Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Tatru Kopřivnice drží nad vodou Indie

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)
481 nákladních aut vyveze Tatra Kopřivnice během příštích 11 měsíců do Indie, to je hlavní závazek české automobilky obsažený v nedávno podepsaném kontraktu.

253 kusů si objednal indický stát a Tatra je musí vyrobit a dovést do konce letošního roku. Dodání zbylých 228 aut si k poslednímu březnu 2004 objednaly indické těžební a stavební firmy.

Indie byla už v loňském roce největším odběratelem českých Tatrovek na světě. Automobilka loni prodala celkem 1678 nákladních aut a téměř celý export (1300 vozů) směřovalo právě do Indie. Největší zásluhu na loňském odběru Tatrovek v Indii měl také stát, který si objednal přes tisíc nákladních aut určených pro armádu.

Zajímavé je, že Tatrovky se do Indie nedováží jenom smontované na trajektu, ale na východ putují různými cestami i jednotlivé komponenty aut. Ty se pak mění v nákladní auto až ve společném montážním závodě Tatra Udyog Ltd., který byl založen nedaleko Bangalore v roce 1997.

V letošním roce plánuje Tatra Kopřivnice prodat dva tisíce aut, což je o několik set víc, než loni. O výrobu má automobilka postaráno i díky společnému podniku, jejího akcionáře Terex Corporation a STV USA - American Truck Company. Tato firmy vyhrála výběrové řízení na dodávku 315 vojenských aut pro ministerstvo obrany Izraele. Hodnota zakázky přesahuje 50 milionů USD a auta by měla být dodána nejpozději do dvou let.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (4)