Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Most o víkendu hostí finále ETCC. Získá Fulín na domácí půdě titul?

Stanislav Kolman
Diskuze (0)
Český závodník Petr Fulín se o nadcházejícím víkendu může stát mistrem European Touring Car Cupu. Kromě lídra šampionátu se na start postaví také jeho syn Petr Fulín mladší.

Po pěti závodních víkendech má Petr Fulín na svém kontě 63 bodů, s odstupem šesti bodů hájí druhou příčku Švýcar Christjohannes Schreiber. O jeden bodík za ním je Norbert Nagy a čtveřici nejlepších uzavírá Igor Stefanovski s dalším bodem ztráty. V Mostě nás tedy čeká opravdu napínavá podívaná!

Pohled na startovní listinu bude možná trochu matoucí. Do Seatu Leon totiž neusedne jen lídr šampionátu, ale i jeho syn Petr Fulín mladší. Toho můžeme znát z motokár či Octavia Cupu, v ETCC dostane vůbec první příležitost takového typu. „O startu jsem se dozvěděl před dvěma týdny, když mi táta poslal SMS, že si mám obnovit licenci,“ prozradil jednadvacetiletý Fulín junior.

„Jsem rád, že s podporou značky Seat Česká republika se nám podařilo zajistit tento start. Bude startovat pod hlavičkou Fullin Race Academy a věřím, že se na závody těší,“ řekl k angažování syna Fulín.

Před posledním závodním víkendem se lídr ETCC rozhovořil také o vyrovnané situaci v šampionátu. „Je nezbytné řídit se zodpovědností. Jediný závod může pořadí kompletně otočit, Schreiber, Nagy a Stefanovski jsou silní konkurenti. Nechtěl bych, aby boj o titul ovlivnilo odstoupení, proto přípravě věnujeme co největší pozornost,“ dodal Fulín z týmu Křenek Motorsport.

Dnes od 11:40 proběhnou na mosteckém autodromu první testy, v sobotu bude program pokračovat dopoledním tréninkem (9:40) a odpolední kvalifikací (14:15), kde se mistrovské body udělují třem nejlepším. První závod se uskuteční v neděli v 10:50 a druhý ve 12:30. Oba budou živě vysílány na stanici Eurosport 2.

Stanislav Kolman
Diskuze (0)