Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

První testy Ducati pro MotoGP

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)
Ducati v minulém týdnu poprvé testovalo prototyp stroje MotoGP, který nese pracovní název Desmosedici. Testy proběhly za zavřenými dveřmi na okruhu v Mugellu.

Ducati v minulém týdnu poprvé testovalo prototyp stroje MotoGP, který nese pracovní název Desmosedici. Testy proběhly za zavřenými dveřmi na okruhu v Mugellu a přihlíželi jim všichni zaměstnanci Ducati Corse, což je sportovní oddělení.

Současná verze Desmosedici je označována jako ´laboratorní´ a v průběhu následujících měsíců bude využívána k přípravě konečné verze stroje, který by měl debutovat v příštím roce. Projekt zbrusu nového stroje probíhá podle časového plánu a první test sloužil k odzkoušení nových řešení připravovaných pro tento stroj. Do sedla usedl testovací jezdec Vittoriano Guareschi. V současné době se Ducati nejvíce soustředí na aerodynamiku, která hodně ovlivňuje jízdní i výkonové vlastnosti motocyklu. V konečné verzi by Desmosedici měla mít výkon přes 220 koňským sil.

Guareschi byl s průběhem testů spokojen: „Prototyp jezdí dobře. Přestože v současné verzi má zhruba stejný výkon jako dvouválcový stroj pro MS superbiků, nová kapotáž je velmi aerodynamická a umožňuje nám dosahovat mnohem vyšších maximálních rychlostí. Provádíme různé testy kapotáže, abychom ověřili reakce motocyklu na boční vítr a v nájezdech do zatáček.“

Výkonný ředitel Ducati Corse Claudio Domenicali přiblížil ohromné úsilí, které je věnováno nejen novému projektu, ale nadále i superbikům. „Naše společnost nyní pracuje velmi tvrdě. Abychom se vyrovnali se všemi závazky, rozšířili jsme počet zaměstnanců Ducati Corse na zhruba 100 lidí a všichni pracují se stejným zanícením. Proto se nám líbil nápad, že všechny pozveme do Mugella, kde ještě před letní přestávkou uvidí naše výtvory v akci.“

Jiří Rozkošný
Diskuze (0)