Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

GP Číny: startovní rošt všech kubatur

Roman Daněk
Diskuze (1)
Do nedělního závodu si v Číně vybojovali Pole Position jezdci: 125 - Pasini; 250 - Lorenzo; MotoGP - Rossi.

125 cm3

Pátek - Během prvního měřeného tréninku se v první čtveřici objevovaly známá jména, včetně Lukáše Peška. Trénink vyhrál Maďar Talmacsi, když o dvě setiny sekundy porazil Pasiniho. V kvalifikaci se karty zamíchaly a provizorní Pole Position si vybojoval Mattia Pasini, druhý dojel náš Lukáš Pešek a první řadu zakončoval Talmacsi a Gadea.

Sobota - V sobotní kvalifikaci nikdo nedokázal porazil páteční čas Pasiniho, který se jako jediný dokázal dostat pod hranici 2 min a 12 s. Lukáš Pešek měl své nejrychlejší kolo rozjeto na Pole Position, ale na konci nejdelší rovinky musel předjíždět pomalejší jezdce, došlo ke kontaktu dvou motocyklů a český jezdec spadl. Poté do něj narazila další motorka, ale naštěstí se nikomu nic nestalo a Lukáš Pešek odstartuje do nedělního závodu ze třetího místa. Mezi vedoucího Pasiniho a Peška se dokázal vmáčknout Hector Faubel a první řadu zakončuje Talmacsi.

Postavení na startu - 1. Pasini, 2. Faubel, 3. Pešek, 4. Talmacsi, 5. Smith, 6. Gadea, 7. Corsi, 8. T. Koyama, 9. Ranseder, 10. Cortese.

250 cm3

Pátek - První trénink byl v režii dvojice velkých rivalů ze Španělska, kdy byl lepší Barbera před Lorenzem. Podobné složení měl i výsledek páteční kvalifikace, když na prvních pěti místech byli hned čtyři Španělé, jmenovitě podle pořadí Lorenzo, Simon, Bautista a na páté příčce Barbera. Jediný, kdo se dokázal prosadit mezi jezdci z Pyrenejského poloostrova, byl Ital Dovizioso na čtvrtém místě. Karel Abrahám dojel v pátek na 20. místě.

Sobota - Druhá kvalifikace byla přerušena kvůli velmi ošklivému havárce způsobené kolizí de Angelise a jednoho z čínských jezdců na divokou kartu. Alex de Angelis zřejmě po vyšetření nastoupí do nedělního závodu, ale Číňan bude asi chybět na startu domácí Grand Prix. Po restartu kvalifikace Jorge Lorenzo zlepšil svůj čas a obhájil páteční Pole Position, za ním se do první řady srovnali jezdci: Barbera, Kallio a Simon. Náš Karel Abrahám klesl o jednu příčku a v neděli na startu mu bude patřit 21. místo.

Postavení na startu - 1. Lorenzo, 2. Barbera, 3. Kallio, 4. Simon, 5. Dovizioso, 6. Bautista, 7. Luthi, 8. de Angelis, 9. S. Aoyama, 10. Simoncelli ... 21. Abrahám.

MotoGP

Pátek - První měřený trénink v královské kubatuře vyhrál Casey Stoner na Ducati před Hopkinsem a Rossim. V druhém pátečním měření sil šel do čela John Hopkins s motocyklem Suzuki. Zajímavostí bylo, že v druhém tréninku mělo prvních šest jezdců se vměstnalo do pouhých dvou desetin sekundy.

Sobota - Vítězové pátečních tréninků si rozebrali první dvě místa i v sobotu ráno, v pořadí první Hopkins, druhý Stoner. V kvalifikaci ale bylo všechno jinak. Rossi nasadil speciální pneumatiku na jedno ostré kolo a deklasoval zbytek jezdeckého pole. Druhý Hopkins ztrácel na první místo téměř +0,9 s. Výborný výkon týmu Fiat Yamaha podpořil třetím místem Colin Edwards. Nicméně rozpačité výkony úřadujícího mistra světa, Nickyho Haydena, pokračují, v Číně dokázal vybojovat pouze 9. místo.

Postavení na startu - 1. Rossi, 2. Hopkins, 3. Edwards, 4. Stoner, 5. Pedrosa, 6. Melandri, 7. de Puniet, 8. Barros, 9. Hayden, 10. Nakano.

Roman Daněk
Diskuze (1)