tisíc u Grenadieru nic moc navíc nezískáš. Je to spíš víc praktické a prostornější auto. Wrangler je prostě primárně styl.
adamzprahy
@ptr078 na pracovní použití je Grenadier mnohem praktičtější než aktuální Defender a v terénu zvládne mnohem více. Jediná škoda že je tak drahý, tak neni moc lidí co do toho půjde. Já sice dva znám, ale uznávám že je to trochu výjimka v potřebách. Kdo to má spíš pro zábavu tak výhodnější volba je Wrangler Rubicon, těch u nás jezdí mnohem víc a popravdě důvody proč připlatit tolik za Grenadier se hledají těžko, takže Jeepů jezdí mnohem víc.
ptr078
@Man Ký Co bolo bolo, bavime sa o pritomnosti. Na ceste je defender ovela lepsim autom, v terene porovnatelnym a hlavne lacnejsim. O predajoch je zbytocne sa bavit.
Bratranec Cohimbra
Podle AETRu se v EU leta letouci nepracuje. Plati narizeni EU 561. Howg
adamzprahy
@Man Ký Wrangler 2.0t spotřeba ve městě 12-15l, mimo 10-13l. On ten naftový Grenadier na tom neni o moc lépe, pod 10 se moc nedostaneš, spíš špičky v horších podmínkách lepší ale pořád jen tak třeba o 2 litry. S plně naloženým Wranglerem a rakví na střeše jsem jezdil dlouhé dovolené v průměru okolo 13l s dálnicí 130kmh. Nafta neni důvod kupovat Ineos, když zůstanu u motoru tak spíš ten průběh výkonu, kultivovanost chodu atd. Opět pro firmu aby to bylo praktické tak to samozřejmě smysl v denním provozu má, ale pro soukromé ježdění když to máš jako druhé třetí auto je to jedno. Jinak šestiválce LR jsou dost podobné těm od BMW, nedokážu to přímo porovnat všemi vlastnostmi (to bych musel jet podobná auta v podobný čas), ale obecně za mě příjemnější než Audi V6 (benzín i nafta) a pocitově blíž BMW - ale to jsem jen zkoušel v pár hodin v předváděčkách, nemám s nimi delší zkušenost.
Lenka Čížková
@Sevca1 Ahoj, Radku, chceš pokračovat dál?
Sevca1
Dobrej pokus číčo z Brna ale žádné foto bohužel není. Takže dál prohlížej všechny diskuse a čekej až hodím drobek , protože zásadně nepíšu tobě ale vložím příspěvek do diskuse, takže žádné upozornění v telefonu nemáš 😁, no ale to nesedí nevypustil tu někdo smrad a cicovinu z úst v podobě ze jsem na HL. Teď už vážně pa opičko. Edit: ona tam ta podoba je , ten zmackanej ksicht jak opička mas už od porodu 😁
Sevca1
😁Ty komediante z Brna co vidíš, když jsem na hate listu? Dále i kdybych nebyl já nepsal tobě, já dal příspěvek a ty během chvíle reaguješ.Co de ti zobrazí na mobilu????Jsi tu nalepenej od rána do rána. Prostě nová číča co si dělá z vlastní huby sráč. Miluji to jak si tě tu vodim. Vždy pohodím drobek a ty jak harava fena přiskočíš , tvé ego které je o ničem ti nedovolí neodpovědět nebo mě dat na hate list i když to společně se zápachem vypouštíš stále z úst. Tak zase příště číčo, neboj drobek pohodím a ty si pohoníš ego, pa
Sevca1
Tvl na to ze mě mas na hate listu a ještě primo nepíšu tobě mas přehled, takže opět si z huby děláš sráč, jsem tam nebo ne. A jsi i aktivní mas přehled, možná letos opička picka z Brna předběhne Rohypnola😁
vecernicek2
@ptr078 Já vidím Ineosů jezdit docela dost.
