Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Kleemann S 50 K – expresní limuzína

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)
Dánský specialista na úpravy vozů Mercedes-Benz, Kleemann, představil jeden z nejrychlejších, ne-li nejrychlejší sedan třídy S. Luxusní limuzína dokáže uhánět rychlostí až 311 km/h…

Dánský specialista na úpravy vozů Mercedes-Benz, Kleemann, představil jeden z nejrychlejších, ne-li nejrychlejší sedan třídy S. Luxusní limuzína dokáže uhánět rychlostí až 311 km/h…

Firma Kleeman se pyšní primátem, že dokáže jako jediná na světě zvýšit výkon motorů Mercedes-Benz o 200 koní a přitom nezasáhnout do řídící jednotky motoru. Této úctyhodné hodnoty dosahuje za použití mechanického kompresoru, na jejichž instalaci se specializuje. Řešení, které nabízí, je velmi zajímavé pro všechny majitele, protože umožňuje i nadále provádět veškerý servis elektroniky u jakéhokoli prodejce Mercedes-Benz.

Výkonnost luxusní limuzíny lze díky zásahu techniků firmy Kleemann srovnávat pouze se sportovními vozy nejvyšší třídy. Pětilitrový motor V8, produkuje při plnícím tlaku 0,4 baru, výkon 373 kW (508 k) při 5800 ot/min a úctyhodný točivý moment 680 Nm v neskutečném rozpětí 2000 – 6000 ot/min. Tyto hodnoty umožňují, vozu s nemalou hmotností 1953 kg, akcelerovat z 0-100 km/h za 5,2 sekundy a uhánět rychlostí až 311 km/h! To vše za doprovodu hutného barytonu sportovního výfuku z nerezivějící oceli.

Kleemann se však nesoustředil jen na dosažení maximální rychlosti na rovné silnici, ale nabízí také sportovněji naladěný podvozek s velkými brzdami o průměru 380 mm. Na jízdních vlastnostech se svou měrou podílejí i pneumatiky Yokohama HVS Sport o rozměrech 245/35 ZR 20Y vpředu a 285/30 ZR 20Y vzadu. Ty jsou obuty na pětipaprskových ráfcích z lehké slitiny o průměru 20 palců. Ke sportovnějšímu vzhledu přispívá také aerodynamická sada, čítající přední a zadní spoiler, která zvyšuje přítlak vozu.

Pokud si hodláte dopřát k nezkrotné dynamice i stejnou porci luxusu, je k dispozici čalounění z nejjemnější kůže – alcantary, v jakémkoliv barevném odstínu. Sportovně tvarovaná sedadla a volant, společně se spoustou doplňků z ušlechtilého dřeva či uhlíkových kompozitů, doplňují charakter interiéru podle přání zákazníka.

Miroslav Kudělka
Diskuze (0)