Poznáte, zda je ojetina za dobrou cenu?

Prezentace klienta
Zájem lidí o koupi ojetého auta stále roste, jen v minulém roce se prodalo meziročně o 49 000 ojetých vozidel více. Spolu s tím však přibývají nejen nekalé praktiky, jako je zatajování havárií či stočených tachometrů.

Přibývá rovněž aut, která se prodávají za vyšší než tržní cenu. Jednoduše řečeno, rostoucí zájem o auta nahrává prodeji předražených vozidel. Dokázali byste poznat, kdy za auto prodejce požaduje přemrštěnou částku?

Systém, který identifikoval a ocenil už miliony vozidel

Možná máte tak dobrý přehled o trhu, že to odhadnout dokážete. Prohledávat desítky či stovky inzerátů, najít srovnatelná vozidla a určit, kolik je přiměřená kupní cena, ale zabere hodiny času a přiznejme si to na rovinu: není to snadné. Jednoduchá možnost, jak se dovědět, zda není auto předražené, ale existuje: jeho aktuální tržní cenu můžete zjistit během chvíle prostřednictvím systému CebiCat GT od společnosti Cebia. Až do letošního roku ho využívali jen firemní partneři, letos ho však Cebia zdarma zpřístupnila široké veřejnosti. Jen za loňský rok systém CebiCat GT identifikoval a ocenil 5,8 milionu vozidel. Cebia se tak stala největším poskytovatelem ocenění vozidel ve střední Evropě.

Zakupte si prověření historie vozidla v systému AUTOTRACER

V zásadě existují dvě možnosti, jak si můžete nechat ocenit vybrané auto v tomto systému. Jednou z nich je zakoupit si prověření historie vozidla v systému AUTOTRACER na www.zkontrolujsiauto.cz. Za 499 Kč – cena za výpis se po rozšíření o ocenění nezměnila – se kromě ceny můžete dozvědět, jak a za kolik bylo auto v minulosti nabízeno a můžete vidět i jeho fotografie z dřívější doby. Zároveň se vám zobrazí i inzerce podobných vozidel z největších českých a zahraničních inzertních portálů. V rámci výpisu si samozřejmě můžete ověřit, zda auto nemá stočený tachometr, zda nebylo havarováno, zda není zatížené leasingem či úvěrem či zda nebylo odcizeno.

Mobilní aplikace Carolina ocení auto zdarma

Další možností je nechat si auto ocenit v mobilní aplikaci Carolina. Je ke stažení zdarma jak pro iOS, tak pro Android. Zdarma v ní můžete zjistit aktuální tržní cenu až 5 vozidel. Stačí zadat VIN a kilometrový nájezd. Když už budete mít aplikaci staženou, podívejte se i na další služby, které zdarma nabízí. Jde především o upozorňování na důležité termíny spojené s vaším autem, jako je STK, výměna lékárničky, řidičského průkazu apod. Při ruce budete mít i důležité informace a rady k provozu jak po Česku, tak v zahraničí. V případě potřeby si budete moci zobrazit nejbližší čerpací stanice či servisy. A to se třeba při cestě po Německu může obzvlášť hodit. Aplikaci Carolina si stáhněte a vyzkoušejte zde.

Prezentace klienta
Autorizovaný prodej Servis osobních aut Autobazary Pneuservisy Náhradní díly