Sevca1
Tak zase opička perlí, no motory z tranzitu dávali později, No ocasek z Brna je nejchytřejší teoretik 😁
adamzprahy
@Man Ký teď nějak nechápu na co reaguješ. Já totiž o tom že je Grenadier praktičtější volba píšu celou dobu. Kdybys ty motorizace projel, tak bys zjistil že to žadné deset nula motoricky není, ale ten rozdíl je poměrně malý. A proto pokud si někdo kupuje offroad kde neřeší kolik nářadí tam denně odveze a pojedou tam max 2 lidi, tak nemá příplatek za Grenadier jen kvůli motoru smysl vůči Wrangleru, případně je tady to Bronco s V6.

Každopádně původně jsem reagoval na @ptr078 že Grenadier má docela jiné využití než nový Defender, takže koexistence i při nějaké podobně stylizované výbavě má smysl. Ale cílovka je dost malá.
adamzprahy
@Man Ký je vidět že jsi tato auta minimálně v posledních letech nekupoval a neznáš. Já ano. Ten PHEV nikdo nechtěl takže je v realu zlevňovali ke standardní verzi. Píšu ti o reálných cenách. Ty tady srovnáváš nabídky neofiko dovoz z US, který s 3.6 nemá vůbec žádný smysl, to si koupí někdo leda z nostalgie. Ta 2.0T jede lépe než 3.6. Wrangler posledních 5 let stojí cca pořád stejně. Grenadier očividně od uvedení taky vzhledem k cenám za kolik to koupili moji známý a s tím co vidím u Dajbych (což je jediný ofiko prodejce u nás), s kterýma jsme byli i na výletech takže opravdu byla možnost porovnat terén i dálnici. Ten B58 je tam podladěný takže výkon má jako 2.0T v Jeepu a překvapivě ten 2.0T funguje dobře, byť samozřejmě B58 bych bral raději. Proto píšu že je to otázka ceny jestli to za to stojí. Srovnání situace u BMW je mimo, protože problém je že vyšší výkon už tenhle typ aut neumí přenést na povrch. Wrangler 2.0T hrabe na mokru i na dálnici při plném plynu, Grenadier nafta i benzín je na tom dost podobně. Bronco sympatické že má větší motor, oproti Wrangleru toho ale moc nenabízí a jak jsem několikrát napsal, tak Grenadier je mnohem praktičtější než Wrangler a samozřejmě to platí proti Broncu. Takže kdo chce fakt praktické auto bez korby a neřeší styl, ale funkčnost, tak Grenadier z toho vychází tak nějak nejlíp a nesnese srovnání s novým Defenderem, který sice zvládne hodně, ale už je to víc SUV, podobně to platí pro Land Cruiser, ta auta jsou jinak zaměřená.
praptak
@Man Ký Původní Defender v benzínu určitě neměl motor z Transitu. 🙂
adamzprahy
@Man Ký kde to vidíš? Když otevřu skladovevozyjeep.cz nový Wrangler Rubicon cca 1.6M vč DPH, ineosgrenadier.dajbych4x4.cz/skladove-vozy/ skladové od cca 2.2M s DPH. Můj Wrangler Sahara stál před cca 4 lety cca 1.6M, známého Ineos nějak 2 roky zpátky asi 1.9M bez DPH takže asi 2.3M s DPH (což zhruba sedí k těm skladovkám na webu).
ptr078
@Man Ký Napr. Detour a black edition. Jazdne vlastnosti sa ladili tiez podla defendera, lebo na ceste to bol iba hrozny kostitras, drahsi ako defender. No nekup to. A predstav si, nikto to nekupuje.
Jiří Kalabza
Použiji slova / moudro autora a trošku to poupravím.
Problémem dnešní moderní doby je, že se auto už neřídí a nemusí se na to myslet, což je špatně.
ptr078
Najprv si postavi vlastne auto lebo sa mu nepaci smerovanie defendera a potom co to nikto nechce ponuka kadejake limitky kopirujuce defendera 😂