Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rekord nejrychlejšího kola v Le Mans padl! Toyota jej zlepšila o dvě sekundy

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Kvalifikace na slavný závod 24 hodin Le Mans přinesla něco nečekaného – rekordní hodnotu nejrychlejšího kola v historii. Toyotu může těšit také to, že v japonském voze jej zaznamenal japonský závodník.

Video se připravuje ...

Jezdec Kamui Kobajaši, který má za sebou mimo jiné i angažmá ve Formuli 1, zaznamenal rekord se speciálem Toyota TS050 Hybrid. Startovní číslo 7 se prohnalo cílovou rovinkou a na displejích v boxech se rozsvítila hodnota 3:14,791. Takový čas tu ještě nikdo předtím nezajel!

Rekord je o 2,096 sekundy rychlejší než ten předchozí, který tu před dvěma lety zaznamenal Neel Jani se speciálem Porsche. Zajímavostí je bezesporu i Kobayashiho průměrná rychlost – 251,9 km/h. Překonal i hodnotu Hanse-Joachima Stucka (251,815 km/h) z roku 1985, avšak Japonec měl na okruhu ještě o dvě dodatečné šikany více.

„Nevěděl jsem, jak dobře bude vůz fungovat, ale kolega byl spokojený a tak jsem si před svým ostrým pokusem věřil,“ uvedl Kobayashi po skvělém výsledku. „Samotné kolo bylo vynikající, neudělal jsem žádnou chybu a vyhnul jsem se pomalejším soupeřům. Týmu patří velké uznání, že vůz tak dobře připravil.“

Do první řady se na startu čtyřiadvacetihodinovky v Le Mans kromě Kobajašiho (a kolegů Conwaye a Sarrazina) postaví další speciál Toyoty s číslem 8, jehož nejrychlejší čas v kvalifikaci také zaznamenal japonský závodník, konkrétně Kazuki Nakajima.

Stanislav Kolman
Diskuze (15)
Avatar - JohnST
19. 6. 2017 00:36
Spustanie videi
To samospustanie videi je stupidita. Vas web ide dolu vodou. :no: :no: :no:
Avatar - AUDIRS6
18. 6. 2017 16:25
Re: Výsledky
Bariku, mas u mna male bezvyznamne plus, zato ze skor nez portal o autach ( alebo je to len portal o skodofkach ? + kedy-tedy nieco extra... ), nieje schopny dostatocne rychlo zosmolit clanok o vysledkoch najprestiznejsieho vytrvalostneho zavodu. :-! :yes:
PS: To je akoze fakt LeMans tema skor pre isport-Blesk ??? lol :-O :*) 8-s :-! :no:
Avatar - Barrichello
18. 6. 2017 15:57
Výsledky
No tak Porsche vyhrálo v kategorii samo pro sebe, neb LMP1 dojela 2 auta >:D >:D >:D, toyota jako vždy v problémech, hybridy nějak nefungujou takže faktickým vítězem závodu čínani na 2 a 4. místě. Taky sranda

Corvette přišla o vítězství v třídě GTPro smolně před koncem, no aspon třetí místo a celkově 20. V GTam dominovalo Ferrari a vyhrál Manor se starým známým W.Stevensem.
Avatar - Barrichello
16. 6. 2017 22:43
Celý znáznam kvalifikace
[odkaz] Pro ty co neviděli
Avatar - praděda7
16. 6. 2017 18:28
Toyota
:yes: