Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Speciální příloha AUTO.CZ - Autosalon Ženeva 2004

Ondřej Láník
Diskuze (11)
Podrobné představení novinek 50 značek, 1.500 fotografií a 26 videí ze 74. ženevského autosalonu přinášíme ve speciální příloze

V rekordně krátkém čase přinášíme podrobnou reportáž ze 74. ženevského autosalonu. Po mnoha předpremiérách, které plnily stránky news.auto.cz od ledna letošního roku, a po několika živých vstupech přímo z Palexpa během minulého týdne, přinášíme dnes (pondělí 8. března) úplnou reportáž, kterou jste si po každém velkém autosalonu zvykli na našem serveru navštěvovat. Letos celé zpracování asi pěti tisíc fotografií a stovek stran novinářských materiálů zabralo necelé tři dny (asi 70 hodin) a tak se k vám zatepla dostává vše podstatné v přehledné formě.

Zajímají-li vás spíše fakta než novinářské úvahy, zde je máte. V příloze naleznete podrobný popis důležitých novinek více než padesáti značek, přes 1500 vybraných fotografií, 26 videí (pořízené námi na autosalonu, rozměr 512x384 pixelů, délka každého asi minuta), přes 100 plakátů většiny novinek v rozlišeních 800x600, 1024x768 a 1280x1024.

Ani tentokrát jsme nezapomněli na oblíbené zprestření - obsáhlou fotogalerii modelek a hostesek.

Letošní 74. ženevský autosalon se chlubil vice než 60 světovými premiérami, nechyběly nové studie a koncepty blízké sériové výrobě. Nás přirozeně nejvíce zajímala Škoda Octavia, Němce nové Audi A6, kombi BMW řady 5, nový Mercedes-Benz SLK a facelift řady C, nový Opel Tigra a snad i Mini Cabrio, kterému v žilách koluje německá krev, ale tváří se jako Brit. Početné francouzské publikum bude netrpělivě očekávat Citroen C4, nový mikrovan Renault nebo Peugeot 407, italská squadra se jistě těší na zástup nových modelů – Fiat Multipla, nástupce Fiatu 500, Lacia mini-MPV nebo Alfa Romeo 156 4x4 . Lákadlem je taky Seat Altea nebo nová japonská Toyota Corolla Verso, Mazda MX-Flexa, sportovní Honda Civic a nové Mitsubishi Colt. Volkswagen překvapil představením studie Concept C, Volvo studií YCC.

Jestliže se do Ženevy chystáte (autosalon je otevřen až do 14.3.2004), použijte naši přílohu jako návod, na co se určitě máte podívat. Pro vás ostatní jsme tu s podrobnou reportáží, která je souhrnem toho podstatného, co letošní Ženeva přinesla a ke které se můžete kdykoliv později vrátit. My máme totiž otevřeno stále.

"_blank">Přílohu AUTO.CZ - Autosalon Ženeva 2004 najdete ZDE.

Ondřej Láník
Diskuze (11)