Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Irmscher v Ženevě 2009

Diskuze (0)

Od konce šedesátých let se Günther Irmscher a jeho firma věnuje tuningu automobilů značky Opel. V poslední době se nabídka rozšiřuje také na vozy značek Cadillac, Chevrolet, Saab nebo Peugeot

Od konce šedesátých let se Günther Irmscher a jeho firma věnuje tuningu automobilů značky Opel. V poslední době se nabídka rozšiřuje také na vozy značek Cadillac, Chevrolet, Saab nebo Peugeot.

Astra GTC Turbo LPG

Také specialista na Opely se rozhodl vrhnout se na vývoj ekologicky šetrného sporťáku - to je přece dneska "in". Volba padla na třídveřový Opel Astra GTC, upravený pro spalování LPG. Přeplňovaný benzinový motor o objemu 1,6 l disponuje výkonem 132 kW, což je jistě pro potřeby svižného svezení dostatečné a vyváží to jistě i mírný nárůst váhy vozu, jenž ale úpravce neupřesňuje.

Zevnějšek byl vylepšen aerokitem, čítajícím modifikovaný přední spoiler, prahové nástavce, upravenou masku chladiče, zadní difuzor, střešní spoiler a zadní svítilny s čirou optikou. Vůz dostal tužší pružiny, sportovní zadní tlumič výfuku a stojí na pneumatikách 225/40 R 18 nebo 225/35 R 19, obutých na litých kolech z nabídky Irmscher. V kabině naleznete kožené čalounění a hliníkové doplňky a dekory.

Antara

Úprava Antary proběhla na všech frontách, vylepšen byl motor, podvozek, exteriér i interiér tak, aby každá jednotlivá část auta zapadala bez problémů do nového celku.

Poměrně decentní aerolit doplňuje sebevědomě se tváří čtveřice výfuků, prahy a ozdobná "terénní" nástavce nárazníků . Doplňky na karoserii tohoto vozu jsou převážně z ocele, která vypadá zejména v kombinaci s temně černým lakem opravdu dobře. Uvnitř je pro zájemce připravený přepracovaný interiér, vyšperkovaný pro značku typickými doplňky. Vévodí mu ručně obšívané sedačky z jemné kůže a kožený multifunkční volant s řadičkou.

Irmscher z dvoulitru CDTi vyždímal výkon 129 kW, takže bude tohle auto po silnicích a dálnicích docela upalovat - na polní cesty nebo do lehčího terénu bychom ale i kvůli přítomnosti dvacetipalcových kol raději nevjížděli.

Irmscher Chevrolet Captiva

Když už Irmscher upravuje SUV Opel Antara, není pro něj už takový problém aplikovat podobné prvky i na jeho korejského sourozence - Chevrolet Captiva. Pro tento vůz si Irmscher připravil taktéž poměrně decentní sadu doplňků. Na karoserii nejsou žádné nové nárazníky nebo rozšířené blatníky, captiva dostane pouze malý ochranný rám předního nárazníku, nášlapy na bocích a spoiler nad zadním oknem.

Trochu více změn lze mít v kabině. V nabídce je sportovní kůží obšitý volant, kožená manžeta řadící páky, kůží čalouněná loketní opěrka mezi přední sedadla a náročnější zákazníci si mohou nechat potáhnout kůží i sedadla. Imrscher nabízí i podvozek snižující světlou výšku korejského SUV o 30 mm. Pro trochu sportovnější vzhled vozu dodává úpravce 20“ litá kola ve dvou různých provedeních.

Insignia

Opel Insignia Sports Tourer je již ve své sériové podobě mezi kombíky střední třídy velmi zdařilým designérským počinem, ale vždy se najde dostatek jedinců, kteří se chtějí od ostatních ještě více odlišit nebo touží po sportovnějším stylu svého rodinného stroje. Zákazníci Opelu si mohou objednat Insignii již z výroby vybavenou sportovním paketem, který obsahuje přední a zadní nárazník se sníženým dolním lemem, ozdobné lišty v barvě karoserie a zadní spoiler. Každému se ale tato sada zamlouvat nemusí a právě v tomto okamžiku nastupuje Irmscher se svou nabídkou, která je ale prozatím taktéž poměrně umírněná.

Opel Insignia Sports Tourer po zásahu úpravce dostane vpředu novou mřížku masky chladiče a chromovanou lištou s nápisem Irmscher, spoiler na spodní část předního nárazníku. Součástí paketu jsou nástavce prahů, střešní spoiler a upravený zadní nárazník. K sportovnějšímu vzhledu může přispět i čtveřice koncovek výfuku a litá kola, která budou nabízena v několika různých provedeních.

4007

Německý úpravce Irmscher je historicky spojen s domácími stroji s bleskem ve znaku, ale poslední dobou zaměřuje svou pozornost i na jistou francouzskou automobilku. U SUV 4007 se nepouští do žádných extravagancí na poli úprav karoserie nebo ladění dech beroucích výkonů pohonných jednotek - jedná se spíše o drobné retuše vzhledu exteriéru. Paket od Irmschera obsahuje devatenáctipalcová litá kola s pneumatikami Pirelli o rozměrech 235/45 R19, zadní střešní spoiler v barvě karoserie, téměř neviditelný spoiler na spodní straně předního nárazníku a dvojitou koncovku výfuku.

Tento vůz není prvním zástupcem francouzské značky, který byl upraven u Irmschera. Tato firma se už v nedávné minulosti pustila do ladění modelů 207 GT, 107 Sport XS nebo 407 Sport XS.

Michal Fokt


Diskuze (0)