Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Němci spojují auta na silnicích do „sociální sítě“

David Bureš
Diskuze (10)
Na projektu pracují německé automobilky, dodavatelé dílů, komunikační společnosti a výzkumné ústavy.

Projekt systému komunikace mezi automobily německých firem dospěl do fáze testování v běžném silničním provozu. Během zkoušek bude systém použit ve 120 automobilech, které budou jezdit po německých silnicích v okolí Frankfurtu nad Mohanem.

Testování systému car-to-X communication (C2X) má zjistit, jak komunikace mezi automobily může zvýšit bezpečnost na cestách a zlepšit účinnost dopravy. Německé společnosti se v tomto projektu zhlédly v sociálních sítích, které se již staly zavedeným řešením rychlé a snadné výměny informací.

Každé z testovaných aut bude propojeno s ostatními, stejně tak s dopravní infrastrukturou. Navzájem se tak budou informovat o aktuální dopravní situaci.

Jako příklad je uvedena kolona vozidel, která je schována za horizontem. Přijíždějící vozy jsou o ní díky systému C2X s předstihem informovány tak, aby jejich řidiči dokázali včas zpomalit a vyhnuli se tak možné srážce.

C2X má také pomoci se zvýšením účinnosti provozu. Například má ovládat semafory v závislosti na aktuální dopravní situaci, čímž optimalizuje provoz. Systém dále může najít cestu k nejbližšímu parkovišti.

Testování v reálném provozu bude trvat do konce roku. Vedoucí projektu věří, že se komunikace mezi automobily bude hrát v mobilitě budoucnosti významnou roli. Protože systém umožní včas detekovat nebezpečné situace, mohl by vést k výraznému snížení dopravních nehod.

Projekt této „sociální sítě“ je součástí vývojového projektu simTD (Bezpečná inteligentní mobilita – testovací oblast Německo), který je mimo jiné sponzorován třemi německými spolkovými ministerstvy a spolkovou zemí Hesensko. Na projektu dále spolupracují automobilky Audi, BMW, Daimler, Ford, Opel a Volkswagen nebo firmy Bosch, Continental a Deutsche Telekom.

David Bureš
Diskuze (10)
10. 8. 2012 00:06
Re: Pokrok a moralka
Predpokladam ze tvoje najoblubenejsie filmy ako Zeitgeist, a podobne NWO sragory, Bilderberg je toho sucastou a svet caka zanik podla nejakeho "seriozneho" doomsayingu.

Tiez nemam rad FB a twitter a podobne pi...coviny co su v sucasnoti IN.

Ale v prvom rade je to na ludoch co si nechaju prikazovat.
9. 8. 2012 23:32
Re: Pokrok a moralka
Je síce pravda, že topper tu väčšinou "válí", ale jeho dnešný príspevok má v sebe násobne viac rozumu, ako tieto tvoje perly - tvoja prvá veta svedčí o tom, že žiješ úplne mimo realitu a o svete okolo seba vieš veľké gulové, lebo nie sú ti jasné ani základné princípy jeho fungovania... Utešuj sa tým, že si členom väčšiny, čo je v konečnom dôsledku jediným a najuspokojivejším "dôkazom" o správnom smerovaní stáda...
9. 8. 2012 16:28
Re: velký bratr zasahuje
Přesně, jde jen o to, aby nás měli pod kontrolou. Jednak ten systém je spíš nebezpečný, protože už vidím, jak bude každý blbec spoléhat na to, že když mu systém řekne, že tam nic nejede, tak to přes horizont klidně pošle a někoho přejede. Buď ať jede auto samo úplně nebo vůbec. Vše mezi tím je špatně.

Mimochodem, tento systém je jen jeden z článků, slyšeli jste vůbec někdo o systému INDECT? [odkaz] [odkaz] [odkaz] a až Vám bude za oknem létat dron a koukat Vám do pokoje nebo ukukovat manželku opalující se na zahradě, tak se nedivte 8-spehovani-evropskych-farmaru-pomoci-satelitu-a-dronu" target="_blank">[odkaz] [odkaz]

Ale o těchto věcech se v normálních novinách nedozvíte nebo v článku, který hned zapadne, aby se náhodou neřeklo..
9. 8. 2012 14:55
Re: velký bratr zasahuje
Socialni sit pro auta ... "Sakra ten muj blb uz me zase turuje kdyz i kdyz nejsem rozehraty." ... "Ta moje kr..va by uz konecne mohla uvolnit rucni brzdu." ... "Bacha kdo jste za zatackou, uz ma zase mobil v prackach" ... :-)
9. 8. 2012 13:27
Tuzing
Az to bude povinnou vybavou ako napr. ABS (co bude, ak to bude fungovat), uz vidim, ako sa budu rozmnozovat firmy, ktore to budu vypinat, ako ciptuning.
Big brother ma stale vacsie oko.