Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Halo Intersceptor: Jezdit, létat i plovat

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britský designér Philip Pauley představuje svou vizi luxusního dopravního prostředku pro milionáře.

Halo Intersceptor sice na první pohled vypadá jako zvláštní úprava Bugatti Veyron, zvládne toho ale mnohem víc.

Halo Intersceptor je sice pouhou vizí svého tvůrce, ale rozhodně představuje zajímavý a odvážný koncept dopravního prostředku blízké budoucnosti. Philip Pauley se při jeho návrhu zaměřil na exkluzivitu v kombinaci s vlastnostmi, které ocení nejen milionáři.

Základ konceptu představuje supersportovní čtyřmístné kupé s křídlovými dveřmi, které především zadními partiemi připomíná Bugatti Veyron. Svými jízdními výkony by jej ale zcela zastínilo. Intersceptor má zvládnout akceleraci z 0 na 100 km/h má akcelerovat za 2,3 s. Maximální rychlost se má pohybovat okolo 500 km/h a akční rádius má být 1126 km.

Halo by tedy na silnici neměl prakticky žádnou konkurenci, ale jeho tvůrce se rozhodl, že mu dá pro jistotu ještě i křídla. A to doslova. Pod označením Halo 120 se ukrývá letadlo, resp. trup s křídly a motory, do jehož přední části Intersceptor zacouvá a slouží jako kabina pilota i cestujících. Výsledkem je tedy delta připomínající britský bombardér Avro Vulcan.

Pro zájemce o létání na kratší vzdálenosti s možností kolmého startu a přistání by byla připravena vrtulníková nástavba Halo 46. Ta by se jednoduše připojila k Intersceptoru a výsledkem se stane helikoptéra připomínající Bell 222, fanouškům televizních seriálů známější jako Airwolf.

Intersceptor se díky fantazii svého tvůrce může proměnit nejen v letadlo nebo vrtulník, ale i v rychlý motorový člun. Přesněji v přístavu na něj může čekat 11 metrů dlouhý trup katamaránu schopný dosáhnout rychlosti okolo 117 km/h. Na něj kupé vjede a podobně jako v případě letadla a vrtulníku je z něj loď ovládána.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)