Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rekordman Jones zvládl 305 m dlouhé stoppie

Roman Daněk
Diskuze (14)
Kaskadér na motocyklu, Craig Jones, překonal rekord v nejdelší jízdě po předním kole. Nový zápis v Guinnessově knize má hodnotu 305 m.

Je spousta motorkářů, které baví jezdit po zadním. To není moc těžké, ale zvládnout jízdu po předním kole, tzv. stoppie, chce už mnohem větší nervy, zkušenosti a trénink.

Craig Jones, kaskadér na motocyklu, překonal se svým kamarádem Wing Chuiem rekord v jízdě po předním kole ve dvojici. Celá akce se konala na anglickém okruhu v Donington Parku. Jones nasedl na motocykl Buell Firebolt XB12R, Chui naskočil na stupačky přidělané na přední vidlici a šlo se na věc. V momentě zamáčknutí přední brzdy měl Buell změřenou rychlost 192 km/h. Celou akci sledoval komisař a po dokončení stoppie potvrdil Jonesův nejlepší výkon v délce 305 m zápisem do Guinnessovy knihy rekordů.

Kaskadér Jones je také držitelem rekordu v sólo jízdě po předním kole. V roce 2003 měl jeho adrenalinový kousek délku 225 m a o rok později překonal sám sebe výkonem 266 m. Talentovaného Jonese si všimli už i filmaři a jeho povedené motocyklové scény můžete vidět např. ve filmu Tomb Rider, kde zaskakuje mimo jiné i za Angelinu Jolie alias Laru Croft.

Roman Daněk
Diskuze (14)
Avatar - Blackblade
9. 12. 2006 18:49
Re: Jízda po zadním
Článek začíná: Je spousta motorkářů, které baví jezdit po zadním. To není moc těžké... // Znám spoustu lidí, kteří umí jezdit po zadním, takže to MOC těžké nebude. Motorka se dá na zadní postavit několika způsoby (brnknout o spojku nebo ve správných otáčkách rychle povolit plyn a následně opět přidat). Je to jen otázka nerviků a tréninku. Rozhodně je to o dost lehčí, než jízda po předním.
Nikde nepíšu, že to umím já sám a jak jsem se zmiňoval, ze zásady to ani nezkouším ;-) Navíc nechápu, na co narážíte. Taky píšu články o formuli 1 a nikdy jsem na žádné GP F1 neby, natož abych nějakou ef-jedničku řídil.
Avatar - Blackblade
5. 12. 2006 12:17
Re: Jízda po zadním
Autor ze zásady po zadním nejezdí ;-)
Avatar - Blackblade
29. 11. 2006 19:52
Re: pegy
Co udělá přebrzděná přední brzda jsme mohli všichni vidět v MotoGP při GP Barcelony, kde byla hromadná havárka hned po startu. Sete Gibernau (nevim proč) najel do Capirossiho, zamáčkl si přední brzdu a přeletěl přes řiditka... Co následovalo, můžete vidět zde http:// www. youtube.com/watch?v=VIG0tDhGuH0
29. 11. 2006 14:30
Re: Chui si stoupl na přídavné osy...
Mě pobavil spíše ten "Chuj" :-) ... jinak je to uplně to samé jako mají kola bmx, ale také nevím jak se to nazývá ;-)
Avatar - Blackblade
29. 11. 2006 11:12
Re: Chui si stoupl na přídavné osy...
Já vím, že to není ideální označení, ale přemýšlel jsem nad tím a nic lepšího mě nenapadlo... poraďte mi, předem díky, opravím to. ;-)