Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Melandri a Barros míří k Yamaze

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Marco Melandri a Alex Barros budou v příští sezoně hájit barvy Yamahay v prestižní třídě MotoGP. Novým sponzorem továrního týmu bude Fortuna.

Marco Melandri a Alex Barros budou v příští sezoně hájit barvy Yamahay v prestižní třídě MotoGP. Novým sponzorem továrního týmu bude Fortuna.

Den po skončení letošního šampionátu silničních motocyklů oznámila Yamaha složení svých dvou prestižních týmů. V továrním týmu Yamahy pojede již dříve potvrzený Carlos Checa a vedle něj se představí letošní mistr světa 250cc Marco Melandri. Oficiální název týmu bude Fortuna Yamaha Team.

Ke změnám dochází i v týmu Gauloises Yamaha, který posílí vítěz závěrečného závodu sezony Alex Barros. V týmu zůstává Olivier Jacque, naopak místo nezbylo na Shinyu Nakana, který zřejmě zamíří do týmu D´Antin. Tým Gauloises pojede s plnou podporou továrny. Není bez zajímavosti, že Fortuna i Gauloises patří společnosti Altadis, která tak zastřeší oba týmy.

V týmu Fortuna se sejde zkušenost s dravým mladím – třicetiletý Checa je v týmu již čtyři sezony a jeho zkušenosti z půllitrů jsou ještě větší. Vedle něj nastoupí do královské třídy MotoGP dvacetiletý Meladri. Šéf týmu Davide Brivio věří, že tato kombinace přinese úspěch. „Carlos ví, co musí příští rok udělat. Yamaha v něj vložila velkou důvěru a víme, že je připraven předvést vyváženost stabilních výkonů s rychlostí, která je potřebná pro šampionát,“ uvedl Brivio a na adresu nováčka v týmu řekl: „Bude pro nás zajímavé pracovat s Marcem a pomáhat mu k dalšímu kroku v kariéře. V pouhých dvaceti letech již toho hodně dokázal a my mu poskytneme co nejlepší podmínky, aby se co nejrychleji adaptoval na M1. Bude pracovat s výborným týmem v čele s šéftechnikem Fiorenzo Fanalim (dosud Biaggiho šéftechnik).“

Velké očekávání má i šéf týmu Gauloises Hervé Poncharal: „Alex Barros byl v letošní sezoně neuvěřitelný a jsem si jist, že dobře zapadne do našeho týmu a rychle si zvykne na M1. Myslím, že po úplném zimním programu si na stroj zvykne i Olivier a od počátku příští sezony bude jezdit v popředí, kam také patří.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)