Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Rozhodnuto! Biopaliva budou od září

Dan Vořechovský
Diskuze (40)
Po Parlamentu České republiky schválil novelu zákon a o ochraně ovzduší také český prezident a tak budeme od září tankovat naftu, do které bude přidán metylester, a od ledna příštího roku benzin s podílem biolihu.

Prezident České republiky Václav Klaus včera podepsal novelu zákona o ochraně ovzduší, čímž definitivně stvrdil, že se budou od 1. září 2007 do pohonných hmot přidávat biopaliva. V září začne být do nafty přidáván metylester, biolih se začne do benzinu přidávat od ledna příštího roku. Z Klausova podpisu mají velkou radost zemědělci, kterým by odklad přimíchávání biopaliv do pohonných hmot způsobil nemalé problémy. Zemědělci totiž předpokládali, že se biopaliva začnou do paliv přidávat už v polovině tohoto roku, a tak podle toho úměrně zvýšili výsev řepky.

Kontrolu přimíchávání biopaliv do pohonných hmot budou po vzoru Německa provádět inspektoři České obchodní inspekce. V daňových skladech pak budou kontrolu provádět také celníci. Sankce budou podle zákona činit dva miliony korun v případě neplnění evidence a 75 Kč za každý litr biopaliva, který nebyl přidán, ač měl.

Dan Vořechovský
Diskuze (40)
27. 6. 2007 12:51
Re: Som zvedavy
ve spalovne odpadu >:D vtip...
27. 6. 2007 12:50
Re: Brusel má další čárku o činnosti
S timhle nazorem jsi evidentne na spatne adrese..