Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Pozor novinka! I v létě povinně zimní pneumatiky!

Martin Machala
Diskuze (68)
Tohle bohužel není apríl, ale další z paskvilů ministerstva dopravy.

O tom, že na některých kruhových objezdech může teoreticky platit přednost zprava, jsme už psali. Od prvního ledna ale platí ještě jedna jobovka, která se stává aktuální právě teď. Tedy v den, kdy už nemusíme povinně jezdit se zimními pneumatikami. Jenže pozor, v úsecích vybavených značkou „Zimní výbava“ bude tato povinnost platit i nadále! Od letošního ledna totiž není platnost této značky omezena obdobím od listopadu do března! Takže, když na značku s autem a vločkou na modrém podkladu narazíte a nebude doplněna dodatkovou tabulkou, musíte třeba i ve třicetistupňovém červencovém vedru použít zimní pneumatiky.

Těžko si v tuto chvíli představit, že by některá z obcí této situace opravdu zneužila a třeba v období letních prázdnin za modrou značku postavila strážníka… Tato možnost tady ale opravdu je a z pohledu obce by se skutečně jednalo o efektivní nástroj, jak regulovat dopravu. Budeme doufat, že se tak nestane. Jednalo by se totiž o porušení příkazové značky, za což hrozí pokuta až dva tisíce.

Další z ministerských paskvilů sice může být pádným argumentem pro vyznavače „celoročních zimáků“, zodpovědný řidič ale samozřejmě na letní přezuje, značka neznačka. Měkčí směs zimních pneumatik totiž v prvé řadě znamená na suchu delší brzdou dráhu (udává se až třicet procent), letní obutí přinese také o něco nižší spotřebu paliva. Takže, přezouváme!

Martin Machala
Diskuze (68)
Avatar - Barrichello
4. 4. 2016 12:56
Každý pátý
[odkaz]

Borce zaskočilo že přijdou o kšeft no >:D
Avatar - Barrichello
4. 4. 2016 10:48
Re: Nevadí
Někteří už to dělaj léta, jen ted to má ještě větší smysl. >:D
Avatar - white label
3. 4. 2016 23:21
Re: Pan ministr Ťok
Souhlas, bohužel...
Avatar - Hammunasakra
3. 4. 2016 17:08
Re: Pan ministr Ťok
:yes: :yes: :-!
3. 4. 2016 13:25
Re: Pan ministr Ťok
Nechytnou,jsou nepoučitelní. :-!